צבא

באתר זה מה זה (זהמהזה) zemaze.co.il, מיזם שיתופי להעלאת סרטונים מכל העולם עם כתוביות בעברית תמצאו סרטונים תחת הערך צבא.

אמצעי האבטחה של הבית הלבן

הבית-הלבן

אמצעי האבטחה של הבית הלבן. תרגום תוכן, סרטון מערוץ היוטיוב © Top Fives. 

הבית הלבן

עם כ-6,000 מבקרים ביום הבית הלבן הוא אחד מאתרי התיירות הפופולריים ביותר בעולם. לא רק שהוא מלא בהיסטוריה עשירה ומפוארת, אלא שמאות ואלפי ראשי מדינות ומפורסמים עברו דרך חומות הבניין. הבית הלבן הוא גם המקום שבו גר נשיא של ארצות הברית עם משפחתו. זהו אחד המתקנים המאובטחים ביותר בעולם ויש בו את כל אמצעי האבטחה העדכניים ביותר כדי להבטיח שהמשפחה הראשונה בטוחה. ויש כאן כמה כללים די אינטנסיביים. אף אחד לא נכנס או יוצא בלי שצוותי האבטחה ידעו וכמעט כל מה שאתה רואה בבית הלבן נופל תחת מדיניות "הסתכל אבל אל תיגע".

אז מה יש לנו בבית הלבן?

מערכת הגנה מפני טילים

וושינגטון די.סי. היא אזור אסור לטיסה. עדיף לשמור על השמיים מעל הבית הלבן נקיים. נמל התעופה הקרוב הוא נמל התעופה הלאומי רונלד רייגן בווירג'יניה. כל מטוס שלא אמור לנחות שם או שסטה ממסלולו מקבל אזהרה מיידית. כל מטוס שאינו נענה מיידית לאזהרות מסתכן מול מערכת טילי קרקע-אוויר. וזאת לא רק מערכת הגנה בודדת אחת אלא הרבה טילים.  הטילים מוצבים מסביב למתחם, זה לא משנה מאיזו זווית יגיע המטוס. במשך שנים היו שמועות שמערכת הטילים ממוקמת על גג הבית הלבן עצמו, לעולם לא נוכל לדעת אם זה נכון. דבר אחד שאנחנו כן יודעים בוודאות הוא שיש הרבה מערכות לייזר לזיהוי איומים מוטסים אפשריים שמתריעים על הצורך במערכות הגנה אווירית.

בונקר תת קרקעי

האיום של מלחמה גרעינית הוא מאוד אמיתי. גם אם לא לכולן להרבה ממעצמות העולם יש גישה לנשק להשמדה המונית. עבודת הנשיא לניהל המדינה כרוכה גם במה שיתרחש  באירוע של מתקפה גרעינית על ארצות הברית. הבית הלבן עצמו לא ממש מוגן נשק גרעיני אבל יש בו בונקר. המנהרה התת קרקעית נבנתה בשנת 1987 במהלך שלטונו של רייגן. 

תוכן הסרטון בתהליך תרגום ועריכה

מהו סוד ההצלחה של צה"ל?

סרטון מערוץ היוטיוב © Unpacked. הערוץ יוצר סרטונים קצרים החוקרים שאלות גדולות ומפרקים נושאים מורכבים. כל המידע הדרוש כדי להסתכל על ישראל והיהדות.

מאז הקמתו, צה"ל השתתף במספר רב של קרבות מוצלחים, שרבים מהם תרמו לאסטרטגיית המלחמה הכוללת של ישראל. שישה קרבות מכריעים בפרט מילאו תפקיד מרכזי בעיצוב כושרה הצבאי של ישראל, שכל אחד מהם דרש חוסן וכושר המצאה אסטרטגי שסייעו להפוך את ישראל לכוח הצבאי הגדול שהיא כיום.

צה"ל מפורסם בשל ניצחונות מופלאים מול הסיכויים המדהימים. ב-75 שנות קיומו הגן צה"ל על ישראל מהרבה אויבים. מלחמה אחרי מלחמה, ישראל לא רק התריסה נגד הסיכויים, היא ניצחה. אז מהו המתכון הסודי להצלחה של צה"ל?

כוחה הצבאי של ישראל ידוע בכל העולם בשל מספר גורמים מרכזיים. ראשית, שירות חובה המבטיח אספקה ​​רציפה של כוח אדם מיומן וכוח מילואים גדול. שנית, צה"ל נהנה מתקציב ביטחון משמעותי של 23.6 מיליארד דולר, המאפשר רכישת טכנולוגיה מתקדמת ואמצעי לחימה מודרניים, לרבות מערכת ההגנה מפני טילים כיפת ברזל היעילה ביותר. שלישית, הצבא של ישראל מקבל תמיכה משמעותית וציוד חדשני מבעלי ברית, במיוחד ארצות הברית, מה שמשפר את עליונותו הטכנולוגית. כמו כן, ניסיון הלחימה הרב של צה"ל בסכסוכים אזוריים תורם למוכנות המבצעית הגבוהה וליעילותו. לבסוף, למרות שלא הוכרה רשמית, מאמינים שישראל מחזיקה ביכולות גרעיניות, מה שמוסיף גורם הרתעה אסטרטגי לכוחה הצבאי.

