איך פועלת המכונית החשמלית? טסלה דגם S. ערוץ היוטיוב של סבין מתיו Learn Engineering למד הנדסה מציע שיעורי הנדסה איכותיים ומסביר טכנולוגיות מסובכות בצורה פשוטה. נכון לחודש דצמבר 2019 הערוץ צבר 3,060,076 מנויים ו- 244,269,902 צפיות. הסרטון הנוכחי מסביר כיצד פועל המנוע במכונית החשמלית. תרגום לעברית: יונתן חיימוב.
רכב חשמלי
באתר זה מה זה (זהמהזה) zemaze.co.il, מיזם שיתופי חברתי להעלאת סרטונים מכל העולם עם כתוביות בעברית תמצאו סרטונים תחת הערך רכב חשמלי.
האם הרכב החשמלי הורג את תעשיית הרכב?
האם הרכב החשמלי הורג את תעשיית הרכב?
במשך שנים, תעשיית הרכב מקדמת את המעבר לרכב חשמלי עם תחזיות מכירות אופטימיות לדגמים חשמליים ותחזיות צמיחה ענקיות. המשקיעים העלו הערכות שווי ליצרניות רכב, בהתבסס על התחזיות שלהן לעתיד חשמלי. כעת ההייפ הולך ומתמעט והחברות שוב מעודדות את בחירת הצרכנים. יצרניות רכב מפורד וג'נרל מוטורס ועד מרצדס בנץ, פולקסווגן ויגואר מצמצמות או מעכבות את תוכניות הרכב החשמלי שלהן. מסירות הרכב השנתיות של טסלה ירדו לראשונה מזה יותר עשור בתקופה שבה מכירות הרכב הכוללות עלו. האם יצרניות רכב השקיעו יתר על המידה ברכבים חשמליים והאם הרכב החשמלי הורג את תעשיית הרכב?
סרטון מערוץ היוטיוב של פטריק בויל, מנהל קרן גידור, פרופסור באוניברסיטה ובנקאי השקעות לשעבר. בערוץ היוטיוב שלו © Patrick Boyle סרטונים עדכניים על מה שקורה בשווקים בעולם. בין היתר תמצאו בערוץ מידע על מסחר בכלים כמותיים ומימון תאגידי. בערוץ גם ראיונות עם האנשים המעניינים ביותר בתעשייה הפיננסית.
מוסקביץ' רכב חשמלי תוצרת רוסיה
מוסקביץ' רכב חשמלי תוצרת רוסיה. סקירת ה- Moskvich 3e, המכונית החשמלית החדשה ביותר ברוסיה.סרטון מערוץ היוטיוב © Travelling with Russell
אחרי שנים של עבודה על ספינות שייט, ראסל האוסטרלי יוצר סרטונים במקומות שונים ברוסיה. מסופרמרקטים, קניונים ותערוכות דיג ועד ביקורות על דרגנועים.
טכניקות השיווק של טסלה
תרגום תוכן, סרטון מערוץ היוטיוב © The Capitalist
טסלה היא אחד המותגים הפופולריים והידועים ביותר על פני כדור הארץ. כל זאת מסיבה טובה, המוצרים שלהם מהשורה הראשונה. טכניקות השיווק של טסלה שהצליחה להפוך לאחד המותגים המצליחים בעולם.
סוד ההצלחה יוצאת הדופן של טסלה נותר לא ידוע להרבה אנשים. טסלה היא אחת החברות בעלות שווי ערך הגדול בעולם. היא נוסדה ב-2003 ובשנת 2021 נהייתה ליצרנית הרכב הראשונה שמכרה למעלה מ-2 מיליון מכוניות. עם שווי שוק של למעלה מ-1 טריליון דולר,
טסלה הפכה לאחת החברות הבודדות בארה"ב שהגיעה להישגים הנהדרים האלה בתקציב שיווק של 0 דולר.יש הרבה שיעורי שיווק שכל מי שרוצה להצמיח חברה מאפס כדי להפוך לחברה הכי שווה בעולם צריך לִלמוֹד.שבעה שיעורים שאפשר ללמוד מאסטרטגיות השיווק המדהימות של טסלה:
טסלה מעניקה חווית לקוח מדהימה
כל חברה ששמה את האינטרס של הלקוחות בחזית תמיד תרשום הצלחה גדולה. טסלה מסירה את המכשולים שעומדים בפני לקוחות כשהם הולכים לקנות מכונית. במקום להתמקח על מחירים עם איש מכירות שדואג רק לעשות עמלה מהרכישה, טסלה הופכת את חווית הרכישה לקלה. כדי לרכוש מכונית מדגם טסלה, כל שעליכם לעשות הוא להיכנס לאתר האינטרנט שלהם שם תמצאו את המידע על כל המוצרים שלהם. אתם תזמינו את המוצר שאתם רוצים ותקבל את תאריך האיסוף. קלות הרכישה הזו משאירה את הלקוחות של טסלה מרוצים והפיכת לקוח למאושר ומרוצה היא המפתח להצלחה בעסקים.
נאמנות למותג
רכישת רכב מעולם לא הייתה ספונטנית עבור אף אחד. זו תמיד החלטה רגשית שמגובה בהרבה תכנון. טסלה הפכה את רכישת המכונית לקלה יותר, מהירה יותר ובהישג יד. בעלי טסלה לא רק רוכשים מכונית חשמלית, פאנל סולארי או כל מוצר אחר של טסלה, הם מביעים את נאמנותם למותג בשל האמון שיש להם במותג. טסלה סיפקה כל כך טוב לאורך השנים שגרמה ללקוחותיה לסמוך על כל מוצר שהם רוכשים מהחברה.הלקוחות של טסלה מאמינים שכל סכום שהם משקיעים ברכישת כל מוצר מטסלה שווה את זה. עד כה, לרוב משתמשי טסלה לא הייתה סיבה להתחרט על הרכישה.
טסלה לא מתמקדת בפרסום בתשלום
הרבה חברות מאמינות שככל שהן יוציאו יותר על פרסום, כך הן יקבלו יותר לקוחות. זה לא נכון. טסלה ממקדת את מאמציה בשביעות רצון לקוחותיה ומשקיעה הרבה מאמץ כדי לוודא שללקוחותיה תהיה חוויה נעימה עם הרכישה שלהם, ושהם ימליצו על המותג לחברים ולמשפחה שלהם. טכניקת המלצה זו היא אחד הסודות להצלחה יוצאת הדופן של טסלה. לטסלה אין קצין שיווק או צוות פרסום, אבל המוצרים שלה ידועים בכל מקום העולם. לשיווק אפקטיבי אין שום קשר לכמות הכסף המוזרם לתוכו.
התמקדות בלקוח
טסלה היא מותג ממוצב היטב הממוקד בלקוח וזה אחד הסודות הגדולים ביותר להצלחתה. הם תומכים בלקוחותיהם גם לאחר הרכישה. טסלה ממשיכה לעקוב אחר הלקוחות שלהם לאחר הרכישות שלהם, הם מציעים אחריות להחזר כספי, אחריות ותמיכה מתמשכת ללקוחות. לטסלה אין אולם תצוגה עבור לקוחות לנסיעת מבחן במכונית לפני ביצוע רכישה. הם מפצים על זה בכך שהם נותנים הזדמנות להחזיר את המכונית תוך 7 ימים או אחרי אלף מיילים. הצעה זו מעניקה ללקוחות יותר ביטחון להשלים את הרכישה המקוונת של טסלה. מלבד הערבות להחזר הכסף, טסלה גם מעניקה ללקוחות תמיכה רציפה ושירותים. יש הצהרה באתר שלהם שמעבירה את זה לכולם. הם מבטיחים להביא את השירות ללקוחות בכל מקום בארץ. פרסום זה באתר האינטרנט שלה הוא אסטרטגיה נוספת שמבדלת את טסלה ממותגים אחרים. אתה צריך לגרום ללקוחות שלך להיות מודעים לשירותים שאתה רוצה להעניק וגם לספק את כל ההבטחות שלך.
טסלה משתמשת במדיה החברתית לטובתה
החברה לא מוציאה כסף על פרסום ברשתות חברתיות ובכל זאת היא משתמשת במדיה החברתית לטובתה עם תקציב שיווק של 0 דולרים. הסוד הזה הוא מה שרוב החברות לא הצליחה להבין. הן מוציאות סכומי כסף עצומים על פרסום בפייסבוק, טוויטר, אינסטגרם ויוטיוב. על מה שהם יכולים לקבל בחינם, אם רק יבינו כיצד למנף מדיה חברתית לשיווק. לאילון מאסק יש למעלה מ-100 מיליון עוקבים בטוויטר. הוא משתמש במדיום הזה כדי להתייחס ללקוחות וללקוחות פוטנציאליים של טסלה. הוא מעדכן אותם לגבי ההתפתחויות האחרונות של טסלה וגם מקבל מהם משוב. כמעט כולם בעולם נמצאים ברשתות החברתיות. עסק שמיוצג במדיה החברתית הוא קרוב יותר להישגים גדולים והצלחה. לאילון מאסק יש בסיס מעריצים הולך וגדל בטוויטר וזה לבדו נתן לטסלה יתרון על המתחרים שלה.
טסלה מכירה את הלקוחות הממוקדים שלה
חברה חייבת להבין מה הלקוחות שלה רוצים ומה הם יצטרכו במהלך השימוש במוצרים שלה וצריכה להיות מוכנה לספק להם את כל מה שהם צריכים כדי לקבל יתרון על פני המתחרים שלה. טסלה לא רק מייצרת מכוניות חשמליות אלא גם מייצרת מגדשי-על, תחנות שירות, וכל מה שהמשתמשים שלה יצטרכו בעת שימוש במכונית של מותג טסלה.
לספק ללקוחות את כל מה שהם צריכים הוא אחד הסודות שיצרו את ההצלחה של טסלהההקפדה על הפרטים הקטנים וצרכי הלקוחות. הלקוחות שיזדקקו למגדשים ואביזרים אחרים הם כמובן אנשים שכבר רכשו מוצר של טסלה. טסלה ממשיכה למקם את עצמה אסטרטגית כדי לענות על הצרכים של קהל היעד שלה. עם דגם המכוניות שטסלה מייצרת, שוק היעד שלהם הוא משתמשים מתאימים של טכנולוגיה חדשה. טסלה מודל X מתאימה לצעירים שאוהבים לשייט. מודל S מיועד לגברים מבוגרים יותר מגיל 50 ומעלה. טסלה דגם 3 משתלמת יותר עבור ההמונים הממוצעים. האסטרטגיה של טסלה היא במתן מענה לצרכים של כל לקוח.
בידול
טסלה לא רק מכירה את שוק היעד שלהם, אלא שהם גם יודעים להתייחס אליו לקוחות ולהשאיר אותם מכורים למותג. לטסלה יש את העיצוב הייחודי שלה. אם קשרי הלקוחות של חברה מוצלחים אבל איכות המוצר שלה לא עומדת בציפיות, ייתכן שהחברה לא תצליח, אבל זה לא המקרה עם טסלה. המותג מוודא שהוא מייחד את עצמו כמותג רכב ייחודי. עיצובי המכוניות שלו אותנטיים ומצטיינים. איכות המוצר היא מהשורה הראשונה. כל זה גורם ללקוחות שלהם להיות פחות מודאגים מהמחיר של כל מוצר של טסלה. הם משוכנעים שכל סכום שהם משלמים עבור המוצר הוא שווה את זה. טסלה דואגת שהייחודיות שלה מועברת היטב ללקוחותיה.
הציבור אינו מבולבל לגבי מה לצפות מטסלה
החזון והיעוד שלהם מציינים בבירור מהי טסלה ומה אנשים צריכים לצפות ממנה. טסלה היא בליבת החדשנות. המכוניות שלהם הן לא רק מכוניות אנרגיה נקיות, אלא הן גם בטוחות. לפי ממשלת ארה"ב, טסלה זכתה בדירוג בטיחות של חמישה כוכבים. כדאי שיהיה לך מוצר שעונה על הצרכים של אנשים וגם על מה שהם רוצים. זה מה שטסלה עושה ובגלל זה היא שמרה על מיקומה בחזית של תעשיית הרכב. כעסק, בין אם אתה חלוץ החדשנות או שיפור חדשנות קיימת, אתה צריך לבדל את עצמך מהמתחרים. הייחודיות של מותג תעזור ללקוחות לבחור את המותג הזה על פני אחרים בתעשייה. טסלה גם מעבירה היטב את הייחודיות שלה ללקוחותיה. לכן, כל לקוח או לקוח פוטנציאלי יודע למה לצפות מטסלה.
אסטרטגיית שיווק נוספת של טסלה
השימוש בתוכנית הפניות כדי להגביר את השיווק מפה לאוזן מינפה את המותג שלה קדימה. עם הבטחה לעמלה לכל מי שמביא לקוח לטסלה, טסלה כבר מסוגלת לבצע הרבה מכירות. תוכנית ההפניות של טסלה כוללת אדם שמביא הפניה כדי לקבל זיכוי של $1,000 לרכוש כל מוצר של טסלה. אסטרטגיה זו הוכחה כיעילה מאוד עבור טסלה כפי שהיא מאפשרת ללקוחותיה לעשות את השיווק בזמן שהיא מתמקדת בדברים אחרים.
איך להפוך פיאט 500 לחשמלית
איך להפוך פיאט 500 לחשמלית. תרגום תוכן, סרטון מערוץ היוטיוב הבריטי © Electric Classic Cars.
סקירה של המרת מנוע הפיאט 500 והצגת ההערכה החשמלית של טסלה. החבילה הופכת את המכונית החשמלית הקטנה למכונית העירונית המושלמת. זאת אחת ההמרות הפופולריות ביותר שהחברה הבריטית הזאת עושה. בלינק הזה תמצאו מידע על פרויקטים נוספים של החברה.
הפיאט 500
זאת פיאט 500 קטנה מסוף שנות ה-60, תחילת שנות ה-70, 500 סמ"ק במקור. סוג של פולקסווגן חיפושית עם מנוע מקורר אוויר מאחור. המנוע המקורי מוציא 18 כוחות סוס ולא בדיוק הכי מהיר. יש לכם למטה תיבת הילוכים ומלפנים מיכל דלק וסוללת 12 וולט.זאת מכונית עירונית אז כל מי שמצפה לטווח של 480 ק"מ, זה לא זה.
הערכה החשמלית
ערכת ההסבה מונחת על הרצפה, הכל מסודר לפי סדר ההתקנה במכונית. מכונית קטנה משמעה ערכת סוללות קטנה. אז מה שיש לנו כאן זה אחת מלפנים ואחת מאחור.סוללה אחת נצמדת לתוך תושבות הפגוש המקוריות תושבות מיכל הדלק. מודול של טסלה ומאחור יש לנו שני מודולים של טסלה. זה נותן לנו שלושה מודולים בסך הכל, בסביבות 15 קילוואט שעות.
