תעופה

באתר זה מה זה (זהמהזה) zemaze.co.il, מיזם שיתופי חברתי להעלאת סרטונים מכל העולם עם כתוביות בעברית תמצאו סרטונים תחת הערך תעופה.

נשק הלייזר הישראלי כבר מוכן לפעולה

נשק הלייזר הישראלי כבר מוכן לפעולה. תרגום תוכן, סרטון מערוץ היוטיוב © Militarist מעודכן לתאריך 29/06/2023.

ישראל היא אחת המדינות המוגנות ביותר על פני כדור הארץ. צה"ל מניף מטריית הגנה אווירית רב-שכבתית הכוללת את כיפת ברזל, חץ 2, חץ 3 וקלע דוד. כולם יעילים ביותר, שילוב המערכות האלו מגן על ישראל ממגוון רחב של טילים, מרגמות, כטב"מים ואיומים אחרים. אבל קיים איום חדש בלתי ניתן לניהול, טילים היפר-סוניים מתמרנים הטסים במהירות של פי חמישה ממהירות הקול, מה שהופך אותם לזריזים ליירוט על ידי כל אחת ממערכות ההגנה האווירית הקיימות של ישראל. זאת בעיה לישראל מכיוון שלפי הדיווחים לאיראן יש טילים היפרסוניים.

שיתוף פעולה בין ארה"ב וישראל

ישראל תיכננה להשקיע 225 מיליון דולר להגנת מפני טילים היפרסוניים. עם המימון הזה ישראל פנתה לייצור הנשק המהיר לידו כלי נשק היפרסוניים נראים איטיים – הלייזר. במרחק של 10.800 קילומטרים משם, ארצות מתמודדת מול איומים היפרסוניים דומים מרוסיה ומסין. כתוצאה מכך ארצות הברית וישראל חברו יחד כדי ליצור את הלייזר החזק ביותר, כלי נשק שלא העולם ולא סרטי מדע בדיוני ראו אי פעם. אחרי שנים של עבודה הלייזרים כאן. לישראל ולארה"ב יש כעת נשק לייזר קרוב יותר מתמיד להיות מבצעי.

הנשק הישראלי כבר נבדק בסדרת ניסויי יירוט בנגב. הסרטון בוחן את נשקי הלייזר האלה ואיך הם נולדו לאחר עשורים של ניסיונות  לפיתוח לייזר.

הכל התחיל עם סיבים אופטיים

אחרי עשרות שנים של עמל ומבוי סתום החלום של נשק לייזר מבצעי עומד להפוך למציאות. נראה שהכל התחיל בסיבים אופטיים. בשנות ה-90 התגלה שלייזר הנוצר בסיבים אופטיים יעיל מאוד בהמרת כוח חשמל לעוצמה אופטית. התברר שהוא יכול להתמקד, לספק עוצמה גבוהה ולצלות ולקדוח רכיבי מתכת מיקרואלקטרוניים. אבל זה היה דבר אחד לחתוך מתכת ממרחק של סנטימטרים  ולפגוע בנשק מרגמה ממרחק שלושה קילומטרים. היה צורך להגדיל את הלייזר באופן מסיבי כדי שיוכל להגיע לרמה כזו של כוח נשק. אבל במשך שנים לא הייתה דרך חסכונית לעשות את זה עד שהגיעה לוקהיד מרטין. במקום לבנות לייזר יחיד בהספק גבוה, מה שדורש ציוד בגודל של מטוס,  לוקהיד ריכזה זרם של לייזרים מרובים לתוך קרן אחת באיכות גבוהה. הדבר הזה ידוע כשילוב קרן ספקטרלית וזאת הייתה החדשנות ששינתה את הכל.

יעילות במינימום עלויות

פתאום נשק לייזר יכול להיות כל כוח שנדרש על ידי הוספת חוטי לייזר מבלי להוסיף ציוד כבד. זה איפשר לנשק הלייזר להיות נייד ומתאים לנשיאה מספינות, מטוסי קרב ומשאיות צבאיות. היום מערכות נשק לייזר יכולות להשתלב עם כלי נשק ומערכות לחימה מדור קודם, לעבוד בסינרגיה ולהבטיח יעילות קטלנית משופרת בפעולות מבצעיות. הישראלים והכוחות האמריקאים יוכלו כעת גם לבחור בין שימוש בנשק אנרגיה קינטית ונשק אנרגיה מכוון בהתאם לאיום העומד על הפרק. עבור מספר רב של איומים בעלות נמוכה, תגובה ע"י יירוט באמצעות טילים יקרה מדי, לכן ייפרס נשק הלייזר.