הסרטון מנתח שישה קרבות מכריעים מכל אחת ממלחמות ישראל 

הלקחים מלבנון וכל מלחמות ישראל היו ברורים. השאלה היא מה קורה היום? צה"ל נאבק בכוח גרילה אנמורפי, ללא קו חזית ברור, ללא קרבות טנק או אוויר. אין אסטרטגיית יציאה, אין ניצחון ברור.  מלחמות עתידיות יהיו מהירות, מכוונות לאויב מוגדר בבירור, מטרה ספציפית ועם אסטרטגיית יציאה קבועה מראש. זו תוכנית שישראל תקועה איתה למלחמות השונות בעזה ובמלחמת לבנון ב-2006. כמה יעילה האסטרטגיה לטווח הארוך?  

מרכבה נגד אברמס M1

סרטון מערוץ היוטיוב © Top Defense המעלה סרטונים עדכניים בנושאים צבאיים. בערוץ תמצאו סרטונים על כלי נשק, מטוסים, טנקים, ספינות, רובים, ארטילריה, כלי רכב ופעולות צבאיות.

טנק המרכבה הישראלי נגד ה-M1 אברמס האמריקאי, מי מנצח? טנק הקרב הראשי של ישראל המרכבה הוא נשק מתוחכם שנועדה להתמודד עם דרישות ספציפיות. למרות ביצועים דומים לטנקי קרב מרכזיים מערביים כמו Leopard 2 הגרמני ו-M1 Abrams האמריקאי, למרכבה יש תכונות רבות שלא נמצאו בשום עיצוב אחר של טנקים עכשוויים. השוואה בין המרכבה לאברמס M1 תוך בחינת שלוש התכונות החיוניות של הטנק: כוח אש, ניידות ושריון.

מרכבה היא סדרה של טנקי מערכה ישראליים, המהווים את עמוד השדרה של חיל השריון הישראלי. ייצור המרכבה החל ב-1979. בחלוף השנים פותחו דגמים מתקדמים ומשוכללים יותר. הדגם המתקדם ביותר הוא מרכבה סימן 4 שייצורו החל בשנת 2003.

הטנק פותח במנהלת המרכבה והרק"ם במשרד הביטחון ומורכב בישראל. רוב חלקיו מיוצרים בישראל. תפיסת התכנון שלו היא הגנה מרבית לצוותו, ולכן שריונו הקדמי עובה ובוצעה מהפכה עיצובית כך שהמנוע מוצב בחזית הטנק. המקום שהתפנה בחלקו האחורי של הטנק איפשר הוספת פתח כניסה אחורי המשמש לנשיאת לוחמי חי"ר ואף לפריקה רגלית של צוות הטנק.

M1 אברמס (באנגלית: M1 Abrams; על שמו של יושב ראש המטות המשולבים לשעבר של צבא ארצות הברית, הגנרל קרייטון אברמס) הוא טנק המערכה העיקרי של צבא ארצות הברית, הנמצא בשירות החל משנת 1980. קרוב ל-10,000 טנקי אברמס יוצרו עד כה, 8,400 לצבא היבשה ולחיל הנחתים האמריקאי, וסופקו למעלה מ-1,500 טנקים לצבאותיהם של ערב הסעודית, כווית, מצרים ואוסטרליה.

האברמס פותח בעיצומה של המלחמה הקרה. הוא היווה קפיצת מדרגה טכנולוגית משמעותית ונעשו בו פיתוחים טכנולוגיים חדשניים. הוא מונע במנוע טורבינת גז בתפוקה של 1,500 כוחות סוס. במרוצת השנים שודרגו טנקי האברמס וכללו שינויים לשיפור השרידות, כוח האש, והמערכות הטכנולוגיות. על אף גילו המתקדם, הטנק צפוי להישאר בשירות צבא ארצות הברית עד 2050.

המדינות החזקות בעולם 2022

50 המדינות החזקות בעולם 2022 | היכן מדורגת ישראל? ערוץ היוטיוב © VSB Defense מעלה סרטונים המשווים בין צבאות בעולם. בסרטונים סקירות של אמצעי לחימה וכוחות צבאיים של יותר מ -100 מדינות. נכון לחודש ינואר 2022 הערוץ צבר 644K‏‏ ‏מנויים‏ ו- 54,973,731 צפיות.