מה זה נותן
זאת ערכת סוללות קטנה במונחים של רכב חשמלי אבל אל תשכחו שזאת מכונית עירונית. לטווח של 120 ק"מ בעיר. ערכת סוללות של 15 קילוואט שעה בהחלט מספיקה לעיר קטנה מבחינת טווח נסיעה. שלוש סוללות טסלה בסדרה ייתנו לכם 75 וולט. המנוע הוא מנוע HPEVS AC קטן. הדבר הזה מפיק בערך 48 כוחות סוס אבל תזכרו שבמקור היו לרכב הזה רק 18, 20 כוחות סוס במקרה הטוב אז זה הרבה יותר כוח מהמנוע המקורי.
איך הכל מסתדר בפנים
המנוע החשמלי יושב מאחור תחת המקום בו ישב המנוע המקורי. מעל למנוע יושבות הסוללות של טסלה, קופסת המתח הגבוה והמטען של שבעה קילוואט. ההטענה נעשית מלפנים. בתא המטען הקדמי המקורי היה מונח גם מיכל הדלק כך שמעכשיו יהיה יותר מקום למטען שגם כבר לא יריח מדלק. המנוע מחובר מלמטה לתושבת הגיר. ההילוכים עדיין יפעלו, בתחילת הנסיעה הרכב יהיה בהילוך שני וככל שהמהירות תגדל יעלה עד להילוך רביעי.
מוכרים את הערכות לחברות בעולם
החברה ייצרה עד היום בסביבות 10 ערכות לפיאט 500. הערכות לא נמכרות ללקוחות פרטיים אלא לחברות שהכשירו את הצוותים המוסמכים שלהם לעבוד על מתח גבוה. למרות שמדובר רק ב- 75 וולט זה עדיין יכול לתת לכם מהלומה חשמלית הגונה.
פנים הרכב
פנים הרכב המקורי פשוט וידידותי. לא שונה דבר בפנים למעט מד מצב הטעינה שהורכב בין שני המושבים הקדמיים.
למה סין מציפה את אירופה במכוניות
למה סין מציפה את אירופה במכוניות. איך סין מסוגלת למכור לנהגים אירופאים כל כך הרבה מכוניות זולות? נתוני המכס מראים כי משלוחי רכבים חשמליים סיניים לאיחוד האירופי גדלו ב-361% מאז 2021. בכל העולם, יצרניות הרכב הסיניות תופסות נתח שוק מה שמאיים על יצרניות הרכב האירופיות.
פטריק בויל הוא מנהל קרן גידור, פרופסור באוניברסיטה ובנקאי השקעות לשעבר. בערוץ היוטיוב שלו © Patrick Boyle סרטונים עדכניים על מה שקורה בשווקים בעולם. בין היתר תמצאו בערוץ מידע על מסחר בכלים כמותיים ומימון תאגידי. בערוץ גם ראיונות עם האנשים המעניינים ביותר בתעשייה הפיננסית.
4×4 חשמלי U8 של BYD
4×4 חשמלי U8 של BYD. חברת BYD חושפת רכב 4×4 חשמלי חדש תחת שם המותג יאנג-וואנג (YangWang). הסדרה החדשה כוללת מספר דגמים מתוכם שניים עם טכנולוגיית ה-e4 המאפשרת שליטה חשמלית בכל אחד מהגלגלים בנפרד.
תרגום תוכן, סרטון מערוץ היוטיוב © DPCcars
מ-0 ל- 100 קמ"ש ב-3 שניות
הרכב בנוי על שלדת סולם ומצויד בארבעה מנועים חשמליים, אחד לכל גלגל. הרכב מגיע להספק כולל משוער של למעלה מ-1,100 כוחות סוס ועוצמה של 820kW. החברה לא חשפה פרטים על הסוללה והטווח אבל הודיעה שה-U8 יוכל להאיץ מ-0 ל- 100 קמ"ש ב-3 שניות.
המתחרות – מרצדס אאודי ו-BMW
הרכבים החשמליים היוקרתיים שיאנג וואנג חשפה מתחרים במרצדס אאודי ו- BMW. רכב השטח הקשוח u8 בנוי על שלדת סולם ומגיע עם ארבעה מנועים חשמליים, אחד לכל גלגל. הרכב מגיע להספק משוער של מעל 1,100 כוחות סוס ועוצמה של 820kW.
ה- U8 יהיה מסוגל להסתובב סביב עצמו ב-360 מעלות, להמשיך ולנוע במהירות של עד 120 קמ”ש גם עם פנצ’ר באחד מהגלגלים שלו. הרכב יהיה מסוגל לנוע בתוך מים על ידי הוספת איטום לגוף הרכב והגנה מפני מים ואבק למנועים החשמליים. מחיר הרכב בסין יהיה מיליון יואן (כחצי מיליון ש”ח לפני מס).
עוד על BYD
החברה הציגה בתערוכה רכב נוסף, U9. רכב ספורט שמגיע גם כן עם אותה טכנולוגיה. טכנולוגיית ה-e4 צפויה להגיע בעתיד הקרוב לכל הרכבים החשמליים של BYD. נכון לחודש ינואר 2023 עדיין לא ידוע אם הרכבים האלו יגיעו גם לישראל. בישראל משווקים 3 דגמים חשמליים של החברה הסינית. BYD ATTO 3, BYD TANG ו- BYD HAN.
המכוניות החשמליות 2023
המכוניות החשמליות 2023. תרגום תוכן, סרטון מערוץ היוטיוב © Fully Charged Show.
מעבר מהפכני ממנועי בעירה לרכבים חשמליים
לפי אנליסטים ובכירים בתעשייה החסמים לאימוץ מסיבי של הרכבים החשמליים הם המחסור בתשתיות לטעינה ציבורית מהירה והעלות הגוברת של סוללות. העלות מונעת ממחסור בחומרים מרכזיים ואי ודאות לגבי סובסידיות ממשלתיות בארצות הברית, סין ואירופה (שלא לדבר על המצב בישראל).
עשרות דגמים חדשים
חרף זאת, עשרות דגמים חדשים ממשיכים להגיע. תעשיית הרכב מזרימה יותר מטריליון דולר למעבר מהפכני ממנועי בעירה לרכבים חשמליים. מדטרויט ועד שנחאי, יצרני רכב וקובעי מדיניות ממשלתיים אימצו את הרעיון של רכב חשמלי בזכות ההבטחה לספק תחבורה נקייה ובטוחה יותר. מעבר לכך, מדינות אירופה וגם קליפורניה קבעו את 2035 כתאריך היעד לסיום המכירות של רכבי בעירה חדשים.
החל משנת 2023 גל של מכוניות סדאן, רכבי שטח וכמו כן טנדרים יגיע לשווקים הגדולים בעולם. למרות שבכירי התעשייה והחזאים אינם מסכימים לגבי המהירות בה כלי רכב חשמליים יכולים להשתלט על שוק הרכב העולמי, זה מתקרב בצעדי ענק. בסין, שוק הרכב הגדול בעולם, תפסו כלי רכב חשמליים כ-21% מהשוק. באירופה, רכבים חשמליים מהווים כ-12% מסך המכירות של רכבי נוסעים. גם אם בארצות הברית נתח השוק של הרכבים החשמליים הוא רק כ-6% הנתון הזה עומד להשתנות בקרוב.
הרכבים החשמליים החדשים בשנת 2023
שנת 2023 מסתמנת כשנה נהדרת עבור שרשרת האספקה של רכבים חשמליים חדשים. הרבה דגמים חדשים נוצצים מגיעים אלינו בכל הצורות והגדלים מכל פינה בכדור הארץ. זמני האספקה של הדגמים החדשים גם הולכים ומתקצרים. אם אתם מתקשים לעקוב אחר המבחר של המכוניות החשמליות החדשות ג'ק סקרלט כאן כדי לעזור. בסרטון הזה תגלו את כל המכוניות החשמליות החדשות של 2023. מכוניות שנכנסו לייצור ויימסרו ללקוחות בשנת 2023 ומכוניות שיחשפו השנה ויהיו זמינות בשנה הבאה. סרטון מערוץ היוטיוב © Fully Charged Show. ערוץ Fully Charged הוא ערוץ האנרגיה הנקייה ורכב חשמלי מספר 1 בעולם. הערוץ מעלה ביקורות וסקירות של כל הרכבים החשמליים המוצעים כעת למכירה. זה כולל סקירות ווידאו, ביקורות כתובות וגם מדדי מפתח עבור כל אחת מהמכוניות החשמליות בשוק. מנחי הערוץ הם הסופר, השדר והשחקן רוברט לוולין, מאדי מואט, ג'ק סקרלט, הלן צ'רסקי, צ'לסי סקסטון ואנדי טורבט.
המדינות והמכוניות החשמליות בסרטון:
בריטניה
ווקסהול / אופל
אופל קורסה
אופל מוקה
לוטוס אלטרה (Eletre)
לנד רובר דיפנדר
MG סייברסטר
הולנד
סקוואד סולאר סיטי קאר Squad Solar City Car
לייט אייר Lightyear 2
איטליה
אבארט 500e
מזראטי גראן טוריסמו
צרפת
פיג'ו e-308
סיטרואן Ë-C4 X
רנו 5 חשמלית
שוודיה
וולוו פולסטאר
וולוו ex40
גרמניה
ב.מ.וו iX1
ב.מ.וו i5
אודי Q8 e-tron
אודי Q6 e-tron
יפן
דרום קוריאה
וייטנאם
סין
ארה"ב.
תוכן הסרטון בתהליך עריכה ותרגום
ההצלחות של 2022
ההצלחות של 2022. תרגום תוכן, סרטון מערוץ היוטיוב © Wendover Productions. הערוץ מעלה סרטונים המסבירים כיצד העולם שלנו עובד, החל מנסיעות וטיולים ועד למסחר וכלכלה. נכון לחודש ינואר 2023 הערוץ צבר 3,720,000 מנויים ו- 574,030,919 צפיות.
22 בעיות שנפתרו ב- 2022
2022 הייתה רק עוד שנה. אבל למרות כל האסונות שנגרמו ע"י הטבע וכאלה להם גרם האדם, העולם דווקא השתפר. אנחנו יוצאים משנת 2022 בלי כמה בעיות איתן נכנסנו אליה. ההישגים נחגגו על ידי מעטים או על ידי רבים אבל כולם מייצגים את השיטה הדמוקרטית שבאמצעותה בעיות יכולות להיפתר.
נאס"א הסיטה אסטרואיד ממסלולו. החללית 'דארט' פגעה באסטרואיד 'דימורפוס'. המטרה הייתה לבחון הגנה מפני עצמים בחלל המאיימים על כדור הארץ.
נאס"א פתרה בעיה עצומה הרבה לפני הזמן. בספטמבר 2022 עשרה חודשים לאחר ההשקה, המבחן הגיע לשיאו. חללית במשקל קילוגרם ובגודל של מקרר התרסקה לתוך אסטרואיד. אמנם 'דימורפוס' לא איים על כדור הארץ אבל המבחן נעשה כדי לראות אם התנגשות באסטרואיד תסיט אותו ממסלולו. המבחן הצליח, לאחר ההתנגשות מסלולו התקצר ב-32 דקות, נאס"א ציפו לקיצור מסלול של בין 10 ל- 20 דקות. זאת הייתה הצלחה גדולה ראשונה לאסטרטגיית ההגנה הפלנטרית של נאס"א.
ארצות הברית הצטרפה להסכם קיגאלי עליו חתמו כבר 150 מדינות. התחייבות להפחתת השימוש בגז תעשייתי מזהם המשמש במזגנים ובמקררים
ארה"ב הסכימה להצטרף להסכם קיגאלי הבינלאומי במטרה להוציא משימוש את חומרי הפחמן המסוכנים ביותר. התיקון נעשה כחלק ממאמצי הממשל הפדרלי לבטל את רוב חומרי פחמן הבעייתיים. התיקון בא בעקבות אמנת אקלים משנת 1987. ההסכם הוציא בהדרגה 100 סוגים של כימיקלים שהחלו להרוס את שכבת האוזון של כדור הארץ. הבעיה הייתה שהיצרנים החליפו את ה-CFC בהידרו-פלואור פחמניים או HFCs שאינם טובים לסביבה. לפחמן דו חמצני פוטנציאל התחממות של 1, למתאן 34. פוטנציאל התחממות של HFCs נע בין 1,370 ל-4,180. מה שגורם לו להיות גרוע בהרבה לשינויי האקלים. תיקון קיגאלי יבטל בהדרגה את השימוש ב- HFCs.
מספר שיא של בעלי חיים בסכנת הכחדה חוזרים למרחב
ברחבי אירופה, למעלה מחמישים מינים חוזרים במספרי שיא. לדוגמה, הביזון האירופי עשה קאמבק מרהיב למרות שחשבו שנכחד בשנות ה-20. מאז 1971 אוכלוסייתם גדלה ב-399 אחוזים בבלארוס, ליטא, פולין, רוסיה, רומניה, סלובקיה, אוקראינה. בבריטניה נולד הביזון האירופאי הראשון מזה אלפי שנים. הביזון יכול לעזור בהם לאדם בהפחתת הסיכון לשיטפונות, שיקום המערכת האקולוגית והשפעות שינויי האקלים. למרות שהחדשות הללו לא מבטלות את ההכחדה ההמונית העולמית, האירוע הזה מציג מפת דרכים לחזרה למגוון הביולוגי ולמערכות אקולוגיות גמישות. מסתבר שכאשר בני אדם נסוגים לאחור ונותנים לבעלי חיים מעט מרחב נשימה, הם יכולים לחזור ואפילו לשגשג.
החיסון הראשון אי פעם נגד מלריה
התקדמות מדעית נוספת שעוזרת לחיים לשגשג היא החיסון נגד מלריה. מלריה מועברת באמצעות יתושים והורגת יותר מחצי מיליון בני אדם מדי שנה. המלריה היא גורם המוות השישי בשכיחותו במדינות בעלות הכנסה נמוכה, בעיקר באפריקה. כמעט 80% ממקרי המוות הללו הם ילדים. זו בעיה גדולה במיוחד עבור אפריקאים, לא רק בגלל אובדן חיים אלא גם במונחים של השפעה כלכלית עקב עלויות שירותי בריאות, היעדרות מהעבודה ולימודים, צמצום התיירות ואיבוד כוח עבודה.