הנה דוגמה מהחיים האמיתיים: מערכת כיפת ברזל בישראל בעלות של 50 מיליון דולר. המערכת חמושה בטילי יירוט בשווי שמונים אלף דולר ומשמשת נגד רקטות זולות מעזה בשווי 1,000 דולר. אף כלכלה לא יכולה לשרוד עם תגובות לא פרופורציונליות. כאן מגיע לחילוץ נשק הלייזר החדש של ישראל הפוגע באותן מטרות בעלות של 3.5 דולר, מחיר של כוס קפה. הנשק החדש הזה נקרא "מגן אור" (המערכת שקראה בתחילת פיתוחה "קרן ברזל")

מגן אור

מגן אור היא מערכת הגנה אקטיבית מבוססת נשק לייזר. המערכת יכול לרכוש באופן אוטונומי מטרות ולעקוב אחריהן ממרחק של יותר מ- 6.5 ק"מ, לייצב את קו הראייה שלה ולמקד לייזר באנרגיה הגבוהה ולא רק לקרוע חור דרך המטרה אלא גם דרך החלל והזמן.

ללא ספק מערכת מגן אור היא המיטב בחומת ההגנה של ישראל ומציגה סוג חדש של יכולות עליהן יכלו הקודמים לה רק לחלום – תחמושת ללא הגבלה.

רובים ומשגרי טילים, ככל שיהיו קטלניים, מוגבלים באופן משמעותי על ידי כדורים וטילים. כשהם אוזלים הם חסרי שיניים יותר מאשר חרב מימי הביניים. והם אכן נגמרים ומשאירים את המפעילים שלהם במצב קצת מעורער.  עם מגן אור זה לא אותו דבר. כדי לגרום נזק הנשק לא מסתמך על קליעים אלא על האנרגיה שמגיעה עם לייזרים. עם מקור כוח אמין במצב המתנה מגן אור ממשיכה לירות ומבטלת לחלוטין את הצורך לטעינת ארטילריה צבאית מחדש ומציגה התחמשות מחודשת ללא הגבלה וירי יעיל במיוחד.

התקפה במהירות האור

לייזרים הם סוג של אנרגיית אור, למעשה המילה לייזר היא ראשי תיבות של "הגברת אור על ידי פליטת מעוררת של קרינה".  150 קילוואט הלייזרים משני רובי לייזר נפרדים ינועו למטרות במהירות של קרוב ל- 300,000 ק"מ לשנייה, מהירות האור, הדבר המהיר ביותר ביקום.

על קולי או היפרסוני זה לא משנה, מזל"ט, טיל או מטוס קרב אין סיכוי להתחרות בנשק הזה. זה נותן ללמערכות מגן אור כמעט 100% הצלחה. בנוסף לכך,קרן הלייזר מגיעה אל היעד כמעט מיידית, זה מבטל את הצורך לחשב יירוט כפי שטילי יירוט חייבים לעשות כל זה מפשט את תהליך המודיען נגד איומים באופן משמעותי.

מגן אור הינו נשק אינטליגנטי שעושה את עיקר עבודתו בלי התערבות אנושית. בני אדם לעולם לא יוכלו לעמוד כנגד איומים הנעים במהירות הקול.  את זה מגן אור עושה תוך הפעלה אוטומטית של זיהוי, מעקב ויירוט איומים.

ישראל מתכננת להציב יחידות מסודרות של מערכות מגן אור במטרה למנוע מאיומים לחצות את גבולותיה. זה יבטיח שינה רגועה לתושבי ישראל ולצבא יהיו פחות פעולות הגנה ישירות.