מקורות:

www.globalfirepower.com המדרגת מעצמות צבאיות עולמיות גדולות וקטנות באמצעות סטטיסטיקות ודירוגים מצטברים.

ויקיפדיה האנציקלופדיה המקוונת בחינם שנוצרה ונערכה על ידי מתנדבים ברחבי העולם

www.military-today.com: Military-Today.com הוא אחד מהאתרים הפופולריים ביותר הקשורים לנשק וציוד צבאי.

www.pexels.com: המספקת תמונות בחינם,

העב"מים חוזרים

העב"מים חוזרים

העב"מים חוזרים. סרטון מערוץ היוטיוב חדשות העב"מים © The UFO New. מעודכן לתאריך 14/01/2023

קהילת המודיעין האמריקאית הודיעה שדוחות על עב"מים המעורבים עם כוחות הצבא בעלייה. בשנת 2022 הפנטגון קיבל מאות דיווחים חדשים על עב"מים. ממשלת ארה"ב קיבלה יותר מ-350 דוחות עב"מים חדשים. דו"ח ממשלתי אומר שדיווחי עב"מים של חיילי ארה"ב מרקיעים שחקים ליותר מ-500. 

רוב הדיווחים החדשים הגיעו מטייסים ומפעילים של הצי וחיל האוויר האמריקאי שהיו עדים לעב"מים במהלך תפקידיהם המבצעיים ודיווחו על האירועים.למרות שהדו"ח הזהיר כי UAP "מהווה סכנת טיסה והתנגשות בטיחותית לנכסי אוויר שעלולה לדרוש מהטייסים "להתאים את דפוסי הטיסה", הדו"ח קבע כי לא דווחו התנגשויות בין מטוסים אמריקאים לעב"מים עד כה. החוקרים לא מצאו עד עכשיו ראיות לכך שהתצפיות מייצגות חיים מחוץ לכדור הארץ או התקדמות טכנולוגית גדולה של יריב זר כמו רוסיה או סין, אבל מודים שזהו הסבר אפשרי. הדו"ח של יום חמישי הראה עלייה דרמטית בתקריות שדווחו מאז פרסום הדו"ח לשנת 2021.

איך להיהרג בשיעור קל אחד

אימון צבאי במלחמת העולם השנייה

רוסיה שולחת אסירים לאוקראינה

מעודכן לתאריך 06/11/2022

רוסיה החלה לאסוף אסירים כדי לשלוח אותם לאוקראינה. בעודו ממשיך לצבור חיילים למלחמתו באוקראינה ולדימיר פוטין חתם על חוק המתיר התגייסות צבאית של אנשים שביצעו פשעים חמורים כמו רצח, שוד, גניבה או סחר בסמים. מהצד השני, אוקראינה דיווחה שרוסיה החלה לגייס אסירים עם HIV והפטיטיס C לצבא.

סרטון מערוץ היוטיוב מהנולוגיה © Mahanology המעלה סרטונים המציגים השקפה מציאותית של פוליטיקה, היסטוריה, כלכלה ותרבות גלובלית. מקור שם הערוץ בשמו של אלפרד תייר מהן Alfred Thayer Mahan, גֵאוֹ-אסטרטג והוגה תאוריית העוצמה הימית. רעיונותיו השפיעו על מקבלי החלטות ברחבי העולם ותרמו למרוץ החימוש הימי שקדם למלחמת העולם הראשונה. 

טופולוב Tu-22M3

טופולוב

טופולוב Tu-22M3. הגרסה החדשה של הטופולוב Tu-22M, המפציץ האסטרטגי העל-קולי ארוך הטווח שמשרת את חיל האוויר הרוסי עוד מימי המלחמה הקרה. המטוס עבר מודרניזציה מלאה בשנת 2018 והטכנולוגיה כולה נבנתה ועוצבה מחדש.

סרטון מערוץ היוטיוב © Military TV

 

דירוג הכוחות המיוחדים בעולם

תרגום תוכן, סרטון מערוץ היוטיוב © Military News

כוחות מיוחדים או כוחות מבצעים מיוחדים הן יחידות צבאיות המאומנות לביצוע משימות חשאיות לא קונבנציונליות הנוגעות לאינטרסים הביטחוניים של אומה. דירוג 10 הכוחות המיוחדים המסוכנים ביותר בעולם בהתבסס על האימון, הנשק וההישגים שלהם.

מקום 10 / GSG-9 גרמניה

היחידה הטקטית המונה 400 לוחמים ידועה גם בשם יחידת משמר הגבול מס' 9 של המשטרה הפדרלית הגרמנית. היכולות שלה כוללות חילוץ בני ערובה, סיכול טרור ומעצרים בסיכון גבוה. היחידה שהוקמה בעקבות הטבח באולימפיאדת מינכן בשנת 1972 במהלכו נהרגו 11 אזרחים ישראלים ושוטר גרמני ידועה בפיתוח טקטיקות ושיטות חדשות.