ב- 2022 ארגון הבריאות העולמי אישר לראשונה חיסון למניעה מלריה. החוקרים הכפילו את ההתקדמות עם פריצת דרך ענקית. החיסון החדש הזה תוקף את הטפיל מוקדם בהדבקתו על ידי יירוט לפני הכניסה לכבד, באמצעות שילוב חלבונים מטפילי המלריה ומנגיף ההפטיטיס. צוות מאוניברסיטת אוקספורד המציא חיסון שני אפילו יעיל יותר בניסויים קליניים מאשר הגרסה שפורסמה בשנת 2021. 2 הגרסאות של החיסון עדיין ממתינות לתוצאות של ניסוי גדול יותר. אבל יצרן חיסונים הודי מוכן לעשות יותר מ-100 מיליון מנות לאחר אישור רשמי. כך או כך, העובדה שיש כעת אפשרויות פוטנציאליות להילחם במלריה בהתחלת הסימפטומים לפני שהיא הופכת להרסנית היא באמת נס רפואי שיציל מיליוני חיים.
התקדמות בדרך לחיסון למחלת ליים
סביר להניח שבקרוב יהיה גם חיסון למחלת הליים. אבל זה כבר פחות נס רפואי ויותר תמיהה "למה לקח כל כך הרבה זמן?". מחלת הליים יושבת בצומת של שינויי אקלים, חוסר אמון במומחים ורפואה למטרות רווח. מכיוון שהטמפרטורות ממשיכות לעלות, ארה"ב ואירופה מארחות יותר ויותר קרציות. בגלל היסוס חיסונים בשנות ה-90, הכלב שלכם יכול לקבל זריקת הגנה אבל אתם לא יכולים. מחלת הליים הוכפלה בארה"ב מאז 1991 והיא הפכה למחלה הנישאת ע"י וקטור הנפוצה ביותר בארה"ב. עם זאת, עשויה להיות הקלה באופק, שכן חיסון נכנס לניסויים קליניים סופיים בשנת 2022. התרופה, VLA15, ניתנה ל-6,000 משתתפים בארה"ב ובאירופה. VLA15 בולט בשינוי מלימריקס שהיה פעם חיסון ליים זמין לציבור. ללימריק
היו בעיות: הוא דרש שלוש מנות, היה זמין רק לאנשים מעל גיל 15 ולא היה זול. כעת יצרני VLA15 עובדים קשה כדי למנוע את החסרונות הללו. אבל מה שהוביל להוצאת לימריקס מהשוק הוא בסופו של דבר ההססנות לחיסונים. טענות לא מבוססות על אפשריות היפותטיות שלימריקס יכול לגרום למחלה אוטואימונית סיימו את פיתוח לימריקס בסוף שנות ה-90.
בארה"ב הסתיים ניסוי עמוס ציפיות בעולם הספורט
הסכם עבודה משמעותי ביותר בעולם הספורט אחרי תהליך של 6 שנים. בשנת 2016 נבחרת ארצות הברית בכדורגל נשים תבעה את פדרציית הכדורגל האמריקאית בגין אפלייה מגדרית. למרות שהתיק נדחה על ידי בית משפט פדרלי בשנת 2020, המחלוקת נמשכה. עמיתיהם בנבחרת הגברים הלאומית של ארה"ב עזרו השנה לתווך עסקת תשלום ראשונה מסוגה בין שלושת הארגונים. בגלל מבנה השכר של פיפ"א, נבחרת הגברים מקבלת יותר שכר לכל ניצחון מקבוצת הנשים. זאת למרות שקבוצת הנשים מציגה באופן עקבי ביצועים טובים יותר וזכתה בגביעי העולם והאולימפיאדה ב-2015 וב-2019 ובמדליות ב-2016 וב-2020. נבחרת הגברים החליטו לאגד את הזכיות שלהם ולחלק אותם שווה בשווה. כלומר כל השחקנים ייהנו מהתקדמות של כל אחת מהקבוצות בטורנירים. הפתרון הזה מדגים כיצד קבוצות ספורט יכולות לאתגר את אי השוויון של ליגות הספורט ולעזור לקבוצות שלהם לעלות רמה, גם על המגרש וגם מחוצה לו.
ארוחת בוקר וצהריים כמעט לכל התלמידים בארה"ב
מדד נוסף שמניע את ההון העצמי מגיע בצלחת. כשהקורונה פגעה, הממשלה הפדרלית בארה"ב העבירה חוק חירום שסיפק ארוחת בוקר וצהריים חינם לכמעט כל התלמידים באמריקה. זו הייתה דרך לוודא שילדים אוכלים גם כאשר המשפחות שלהם לא מסתדרות מבחינה כלכלית. קבלת ארוחות מלאות ומזינות, מלבד היותה הכרח בסיסי, קשורה לציונים טובים יותר ופחות היעדרויות. אז כשהרפובליקנים בקונגרס חסמו אפשרות לשמירה על ארוחות חינם, בקליפורניה, מיין, ורמונט, מסצ'וסטס, נבאדה וקונטיקט לקחו את המשך התוכנית על עצמם.
קולורדו גם אישרה זה עתה אמצעי הצבעה המאפשר ארוחת צהריים חינם בכל בתי הספר. לפחות חמש מדינות נוספות הציגו חקיקה בנושא ארוחות אוניברסלית. הרעיון הוא שהצעת ארוחות חינם מבטלת את הסטיגמה עבור אלה התלויים בכך ולתלמידים שאולי לא בהכרח זכאים לארוחת צהריים חינם או בעלות מופחתת אבל עדיין צריכים אותה. בערך אחד מכל שישה ילדים לא מקבל מספיק אוכל בארה"ב. תוכנית מימון פדרלי לכל התלמידים עשויה להיות טיפוס עלייה. במדינות בהן היא מיושמת, כמו קליפורניה, שבה כמעט 6 מיליון תלמידים מפיקים תועלת מהתוכנית, היא עובדת. כמו הרבה נושאים חברתיים, זה צריך להתחיל איפשהו.
USB-C התייעלות טכנולוגית ופחות זיהום
הפיתוח שכולנו עשויים להרוויח ממנו בעתיד הקרוב התחיל אי שם באירופה השנה. הסיבה לכך היא שהפרלמנט האירופי הצביע כמעט פה אחד לאמץ חיוב לתקן יציאה אוניברסלי למכשירים ניידים USB-C עד 2024. ההכרזה הראשונית גרמה כמובן לקצת בילבול לחברת הטכנולוגיה מספר אחת בעולם, אפל. האייפונים של אפל משתמשים בכבל ושקע הלייטנינג אבל הפעם הם נכנעו וכל מכשירי האייפון יעשו את המעבר ל-USB-C. עם פרסום ההכרזה, סגן נשיא בכיר בחטיבת השיווק של אפל, גרג ג'וסוויאק, אמר שהמעבר ישפיע על מיליארד אנשים ברחבי העולם. זה גם מייעל את הטכנולוגיה עבור המשתמשים וכבל USB-C מעביר נתונים מהר יותר מכבל הלייטנינג של אפל. בנוסף, לפי לדו"ח אירופאי התקנון החדש יחסוך 338 מיליון דולר בפסולת אלקטרונית בשנה. אז, באמת, אלו רק חדשות טובות לכל מי שיש לו טלפון.
צמיחה עולמית בשוק הרכבים החשמליים
וחדשות טובות לכל מי שיש לו מכונית.שווקי הרכבים החשמליים ברחבי העולם התעלו למה שנקרא נקודת המפנה לאימוץ רכב חשמלי. על פי תיאוריית מודל הפצת החדשנות של רוג'רס (EM Rogers), הקצב שבו מוצר חדש הופך פופולרי לאחר כניסתו לשוק המכירות כוללות בהתחלה רק נתח קטן של אנשים, הידועים כחדשנים והחדשנות עדיין עשויה להתפוגג. אבל ברגע שהמוצר מגיע לנקודת הפיתול הקריטית הוא נחשב כחידוש, מתחיל להיכנס למיינסטרים והצמיחה מתגברת במהירות.
עבור רכבים חשמליים, נקודת הפיתול מקובלת בדרך כלל כ-5 אחוז מסך מכירות הרכב, אז אחרי שמדינות הגיעו לסימן הזה, יש עלייה מקבילה בפופולריות. פירוש הדבר שארה"ב תוכל לראות בקרוב את אימוץ הרכבים החשמליים מתפשט אפילו מהר יותר. במיוחד בהתחשב בהרחבת זיכוי המס על רכבים חשמליים והפחתת האינפלציה. ל-19 מדינות כולל בריטניה, נורבגיה, דרום קוריאה וגרמניה.יש כעת תעשיות רכבים חשמליים. מכירות הרכבים החשמליים בעולם הגיעו לחמש אחוז או יותר מסך רכישות הרכב. בדרום קוריאה המכירות עלו ל-21% מהשוק ובנורווגיה ללמעלה מ-83 אחוזים.
כיסוי בארות נפט נטושות מזהמות בארה"ב
אף אחד לא יודע בדיוק מהי כמות פליטת המתאן, בארות נפט וגז נטושות הפזורות בארה"ב. פשוט יודעים שיש הרבה מהם, אולי אפילו 3 מיליון ושהן מדליפות מתאן, והרבה ממנו. בארות נטושות ומכוסות בצורה שגויה מזיקות לאיכות המים באופן מקומי והן הרסנייות לאקלים בגלל כמות גזי החממה שהן משחררות, לפעמים באופן קיצוני, לאטמוספירה.
החדשות הטובות הן שהן נשקלו בהצעת חוק התשתיות. החקיקה ייעדה 4.7 מיליארד דולר לזיהוי וכיסוי הבארות האלו, זה הסכום הגדול ביותר שהובטח אי פעם למזהמים עתיקים. הפרויקט החל רשמית באוגוסט כאשר משרד הפנים שחרר 560 מיליון דולר ל-24 מדינות להתחיל לכסות בארות בעדיפות גבוהה על אדמות פרטיות וציבוריות. כל מדינה מתייחסת לפרויקט בצורה מעט שונה. בחלק מהמדינות כמו אוהיו וניו מקסיקו, נותנים עדיפות לעבודה בקהילות מוחלשות. אריזונה ומונטנה פועלות להבטיח שעסקים קטנים יזכו בפרסים. תהליך הזיהוי, המדידה ובסופו של דבר מילוי הבארות בבטון הינו פרויקט יקר. פנסילבניה לדוגמה מתמחרת כיסוי באר בודדת ב-$33,000. אבל היתרון הוא שלצד בלימת הפליטות והניצחון לבריאות האדם, ניתן ליצור מקומות עבודה סביב כיסוי הבארות.
התחברות לבריאות טובה יותר דרך הטבע
שנת 2022 התגלתה כזו בה זיהינו את היתרונות של הרחבת הגישה לטבע לרווחה נפשית. על פי מחקרים שפורסמו ע"י האקדמיה הלאומית למדעים, בילוי של לפחות שעתיים בטבע בשבוע קשור להפחתת לחץ דם ורמות מתח, כמו גם הורדת חרדה ודיכאון. רופאים בקנדה יכולים לרשום מרשם 'טבע' למטופלים שלהם באמצעות תוכנית PaRX אשר מכסה את עלות כרטיס הפארק למטופלים שיכולים להפיק תועלת מזמן שהייה בטבע. במקור נוסדה בקולומביה הבריטית על ידי ד"ר מליסה לם, בזכות הצלחתה, קנדה הרחיבה כעת את התוכנית שתכלול כל מחוז. מכיוון שהיא יכולה להקל על הסימפטומים של מצבים בריאותיים החל מ-ADHD, למחלות לב ועד סוכרת. קנדים יכולים כעת לבקר בכל אחד מ-80 הפארקים הלאומיים של קנדה בחינם אם הרופא שלהם נתן להם מרשם לזה. ממשלות אחרות, כמו מחלקת הבריאות של מחוז ולד בקולורדו, הלכו בעקבותיהם כדי לעזור ליותר אנשים גישה לכוח הריפוי של הטבע.
צמצום תופעת ההתאבדות בקרב הכוחות המזוינים בארה"ב
בריאות הנפש הייתה השנה בראש מעייניו של הפנטגון. התאבדות היא בעיה קשה מאוד לפתרון. האתגר של חיסול ההתאבדות בקרב הכוחות המזוינים לא הסתיים ומפקדים צבאיים לא נרתעים מלנסות לצמצם את התופעה.
במחצית השנייה של 2021, לאחר עלייה במספר ההתאבדויות בשנת 2020 הצבא יישם מדיניות חדשה למניעת התאבדויות לשנת הכספים 2022. בדיקות בריאות חובה, הוראה והדרכה למניעת התאבדויות, ספרי עזר למפקדים בדימוס ומאמצי מניעה משולבים שמטרתם ליצור אקלים חיובי היו חלק מהעקרונות שנקבעו ברפורמה המקיפה. בעוד שהשיטות הללו מוגבלות לאנשי צבא, ברור שההתמקדות המוגברת עובדת. שיעורי ההתאבדויות בשירות פעיל ירדו ב-21%, בנוסף נרשמה ירידה באחוזי ההתאבדויות בקרב בני משפחה של אנשי צבא והתאבדויות של אזרחים עובדי צבא. בשלושת הרבעונים הראשונים של 2022, המאמצים גם יצאו מגבולות הצבא. משרד ההגנה עבד קשה כדי להתמודד עם הנחיות מיושנות הנוגעות לבריאות הנפש. המשרד החל בתהליך גיוס של 2,000 אנשי בריאות הנפש תוך המשך פיתוח אסטרטגיות המבטלות את הסטיגמות של קריאה לעזרה מבחוץ.
MRNA גם נגד HIV. הוירוס שהרג יותר מ-40 מיליון בני אדם.
זוכרים את טכנולוגיית החיסון MRNA, החידוש שיושם בהצלחה בפעם הראשונה בחיסוני קוביד-19? הודות לכך, הטכנולוגיה נבדקת כעת כדי להגן גם מפני HIV. החיסונים המסורתיים מחדירים לגופנו וירוס מוחלש הגורם לתגובה חיסונית, מסנג'ר RNA הוא חומר גנטי שעוזר לגוף ליצור חלבונים. אחרי הניסיון עם נגיף הקורונה המכונים הלאומיים לבריאות עורכים ניסויים כדי לראות אם אפשר ליישם את אותו רעיון גם על HIV. לפי מדענים אופטימיים, החיסון יוכל להיות מבטיח בתוך כמה שנים.
