חברה

באתר זה מה זה (זהמהזה) zemaze.co.il, מיזם שיתופי חברתי להעלאת סרטונים מכל העולם עם כתוביות בעברית תמצאו סרטונים בנושאי חברה וסוציולוגיה.

הרב זקס על 'הבית שנבנה יחד'

הרב יונתן זקס (תאריך לידה 8 במרץ 1948 בריטניה תאריך פטירה 7 בנובמבר 2020) היה הוגה דתי בריטי שכיהן כרב הראשי של הקהילות העבריות בבריטניה. בערוץ היוטיוב שלו © The Rabbi Sacks Legacy הרב זקס העלה סרטונים בנושאי דת ויהדות. נכון לחודש ספטמבר 2022 הערוץ צבר 42,500 מנויים ו- 6,268,099 צפיות. הסרטון הפעם- 'הבית שנבנה יחד'.

המשרה אינה לבני אנוש

ערוץ היוטיוב האמריקאי-אירי CGP Grey מעלה סרטונים חינוכיים בנושאים רבים, בין היתר פוליטיקה, גאוגרפיה, כלכלה, היסטוריה ותרבות. נכון לחודש דצמבר 2019 הערוץ צבר 4,100,771 מנויים ו-495,339,184 צפיות. הסרטון הפעם – המשרה אינה לבני אנוש, על הרובוטים שמחליפים אותנו בתחומים רבים. תרגום לעברית: Amnon Sadeh

קורס זריז | איך להתווכח | חשיבה פילוסופית | פילוסופיה #2

קראש קורס (קורס זריז) CrashCourse הנו ערוץ יוטיוב חינוכי, מנחי הערוץ הם האנק גרין (כימיה ופילוסופיה), פיל פלייט (אסטרונומיה), ניקול סוויני (סוציולוגיה), קארי-אן פילבין (מחשבים ומדעים), קרייג בנזין (קולנוע והיסטוריה), מייק רוגנטה (מיתולוגיה), ג'ייקוב קליפורד ואדריאן היל (כלכלה) וג'ון גרין (היסטוריה). נכון לחודש אפריל 2018 הערוץ צבר 7,477,732 מנויים ו- 810,686,895 צפיות. הפרק הנוכחי בפילוסופיה, איך להִתְוַכֵּחַ, על החשיבה הפילוסופית והנחות היסוד של הטיעון. צולם בשיתוף עם PBS Digital Studios באולפן ע"ש ד"ר שריל קיני בסיוע צוות הגרפיקה של  Thought Cafe.

פילוסופיה (מיוונית: "אהבת חכמה") היא חקר מושגי יסוד בהכרה האנושית כמו קיום, מציאות, נפש, הכרה, היגיון, מוסר, סיבתיות,ידע ושפה. גישתה של הפילוסופיה לשאלות אלה היא גישה ביקורתית, שיטתית ומסתמכת על בניית טיעונים רציונליים. ניתן להעריך שתמיד אנשים שאלו את עצמם שאלות על העולם שהם חיים בו. היו פילוסופים גדולים שאיננו יודעים עליהם דבר, מפני שהרעיונות שלהם מעולם לא תועדו. לכל חברה היו פילוסופים משלה, ורעיונותיו של כל פילוסוף משקפים את התרבות בה הוא חי. מן התזות האלה התפתחו מסורות שונות של פילוסופיה, כגון: הפילוסופיה המזרחית, הפילוסופיה המערבית או הפילוסופיה האפריקנית. במשך שנים רבות התבססה הפילוסופיה, בניגוד למדע, על ניתוח תאורטי באופן כמעט בלעדי. עם זאת, היו השפעות גומלין רבות בין המדע לבין הפילוסופיה. כך, למשל, תורת האבולוציה, תורות מתחום הפיזיקה המודרנית (כגון תורת הקוואנטים ותורת היחסות) וכן התפתחויות במתמטיקה ובלוגיקה (כגון משפטי אי-השלמות של גדל) עוררו דיונים פילוסופיים רבים. גם דיונים שבראשיתם היו פילוסופיים טהורים הפרו, ברבות השנים, תורות מדעיות (למשל, ההבדל בתפיסותיהם של לייבניץ, ניוטון וקאנט לגבי היחסיות או המוחלטות של המרחב והזמן, הפרו את עבודתו של איינשטיין עלתורת היחסות). (לקוח מויקיפדיה)