מקום 9 / GIGN צרפת

ה- Groupe d'Intervention de la Gendarmerie Nationale (יחידת ההתערבות של הז'נדרמריה הלאומית) היא יחידת הלוחמה בטרור ויחידת ההשתלטות הבכירה של צרפת הכפופה לז'נדרמריה הצרפתית ולמשרד הפנים. היחידה שהוקמה בשנת 1974 כיחידה טקטית ידועה בתגובה המהירה שלה, ביכולות לחימה מתקדמות, יכולות במצבים עוינים ויכולת פעולה בכל מקום בעולם. היחידה מורכבת מ-6 תאים, יחידת התקיפה הראשית הידועה בשם 'כוח התערבות' מורכבת מארבע מחלקות כשכל אחת מהן מורכבת מ-24 תאים.

מקום 8 / JW גרום (JW GROM) פולין

יחידת העילית למניעת טרור של צבא פולין מאומנת לבצע פעולות מיוחדות, איסוף מודיעין מאחורי קווי האויב וללוחמה לא קונבנציונלית. היחידה הוקמה בשנת 1990 ומונה בסה"כ 6 יחידות מבצעים מיוחדות. היחידה נחשבת לאחד הכוחות המובחרים בעולם, לוחמי היחידה זכו לכינוי "המנתחים" בשל ההכשרה הרפואית שלהם ויעילות המשימות. ההשראה של היחידה היא מהכוחות המיוחדים הבריטיים מואריות הים של ארה"ב.

מקום 7 /  סיירת מטכ"ל ישראל

יחידת העילית בכוחות המיוחדים של צה"ל הכפופה למערך המבצעים המיוחדים באגף המודיעין. ייעודה המרכזי הוא איסוף מודיעין מעבר לקווי האויב והיא מופקדת גם על חילוץ בני ערובה ופעולות סיכול טרור.

מקום 6 /  גדוד שירות האוויר המיוחד של אוסטרליה

גדוד הכוחות המיוחדים של צבא אוסטרליה Special Air Service Regiment הידוע בשם SAS הוקם בשנת 1957 על פי מודל ה- SAS הבריטי. היחידה כפופה לפיקוד המבצעים המיוחדים של אוסטרליה. תפקידה לספק יכולות מבצעיות מיוחדות לתמיכה בכוח ההגנה האוסטרלי והיא מתמחה ביכולות ייחודיות לתמיכה בפעולות אסטרטגיות רגישות, פעולות חילוץ מיוחדות, סיוע בייעוץ והדרכה במדינות זרות, סיור מיוחד ופעולה ישירה. לוחמי היחידה מאומנים לביצוע משימות סמויות ומעקב באמצעות צוותים קטנים וגם בניהול בקנה מידה מלא, פשיטות בקבוצות גדולות לצד יכולת ללוחמה בטרור, אימון כוחות מקומיים וחילוץ בני ערובה.

מקום 5 / כוח דלתא Delta Force ארה"ב

כוח מבצעים סודיים מיוחדים שהוקם בשנת 1977 במטרה לפעול בעיקר נגד יעדים בעלי ערך גבוה ולבצע סיכול פעולות טרור ופעולות חילוץ בני ערובה. היחידה הוקמה בהשראת ה- SAS הבריטי. כוח דלתא הינו כוח אוטונומי שמתמחה במשימות סמויות ובעל יכולת הסתגלות גבוהה,

מקום 4 / שירות הביטחון הפדרלי FSB רוסיה

ארגון הביון והביטחון הרוסי כפוף לנשיא רוסיה ונועד להגן על המדינה מפני ריגול, חתרנות פנימית וטרור המסכנים את ביטחונה של הפדרציה הרוסית. הארגון הוקם על ידי הקג"ב הסובייטי בשנת 1974 במטרה לבצע פעולות נגד טרור ולספק שכבת ביטחון למנהיגות הסובייטית. כיום הארגון פועל באופן רשמי תחת שירות הביטחון הפדרלי, השירות לביטחון הפנים של רוסיה. הארגון נחשב לאחד מהכוחות המיוחדים האגרסיביים בעולם.

מקום 3 / שייטת 13 ישראל

שייטת 13, יחידת הקומנדו הימי של חיל הים הישראלי מיומנת ביותר בפרט בפעולות המצריכות נחיתה מהים, פעולות חבלה בכלי שיט והשתלטות על כלי שיט. שייטת 13 מוכרת כאחד הכוחות המבצעיים המיוחדים והמכובדים בעולם ומשתווה ל- SAS הבריטי ולאריות הים האמריקאים.