ארה"ב גילתה עניין רציני במערכת מגן אור

מגן אור תאפשר לבעלות בריתה של ישראל לפרוס את הנשק במהירות לאינטגרציה מיידית בכל מקום שיידרש.  לוקהיד מרטין עם 40 שנות ניסיון עם נשק אנרגיה מכוונת שיתפה פעולה עם רפאל. הגרסה המשותפת תעבוד עם ההרכב המרשים ממילא של מערך כלי נשק הלייזר האמריקאי. ארה"ב מוציאה בסביבות מיליארד דולר בשנה לפיתוח מכוון של נשק אנרגיה מכוון. חיל האוויר האמריקני, הצי והצבא כולו עובדים על פיתוח כלי נשק כאלה. בשיתוף פעולה עם לוקהיד מרטין וקבלנים אחרים כולם מתקדמים בפיתוח.

IFPC-HEL

הצבא הוא זה שיעזור להפעיל את המקבילה האמריקאית של מגן אור. בנוסף לנשק החדש הצבא דוחף ל-2 נשקי לייזר אחרים, שניהם מהפכניים בפני עצמם. הראשון הוא IFPC-HEL (ראשי התיבות של indirect fire Precision capabilities יכולות דיוק אש עקיפה) הוא נשק לייזר של 300  קילוואט שתוכנן לנטרל איומים כבדים כמו טילי שיוט. זאת תוצאה של פרויקט של שלוש שנים לפיתוח טכנולוגיות שיגנו על אתרים קבועים וקבועים למחצה.

ה- IFPC-HEL היא מערכת שלמה ניידת עם בקרת קרן וניהול רכיבים תרמי. בשנת 2022 לוקהיד מרטין סיפקה למשרד ההגנה לייזר של 300 קילוואט. זהו הלייזר החזק שלוקהיד מרטין ייצרה עד היום והוא להיות משולב עם ה-IFPC-HEL.

d e m shorad

הנשק השני, ה- d e m shorad (short-range air defense laser weapon, נשק לייזר להגנה אווירית קצרת טווח). זהו נשק יותר יום-יומי שיורה יריות לייזר של 60 קילוואט לניטרול מל"טים ומטרות בגודל דומה ממרחק של 8 קילומטרים. ה- d e m shorad פועל על ידי סינוור חיישנים וגורם לכשל אווירודינמי, השבתת מנועי המטרה, השבתת אספקת הדלק או פיצוץ מטען הנפץ בטרם עת.

תכונה מעניינת של ה- d e m shorad היא רמת המודיעין שלו. מול מטרות מרובות המערכת תקבע באופן אוטונומי איזו מהן להשמיד קודם לפי מידת האיום והדחיפות.

לקח לצבא ולטכנולוגיות הליבה פחות משנתיים לפתח את ה- d e m shorad. לאחר השלמתו הנשק יורכב על כלי רכב משוריינים של חיל הרגלים.

איום הטילים ההיפרסוניים הוא כעת המציאות. ארה"ב וישראל התחייבו לפיתוח נשק שימנע טילים היפרסוניים ויעשה את זה בקלילות שומטת לסתות.

 

 

 

העב"מים חוזרים

העב"מים חוזרים

העב"מים חוזרים. סרטון מערוץ היוטיוב חדשות העב"מים © The UFO New. מעודכן לתאריך 14/01/2023

קהילת המודיעין האמריקאית הודיעה שדוחות על עב"מים המעורבים עם כוחות הצבא בעלייה. בשנת 2022 הפנטגון קיבל מאות דיווחים חדשים על עב"מים. ממשלת ארה"ב קיבלה יותר מ-350 דוחות עב"מים חדשים. דו"ח ממשלתי אומר שדיווחי עב"מים של חיילי ארה"ב מרקיעים שחקים ליותר מ-500. 

רוב הדיווחים החדשים הגיעו מטייסים ומפעילים של הצי וחיל האוויר האמריקאי שהיו עדים לעב"מים במהלך תפקידיהם המבצעיים ודיווחו על האירועים.למרות שהדו"ח הזהיר כי UAP "מהווה סכנת טיסה והתנגשות בטיחותית לנכסי אוויר שעלולה לדרוש מהטייסים "להתאים את דפוסי הטיסה", הדו"ח קבע כי לא דווחו התנגשויות בין מטוסים אמריקאים לעב"מים עד כה. החוקרים לא מצאו עד עכשיו ראיות לכך שהתצפיות מייצגות חיים מחוץ לכדור הארץ או התקדמות טכנולוגית גדולה של יריב זר כמו רוסיה או סין, אבל מודים שזהו הסבר אפשרי. הדו"ח של יום חמישי הראה עלייה דרמטית בתקריות שדווחו מאז פרסום הדו"ח לשנת 2021.