חמצן כלכלי למוזיאונים
המגיפה גרמה לירידת הביקורים במוזיאונים וצניחת התקציבים של מוסדות האמנות. המוסדות האלו נלחמו כדי למכור יצירות אמנות מהאוספים שלהם במטרה לגייס כספים לתשלום עבור משכורות והוצאות תחזוקה. הבעיה הייתה שנוהג זה נאסר בעבר על ידי איגוד מנהלי מוזיאוני האמנות שטענו שצריך לשמור יצירות באוספים ציבוריים. החשש היה שמוזיאונים ימכרו את היצירות היקרות ביותר שלהם עבור התמורה הרווחית ביותר. הדירקטוריון איפשר זאת באופן זמני למשך שנתיים במהלך הקורונה אבל כמו בהרבה מקרים של המגיפה, הדבר נמשך. לאחרונה, אותה קבוצה הצביעה לאפשר למוזיאונים למכור את יצירותיהם כדי לממן את התחזוקה שלהם. כל זה נעשה עם כמה צעדי בטיחות רציניות, כולל ההגבלה שקרנות לא יכולות לשלם עבור משכורות ושהרווחים צריכים ללכת לכל מה שקשור לשימור היצירות בטווח הארוך. זה שומר על מוזיאונים פתוחים, וזה כנראה הניצחון הגדול ביותר לכולם.
צמיחה עולמית בשוק הדו גלגלי החשמליים
שנת 2022 הייתה שנה נהדרת עבור חברת הסוללות הטייוואנית Gogoro. החברה מייצרת סוללות הניתנות להחלפה ותחנות טעינה לאופנועים חשמליים ברחבי טייוואן. באוגוסט הם הכריזו על אבן דרך חשובה, הם הגיעו ל-500,000 מנויים לרשת סוללה הניתנת להחלפה שלהם. בספטמבר הם הודיעו על המבצע שלהם, שכבר התפשט על פני כל טייוואן עם 2,200 תחנות החלפה, התרחב לישראל ולסינגפור.
השיח סביב הרכבים החשמליים עוסק במכוניות אבל פיתוח הדו-גלגלי ממונעים חשמליים חשוב ביותר. בדרום מזרח אסיה 80% ממשקי הבית מחזיקים אופניים ממונעים. האופניים האלה ידועים לשמצה כמזהמים. ריקשה ממוצעת עם מנוע שתי פעימות פולטת את אותה כמות פיח כמו עשרה ג'יפים. כבר עכשיו גוגורו מהווה 25% מהמכשירים הדו-גלגליים החדשים הנמכרים בטייוואן. שורה של יצרניות אסייתיות אחרות, כמו הונדה, מחפשות להיכנס לשוק. למרות שסוללות הניתנות להחלפה עדיין לא הוכחו כבנות קיימא במכוניות, שירות המנויים של Gogoro מספק למשתמשים חלופה חשובה להובלת חשמל.
מיזוג האתריום (ETH)
אימות מזכרות בייסבול
הריסה הסכרים שניתקו את דגי הסלמון מדפוסי הנדידה שלהם במשך יותר ממאה שנה
גלאי הזיוף העמוק FakeCatcher של אינטל
הרשת מלאה בתמונות וסרטונים שעברו מניפולציות ושינויים דיגיטליים, בדרך כלל לשם הפצת מידע כוזב. טכנולוגיות לגילוי זיופים דורשות העלאה של נתונים וסריקתם, תהליך מסורבל שאורך שעות. אינטל פיתחו השנה פתרון. גלאי הזיוף העמוק FakeCatcher יכול לזהות זיופים עם דיוק של עד 96% בזמן אמת. התוכנה שמאתרת שינויים קלים בזרימת דם הפנים. פועלת דרך פלטפורמה מבוססת אינטרנט. ניתן להשתמש בתוכנה באתרי מדיה חברתית ובארגוני חדשות שבהם סרטונים מזויפים משתוללים. קישור להורדת התוכנה של אינטל
פיתוח פתרון לפירוק התרכובות הכימיות פרפלואוריאלקיל ופוליפלואוריאלקיל (או PFAS)
הכימיקלים האלה מתוצרת האדם נכנסים למערכות המים שלנו ולגופנו כמעט לנצח. ה-PFAS הוכחו כמועילים לבישול נון-סטיק, דיכוי אש ואינספור תהליכי ייצור. אבל הכימיקלים האלה גם מזיקים מאוד לבריאות האדם, גורמים לסרטן, בעיות רבייה והפרעות אנדוקריניות. המשכנו להשתמש בהם ולחלות מהם, אבל לא מצאנו דרך להיפטר מהם. השנה הארוך של פיתוח פתרון חסכוני לפירוק התרכובות הכימיות הללו פורסם בכתב העת Science.
מסתבר שהפתרון הוא בתרכובת שנמצאה על ידי המדענית בריטני טראנג שערבבה חומרי PFAs עם הממס דימתיל sulfoxide, או DMSO, הכימיקל נתרן הידרוקסיד ומים, לאחר מכן היא הביאה את התערובת לרתיחה מה ששבר את התרכובות המסוכנות לרסיסים בלתי מזיקים. יישום אחד של הפתרון יהיה טיפול במי שתייה ביותר מ-2,000 ערים אמריקאית עם רמות PFA מעל מגבלת הסוכנות להגנת הסביבה.
תיקון לחוק שעבוד לא רצוני
עבודה בכלא מייצרת 2 מיליארד דולר בשנה ואחזקת מתקנים בשווי 9 מיליארד דולר. אבל 800,000 פועלי בתי הכלא מרוויחים בממוצע פחות מדולר לשעה. ב- 2022 אלבמה, אורגון, טנסי וורמונט סגרו את הפרצה בחוק לשעבוד לא רצוני. ההצבעה ביטלה את החריגה בחוק ביטול העבדות משנת 1833. בכך הם הצטרפו לנברסקה, קולורדו, יוטה ורוד איילנד שביטלו לחלוטין כל צורה של עבדות.
פריצת דרך בהיתוך גרעיני. אבן דרך לקראת עתיד של אנרגיה בעלות נמוכה וללא זיהום
בדצמבר 2022 ארצות הברית הכריזה על צעד גדול לקראת אנרגיה ירוקה כמעט בלתי מוגבלת. מדענים אמריקנים מיקדו 192 אלומות של הלייזר החזק בעולם על מטרה בגודל של גרגר אפונה. וכתוצאה מכך נוצר היתוך גרעיני מהיר להליום. תהליך ההיתוך שיחרר אנרגיה הגבוהה בכ-50 אחוז מהאנרגיה של הלייזרים שכוונו אל עבר המטרה. וו הפעם הראשונה שכמות האנרגיה שיוצרה בהיתוך גדולה מזו שהושקעה כדי לייצר אותה.בניגוד לביקוע, היתוך אינו יוצר פסולת גרעינית.
טסלה 3 החדשה 2023
טסלה 3 החדשה 2023. תרגום תוכן, סרטון מערוץ היוטיוב של Andy Slye .
אנדי חוקר את הטכנולוגיה העדכנית ביותר. משנת 2018 הוא הבעלים של טסלה מודל 3 והוא טוען שלמעלה מ-1,400 אנשים רכשו טסלה לאחר שצפו בסרטוני היוטיוב שלו. המטרה העיקרית של הערוץ היא לעזור לאנשים ליהנות ולהבין את העידן הדיגיטלי החדש הזה על ידי מתן סרטונים חינוכיים ומשעשעים שיעזרו לכם להפיק את המרב מהטכנולוגיה, בין אם זו סקירת הגאדג'טים החכמים העדכנית ביותר או סרטון המסביר איזה חשמל מתאים לרכב החשמלי החדש שלכם.
טסלה 3 החדשה, עיצוב מחדש
טסלה עובדת בסתר על עיצוב מחדש של דגם 3 תחת שם הקוד "היילנד" Project Highland. אבל לא כולם מרוצים מזה, בסרטון הזה נגלה למה. לפי דוח רויטרס עיצוב מחדש של דגם 3 ייכנס לייצור ברבעון השלישי של 2023. זה יקרה בשני מפעלי טסלה, גיגה שאנגחאי (Giga Shanghai) ופרימונט קליפורניה. המטרה העיקרית של פרויקט Highland כוללת כמה שינויים חיצוניים ושיפור ביצועי מערכת ההנעה של דגם 3 אבל ההתמקדות היא בשיפור כוח המשיכה של הדגם בהתחשב בעובדה שהוא נחשף לפני 7 שנים בתחילת 2016. לפי מקורות שהדליפו את הפרויקט החדש החברה שואפת לייעל את הרווחיות של דגם 3 על ידי הפחתת מספר הרכיבים ומורכבות הפנים והתמקדות בתכונות שבעלי טסלה מעריכים כמו התצוגה.
התצוגה, אבל לא רק
התצוגה והתוכנה הן בעצם תמצית הליבה של דגם 3 כל כלי הרכב החשמליים מהירים ובעלי יכולת האצה אבל ההבחנה החשובה בין טסלה מהמתחרים שלה היא בהחלט מסך המגע המרכזי. לאף מכונית אחרת אין תצוגה בגודל הזה עם כוח התוכנה שמאחוריה. זה הערך העיקרי שבעלי טסלה רואים. הטכנולוגיה הזאת היא גם מה שמשך את אנדי, מעלה הסרטון, לרכוש טסלה לפני 5 שנים. ומאז נוספו שידרוגים ושיפורים. טסלה מספקת עדכוני תוכנה בחינם. בין היתר בשנים האחרונות תוספת תכונת PIN לנהיגה השוסיפה שכבת אבטחה למכונית כמו גם מצלמת המחוונים ומצב Sentry להקלטת וידאו ברציפות לניטור סביבת הרכב בחנייה. בנוסף שיפורים כגון קריוקי, משחקים חדשים ואפליקציות להזרמת וידאו. בנוסף, בעקבות אופטימיזציה של יעילות המנוע, בעלי טסלה קיבלו גם תוספת טווח של חמישה אחוזים. החלק הטוב – עדכוני הטייס האוטומטי והנהיגה העצמית. כל אלה הופכים את הבעלות על טסלה למרגשת יותר מכל רכב אחר.
הסרת פיצ'רים
בימים אלו כשטסלה שואפת להגיע לאוטונומיה מלאה ואנחנו מקבלים שיפורים כולל תיקון ריקולים בפועל בין לילה זה מדהים. אבל טסלה לא רק הוסיפה תכונות לדגם 3 הם הסירו תכונות במהלך כמה השנים האחרונות כדי לצמצם עלויות. וזה הרגיז הרבה אנשים. בואו נראה בקצרה מה התכונות שהוסרו ואיך זה קשור לדגם 3 החדש הזה.
התוכן בתהליך תרגום ועריכה
רכבים חשמליים הדגמים החדשים 2023
רכבים חשמליים לקנייה בשנת 2023. תרגום תוכן מערוץ היוטיוב © AUTO DRIVE
מעבר מהפכני ממנועי בעירה לרכבים חשמליים
החסמים לאימוץ מסיבי של הרכבים החשמליים הם המחסור בתשתיות לטעינה ציבורית מהירה והעלות הגוברת של סוללות.
עשרות דגמים חדשים
חרף זאת, עשרות דגמים חדשים ממשיכים להגיע לשוק. מדטרויט ועד שנחאי, יצרני רכב וקובעי מדיניות ממשלתיים אימצו את הרעיון של רכב חשמלי בזכות ההבטחה לספק תחבורה נקייה ובטוחה יותר. מעבר לכך, מדינות אירופה וגם קליפורניה קבעו את 2035 כתאריך היעד לסיום המכירות של רכבי בעירה חדשים.
החל משנת 2023 גל של מכוניות יגיע לשווקים הגדולים בעולם. למרות שבכירי התעשייה והחזאים אינם מסכימים לגבי המהירות בה כלי רכב חשמליים יכולים להשתלט על שוק הרכב העולמי, זה מתקרב בצעדי ענק. בסין, שוק הרכב הגדול בעולם, תפסו כלי רכב חשמליים כ-21% מהשוק. באירופה, רכב חשמלי מהווה כ-12% מסך המכירות של רכבי נוסעים. גם אם בארצות הברית נתח השוק של המכוניות החשמליות הוא רק כ-6% הנתון הזה עומד להשתנות בקרוב.
הרכבים החשמליים החדשים בשנת 2023
העידן המודרני של רכבים חשמליים כבר כאן. שנת 2022 כונתה התקופה שבה כלי רכב חשמליים ראו שחר חדש. חברות רבות קפצו על המגמה לייצר דגמי מכוניות חשמליות חדשות. בשנת 2023 צפויים לצאת לשוק דגמים נוספים. האם אתם צריכים לחכות לשנת 2023 כדי לקנות מכונית חשמלית חדשה?
הרכבים בסרטון:
אאודי A6 e-Tron / פיסקר אושן / לקסוס RZ 450e / ב.מ.וו i5 / פיאט פנדה / ניסאן אריאה / קיה EV9 / מיני קופר / לוטוס אלטרה / מרצדס EQE / מרצדס EQS SUV
החשמליות 2023
החשמליות 2023. תרגום תוכן, סרטון מערוץ היוטיוב © Edmunds Cars, מעודכן לתאריך 23/12/2022
שוק הרכבים החשמליים תוסס
עד לא מזמן טסלה הייתה האפשרות היחידה שלכם למכונית חשמלית. אבל מספר הרכבים החשמליים המוצעים לאחרונה גדל משמעותית והוא אמור להמשיך ולהתרחב. מהצעות קטנות במחיר סביר ועד יקרות ויוקרתיות. עשרות דגמים חדשים מגיעים לשוק. אנחנו נתמקד בעשרת המגניבים ביותר.
קאדילק סלסטיק
נתחיל עם משהו סופר יוקרתי. הדבר המרשים והיוקרתי הזה הוא קאדילק סלסטיק. קאדילק רואה במעבר לחשמל סיכוי להחזיר את מעמדה בין מכוניות היוקרה המשובחות ביותר בעולם. הרכב המסוגנן הזה בנוי בעבודת יד לפי הזמנה, אין שניים זהים. זאת המתחרה של הרולס רויס במחיר של 301,100 דולר בארה"ב לפני התאמות אישיות. הרכב יגיע עם מערכת הנעה של שני מנועים חשמליים כסטנדרט, 600 כוחות סוס, מספיק כדי לדחוף את המזחלת הענקית הזו ל-100 קמ"ש בפחות מארבע שניות. טווח הנסיעה המשוער הוא 485 ק"מ. השעיית שגיאה סטנדרטית, והיגוי ארבע גלגלים, מסך 55 אינץ' ברוחב מלא מידע ובידור תלת מימדית, טכנולוגיית נהיגה בסיוע דיבורית. הרכב זמין בכל צבע וגוון עור שתרצו. הייצור יחל רק בדצמבר 2023 והמסירות רק ברבעון הראשון של 2024.