מקום 2 / אריות הים SEAL ארה"ב

יחידת הכוחות המיוחדים מתמקדת במשימות ימיות. לוחמיה פועלים בכל סוגי השטח ובמגוון רחב של פעילויות. שיטות האימון שלהם קשות באופן יוצא דופן ומתוארות לעתים קרובות כאכזריות. לפני קבלתם ליחידה המועמדים נבחנים בממוצע במשך שנה בסיבולת כושר גופני ומנטלי.

מקום 1 / שירות האוויר המיוחד SAS בריטניה

ה-SAS הוא כוח מיוחד בצבא הבריטי תחת פיקוד מנהלת הכוחות המיוחדים (UKSF). תפקידו העיקרי לוחמה בטרור, השתלטות וחילוץ בני ערובה, אבטחת אישים ומבצעים מיוחדים חשאיים. האירגון שיחק תפקיד משמעותי ביוני 2012 במבצע החילוץ המוצלח של בני ערובה ללא נפגעים בצפון מזרח אפגניסטן בשיתוף פעולה עם אריות הים של הצי האמריקאי. אירוע שזכה לשם הקוד 'Operation Jubilee' 'מבצע יובל'. את חשיבות ה- SAS ניתן לשפוט בכך שרבים מהכוחות המיוחדים החזקים בעולם מבוססים על עקרונותיו.

 

 

 

 

שאהד 136

שאהד 136. תרגום תוכן, סרטון מערוץ היוטיוב ©  Agas Channel. מעודכן לתאריך 21/10/2022

שאהד 136 הוא כטב"ם (כלי טיס בלתי מאויש) איראני מתאבד שפותח על ידי החברה התעשייתית האיראנית לייצור מטוסים HESA.

בבסיסו הוא נועד לתקוף מטרות קרקעיות מרחוק. המל"ט הזול יחסית נורה בכפולות ממתקן שיגור בקבוצות של חמישה ומעלה. נועד להתחמק מהגנה אווירית ולפגוע במטרות קרקעיות.

המל"ט נחשף בדצמבר 2021. ההערכות הן כי המערכת נפרסה לראשונה באופן פעיל באזורים שבשליטת החות'ים בתימן. בהמשך נעשה שימוש בכלי על ידי הצבא הרוסי בספטמבר 2022  במהלך הפלישה לאוקראינה.

אורכו של המל"ט הוא 3.35 מטרים עם מוטת כנפיים של 2.50 מטרים. הכטב"ם טס במהירות של מעל 115 קמ"ש. משקלו כ-440 ק"ג. הטווח הטיסה הוערך בין 1,100 ל-1,600 מיילים. למטוס יש צורת כנף דלתא חתוכה עם גוף מרכזי שמשתלב בכנפיים והגאים מייצבים בקצותיו. קטע האף מכיל את ראש הנפץ ואת האופטיקה הנדרשת להתקפה מדויקת. המנוע יושב בחלק האחורי של גוף המטוס ומניע מדחף דו-להבי.

הכט"במים משוגרים אופקית בזווית קלה כלפי מעלה. בשלב הראשוני של הטיסה הם נעזרים במשגר רקטות (RATO). לאחר השיגור מנוע הבוכנה בן ארבעה צילינדרים מדגם Mado MD-550 (בשימוש גם במזל"טים איראניים אחרים כמו Ababil-3) משתלט. ניתן להרכיב את היחידה כולה על משאית או רכב מסחרי, מה שמאפשר ניידות לפעולות "פגע וברח" .

בזמן הפלישה לאוקראינה רוסיה הואשמה שהשתמשה בכטב"ם נגד מטרות אזרחיות. דובר משמרות המהפכה האיראני הכחיש את הטענות. הדובר הצהיר שאיראן ניטרלית ושהאשמות הן חלק ממסע התעמולה נגד איראן.

 

 

גרמניה לפוטין: אנחנו המנהיג הצבאי של אירופה

סין ורוסיה: נשלוט בעולם ביחד

מעודכן לתאריך 18/09/2022

שלום שלום ואין שלום… נשיא סין שי ג'ינפינג קרא לרוסיה לתמוך זו בזו במניעת מעצמות זרות לחולל 'מהפכות צבעוניות' במדינות קומוניסטיות לשעבר. לדבריו, סין ורוסיה יכולות ליצור "סדר בינלאומי חדש".

נשיא רוסיה ולדימיר פוטין ומנהיג סין שי ג'ינפינג רצו לגייס את מנהיגי אסיה מאחורי "סדר בינלאומי חדש" בזמן שנפגשו לפסגה שמטרתה לערער את ההשפעה המערבית. בנאום באוזבקיסטן בפסגת שנגחאי לשיתוף פעולה ביטחוני בראשות סין ורוסיה, אמר שי ג'ינפינג שהמדינות החברות "צריכות לתמוך במאמצים שעשו זו לזו כדי להגן על האינטרסים הביטחוניים והפיתוחים שלהן".