טופולוב Tu-22M3

טופולוב

טופולוב Tu-22M3. הגרסה החדשה של הטופולוב Tu-22M, המפציץ האסטרטגי העל-קולי ארוך הטווח שמשרת את חיל האוויר הרוסי עוד מימי המלחמה הקרה. המטוס עבר מודרניזציה מלאה בשנת 2018 והטכנולוגיה כולה נבנתה ועוצבה מחדש.

סרטון מערוץ היוטיוב © Military TV

 

ה- F–35I אדיר של חיל האוויר

מה עושה את מטוס ה-F-35I אדיר של ישראל, מטוס קרב חמקני במיוחד? ארה"ב אישרה לישראל לשלב את ה-EWS שלה, כולל חיישנים ואמצעי נגד, על גבי המערכות בארה"ב. שינויים נוספים כללו תצוגה מיוחדת מותאמת לקסדה של חיל האוויר, פונקציונליות של קישור נתונים בהתאמה אישית הספציפית לצה"ל. שיפורים נוספים הגדילו את יכולות איסוף ועיבוד הנתונים העוצמתיות של ה-F-35. ב-  2018 ישראל הפכה למדינה הראשונה בעולם שהשתמשה ב-F-35 בלחימה כאשר המטוסים שימשו לפגיעה באתרי שיגור טילים איראניים בסוריה ומטוס F-35I הפיל לראשונה זוג מל"טים איראניים. 17 מטוסי קרב F-35  דור חמישי עומדים להצטרף בעתיד ל- 33 שכבר משרתים בחיל האוויר, מה שיביא את מספר המטוסים הכולל ל-50. ישראל היא המפעילה הבלעדית של ה-F-35 במזרח התיכון, סרטון מערוץ היוטיוב © Forces Cast.

נחשף העיצוב החדש למטוס העל-קולי

נחשפו העיצובים האחרונים למטוס על-קולי gull wings (כנפי שחף) שיאפשר טיסות בין לונדון לניו יורק תוך 3.5 שעות.הפרויקט התחיל בשנת 2017, Boom Supersonic Overture יטוס במהירויות של 2,100 קמ"ש (מאך 1.7), מהירות דומה לזו של הקונקורד. הדגם תוכנן עם 65 עד 80 מושבים, הצפי הוא להטסת נוסעים בטיסות מסחריות עד לשנת 2030.

תרגום תוכן, סרטון מערוץ היוטיוב © The Independent

גריפן JAS-39

סאאב יאס JAS39 גריפן (Saab JAS 39 Gripen), מטוס הקרב השוודי החדש.

תרגום תוכן, סרטון מערוץ היוטיוב © Forces Cast.

הגריפן הוא מטוס קרב חזק שיכול לגרום לרוסיה להזיע. המטוס עשוי להיות חלק מצי נאט"ו כאשר שוודיה תצטרף לברית, קרוב לוודאי שרוסיה מתוסכלת מכך. לשוודיה יש יותר מ-90 מטוסי גריפן בשירות. מטוס הקרב המתקדם מהדור ה- 4.5 המיוצר ע"י חברת סאאב השוודית (Swedish Airplane Company Limited) מסוגל לנחות בכבישים רגילים, להתחמש על ידי מערכת חימוש ניידת בשטח ולהמריא לגיחה מבצעית חדשה. המטוס נכנס לשירות בשנת 1997 ונודע בכנפי הדלתא שלו.תא הטייס מצויד בתצוגות ויזואליות גדולות ומסכי תלת ממד. למטוס טווח של 2,000 מייל עם תקרה של 50,000 רגל והוא מסוגל להגיע למהירות של מאך 2. המטוס מסוגל לשאת טילי אוויר-אוויר, טילי אוויר-קרקע וטילים נגד ספינות. בנוסף לטילים הוא יכול לשאת פצצות מונחות לייזר GBU. החיסרון של ה-Gripen הוא היעדר ניסיון קרבי. למרות זאת הוא הציג ביצועים טובים בתרגילים כמו ה- Red Flag-Alaska. ולדימיר פוטין לא חזה מצטרפים חדשים לנאט"ו או שלברית יהיו מטוסים חדשים. לגריפן יהיה תפקיד משמעותי בשמירה על יתרון אווירי על פני רוסיה.