שברולט אקווינוקס
הנה SUV משפחתית עם שם מוכר מבית שברולט. האקווינוקס הופכת לחשמלית. הרכב עומד לצאת בסתיו 2023. סוללות מהדור הבא זהות לזה של ההאמר. שברולט מציעה 2 דגמים, סוללה סטנדרטית עם הנעה קדמית או עם טווח מורחב והנעה לכל הגלגלים. האקווינוקס מרווחת יותר בבפנים מאשר הבולט הקומפקטית. העיצוב החיצוני ספורטיבי ומרשים. פנים הרכב מעוצב גם הוא עם מסך מגע בגודל 17 אינץ'.
פיאט 500
זוכרים את הפיאט החשמלית 500e המקורית? הרכב היה כל כך לא רווחי, מנכ"ל החברה סרג'יו מרצ'יוני קרא ללקוחות לא לקנות אחד משום שכל קנייה עולה לו כסף… זה לא מטורף? ככל הנראה למרבה המזל הדברים השתנו, הדגם החדש הזה מקסים בדיוק כמו הקודם. הקטן הזה יימכר בתחילת 2024. הטווח של הדגמים האירופאים יהיה בין 242 ל-322 ק"מ. גם דגם בר אבארט עם ביצועים גבוהים נמצא בפיתוח.
גל של טנדרים
עם כל ההמולה סביב ה-ריביאן R1T וה-F-150 של פורד, ג'נרל מוטורס מקווה לרכוב על גל הצמיחה של טנדרים חשמליים לפיתוח פיקאפים איקוניים משלה. זמנים בכל מפרט החל משברולט קוטרטור ספק בסיסית עד ל-GMC Denali היוקרתי. הצפויים להגיע בסוף 2023 ותחילת 2024. הסילברדו תגיע ב- 2023 והסיירה ב- 2024. הרכבים יגיעו לטווח של כ-644 ק"מ ואפשרות של כמויות מטורפות של כוח מעל 750 כו"ס.. בניגוד ל- Lightning של פורד, GM החליטו לבדל את הדגמים החשמליים מאלה המונעים בבנזין הן במראה והן בתכונות. לא ברור אם רוכשי הרכבים יאהבו את האסטרטגיה, אבל תכונות כמו הדלת האמצעית הייחודית המתקפלת עבור מטען גדול התקבלה טוב ואנחנו כבר אוהבים את טכנולוגיית הסיוע לנהיגה Super Cruise של GM.
Ioniq 6
הרכב החשמלי הייעודי הראשון של יונדאי Ioniq 5, יצא משערי המפעל בקול תרועה. הרכב בהחלט קנה אותנו עם הסגנון, הביצועים והטכנולוגיה לטעינה מהירה. הפעם, יונדאייוצאת עם Ioniq 6 סדאן. יריבה סופר אווירודינמית לטסלה דגם 3. הרכב מבוסס על אותה טכנולוגיה ופלטפורמה כמו Ioniq 5. המסקנה שלנו מהנסיעה הראשונה עם הרכב בקוריאה היא שגם אם אתם לא אוהבים את איך שה-6 בצורת החיפושית הזו נראית, יש הרבה סיבות לשקול את זה. לפי יונדאי גרסאות ההנעה המובילות לכל הגלגלים יקבלו 320 כוחות סוס ויגיעו מ- 0 ל- 100 קמ"ש תוך פחות מחמש שניות, וזה די מהיר. הטווח הוא עד 547 ק"מ, מערכת ניווט חדשה תדריך אתכם לתחנות טעינה סמוכות, תוך דילוג על אלה שאינן זמינות. הרכב צפוי להגיע לסוכנויות באביב 2023.
ג'יפ ריקון (Recon) / וואגוניר S
ג'יפ מתכוננת להביא את התפיסה שלה לכיף חשמלי טהור בחיק הטבע עם ה- Recon EV. ה- SUV הבינוני
הזה יהיה בערך בגודל של הגרנד צ'ירוקי של היום כשהוא יגיע ב-2024. ג'יפ מבטיחה שיהיו לו גם יכולות
שטח אמיתיות, צמיגי קנובי, מיגון תחתון וטכנולוגיה מתוחכמת לניהול משיכה. בנוסף, הוא יהיה זמין
גם עם משטח חשמלי דלתות נשלפות וזכוכית, בדיוק כמו רנגלר. הריקון יהיה הראשון מבין שני רכבי ג'יפ חשמליים,
שם הקוד של השני וואגוניר S. התוכנית של ג'יפ היא שעד 2030 50% ממכירות יהיו חשמליים.
פולסטאר 3
אם חטיבת פולסטאר היוקרתית של וולוו עדיין לא על הרדאר שלכם אולי תרצו לשבת ולשים לב. רכב השטח החשמלי החדש הזה פולסטאר 3 נראה לוהט. ומכיוון שתג המחיר מתחיל ב- 85,000 דולר בארה"ב כנראה שזה באמת רכב לוהט.
ה-3 מגיע כסטנדרט עם שני מנועים והנעה לכל הגלגלים. זמין עם מעל 500 כוחות סוס, זה בהחלט חייב לזוז.
בנוסף, הרכב מבטיח טווח של 483 ק"מ. ומכיוון שהוא חלק ממשפחת וולוו הגדולה יותר, אנו מצפים גם
לטכנולוגיית בטיחות מובילה ועיצוב פנים מינימליסטי שוודי איכותי עם מקום נדיב לחמישה נוסעים.
טסלה
לא חשבתם שנוכל לעבור רשימה בלי טסלה. אז מה אנחנו מצפים מקבוצת אילון מאסק ב-2023 ו-24? כמעט אותם דברים שהבטיחו לנו במשך השנים האחרונות- הסייברטראק, הרודסטר והסמי משאית. נאמר לנו שהדגם החדש הראשון שיצא לכבישים יהיה ה-Semi, עם תוכניות של בערך מאות כאלה שייבנו לפני סוף השנה הזו. לאורך הדרך היו הבטחות שהופרו והחמצת מועדים, אני אאמין לזה כשאראה אחד כזה חולף על פניי בכביש המהיר.
נעבור ל- Cybertruck, טנדר המדע הבדיוני. הטנדר הבולט בעל הגוף עם הזכוכית העמידה להתנפצות הוצג לראשונה בשנת 2019. הרכב והיה אמור להיות זמין בסוף 2021. עכשיו זה נראה יותר כמו 2023, אם לא השנה שאחרי. ויש לנו עוד פחות מה להמשיך במונחים של יעדי ביצועים ממה שעשינו עוד כשהופיע לראשונה. התמחור, הטווח והביצועים הערכות שהיו בעבר באתר ההזמנות של טסלה נעלמו. אני מנחש שאולי לא שמעו על VinFast, שמגיע לאמריקה ב-2023 עם VF8 SUV שתי שורות מושבים ו-VF9 עם שלוש שורות.
VinFast הוויאטנמי
VinFast כבר מוכר טונות של מכוניות בווייטנאם, יחד עם קורקינטים חשמליים, אוטובוסים, וכל מיני דברים. חברת האם VinFast Vingroup הבעלים של הכל, מבתי מלון ופארקי שעשועים לבתי חולים, אבטחת סייבר וחברות בינה מלאכותית אפילו אוניברסיטה.רכב השטח VF9 הזה הוא מכוון למעלה לסביבות 563 ק"מ טווח נסיעה ומעל 400 כוחות סוס. האצה ל-100 קמ"ש מוערכת בקצת יותר משש שניות. הם מבטיחים מידע בידור חדשני, כולל משחקים ואפליקציות מסחר אלקטרוני. וחשוב לחברה לא מוכרת, ה-VF9 מגיע עם 10 שנות אחריות של 202,000 ק"מ. זה אולי הטוב ביותר שיש. המחיר בארה"ב מתחיל בסביבות $58,000, אבל יש מלכוד- סוללות אינן כלולות.
הקאץ' עם הסוללות של ה- VinFast
VinFast היא חלוצה של תוכנית מנויי סוללה במטרה להוזיל עלויות ולבלום את חשש הרוכשים מפני סוללות חלופיות יקרות בהמשך הדרך. עלות מנוי מגיעה לכמה מאות דולר לחודש. ניתן גם לרכוש את ה- VF9 עם סוללה, אבל זה הולך לעלות למעלה מ-76 אלף דולר בארה"ב. 7 דגמי VF6 קטנים יותר מובטחים מתישהו ב-2024.
וולוו EX90
וולוו EX90 2024 ספינת הדגל החשמלית החדשה של וולוו. הדבר הזה לוקח את האסתטיקה הסקנדינבית של וולוו לשלב הבא. ה-EX90 מקבל מערכת הנעה בעלת שני מנועים, הנעה לכל הגלגלים, כמעט 500 כו"ס. ערכת הסוללה גדולה, מאפשרת טווח של עד 483 ק"מ בין טעינות. בפנים יש מערכת מידע ובידור (אינפוטיינמנט) מהדור הבא עם מסך גדול יותר בגודל 14 אינץ'. חבל שעדיין יש את אותה אווירה מינימליסטית שוודית מפורסמת. זה גם אומר שכמעט אין כאן כפתורים. דברים כמו בקרות אקלים או אודיו, זה הולך להיות מעצבן. זו וולוו, אז זה לא צריך להיות מפתיע שה-EX90 קיבלה ציוד בטיחות וסיוע בנהיגה ברמה הבאה. התרמיל הזה על הגג זה LIDAR, מכ"ם לייזר, בדיוק כמו מה זה של גוגל במכוניות בועה לנהיגה עצמית. תמחור עבור רכב השטח הזה שנבנה בדרום קרוליינה אמור להיכנס מתחת ל-80k דולר בארה"ב בתור התחלה.כאשר הוא יגיע בתחילת 2024.
פולקסווגן באזז
שלוש שורות מושבים של כיף משפחתי. זוכרים את האוטובוסים ההיפים הישנים האלה? זה בדיוק כזה אבל הכל חשמלי והרבה יותר בטוח. פחות כוח פרחים, יותר כוח חשמלי. הרכב חשמלי הזה בעל שבעה מושבים מגיע בשנת 2024 בשלל צבעים וריפודים מהנים. ניתן יהיה לנסוע למעלה מ-402 ק"מ בטעינה. וההטענה מהירה יכולה לעלות מ-5% ל-80% תוך 30 דקות. זה לא יהיה עניין של מהירות גבוהה, כמו טסלה דגם X. עם רק כ-200 כוחות סוס, פולקסווגן מכוונת ל-0 עד 100 קמ"ש ב-10 שניות, זה טנדר משפחתי, זה לא גראן טוריסמו. 13:22 תעודת הזהות. 13:23 באזז לוקח הרבה מהקרביים החשמליים שלו מרכב השטח ID.4. זה אמור להיות בסדר אבל אנחנו פחות מתלהבים מהעובדה שהוא גם לוקח הרבה מהטכנולוגיה של הדגם הזה, זה איטי, מעצבן וקל להפעלה בטעות. אין עדיין תמחור רשמי עבור הבאזז שצפוי להיות בסביבות 55 אלף דולר לפני מס בארה"ב. נסיעה ברטרו, מחיר מודרני.
פולקסווגן ID.4 החשמלית החדשה
פולקסווגן ID.4 החשמלית החדשה. תרגום תוכן, סרטון מערוץ היוטיוב © Electrek.co. הערוץ מעלה בעיקר סרטונים הקשורים לרכב חשמלי ומעבר לכך נושאים הקשורים למערכות אקולוגיות.
מבחן דרכים לדגם פרו S. המחיר המומלץ לצרכן בארה"ב מתחיל ב- 47,495 דולר לפני הורדת המס והתמריצים שהמדינות השונות בארה"ב מעניקות לרוכשי רכב חשמלי (בניגוד למצב ההפוך בישראל)). המחיר בישראל לדגם פרו נכון לחודש ינואר 2023 234,900 ₪.
פולקסווגן ID.4 החשמלית החדשה. ללא ספק רכב פנאי משפחתי בעל עיצוב מרשים. זאת ועוד, סביבת נהג דיגיטלית ויחידת הנעה חשמלית חזקה. ביצועים זריזים, טווח נסיעה ארוך וחווית נהיגה חלקה ושקטה. יחידת הנעה חשמלית עוצמתית בעלת טכנולוגיה מתקדמת. מנוע חשמלי בעל הספק של 150 kW (204 כ"ס). סוללה בעלת קיבולת של 82 קווט"ש. יתר על כן, טווח הנסיעה המרבי 519 קילומטרים.
סביבת הנהג מעוצבת, בייחוד מסך לוח המחוונים של 5.3 אינץ' ונוסף על כך מסך המולטימדיה 12 אינץ'. רמת הגימור גבוהה. תא מטען גדול ושימושי.
אורות מקרן LED עם מערכות אופטיקה אדפטיבית לשדה ראיה רחב. בנוסף, האורות משפרים את הראות במזג אוויר סוער (לא היה ניתן לבדיקה במבחן כי מזג האוויר היה יפה). יש אפשרות לחמם את גלגל ההגה. המושבים נוחים במיוחד עם פונקציית עיסוי ותמיכה מותנית שזזה למעלה ולמטה אוטומטית. זה נוח במיוחד בנסיעות של חמש שש שעות.
בטעינה מלאה טווח הנסיעה של הרכב בסביבות 431 קילומטרים.
רמת גימור 'פרו'
כוללת תאורת לד, חישוקי 19 אינץ', מצלמות היקפיות, מפתח חכם, ריפוד מושבים אלקנטרה, מולטימדיה עם צג 10 אינץ' וממשק אפל 'קארפליי', מחוונים מוקרנים, בקרת אקלים דו-אזורית, תאורת אווירה.
'פרו אדוונסד'
מושבי "נוחות" וגם תפעול חשמלי למושבים הקדמיים ובקרת אקלים תלת-אזורית. צג מולטימדיה 12 אינץ' ומערכת שמע משודרגת. הדגם מגיע בשילוב 2 צבעים.
'פרו פרמיום'
תאורת לד מתקדמת המצויידת גם בעמעום אוטומטי. חישוקי 20 אינץ', גג זכוכית. תפעול חשמלי לדלת תא המטען. חלונות כהים.
הסרטון בתהליך תרגום ועריכה
הרכבים החשמליים הסיניים ישלטו ב- 2023
הרכבים החשמליים הסיניים ישלטו ב- 2023. תרגום תוכן, סרטון מערוץ היוטיוב © Tech Revolution
התחרות לפיתוח רכבים חשמליים תופסת תאוצה
טסלה היא המובילה המובהקת כבר כמה שנים אבל יצרניות רכב מסורתיות עוברות גם הן לטכנולוגיית רכבים חשמליים. צרכנים עוברים לרכבים חשמליים בגלל לחצים פוליטיים, סביבתיים, חברתיים וכלכליים. יצרניות רכבים חשמליים סיניות סוגרות מהר את הפער בינן לבין טסלה. אז מי הן יצרניות הרכב האלה ואיך הן עושות את זה?