לדבריו, "יבשת אירו-אסיה היא בית לכולנו ושמירה על שלום היא המטרה המשותפת של מדינות הן באזורנו ובעולם כולו וארגון שיתוף הפעולה של שנגחאי נושא באחריות חשובה בעמידה ביעד זה".

שי ג'ינפינג לא הזכיר את אוקראינה שאליה פלשה רוסיה במה שנשיא רוסיה פוטין מכנה "מבצע צבאי מיוחד להגנה על אזורים נשלטים על ידי רוסיה מפני 'רצח עם' של ממשלת אוקראינה".

סרטון מערוץ היוטיוב מהנולוגיה © Mahanology המעלה סרטונים המציגים השקפה מציאותית של פוליטיקה, היסטוריה, כלכלה ותרבות גלובלית. מקור שם הערוץ בשמו של אלפרד תייר מהן Alfred Thayer Mahan, גֵאוֹ-אסטרטג והוגה תאוריית העוצמה הימית. רעיונותיו השפיעו על מקבלי החלטות ברחבי העולם ותרמו למרוץ החימוש הימי שקדם למלחמת העולם הראשונה. 

נחשפה מערכת טילים מונחי לייזר איראנית

תרגום תוכן, סרטון מערוץ היוטיוב © NEWS MILITARY מעודכן לתאריך 13/09/2022

מערכת טילים מונחי לייזר איראנית נחשפה בתאריך 12/09/2022. במהלך תרגיל של משמרות המהפיכה באספהאן אמר האלוף האיראני חוסיין סלאמי, המפקד העליון של משמרות המהפכה האסלאמית, כי עיקר העומס והלחץ של הביטחון הלאומי במדינה הם על כוחות היבשה של הארגון. לדבריו באזורי הגבול הצפון מערבי, דרום דרום מזרי ודרום מערבי של המדינה קיימת הגנה טובה מאוד. פעולות הביטחון וההגנה באזורים האלו זקוקות למגוון רחב של פתרונות לוגיסטיקה מכיוון שהן משתמשות בדוקטרינה ההתקפית לעומק. סלאמי המשיך ואמר שהגדלת היכולות של טייסת מסוקים היא גם הכרח. בתרגיל השתתפו טייסת המסוקים FAF, כוחות חי"ר משוריין, ארטילריה ויחידת לוחמה אלקטרונית הנדסית מוטסת. היחידות הועברו משמונה מחוזות של איראן. העברת היחידות לאזור האימונים הייתה "יוצאת דופן ורשמה את השיא הטוב ביותר בעולם, תוך פחות מ-48 שעות הגיעו היחידות לאזור הכללי של התרגיל ממרחק של יותר מ-700 קילומטרים".

בנוסף, ע'ולאם עלי רשיד, מפקד בכיר במשמרות המהפכה של איראן, אמר בעת ביקורו בתאריך 09/09/2022 בתערוכה במחוז אספהאן בה הוצגו ההישגים האחרונים של כוחות היבשה של הצבא שאיראן היא כעת ללא ספק בין שלושת מעצמות המל"טים המובילות בעולם. לדבריו ההתמקדות בתחום המל"טים לא אמורה למנוע מהאיראנים תכנון מבצעי והתקדמות בלחימה הקרקעית מכיוון שכוחות יבשה חזקים חיוניים לכוחות המזוינים נוכח האיומים על איראן. הוא הוסיף שצריך לקחת בחשבון את הזמן המוגבל בין קבלת ההזמנות וייצור המוצרים וציין גם את קצב ההתקדמות של כוחות היבשה בפיתוח טכנולוגיות ושימוש בהן כנגד איומים עתידיים. הוא הוסיף שההישגים של איראן בלחימה קרקעית נעשו תחת הסנקציות הקשות שנכפו על המדינה ושאיראן מסוגלת היום לדכא כל תוקפן: "למרות שלפי הדוקטרינה הצבאית של הרפובליקה האסלאמית התחמשות המדינה היא למטרה הגנתית, מומחי צבא איראניים וטכנאים הגיעו בשנים האחרונות להתקדמות משמעותית בייצור מגוון רחב של ציוד מקומי מה שנתן לכוחות המזוינים עצמאות בתחום הנשק". פקידים איראניים הדגישו שוב כי המדינה לא תהסס להגביר את היכולות הצבאיות כולל פיתוח טילים ומזל"טים: "יכולות ההגנה של איראן לעולם לא יהיו נתונות למשא ומתן".