50 שנה לנחיתה על הירח

50 שנה לנחיתה על הירח. שרבוט גוגל (Google Doodle) "דודל" הוא איור המבוסס על סמלילה של גוגל. ערוץ היוטיוב GoogleDoodles מעלה שרבוטים לאירועים הקשורים למפורסמים. נכון לחודש ינואר 2022 הערוץ צבר 2,200,000 מנויים ו-  441,690,158 צפיות. משימת אפולו 11 של נאס"א בחודש יולי 1969 שינתה את עולמנו על ידי הנחיתה המוצלחת של בני אדם על פני הירח והחזרתם הביתה בשלום בפעם הראשונה בהיסטוריה. דודל לוקח אותנו דרך המסע אל הירח ובחזרה עם ידע ממקור ראשון, אסטרונאוט לשעבר וטייס מודול הפיקוד של אפולו 11 מייקל קולינס.

איך מסוק טס

איך מסוק טס

ערוץ היוטיוב של דסטין סנדלין, מחכימים כל יום © SmarterEveryDay עוסק בתגליות ומחקרים. נכון לחודש מרץ 2022 הערוץ צבר 10,300,891 מנויים ו- 1,026,022,514 צפיות.

 

 

 

האירועים שיתרחשו באסיה לפני 2050

קנטו בנטו Kento Bento מעלה בערוץ היוטיוב שלו סרטונים מעוררי מחשבה הקשורים לאסיה, על סטראוטיפים, תרבות, היסטוריה וגאוגרפיה. נכון לחודש ינואר 2020 הערוץ צבר 950,000 מנויים ו- 80,393,786 צפיות. הסרטון הפעם – האירועים שיתרחשו באסיה לפני 2050.

הסיבה האמיתית להתרסקות מטוס הבואינג החדש פעמיים

איך זה שהאיטי והרפובליקה הדומיניקנית כל כך שונות? ערוץ היוטיוב של אתר החדשות © VOX עוזר להבין אירועים גיאופוליטיים בעולם. הערוץ מעלה גם סרטונים בנושאים כלליים. עורך האתר הוא עזרא קליין (Ezra Klein), עיתונאי, בלוגר ופרשן פוליטי יהודי אמריקאי. נכון לחודש מרץ 2022 הערוץ צבר 10,500,000 מנויים ו- 2,845,941,294 צפיות. הסרטון הפעם -מהי הסיבה האמיתית להתרסקות מטוס הבואינג החדש 737 Max פעמיים? תרגום לעברית: Julie Even

 

למה אי אפשר להטיס מטוס לחלל

ערוץ היוטיוב  Curious Droid של פול שיליטו Paul Shillito פעיל מאז שנת 2016 והוא מכסה נושאים כמו חקר החלל, היסטוריית וטכנולוגית החלל, מדע, כדור הארץ, תעופה וכל מה שקשור לכל אלה. נכון לחודש דצמבר 2019 הערוץ צבר 756,000,000 מנויים ו- 134,260,982 צפיות.

הסרטון הפעם, למה אי אפשר להטיס מטוס לחלל, מה מונע ממטוס לטוב גבוה וגבוה יותר לחלל? תרגום לעברית: דרור ויסוצקי

בואינג 737 MAX 8 יהיה בין המטוסים הבטוחים ביותר

ערוץ היוטיוב הרשמי של חברת בואינג Boeing מאפשר לנו הצצה מבפנים על תכנון ובניית המטוסים, העיצוב, טיסות הניסוי והשירותים של החברה. נכון לחודש דצמבר 2019 הערוץ צבר 567,000 מנויים ו- 220,623,008 צפיות. בחודש ספטמבר 2018 ובמרץ 2019 אירעו שתי תאונות קטלניות במלזיה ובאתיופיה בהן התרסקו מטוסי 737 MAX 8 וכל 346 הנוסעים נהרגו. בעקבות התאונות קורקעו כל מטוסי ה- MAX. בסרטון הנוכחי, ג'ון המילטון. סמנכ"ל הנדסה והנדסאי ראשי בחברה, מדבר על ה- 737 MAX 8 תרגום לעברית: DotSUB

 

 

פרדוקס פרמי 2 | היכן כל החייזרים?

ערוץ היוטיוב הגרמני © Kurzgesagt – In a Nutshell (בקצרה על קצה המזלג, בגרמנית הכוונה – בקיצור על קליפת אגוז) נוסד על ידי פיליפ דטמר מעלה סרטונים חינוכיים מצוירים, בדרך כלל בנושאים מדעיים, כדוגמת המפץ הגדול וגם בנושאים פוליטיים ופילוסופיים שונים כגון משבר המהגרים באירופה או ניהיליזם אופטימי. נכון לחודש יוני 2023 הערוץ צבר 20,700,489 מנויים ו- 2,352,417,713 צפיות. הסרטון הפעם – פרדוקס פרמי 2 | היכן כל החייזרים? הן רבות. היכן החייזרים? היקום כל כך גדול וכל כך ישן, איך זה שלא פגשנו בחייזרים? האם הם חיים במחשבים? האם הם נמחקו על ידי אינטליגנציית על קדמונית? או שאנחנו פרימיטיביים מדי כדי להבין את המניעים שלהם? מה שלא תהייה התשובה, היא חשובה מאוד לעתידנו.

פרדוקס פרמי 2

פרדוקס פרמי – היכן כל החייזרים? (1/2)

ערוץ היוטיוב הגרמני © Kurzgesagt – In a Nutshell (בקצרה על קצה המזלג, בגרמנית הכוונה – בקיצור על קליפת אגוז) נוסד על ידי פיליפ דטמר מעלה סרטונים חינוכיים מצוירים, בדרך כלל בנושאים מדעיים, כדוגמת המפץ הגדול וגם בנושאים פוליטיים ופילוסופיים שונים כגון משבר המהגרים באירופה או ניהיליזם אופטימי. נכון לחודש יוני 2023 הערוץ צבר 20,700,489 מנויים ו- 2,352,417,713 צפיות. הסרטון הפעם – פרדוקס פרמי – היכן כל החייזרים? (1/2). היקום גדול באופן בלתי ייאמן – ביליוני כוכבים ואפילו יותר כוכבי לכת. אז… מוכרחים להיות עוד חיים היכנשהו, נכון? אבל היכן הם? מדוע איננו רואים חייזרים כלל? איפה כולם? וחשוב מכך, מה זה אומר לנו לגבי גורלנו שלנו ביקום העצום והמפחיד הזה? סרטונים מסבירים דברים. כמו אבולוציה, זמן, חלל, אנרגיה גלובלית או הקיום שלנו ביקום המשונה הזה. אנחנו צוות של מעצבים, עיתונאים ומוזיקאים שרוצים לגרום למדע להיראות יפהפה. מפני שהוא יפהפה.

פרדוקס פרמי 1

 

איך עובדות חברות התעופה הזולות?

ערוץ היוטיוב © Wendover Productions מעלה סרטונים המסבירים כיצד העולם שלנו עובד, החל מנסיעות וטיולים ועד למסחר וכלכלה. נכון לחודש ינואר 2023 הערוץ צבר 3,720,000 מנויים ו- 574,030,919 צפיות. בסרטון הפעם, איך עובדות חברות התעופה הזולות? כיצד הצליחו איזי ג'ט וראיין אייר במקום שחברות לואו קוסט אחרות כמו טד נכשלו. תרגום לעברית: Amit Cohen

איזיג'ט

 

 

למה מטוסים לא טסים מהר יותר?

ערוץ היוטיוב © Wendover Productions מעלה סרטונים המסבירים כיצד העולם שלנו עובד, החל מנסיעות וטיולים ועד למסחר וכלכלה. נכון לחודש ינואר 2023 הערוץ צבר 3,720,000 מנויים ו- 574,030,919 צפיות. הסרטון הפעם – למה מטוסים לא טסים מהר יותר? תרגום לעברית: Leonid Vishnevsky

קונקורד

מטוס נגד ברק

מטוס נגד ברק – הסבר ע"י קפטן ג'ו

 

 

 

מטוס נגד ברק