המעבר לרכבים חשמליים
המתיחות הגוברת בין ארה"ב לסין השפיעה על התחרות לדומיננטיות בשוק הרכבים החשמלייים. מספר המכוניות המסורתיות בעלות מנוע בעירה הולך ופוחת בגלל העלויות. המצב מחמיר בגלל האטה בביקוש לרכבים כאלה בסין ובאירופה. חקיקות חדשות יגבירו גם הן את הביקוש בעתיד. בבריטניה תיאסר מכירת רכבים מונעי דיזל ובנזין החל משנת 2040. להעדפת הלקוחות יש גם כן חלק בתהליך המעבר לרכבים חשמליים. שליש מהלקוחות מאמינים שהם ישקלו ברצינות רכישת רכב חשמלי. 52% מהצרכנים אומרים שהיו קונים רכב היברידי.
שוק הרכבים החשמליים בסין
השוק החזק של הרכבים החשמליים הסיניים תורם לתנופת חישמול תעשיית הרכב של סין ודוחף קדימה במלוא המצערת. הצמיחה של תעשיית הרכבים החשמלים הסיניים עשויה לבשר על שינוי משמעותי בנוף הכלכלי של המדינה. אתם בטח מכירים את השם טסלה אבל האם אתם מכירים את השמות בייטון (Byton), BYD, סאיק מוטור (SAIC Motor), ניאו (NIO) ואת שיאופנג (XPeng)? אלו כמה מחברות הרכב החשמלי המתקדמות ביותר בסין המתחרות בטסלה וביצרניות רכב חשמלי אחרות ברחבי עולם. החברות האלה שולטות כעת באופן מוחלט בשוק הסיני, מה שפוגע במכירות של טסלה במדינה. בשנת 2021 שווי שוק הרכבים החשמליים בסין היה 124.21 מיליארד דולר. כתוצאה מהביקוש הגובר לכלי רכב חשמליים, עד סוף 2022 מספר המכוניות החשמליות הנמכרות בסין צפוי להגיע ל-6 מיליון. ענף הרכב החשמלי בסין כבר מקדים את ארה"ב ואירופה שם המכירות תגענה ל-1.2 מיליון ו- 3.2 מיליון.
יומות ממשלתיות ומקומיות בסין
מועצת המדינה של סין שואפת להמיר את כל ציי התחבורה שלה לרכבים חשמליים עד שנת 2035. מחוז האינאן נטל יוזמה לקדם את העלייה בשימוש ברכב חשמלי. עד שנת 2030 המחוז שואף לבטל לחלוטין מכירת כלי רכב מונעי בנזין.
האמריקאים בעקבות הסינים
הממשל הנוכחי בארה"ב בראשותו של ג'ו ביידן מודאג מהיתרון ההולך וגובר של סין בשוק הרכב החשמלי. בחודש פברואר 2022 הקונגרס הקצה 7.5 מיליארד דולר עבור תשתיות לטעינת רכב חשמלי.
הכוח של הסינים – שיתופי פעולה מקומיים ובינלאומיים
יצרניות רכב חשמלי סיניות מתאחדות כעת. עסקים סיניים מתחרים בטסלה בכך שהם רואים מגמות מתפתחות מוקדם יותר ומספקים להם פתרונות. והסינים יכולים לקדם פתרונות כאלה לקהל מקומי גדול תוך פרק זמן קצר. קו חדש של מכירת רכבים חשמליים לשווקים מקומיים ובין-לאומיים פותח כעת ע"י מפעלים סיניים. אותם מפעלים פועלים יחד לפיתוח הטכנולוגיות המתקדמות ביותר שלהם.
חדירה גם לאינדונזיה
באינדונזיה הוצג רכב חשמלי במחיר סביר הודות לשיתוף פעולה בין 'סאיק מוטור קורפוריישן' (SAIC) שבבעלות המדינה, ג'נרל מוטורס האמריקאית והחברה הסינית וולינג מוטורס (Wuling Motors). הרכב החשמלי החדש שפותח במיוחד לשוק האינדונזי הוצג בחודש אוגוסט 2022 ע"י השגריר הסיני בג'קרטה לו קאנג. יצרנית הסוללות הגדולה ביותר בסין CATL חברה כוחות עם צ'אנגאן (Chang'an) שבבעלות המדינה וחברת הטכנולוגיה וואווי (HUAWEI) כדי ליצור מיזם משותף חדש. המיזם המשותף הציג מותג יוקרה חשמלי חדש בשם אווטאר (Avatar). כל אחת מ-3 הגרסאות של המכונית מגיעה עמוסה בטכנולוגיות מבית וואווי. הרכב מצויד בסוללות המסופקות ע"י CATL ומערכת הנהיגה החכמה של אווטראנס (Avatrans). מחיר של האווטאר נע בין 52,892 דולר ל- 60,790 דולר.
שיתופי פעולה עם הודו
מדינת טלנגאנה (Telangana) ותאגיד התחבורה המטרופוליטן של בנגלור בהודו (BMTC) מקבלות אוטובוסים חשמליים מהחברה הסינית BYD באמצעות שיתוף פעולה עם החברה ההודית אולקטרה גרינטק Olectra Greentech Ltd. בנוסף, BYD הגדילה ל-8 את מספר הסוכנויות שהיא מפעילה בהודו. כל זאת קרה למרות המתיחות הגיאופוליטית בין הודו וסין. בארה"ב הושמעו דאגות בנוגע לשימוש בטכנולוגיות שפותחו ע"י וואווי לשימוש ברכבים חשמליים המיוצרים בסין. עם זאת, ממשל ג'ו ביידן נתן אור ירוק לטכנולוגיות בשר המשתמשת בשבבים מוליכים למחצה. מהפיכת האינטרנט של הדברים (IOT) בכלי רכב חשמליים נדחפת גם היא על ידי התקדמות בטכנולוגיית שבבים מוליכים למחצה. כתוצאה מהצלחתה של וואווי ביישום השימוש של שבבים מוליכים למחצה ברכיבי רכב החברה שומרת על מעמדה כספקית העיקרית של התעשייה בענף.
האם סין מחדשת?
כיצד סין מחדשת והאם היא בכלל מחדשת, זה נושא לדיון כבר הרבה זמן וזאת שאלה שקשה לענות עליה. לפי ספרה של אליזבט סי אקונומי (Elizabeth Economy) 'המהפכה השלישית', חדשנות בסין היא "שיפורים מצטברים בעבודה חדשנית יותר מונחה בתהליכים במטרה לגרום למשהו לעבוד מהר יותר, טוב יותר או זול יותר".
המירוץ הסיני להצלחה
המגזר העסקי הסיני, הקהילה האקדמית וקהילת המחקר כולם עוסקים בעיקר בדבר אחד – פיתוח טכנולוגיות עם פוטנציאל למסחור. הפיתוחים האלה מאפשרים חדשנות הדרגתית ופריצות דרך. בייג'ין עמדה ביעד שלה לייצר שני מיליון פטנטים עד תחילת 2015. עם זאת, עד 2014, כמעט 60% מכלל הפטנטים היו עבור פטנטים של "שימוש ועיצוב" שאינם מהווים התקדמות טכנולוגית גדולה או רעיונות חדשים. למרות שמספר הבקשות לפטנטים מאוניברסיטאות וחברות פרטיות גדל באופן דרמטי, בשנת 2016 96% מכל בקשות הפטנטים בסין הוגשו על ידי ממציאים פרטיים. גם הגשות הפטנטים הטריאדיים של סין השתפרו בין 2016 ל-2021, למרות שהם עדיין מפגרים הרבה אחרי ארצות הברית.
אסטרטגיית החדשנות
סין תגמלה בעבר את אסטרטגיית החדשנות ההדרגתית על ידי המשך מימון מיזמים לא מוצלחים. עם זאת, הגישה יצרה תרבות הנרתעת מחדשנות ולקיחת סיכונים במגזרים שאולי לא משתלמים כלכלית מיידית. מצד שני, כשזה מגיע למחקר בסיסי, ארצות הברית ואירופה ממשיכות להוביל את החבורה. העלייה האחרונה בפופולריות של כלי רכב חשמליים בסין היא רק דוגמה נוספת לכך שעסקים סיניים משתמשים בחדשנות מצטברת כדי למכור לקהל רחב.כעת, חגיגת הרכבים החשמליים של סין לא מסתיימת בקרוב, שאר העולם יצטרך לשחק בתופסת.
אז מה בעצם הכוח החבוי מאחורי ייצור כלי רכב חשמליים?
הסיכוי הטוב ביותר של יצרן לבסס דריסת רגל במירוץ לשליטה בשוק הרכבים החשמליים הוא השקעה במומחיות המתאימה. למרות שזה עשוי להיראות כמו פתרון פשוט, מציאת אנשים עם המומחיות הדרושה היא די מאתגרת. במיוחד עבור מגזר שנכתב כגברי, נשלט על ידי שימוש בדלקים מאובנים, ואינו מודאג מהסביבה. חברות טכנולוגיה שפעלו בעבר בתעשיות אחרות מתחרות כעת עם יצרניות הרכב על נתח שוק. לדוגמה, ל-Bosch יש כ-2000 מהנדסי רכב חשמלי שעובדים על פיתוח המוצרים שלהם. נכון לעכשיו, נראה שסין צוברת תאוצה בעוד שטסלה מפגרת מאחור.
המכונית החשמלית שתשנה את כללי המשחק BYD
תרגום תוכן, סרטון מערוץ היוטיוב © Tech Revolution
שוק המכוניות החשמליות
שוק המכוניות החשמליות חווה כעת תקופה של צמיחה אדירה. כשזה מגיע לחדשנות בטכנולוגיה ובאסתטיקה, התחום הזה הוא אחד הצומחים ביותר. בשנים האחרונות, טסלה עלתה לפסגת יצרניות הרכב החשמלי בזכות הפופולריות של כלי הרכב שלה והמחירים הסבירים שלהם. מצד שני, חברות כמו מרצדס, טויוטה ולוסיד מפגרות מאחור.אבל יצרנית הרכב הסינית BYD שהתרחבה מייצור סוללות לייצור המוני של מכוניות חשמליות מרעידה את תעשיית הרכב החשמלי ועומדת לשנות הכל בתעשיית הרכב החשמלי.
BYD
Build Your Dreams או BYD היא יצרנית רכב סינית שבסיסה בשנג'ן. החברה הוקמה בשנת 1995 על ידי וואנג צ'ואנפו, כימאי, איש עסקים ויזם. אחד המניעים של צ'ואנפו להקים עסק משלו היה לאתגר את הדומיננטיות של הסוללות הנטענות היפניות. סין עקפה בסופו של דבר את יפן כיצרנית הגדולה בעולם של סוללות, BYD הפכה לספקית המובילה של סוללות לטלפונים ניידים ומכאן רוב ההכנסה שלה נכון להיום. וואנג צ'ואנפו ראה את הפוטנציאל בכלי רכב חשמליים והחברה רכשה בשנת 2002 את יצרנית הרכב הסינית Tsinchuan Automobile Co Ltd והמשיכה לרכוש יצרניות רכב כושלות נוספות במטרה להרחיב את BYD כחברה רב־מוצרית (קונגלומרט) עולמית.
חדשנית מאז היווסדה
BYD הייתה חדשנית בכמה תחומים מאז היווסדה כחלוצת טכנולוגיית הסוללות ופיתחה מספר טכנולוגיות למכוניות, אוטובוסים, משאיות ומלגזות; מערכת מונורייל SkyRail, פנלים סולאריים, אחסון אנרגיה וגאדג'טים טכנולוגיים.
כיום BYD היא יצרנית הסוללות הרביעית בגודלה בעולם ואחת מיצרנייות הרכבים החשמליים הגדולות. נכון לחודש ספטמבר 2022 שווי החברה היה 950.77 מיליארד דולר הונג קונג שהם כ-121.16 מיליארד דולר. בנוסף, הדומיננטיות שלה כבר לא מוגבלת לשוק הסיני בלבד והתחילה להתפשט ברחבי העולם. ב-2008 וורן באפט, מיליארדר בעצמו, הפך לאחד מבעלי המניות החשובים ביותר של החברה ויש לו 7.73% מהמניות.
יותר מ-21,000 פרסים על פטנטים בתעשיית סוללות החשמל, הרכב והרכבות
BYD מוכרת רכבים בסין זמן קצר. בשנים הקרובות היא מתכוונת להתרחב לשווקים שונים, כולל אוסטרליה, אירופה וצפון אמריקה. לדעת מומחים החברה היא מאסטרית בחדשנות ושחקנית מרכזית בתעשיית הרכב הסינית. במחצית הראשונה של 2022 ההחברה מכרה למעלה מ-2.18 מיליון רכבי נוסעים חשמליים כשטסלה מהצד השני מכרה באותה תקופה פחות ממיליון. תיק הפטנטים של BYD מילא תפקיד משמעותי בהצלחת החברה. בהשוואה ל-20 החברות הסיניות האחרות שעובדות בנושא אנרגיה חדשה, BYD מובילה עם 9,426 פטנטים.
לחברה יש גם יותר חוקרים ומפתחים שעובדים על טכנולוגיות סוללה מכל חברה סינית אחרת. הקמת מותג חזק, כמו גם שוק אנרגיה חדשה דורשת מחקר מדעי מקיף והטכנולוגיה החדשנית של BYD פרצה חסמים בתעשייה, מה שהופך אותו לשחקןנית בולטת. צעד חשוב ננקט על ידי BYD כדי לשפר את שרשרת האספקה שלה. חטיבת הפצת ה-OEM שלה (באנגלית Original Equipment Manufacturer, יצרן ציוד מקורי) הופרדה מחטיבת הסוללות. יתר על כן, היא הצטרפה לשחקניות כבדות בתעשייה כמו מרצדס וטויוטה וכתוצאה מכך היא תוכל למכור את הטכנולוגיות שלה בקנה מידה עולמי.
ל-BYD יש שלוש נקודות חזקות
שוק ה-EV התקדם באופן דרמטי בשנת 2021 כאשר BYD פרסמה את "שלושת הגדולים". ה-DM-I סופר היברידי, פלטפורמת ה-E שלה וסוללת הלהב שלה, הסוללה הבטוחה פורצת הדרך Blade Battery.במבחן של 100 ק"מ, ה-DM-I Super ההיברידית עמד על ממוצע של 3.80 ק"מ לליטר. זה מניח בסיס איתן לבניית הדור הבא של מכוניות היברידיות. צריכת דלק מופחתת וביצועי עלות משופרים צפויים ככל שטכנולוגיית הסופר-היברידית DM-I ממשיכה להתקדם. הפלטפורמה האלקטרונית של ה- E-platform 3.0 עברה שינוי מכריע במעבר מחשמול פשוט לדגש רב יותר על בינה. לפי אתר החברה, BYD תפעל לשיפור האמינות, הביצועים ובטיחות כלי רכב חשמליים בעתיד.
בנוסף, BYD מייצרת סוללות בשווי 80 GWh עבור רכבי EV כרגע. זה בערך 10% מהקיבולת הכוללת על פני כדור הארץ. יתרה מכך, 185 GWh צפוי להיות מופק עד 2025. אין זה מפתיע שסוללת חוד החנית של החברה עשתה את הרושם המשמעותי ביותר על תעשיית הרכבים החשמליים. מבחינת בטיחות, סוללת הלהב מהווה פריצת דרך טכנולוגית גדולה.
כמה עובדות הנוגעות לסוללות EV שכדאי לדעת לפני רכישת EV
שניים מהשיקולים המכריעים ביותר הם עמידות וביטחון. מבחינת ביצועים, סוללת הלהב של BYD היא ללא תחרות. זו השיטה היחידה שמונעת שריפת סוללה ספונטנית ברכבי רכב חשמליים ועוברת בדיקת דיקור קפדנית. בנוסף, יש לצפיפות האנרגיה של הסוללה נטולת הקובלט השתפר באופן דרמטי מאז הצגתו. זו הסיבה שהוא כל כך יעיל בביצוע עבודתו מבלי לשבור את הכיס. התאים של הלהב בנויים להחזיק מעמד ל-1.2 מיליון קילומטרים עצומים, או 3,000 מחזורי טעינה. בנוסף, מהנדסים ב-BYD חתכו את נפח הסוללות המעוקב של המתקן בחצי וזה מפנה מקום לאחסון נוסף ולשירותים נוחים ברכב.
שווי ורווחיות של BYD
בהשוואה ל-BYD, טסלה בבירור רווחית יותר. וכשזה מגיע לייצור רכב חשמלי, לטסלה יש את שולי הרווח הגבוהים ביותר. למרות זאת, בתעשיית הרכב בכללותה, זה לא המותג הרווחי ביותר. החברה צופה להרוויח רווח ניכר של כ-13 מיליארד דולר ב-2022. עם זאת, דברים עשויים להשתפר בקרוב, ו-BYD יכולה להפוך לרווחית יותר. להתרחבות המהירה של BYD אמורה להיות השפעה חיובית ארוכת טווח על שולי הרווח של החברה. מכיוון שהמכירות השנתיות של החברה כפולות או משולשות, שיעור ההכנסות המושקעות למו"פ, אדמיניסטרציה וכו' יקטן. בנוסף, ביקוש לסוללות שהיא מייצרת נמצא בעלייה. ומומחים אומרים שיתרונות קנה מידה בכוח הקנייה, זמינות כוח אדם וכן הלאה אמורה להוביל לרווחיות מוגברת.
מהן התוכניות של BYD לעתיד?
כבר היו מכירות של האוטובוסים החשמליים של BYD באירופה, הודו, ויפן. בנוסף, BYD מתכננת להרחיב את מכירות הרכב שלה לאוסטרליה, שווקי אמריקה הלטינית ודרום מזרח אסיה. לאחרונה הם חתמו על חוזה עם Louwman ומוכנים לייצג אותה בשוק האירופאי. סוללת הלהב החדשה תהיה סטנדרטית גם בטסלה דגם Y הבא. BYD הצליחה בין השאר משום שהיא מציעה לסוחרים שלה מרווחים גבוהים יותר מאשר מתחרותיה.
ל- BYD יש זמן וסבלנות
המוצרים המיוצרים בסין ידועים בעלות הזולה שלהם. המכונית הזולה ביותר של BYD עולה רק 15,000 דולר לעומת 30,000 דולר עבור הדגם 3 של טסלה. מכירות כלי רכב חשמליים נשלטות על ידי טסלה במשך זמן מה, עם יצרניות רכב אחרות שמתאמצות להתעדכן. למרות ש-BYD אינה מוכרת כמו טסלה, מרצדס, הונדה, או טויוטה, מומחי התעשייה בטוחים שזה ישתנה בקרוב. ככל שרכבים חשמליים הופכים נפוצים יותר, יצרניות מבוססות תצטרכנה להתחרות כדי להדביק את הפער. BYD כבר ממוקמת כשחקן עולמי גדול בשוק המכוניות החשמליות. כל מה שהיא צריכה עכשיו זה זמן וסבלנות כדי שהמאגרים הטכניים העמוקים שלה יחוללו ניסים נוספים.
מכוניות אוטונומיות – הדילמה המוסרית
מכוניות אוטונומיות – הדילמה המוסרית. ערוץ היוטיוב החינוכי וריטסיום © Veritasium "אלמנט של אמת" הוקם בשנת 2011 על ידי מנחה הטלוויזיה דרק מולר Derek Muller. בערוץ סרטוני הסבר במגוון נושאים כמו פיזיקה מדע וטכנולוגיה. מספר סרטונים של הערוץ זכו בפרסים בפסטיבלי מדע. נכון לחודש ינואר 2023 הערוץ צבר 13,300,000 מנויים ו- 1,901,575,978 צפיות. הסרטון הפעם- מכוניות אוטונומיות – הדילמה המוסרית. הנהיגה העצמית תוכל להציל חיים אם תיושם באופן נרחב יותר. עשרות אלפי אנשים נהרגים בכבישים מדי שנה, את מרבית התאונות ניתן היה למנוע על ידי כלי רכב אוטומטיים. הסרטון נעשה בחסות BMW. תרגום לעברית: Nitsan Even
רכבי השטח היוקרתיים 2023
רכבי השטח היוקרתיים 2023. סרטון מערוץ היוטיוב © CarTops
BMW X7, ג'יפ גרנד וגוניר, מרצדס AMG G63, מרצדס AMG GLS63, מרצדס מייבאך GLS, קאדילק אסקלייד, רולס-רויס קולינן, בנטלי בנטייגה.
עד כמה קל לפרוץ טסלה
עד כמה קל לפרוץ טסלה. בשנים האחרונות טסלה תגמלה האקרים שמצאו פרצות אבטחה ברכבים שלה במאות אלפי דולרים. נכון לשנת 2018, פרס המקסימום למי שמצא פרצה במחשבי הרכבים שלה, עמד על חמישה עשר אלף דולרים.
ג'רמי ברטון מנסה לגנוב טסלה ששווה 80,000 דולר עם גאדג'ט של 20 דולר. תרגום תוכן, סרטון מערוץ היוטיוב דונאט מדיה © Donut Media.
בעקבות כתבות רבות על גניבת רכבים חדשים ג'רמי עשה מחקר ונתקל במשהו שנקרא 'התקפת שליחה מחדש', ככל הנראה הדרך הקלה ביותר לפרוץ למכונית.
איך זה עובד
וככה זה עובד: כאשר אתם לוחצים על כפתור הנעילה או ביטול הנעילה בשלט המפתח שלכם, זה שולח אות רדיו למכונית אבל אות הרדיו הזה ניתן לקריאה גם על ידי מכשירים אחרים. זה פשוט נמצא שם באוויר ורק מחכה שמישהו יתפוס אותו ואם אתם יכולים ללכוד את האות הזה, תיאורטית, אתם יכולים להשמיע אותו ולפתוח מכונית ללא מפתח.
ומסתבר שמכשירים שעושים את זה נפוצים מאוד. ג'רמי מצא באמזון גדג'ט שנקרא 'רדיו מוגדר תוכנה', הוא יקנה את זה ויבדוק אם זה באמת יאפשר לו לגנוב מכונית. הדבר הראשון שהוא הולך לעשות עם המכשיר שרכש זה לפתוח סשן חדש ולהגדיר את התדר שלו ל-315 מגה-הרץ, התדר בו משדר כל שלט מפתח בארצות הברית והמכשיר יחפש תדרים בטווח של 315 מגה-הרץ.
ג'רמי לוקח את שלט המפתח של הקמארו שלו, לוחץ על 'ביטול נעילה', המכשיר קולט את האות ויכול גם לשמור אותו. כעיקרון ג'רמי יכול להשמיע את אותו קוד ולפתוח את הרכב שלו. הוא לוחץ על 'הפעל' פעמיים ובניסיון השלישי מצליח לפתוח את הרכב. השלב הבא יהיה לנסות לפתוח את הטסלה של החבר שלו ג'יימס. אחד הפיצ'רים של רכבי הטסלה הוא פתיחה אוטומטית של הדלת וניטרול האימובילייזר, ברגע שהבעלים מתקרב לרכב. כך ניתן להיכנס לרכב כשהמפתח בכיס מבלי שנצטרך להוציא אותו.
התקפת שליחה מחדש
אבל הבעיה עם 'התקפת שליחה מחדש' היא שזה לעולם לא יעבוד בחיים האמיתיים בגלל ש-99% מהרכבים משתמשים במה שנקרא 'קוד מתגלגל'. בכל פעם שאתם לוחצים על הכפתור כדי לנעול או לפתוח את המכונית שלכם הקוד משתנה. ויש בעיה גדולה עוד יותר, גם אם ניתן לפרוץ לרכב, אי אפשר להתניע אותו. אז ג'רמי חוזר לגוגל וקורא על 'התקפות ממסר'. בניגוד למכוניות ישנות עם מפתח של אנשי מערות רוב המכוניות המודרניות משתמשות במשהו שנקרא 'מערכת פסיבית ללא מפתח'. כשהרכב מזהה את הסביבה שלך, הוא שולח אות התעוררות למפתח. לאחר מכן המפתח שולח אות מוצפן בחזרה למכונית ושני הקודים מאשרים שהם המפתח הנכון לרכב הנכון, המכונית תיפתח ואז ניתן יהיה גם להתניע.
וכאן נכנסות לתמונה 'התקפות ממסר'. אתה יכול להערים על מכונית לחשוב שהמפתח שלה קרוב יותר ממה שהוא בעצם על ידי העברת האות. זה קצת כמו מרחיב טווח Wi-Fi. אז אתה עושה קניות בסופר, גנב ממש לידך מגביר את האות מהמפתח שלך, שולח אותו לחבר שלו שעומד ליד המכונית שלך בחוץ, עד שאתה יוצא החוצה המכונית שלך כבר נגנבה. אז כל מה שג'רמי צריך לעשות עכשיו זה לקנות מכשיר ממסר כזה, הוא מנסה ב-'דארקנט' – 'הרשת האפלה' שם הוא נופל על פרסומת – "המחירים הטובים ביותר בארה"ב, ממפתחים באיכות גבוהה, נבדק על יותר מ-200 מכוניות, משלוח חינם ברחבי העולם, משחזרים ללא מפתח ב- 15,000 דולר". הוא שולח הודעה למפרסם ומבקש לשאול מכשיר אחד לצורך צילום השרטון, אבל לא קיבל תשובה ולקנות מכשיר אחד במחיר הזה זאת לא אופציה.
איך בכל זאת עושים את זה
הפתרון הוא לבנות מכשיר לבד, ג'רמי עושה מחקר ומסתבר שצריך לבנות מכשיר רדיו מותאם אישית ולתכנת אותו כדי לקבל אות התעוררות מוצפן של 125 קילו-הרץ מהמכונית ולשדר את זה מחדש ב-2.5 גיגה-הרץ למפתח וכך לקבל את ה-350 מגה-הרץ בתגובה מקודדת. זה היה הרבה יותר קשה ממה שג'רמי חשב והוא בילה שבועות בניסיון להבין את זה. למזלו הוא מצא ברשת בחור קנדי בשם סולטן, חוקר אבטחה שפורץ לדברים כדי לחשוף נקודות תורפה שגילה סוג חדש של התקפת ממסר שעובד על מכוניות כמו טסלה. ג'רמי יוצר קשר עם סולטן שטס מקנדה לארה"ב להראות לג'רמי איך עושים את זה. סולטן הוא מומחה לפריצת בלוטות' והוא גילה פגיעות עצומה בטכנולוגיית כניסה ללא מפתח ובמיוחד שימוש בטלפון כמפתח. זה משהו שהרבה חברות רכב כולל טסלה מתחילות להשתמש בו. מתקפת הממסר קיימת כבר זמן מה. אז במה הבלוטות' הזה שונה מזה? המושגים הבסיסיים זהים, אתה גורם לשני הצדדים לחשוב שהם קרובים אחד לשני. אבל ההבדל הוא שעם בלוטות' זה מחליף תדרים כל הזמן, ויש עוד קצת מורכבות בטיפול בקפיצת התדר ובחילופי הכיוון. אתה יכול לעשות מכשיר ממסר תמורת 10 דולר. ואתה צריך שניים כאלה. זאת אומרת 20 דולר לעשות גרסאות בסיסיות לתקיפה אפשרית.
ג'רמי נמצא ליד הטסלה, רואים שהיא נעולה כי המראות מקופלות. ג'ימי נמצא מעל 15 מטרים משם עם גישת בלוטות' לרכב דרך הנייד שלו. ג'רמי מפעיל את המכשיר, מקיש 'אנטר' ומצליח לגנוב את הטסלה. בסוף הסרטון ג'רמי קורא לאילון מאסק לתקן את הבעיה.
האמת היא שעד שבטסלה ימצאו פתרון לבעיה, הדרך הטובה והזולה ביותר לסכל מתקפת ממסר היא לשים את המפתחות בקופסת פח לעוגיות חמאה דניות. הקופסה מפח משמשת ככלוב פאראדיי ולא מאפשרת יציאת תדר רדיו.
אילון מאסק בדרך לרכוש את ג'נרל מוטורס
תרגום תוכן, סרטון מערוץ היוטיוב © Elon Musk Live מעודכן לתאריך 01/12/2022
אילון מאסק בדרך לרכוש את ג'נרל מוטורס
מאסק בדרך לבצע השתלטות עוינת על היריבה הגדולה ביותר שלו בתעשיית הרכב. ג'נרל מוטורס בסכנה ואילון מנצל את ההזדמנות לרכוש את המתחרה שלו. מדוע ג'נרל מוטורס בסכנה ומה הסיבה להשתלטות העוינת האפשרית? סקירת התקופות האפלות של GM והסיבה שטסלה תהיה בלתי מנוצחת וללא תחרות בעתיד הקרוב.
GM במצב קטסטרופלי
האם ג'נרל מוטורס באמת במצב קטסטרופלי? אף אחד לא יכול להגיב על כך. אבל מספר מקורות חשפו שהחברה מתכננת לסגור את המפעלים שלה. אין הכחשה שהמטרה של טסלה תמיד הייתה להפוך את העולם הזה לטוב יותר ומקום יותר בר קיימא לבני אדם. לשם כך החברה ניסתה כמיטב יכולתה לשבור את התקרה אבל הפעם זה משהו רציני, טסלה עומדת להשתלט על אחת מחברות הרכב הגדולות ביותר,
במרוץ מתמיד לחדשנות יצרניות הרכב חייבות לקחת סיכונים משמעותיים. מובילת השוק GM היא אחת מהן ורוצה לשנות את העולם עם רכבים חשמליים ורכבים אוטונומיים. החברה מתכננת ליצור עולם שבו רק רכבים חשמליים ורכבי SUV חשמליים יהיו אפשריים ונגישים לכולם. אבל קל יותר להכריז על זה מאשר לבצע. כדי להפוך את זה למציאות החברה צריכה הון במטרה להכפיל את ההשקעה. החברה הכריזה על הפסקת הייצור של השברולט וולט, יותר מזה, הם תיכננו לסגור כמה מהמפעלים ולפטר אלפי עובדים. החברה הצהירה בבירור על תוכניתה לשים את הדגש על משאיות, רכבי שטח וקרוסאוברים במקום רכבים שגרתיים ושהיא מעוניינת לתעדף את ההתמקדות שלה בעיצוב הסוללה החשמלית שהיא העתיד של תעשיית הרכב. בהשקעה בכלי רכב חדשים GM מתכננת לתעדף את עיצובי הסוללות מהדור הבא. בתחילת העשור הבא עיצוב 5 רכבים יהווה יותר מ- 75% מנפח המכירות העולמי של החברה. לדברי המנכ"לית מרי בארה החברה מייעלת את תיק הרכב הנוכחי שלה, ההשקעות ברכבים חשמליים ואוטונומים יגדלו. החברה חשפה בשנה שעברה כמה רכבים חשמליים חדשים כולל חמישה קרוסאוברים, שני מיניוואנים, שבעה רכבי שטח ועוד שיגיעו לשוק בשנים הבאות.
תגובות נגד מול GM
השינוי האדיר כרוך בעלויות לביצוע החזון. החברה הודיעה על השבתת 3 מפעלי הרכבה ו- 2 מפעלי הנעה, מה שאומר שהם יפטרו 1,500 אנשים. יישום התוכנית יקרה בשנת 2023, הייצור של דגמים מפורסמים כמו הקדילאק CT6, ביואיק לה קרוס ושברולט קרוס ייפסק. ג'נרל מוטורס מתמודדת עם תגובות נגד לאחר שהכריזה על ההחלטה הזאת. תאגידי עובדים ותושבי האזורים בהם המפעלים מספקים עבודה הביעו מורת רוח ודאגה מכך. הם הראו את הטינה שלהם כנגד החלטת החברה להפסקת הפעילות במספר מקומות ולגדוע מספר עצום של משרות. יש כאלה הטוענים כי זהו מהלך חיוני לארגון שכן החברה נאבקת בשינוי העדפות הצרכנים ובטכנולוגייה. אבל יש כאלה הטוענים שמדובר ביוזמה חסרת רגישות מטעם החברה. אילון מאסק מפורסם באהדה לטבע וכפילנתרופ, לפיכך היה עליו לעשות צעד בתרחיש הזה. אחרי הכל הרבה משרות נעלמות כאשר האינפלציה של העולם כבר בשיאה. בזמן שאנחנו מעריכים את הגישה של GM לחשיבה לגבי העתיד הפעולה הנוכחית שננקטה ע"י החברה מאוד מעורפלת. סגירת המפעלים היא ההזדמנות המושלמת לטסלה להרחיב את האופקים שלה.
טסלה מגיעה כדי לעזור
כאשר GM הודיעה על הכוונות לסגירת המפעלים אילון מאסק הגיע ושינה את המשחק כשאמר בראיון שהוא אולי ישקול לקנות את אחד מפעלים באוהיו. בראיון אחר מאסק אמר שהוא בהחלט ישתלט על המפעלים האלו ושטסלה תגלה עניין אם GM יחליטו למכור. בכל אופן התוכנית הזאת תקרה בשנה הבאה כאשר המפעל כבר לא ייצר רכבים. החדשות לא הפתיעו אנשים, זאת לא הפעם הראשונה שטסלה החליטה להשתלט על מפעלים, היא עשתה זאת בשנים קודמות. בשנת 2010 טסלה השתלטה על מפעל Nummi בקליפורניה שהיה בבעלות טויוטה ו- GM ונסגר ורכשה אותו ב- 42 מיליון דולר. לאחר ההשתלטות טסלה בנתה מחדש את כוח העבודה במפעל ואחרי שמונה שנים זה שינה לחלוטין את התמונה. החברה העסיקה הרבה יותר עובדים מאשר במפעל הקודם, זה הגדיל את קצב ייצור כלי רכב החשמליים ב- 300,000 יחידות לכל שנה. התוכנית של לטסלה להשתלט על מפעל קיים במקום לפתח מפעל חדש מאפס הייתה מוצלחת למדי, זה לא רק צימצם עלויות וזמן לחברה אלא גם בנה את אמון הלקוחות מכיוון שזה הגדיל את שיעור התעסוקה. מלבד זאת טסלה כבר תכננה לבנות מפעלים חדשים בסין אירופה וצפון אמריקה, השתלטות על מפעלים קיימים תהיה גישה הרבה יותר קלה עבור החברה.
טסלה מול GM
הקשרים בין טסלה ל-GM פחות ידידותיים ממה שאתם חושבים. לאחר שאילון מאסק רכש את טוויטר ג'נרל מוטורס החליטו להפסיק את הפרסום ברשת החברתית. החברה הצהירה שהיא משהה את הפרסום אחרי שטוויטר חשף את התנאים וההגבלות החדשים של GM. החברה הודיעה שתמשיך להשתמש בטוויטר ליצירת קשר עם לקוחות העסק. ג'נרל מוטורס היא אחת החברות הראשונות שהכריזו על הוצאה של מיליארדי דולרים במטרה להתחרות מול טסלה בשוק המכוניות החשמליות. הבעיה לא נעצרה כאן. בדיוק כשמאסק מתכנן להשתלט על מפעלי GM חברה אחרת יצאה נגד התנאים וההגבלות של טוויטר. אחד הדוברים של פורד מוטורס הודיע שגם הם מפסיקים לפרסם בטוויטר.
היריבות בין שתי החברות היא יותר מסתם עסקת טוויטר. השתיים באיבה מתמדת אחרי שג'ו ביידן הכריז על GM כיצרנית הרכב הגדולה ביותר במדינה. טסלה פתחה שני מפעלים חדשים בשנת 2022, אחד באוסטין טקסס והשני בברלין בגרמניה. מאסק חשף שהחברה תספק פי 1.5יותר כלי רכב לאחר הקמת המפעלים. בהתחשב בכל זה האוהדים מעולם לא הבינו למה ביידן נתן ל-GM את ההכרה שהייתה שייכת לגמרי לטסלה. לחברה של אילון מאסק יש יותר מ- 60 אחוז מנתח השוק בארה"ב אולם מנכ"ל GM הצהירה בראיון שהחברה שלה יכולה בקלות למכור יותר רכבים חשמליים מטסלה עד 2025. לפי הסטטיסטיקה של 2021 טסלה מכרה בסביבות 353 מיליון ארבעה מאה אלף ו-171 מכוניות לאמריקאים שזה פי 14 יותר מאשר שברולט, המכונית המפורסמת ביותר של ג'נרל מוטורס. זה אומר שטסלה עדיין הרחק קדימה במירוץ בניגוד למה שביידן ויריבים אחרים מאמינים. כל זאת מוכיח שטסלה ו-GM תמיד תהיינה יריבות. כל אחת מהן תמיד תראה את החולשות של האחרת כהזדמנות להוביל את השוק.
האם טסלה תרכוש את מפעלי ג'נרל מוטורס?
בעקבות הנושאים הנוכחיים מאסק וג'נרל מוטרוס מסוכסכים כבר זמן מה, אז יש סיכוי גבוה שמאסק יקנה את המפעלים רק כדי להוכיח נקודה. אם יש דבר אחד עם מאסק זה שהוא תמיד אוהב להפתיע. אבל ברור שגם אם אילון מאסק ישתלט על המפעלים הוא יעלה נקודות מוצקות כדי לבסס את עמדתו. בראיון עם לסלי סטאהל אילון מאסק חשף שהוא תומך בחזון של היריבה יצרנית הרכב GM למרות ההבדלים ביניהם. הוא אמר שהוא תמיד יתמוך ברעיון להגביר את ההשקעות בכלי רכב חשמליים, אחרי הכל זאת הייתה מטרתה היחידה של טסלה. מאסק אמר שתמיד רצה לזרז את הפיתוח של מכוניות חשמליות כתחבורה ידידותית לסביבה ותמיד רצה להגן על האנושות בכל מחיר. מלבד דאגותיו של מאסק לאנושות אנחנו בטוחים שלמאסק יש תועלת אישית מהשתלטות על מפעלים, הוא יכול להתחיל לייצר יותר רכבים חשמליים.
רכבי SUV היקרים בעולם
תרגום תוכן, סרטון רכבי SUV היקרים בעולם מערוץ היוטיוב © King Luxury המגדיר את עצמו כ-'מכסה את הנוחות יוצאת הדופן שמספקת יוקרה מסוגננת'.
בנטלי בנטיאגה
בכל הנוגע ליוקרה בנטלי לא מפסיקה להדהים. רכב השטח המהיר בעולם עם מהירות שיא של 306 קמ"ש. בעבור 167,000 דולר (בארה"ב). הבנטיאגה מגיעה עם מזגן מטהר אוויר, שעון משובץ יהלומים, מושבי עור נשלפים, שטיחים מצמר טלה ומקרר שמפניה ממותג.
רולס–רויס קולינן
עם תג מחיר 325,000 דולר בארה"ב. הרולס–רויס קולינן מגיעה עם מושבי עור מפוארים ושולחן קוקטייל. זה גם רכב השטח היחיד עם מחיצת זכוכית בין הנוסעים מאחור. לקולינאן יש כפתור שטח המאפשר לצאת בביטחון לג'ונגל ספארי או הרפתקה במדבר.
רולס–רויס פנטום
רכב השטח היוקרתי של רולס רויס מצויד במצלמות ראיית לילה, וילונות אנטי פפראצי ומחזיקי סיגרים. ואם זה לא מספיק, גם מיצג אמנות בלוח המחוונים עם יצירות מופת של אמנים מרחבי העולם. תג מחיר אסטרונומי של 450,000 דולר בארה"ב, אפשר להתווכח על הנחיצות של הורדים מפורצלן על לוח המחוונים.
ריינג' רובר גרסת SV אוטוביוגרפי
עם חמישה מצבי נהיגה שונים ומערכת חיישנים לזיהוי סביבת הרכב. הריינג' רובר מגיעה ללא מפתח אלא עם צמיד עמיד למים. מקרר קטן, מושבי הרכב עם מכשירי עיסוי מובנים. המחיר בארה"ב – 270,000 דולר.
קרלמן קינג (Karlmann King)
במחיר הנע בין 1.08 עד 3.8 מיליון דולר בארה"ב זה רכב השטח היקר ביותר על הפלנטה שבאמת עומד ברמת העילית שלו בצורה אקסטרווגנטית. הרכב עוצב על ידי החברה הסינית IAT ונבנה על ידי צוות אירופאי של 1800 אנשים. החברה פועלת מלוס אנג'לס ויש לה מפעל באיטליה. העיצוב נראה כאילו נלקח מסרטי מארוול. תאורת אווירה, מושבי שכיבה קופצים בהפעלה חשמלית מערכת בידור היקפית, מקרר, מכונת קפה, פלייסטיישן 4, מושבי עור תנין וציפוי חסין כדורים. יהיו רק 12 רכבי שטח של קרלמן קינג בעולם.
פורשה קאיין טורבו S
'מכונית הספורט של רכבי השטח' ב- 182.000 דולר בארה"ב. מהירות, ביצועים ואיכות. 0 עד 100 תוך ארבע שניות. לוקסוס ונוחות, עור חלק ורך מהמושבים ולוח המחוונים לדלתות. הקאיין מצטיינת בנוכחות כביש דומיננטית מדגמי המתחרים בקטגוריה.
טסלה והחזון של אילון מאסק
סרטון מערוץ היוטיוב של © TED
רנו 4 מעופפת
תרגום תוכן, סרטון מערוץ היוטיוב © Top Content
רנו ידועה בכך שהיא חוזרת עם דגמים איקוניים, כמו ה-5 שעוצבה מחדש כ-EV מודרני. החברה לוקחת את זה למקום אחר עם ה-Air4, גרסת מכונית מעופפת תרתי משמע של הרנו 4. רנו וחברת העיצוב של מיאמי ייצרו רחפן בגודל אנושי עם גרסה מעודכנת של ה- רנו 4. הקונספט מציין 60 שנה לרנו 4 ומטרתו להראות היכן המותג עשוי להיות כעבור 60 שנה. הגוף בנוי כולו מסיבי פחמן ונושא סוללה של 90000 mAh. דחף נתון כ-95 ק"ג למדחף, עבור כושר הרמה כולל של כ-381 ק"ג. הנהג נכנס לרכב באמצעות הרמת גוף הרכב כולו מהחזית. הרחפן ממריא במהירות של 31 מייל לשעה ועף במהירויות של עד 58 מייל לשעה. רנו הודיעה על החיית הדגם הזה בתור רנו 4 EV בשנת 2025, כך שה-Air4 עשוי לתת כמה רמזים לעיצוב הסופי שלו.
רכבי השטח היוקרתיים ביותר 2023
ערוץ היוטיוב © Technovations מעלה סרטונים מעולם הרכב. בערוץ מידע עדכני על רכבי שטח, טנדרים, מכוניות חשמליות ועוד. בסרטון הפעם – רכבי שטח הם כלי הרכב המועדפים בימינו, כך שיש זרם מתמיד של דגמים חדשים חמשת רכבי השטח היוקרתיים 2023 ששווה לחכות להם.
רכבי השטח החשמליים הטובים ביותר 2022
רכבי השטח החשמליים הטובים ביותר 2022
ערוץ היוטיוב © Technovations מעלה סרטונים מעולם הרכב. בערוץ מידע עדכני על רכבי שטח, טנדרים, מכוניות חשמליות ועוד. בסרטון הפעם – אם אתם מחפשים רכב שטח חשמלי או קרוסאובר מהשורה הראשונה, אלה חמשת הדגמים המומלצים לנסיעת מבחן.