סין והודו שלחו אלפי חיילים לרוסיה

התוכנית הסודית של פוטין לגבי פינלנד ושבדיה

מעודכן לתאריך 19/05/2022

מהי התוכנית הסודית של פוטין לגבי פינלנד ושבדיה? אנליסטים אומרים שלפוטין יש תוכנית סודית למצב החדש הזה. סרטון מערוץ היוטיוב מהנולוגיה © Mahanology המעלה סרטונים המציגים השקפה מציאותית של פוליטיקה, היסטוריה, כלכלה ותרבות גלובלית. מקור שם הערוץ בשמו של אלפרד תייר מהן Alfred Thayer Mahan, גֵאוֹ-אסטרטג והוגה תאוריית העוצמה הימית. רעיונותיו השפיעו על מקבלי החלטות ברחבי העולם ותרמו למרוץ החימוש הימי שקדם למלחמת העולם הראשונה. 

טורקיה ניתקה את הקשר של רוסיה עם סוריה

מעודכן לתאריך 26/04/2022

טורקיה ניתקה את הקשר של רוסיה עם סוריה. טורקיה סגרה את המרחב האווירי שלה בפני מטוסים אזרחיים וצבאיים רוסיים שטסים לסוריה. סרטון מערוץ היוטיוב מהנולוגיה © Mahanology המעלה סרטונים המציגים השקפה מציאותית של פוליטיקה, היסטוריה, כלכלה ותרבות גלובלית. מקור שם הערוץ בשמו של אלפרד תייר מהן Alfred Thayer Mahan, גֵאוֹ-אסטרטג והוגה תאוריית העוצמה הימית. רעיונותיו השפיעו על מקבלי החלטות ברחבי העולם ותרמו למרוץ החימוש הימי שקדם למלחמת העולם הראשונה. 

הצבאות החזקים ביותר בנאט"ו

הצבאות החזקים ביותר בנאט"ו

ערוץ היוטיוב © VSB Defense מעלה סרטונים המשווים בין צבאות בעולם. בסרטונים סקירות עדכניות של אמצעי לחימה וכוחות צבאיים. נכון לחודש ינואר 2022 הערוץ צבר 644K‏‏ ‏מנויים‏ ו- 54,973,731 צפיות. בסרטון הפעם – 10 הצבאות החזקים ביותר של נאט"ו. ארגון האמנה הצפון-אטלנטית, אמנה צבאית שבה מספר מדינות מתחייבות זו לזו תמיכה צבאית.

 

סין מסרבת לעזור לרוסיה

סין מסרבת לעזור לרוסיה. מעודכן לתאריך 17/03/2022

ערוץ היוטיוב מהנולוגיה © Mahanology מעלה סרטונים המציגים השקפה מציאותית גלובלית. מקור שם הערוץ בשמו של אלפרד תייר מהן Alfred Thayer Mahan, גֵאוֹ-אסטרטג והוגה תאוריית העוצמה הימית. רעיונותיו השפיעו על מקבלי החלטות ברחבי העולם. בסרטון הפעם – בשבועות האחרונים דווח בתקשורת העולמית שרוסיה ביקשה מסין תמיכה צבאית וכלכלית בפלישה שלה לאוקראינה. בימים האחרונים דווח שסין אותתה על נכונות לספק סיוע צבאי לרוסיה. היום (17/03/2022)  גורמים סינים הדגישו שהם ישמרו על קווי תקשורת פתוחים בין ארה"ב לסין. שגריר סין באוקראינה, פאן צ'נגדונג אמר כי סין לעולם לא תתקוף את אוקראינה.

נאט"ו שולחת חיילים לנורווגיה

מעודכן לתאריך 15/03/2922. היום ה-20 לפלישה הרוסית לאוקראינה.

ערוץ היוטיוב מהנולוגיה © Mahanology מעלה סרטונים המציגים השקפה מציאותית גלובלית. מקור שם הערוץ בשמו של אלפרד תייר מהן Alfred Thayer Mahan, גֵאוֹ-אסטרטג והוגה תאוריית העוצמה הימית. רעיונותיו השפיעו על מקבלי החלטות ברחבי העולם. בסרטון הפעם – נאט"ו שולחת חיילים לנורווגיה, התרגיל הגדול ביותר בו מעורבים חיילי נאט"ו בשנת 2022. על רקע המתיחות הגוברת באירופה כתוצאה מהפלישה של רוסיה לאוקראינה. כ-30,000 חיילים, 200 מטוסים ו-50 כלי שיט מ-27 מדינות ישתתפו ב"תרגיל התגובה הקרה 2022".

 

איך פוטין איבד שליטה באוקראינה

איך פוטין איבד שליטה באוקראינה. מעודכן לתאריך 08/03/20223. היום ה- 13 ללחימה.

ערוץ היוטיוב מהנולוגיה © Mahanology מעלה סרטונים המציגים השקפה מציאותית של פוליטיקה, היסטוריה, כלכלה ותרבות גלובלית. מקור שם הערוץ בשמו של אלפרד תייר מהן Alfred Thayer Mahan, גֵאוֹ-אסטרטג והוגה תאוריית העוצמה הימית. רעיונותיו השפיעו על מקבלי החלטות ברחבי העולם ותרמו למרוץ החימוש הימי שקדם למלחמת העולם הראשונה. בסרטון הפעם – פוטין האמין שהוא יפלוש לאוקראינה, זלנסקי יברח. זלנסקי לא ברח, הצבא האוקראיני נלחם והעם האוקראיני לא זורק פרחים על הטנקים הרוסיים אלא בקבוקי תבערה. פוטין והגנרלים שלו עשו שתי טעויות: המעטה בערך האויב והערכת יתר של הכוחות שלהם. מה צפוי לקרות בהמשך?

הטנקים של הצבא האוקראיני

הטנקים של הצבא האוקראיני

ערוץ היוטיוב © VSB Defense מעלה סרטונים המשווים בין צבאות בעולם. בסרטונים סקירות של אמצעי לחימה וכוחות צבאיים של יותר מ -100 מדינות. נכון לחודש ינואר 2022 הערוץ צבר 644K‏‏ ‏מנויים‏ ו- 54,973,731 צפיות. בסרטון הפעם – הכלים הכבדים של כוח השריון האוקראיני. סקירת הטנקים החל מה- T-64 עד ל-  T-84.

טורקיה מנתקת את רוסיה מסוריה

טורקיה מנתקת את רוסיה מסוריה מעודכן לתאריך 06/03/2022

ערוץ היוטיוב מהנולוגיה © Mahanology מעלה סרטונים המציגים השקפה מציאותית של פוליטיקה, היסטוריה, כלכלה ותרבות גלובלית. מקור שם הערוץ בשמו של אלפרד תייר מהן Alfred Thayer Mahan, גֵאוֹ-אסטרטג והוגה תאוריית העוצמה הימית. רעיונותיו השפיעו על מקבלי החלטות ברחבי העולם ותרמו למרוץ החימוש הימי שקדם למלחמת העולם הראשונה. בסרטון הפעם – שבוע לאחר שאוקראינה ביקשה מטורקיה לסגור את מיצרי הבוספורוס והדרדנלים. (האם טורקיה יכולה לסגור את מיצרי טורקיה?) טורקיה חסמה את המיצרים. טורקיה סגרה את מיצרי הבוספורוס והדרדנלים בפני ספינות מלחמה מכל מדינה, ללא קשר לסטטוס הגבול שלהן לים השחור. סגירת המצר עדיין תאפשר לספינות מלחמה לעבור אם הן יחזרו לבסיס ביתי בים השחור. המהלך גורם לבעיה עבור מוסקבה שכן הוא קוטע את הקשר בין רוסיה לסוריה.

 

המלחמה באוקראינה

הסכסוך האוקראיני-רוסי

המלחמה באוקראינה מעודכן לתאריך 06/03/22 היום ה-11 לפלישת רוסיה לאוקראינה.

פלישת צבא רוסיה לאוקראינה החלה ב-24 בפברואר 2022. יומיים לאחר הכרזת פוטין על "מבצע צבאי מיוחד" בחבל דונבאס שבמזרח אוקראינה הופצצו יעדים ברחבי אוקראינה. יותר מ-200,000 חיילים רוסים התמקמו ברחבי המדינה. מה הוביל לפלישה הרוסית לאוקראינה? מהן היכולות הצבאיות והטכנולוגיות של רוסיה ושל אוקראינה? כיצד הגיב העולם ומהן ההשלכות הגאופוליטיות? כל זה בסרטון מערוץ היוטיוב © InfoScoop

 

מטוסים רוסיים בשמי שבדיה

מטוסים רוסיים בשמי שבדיה

ערוץ היוטיוב מהנולוגיה © Mahanology מעלה סרטונים המציגים השקפה מציאותית של פוליטיקה, היסטוריה, כלכלה. ותרבות גלובלית. מקור שם הערוץ בשמו של אלפרד תייר מהן Alfred Thayer Mahan, גֵאוֹ-אסטרטג והוגה תאוריית העוצמה הימית. רעיונותיו השפיעו על מקבלי החלטות ברחבי העולם ותרמו למרוץ החימוש הימי שקדם למלחמת העולם הראשונה. ב- 02/03/22, 7 ימים לאחר שרוסיה פתחה במלחמה עם אוקראינה, ארבעה מטוסי קרב רוסיים, שני מטוסי סוחוי SU-27 ושני סוחוי SU-24 חדרו למרחב האווירי השוודי מזרחית לאי גוטלנד בים הבלטי, חיל האוויר השוודי תיאר את התקרית כ"חמורה במיוחד" וכינה את פעולות רוסיה בלתי מקצועיות וחסרות אחריות. התקרית התרחשה באותו יום שבו השתתפו כוחות ההגנה הפיניים והשוודיים בתרגיל צבאי משותף.

הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו