רכב

באתר זה מה זה (זהמהזה) zemaze.co.il, מיזם שיתופי חברתי להעלאת סרטונים מכל העולם עם כתוביות בעברית תמצאו עשרות סרטונים תחת המונח רכב.

הנה למה הוולוו 240 נבנתה כמו טנק ושורדת לעד

ערוץ היוטיוב של סקוטי קילמר Scotty Kilmer הוא אחד המובילים בתחום הרכב. לדברי סקוטי הערוץ שלו הוא הכן והמצחיק ביותר ותמצאו בו את האמת בלבד – טיפים לטיפול ברכב והסברים איך דברים ברכב עובדים וכל זה ללא חסויות. נכון לחודש ינואר 2022 הערוץ צבר 4,800,000 מנויים‏ ו- 1,751,556,255 צפיות. הסרטון הפעם על הוולוו 240 האגדית, הנה למה הוולוו 240 נבנתה כמו טנק ושורדת לעד. תרגום לעברית: Nitsan Even /Julie Even

סדרת וולוו 200 (או סדרה 240 ו -260 ) תוכננה על ידי יאן ווילסגורד. היא כללה מגוון מכוניות יוקרה בינוניות שיוצרו על ידי החברה השוודית וולוו קארס משנת 1974 עד 1993. יותר מ-2.8 מיליון יחידות נמכרו ברחבי העולם.

סדרות וולוו 240 ו-260 הוצגו בשנת 1974 והייתה זמינה בתחילה בשש וריאציות של סדרת 240 ושתי וריאציות של סדרת 260. סדרה 240 הייתה זמינה כמכונית סדאן (עם שתיים או ארבע דלתות) או סטיישן, הן חלקו את אותה מעטפת גוף בסיסית והיו זהות במידה רבה. עם זאת, ה-200 שילבה רבים מהתכונות ומרכיבי העיצוב שנוסו בוולוו VESC ESV ב-1972,

לסדרה 200 היו מתלים קדמיים מסוג מקפירסון. אלה הגדילו את המרחב סביב תא המנוע. בעוד המתלה האחורי היה גרסה שונהמזה של סדרה 140. ההיגוי השתפר מאוד. הגה כוח הותקן כסטנדרט ב-244GL, 264DL ו-264GL, ובוצעו כמה שינויים במערכת הבלימה (במיוחד בצילינדר הראשי).

 

כמה עולה מרצדס קלאסית בגרמניה

קרדיט תמונה © Thiesen Hamburg GmbH

סוכנות הרכב © Thiesen בגרמניה (סניפים בהמבורג וברן) היא מהמובילות בעולם במסחר ברכבים קלאסיים עם ניסיון של יותר מ- 40 שנים. החברה ידועה בכלי הרכב הנדירים שהיא מציעה ומייחסת חשיבות מיוחדת למקוריות, היסטוריה, מצב, איכות שחזור ותיעוד מאחורי כל עבודת שיקום שהושלמה. סרטון מערוץ היוטיוב © העולם המוטורי של ג'סיקה.

בין הרכבים המוצעים בסוכנות בחודש אוקטובר 2022: 

מרצדס SEL 6.3l 300 שנת 1972, מחיר: 383,000 ש"ח (109,000 יורו)

מרצדס V8 SE 3.5l  שנת 1972, מחיר: 351,000 ש"ח (99,800 יורו)

מרצדס SEC 500 קופה שנת 1985, מחיר: 75,550 ש"ח (21,500 יורו)

מרצדס SE 380 שנת 1980, מחיר: 86,000 ש"ח (24,500 יורו)

מרצדס E 200 קבריולט שנת 1996, מחיר: 101,000 ש"ח (28,900 יורו)

בנטלי S2 קונטיננטל שנת 1961, מחיר 615,000 ש"ח (175,000 יורו)

טכניקות השיווק של טסלה

תרגום תוכן, סרטון מערוץ היוטיוב © The Capitalist

טסלה היא אחד המותגים הפופולריים והידועים ביותר על פני כדור הארץ. כל זאת מסיבה טובה, המוצרים שלהם מהשורה הראשונה. טכניקות השיווק של טסלה שהצליחה להפוך לאחד המותגים המצליחים בעולם.

סוד ההצלחה יוצאת הדופן של טסלה נותר לא ידוע להרבה אנשים. טסלה היא אחת החברות בעלות שווי ערך הגדול בעולם. היא נוסדה ב-2003 ובשנת 2021 נהייתה ליצרנית הרכב הראשונה שמכרה למעלה מ-2 מיליון מכוניות. עם שווי שוק של למעלה מ-1 טריליון דולר,

טסלה הפכה לאחת החברות הבודדות בארה"ב שהגיעה להישגים הנהדרים האלה בתקציב שיווק של 0 דולר.יש הרבה שיעורי שיווק שכל מי שרוצה להצמיח חברה מאפס כדי להפוך לחברה הכי שווה בעולם צריך לִלמוֹד.שבעה שיעורים שאפשר ללמוד מאסטרטגיות השיווק המדהימות של טסלה:

טסלה מעניקה חווית לקוח מדהימה 

כל חברה ששמה את האינטרס של הלקוחות בחזית תמיד תרשום הצלחה גדולה. טסלה מסירה את המכשולים שעומדים בפני לקוחות כשהם הולכים לקנות מכונית. במקום להתמקח על מחירים עם איש מכירות שדואג רק לעשות עמלה מהרכישה, טסלה הופכת את חווית הרכישה לקלה. כדי לרכוש מכונית מדגם טסלה, כל שעליכם לעשות הוא להיכנס לאתר האינטרנט שלהם שם תמצאו את המידע על כל המוצרים שלהם. אתם תזמינו את המוצר שאתם רוצים ותקבל את תאריך האיסוף. קלות הרכישה הזו משאירה את הלקוחות של טסלה מרוצים והפיכת לקוח למאושר ומרוצה היא המפתח להצלחה בעסקים.

נאמנות למותג

רכישת רכב מעולם לא הייתה ספונטנית עבור אף אחד. זו תמיד החלטה רגשית שמגובה בהרבה תכנון. טסלה הפכה את רכישת המכונית לקלה יותר, מהירה יותר ובהישג יד. בעלי טסלה לא רק רוכשים מכונית חשמלית, פאנל סולארי או כל מוצר אחר של טסלה, הם מביעים את נאמנותם למותג בשל האמון שיש להם במותג. טסלה סיפקה כל כך טוב לאורך השנים שגרמה ללקוחותיה לסמוך על כל מוצר שהם רוכשים מהחברה.הלקוחות של טסלה מאמינים שכל סכום שהם משקיעים ברכישת כל מוצר מטסלה שווה את זה. עד כה, לרוב משתמשי טסלה לא הייתה סיבה להתחרט על הרכישה.

טסלה לא מתמקדת בפרסום בתשלום

הרבה חברות מאמינות שככל שהן יוציאו יותר על פרסום, כך הן יקבלו יותר לקוחות. זה לא נכון. טסלה ממקדת את מאמציה בשביעות רצון לקוחותיה ומשקיעה הרבה מאמץ כדי לוודא שללקוחותיה תהיה חוויה נעימה עם הרכישה שלהם, ושהם ימליצו ​​על המותג לחברים ולמשפחה שלהם. טכניקת המלצה זו היא אחד הסודות להצלחה יוצאת הדופן של טסלה. לטסלה אין קצין שיווק או צוות פרסום, אבל המוצרים שלה ידועים בכל מקום העולם. לשיווק אפקטיבי אין שום קשר לכמות הכסף המוזרם לתוכו.

התמקדות בלקוח

טסלה היא מותג ממוצב היטב הממוקד בלקוח וזה אחד הסודות הגדולים ביותר להצלחתה. הם תומכים בלקוחותיהם גם לאחר הרכישה. טסלה ממשיכה לעקוב אחר הלקוחות שלהם לאחר הרכישות שלהם, הם מציעים אחריות להחזר כספי, אחריות ותמיכה מתמשכת ללקוחות. לטסלה אין אולם תצוגה עבור לקוחות לנסיעת מבחן במכונית לפני ביצוע רכישה. הם מפצים על זה בכך שהם נותנים הזדמנות להחזיר את המכונית תוך 7 ימים או אחרי אלף מיילים. הצעה זו מעניקה ללקוחות יותר ביטחון להשלים את הרכישה המקוונת של טסלה. מלבד הערבות להחזר הכסף, טסלה גם מעניקה ללקוחות תמיכה רציפה ושירותים. יש הצהרה באתר שלהם שמעבירה את זה לכולם. הם מבטיחים להביא את השירות ללקוחות בכל מקום בארץ. פרסום זה באתר האינטרנט שלה הוא אסטרטגיה נוספת שמבדלת את טסלה ממותגים אחרים. אתה צריך לגרום ללקוחות שלך להיות מודעים לשירותים שאתה רוצה להעניק וגם לספק את כל ההבטחות שלך.

טסלה משתמשת במדיה החברתית לטובתה

החברה לא מוציאה כסף על פרסום ברשתות חברתיות ובכל זאת היא משתמשת במדיה החברתית לטובתה עם תקציב שיווק של 0 דולרים. הסוד הזה הוא מה שרוב החברות לא הצליחה להבין. הן מוציאות סכומי כסף עצומים על פרסום בפייסבוק, טוויטר, אינסטגרם ויוטיוב. על מה שהם יכולים לקבל בחינם, אם רק יבינו כיצד למנף מדיה חברתית לשיווק. לאילון מאסק יש למעלה מ-100 מיליון עוקבים בטוויטר. הוא משתמש במדיום הזה כדי להתייחס ללקוחות וללקוחות פוטנציאליים של טסלה. הוא מעדכן אותם לגבי ההתפתחויות האחרונות של טסלה וגם מקבל מהם משוב. כמעט כולם בעולם נמצאים ברשתות החברתיות. עסק שמיוצג במדיה החברתית הוא קרוב יותר להישגים גדולים והצלחה. לאילון מאסק יש בסיס מעריצים הולך וגדל בטוויטר וזה לבדו נתן לטסלה יתרון על המתחרים שלה.

טסלה מכירה את הלקוחות הממוקדים שלה

חברה חייבת להבין מה הלקוחות שלה רוצים ומה הם יצטרכו במהלך השימוש במוצרים שלה וצריכה להיות מוכנה לספק להם את כל מה שהם צריכים כדי לקבל יתרון על פני המתחרים שלה. טסלה לא רק מייצרת מכוניות חשמליות אלא גם מייצרת מגדשי-על, תחנות שירות, וכל מה שהמשתמשים שלה יצטרכו בעת שימוש במכונית של מותג טסלה.

לספק ללקוחות את כל מה שהם צריכים הוא אחד הסודות שיצרו את ההצלחה של טסלהההקפדה על הפרטים הקטנים וצרכי ​​הלקוחות. הלקוחות שיזדקקו למגדשים ואביזרים אחרים הם כמובן אנשים שכבר רכשו מוצר של טסלה. טסלה ממשיכה למקם את עצמה אסטרטגית כדי לענות על הצרכים של קהל היעד שלה. עם דגם המכוניות שטסלה מייצרת, שוק היעד שלהם הוא משתמשים מתאימים של טכנולוגיה חדשה. טסלה מודל X מתאימה לצעירים שאוהבים לשייט. מודל S מיועד לגברים מבוגרים יותר מגיל 50 ומעלה. טסלה דגם 3 משתלמת יותר עבור ההמונים הממוצעים. האסטרטגיה של טסלה היא במתן מענה לצרכים של כל לקוח.

בידול

טסלה לא רק מכירה את שוק היעד שלהם, אלא שהם גם יודעים להתייחס אליו לקוחות ולהשאיר אותם מכורים למותג. לטסלה יש את העיצוב הייחודי שלה. אם קשרי הלקוחות של חברה מוצלחים אבל איכות המוצר שלה לא עומדת בציפיות, ייתכן שהחברה לא תצליח, אבל זה לא המקרה עם טסלה. המותג מוודא שהוא מייחד את עצמו כמותג רכב ייחודי. עיצובי המכוניות שלו אותנטיים ומצטיינים. איכות המוצר היא מהשורה הראשונה. כל זה גורם ללקוחות שלהם להיות פחות מודאגים מהמחיר של כל מוצר של טסלה. הם משוכנעים שכל סכום שהם משלמים עבור המוצר הוא שווה את זה. טסלה דואגת שהייחודיות שלה מועברת היטב ללקוחותיה.

הציבור אינו מבולבל לגבי מה לצפות מטסלה

החזון והיעוד שלהם מציינים בבירור מהי טסלה ומה אנשים צריכים לצפות ממנה. טסלה היא בליבת החדשנות. המכוניות שלהם הן לא רק מכוניות אנרגיה נקיות, אלא הן גם בטוחות. לפי ממשלת ארה"ב, טסלה זכתה בדירוג בטיחות של חמישה כוכבים. כדאי שיהיה לך מוצר שעונה על הצרכים של אנשים וגם על מה שהם רוצים. זה מה שטסלה עושה ובגלל זה היא שמרה על מיקומה בחזית של תעשיית הרכב. כעסק, בין אם אתה חלוץ החדשנות או שיפור חדשנות קיימת, אתה צריך לבדל את עצמך מהמתחרים. הייחודיות של מותג תעזור ללקוחות לבחור את המותג הזה על פני אחרים בתעשייה. טסלה גם מעבירה היטב את הייחודיות שלה ללקוחותיה. לכן, כל לקוח או לקוח פוטנציאלי יודע למה לצפות מטסלה.

אסטרטגיית שיווק נוספת של טסלה

השימוש בתוכנית הפניות כדי להגביר את השיווק מפה לאוזן מינפה את המותג שלה קדימה. עם הבטחה לעמלה לכל מי שמביא לקוח לטסלה, טסלה כבר מסוגלת לבצע הרבה מכירות. תוכנית ההפניות של טסלה כוללת אדם שמביא הפניה כדי לקבל זיכוי של $1,000 לרכוש כל מוצר של טסלה. אסטרטגיה זו הוכחה כיעילה מאוד עבור טסלה כפי שהיא מאפשרת ללקוחותיה לעשות את השיווק בזמן שהיא מתמקדת בדברים אחרים.

 

סוכנות סאאב נטושה

סרטון מערוץ היוטיוב הצרפתי © Gabriel & Corentin

הסיפור של סאאב שהתחיל לפני 75 שנים, הוא אחד הסיפורים העצובים של תעשיית הרכב.
לאחר שנים של קשיים ג'נרל מוטורס רכשה בשנת 1989 50% ממניות החברה, מה שהיה יכול להיות גלגל ההצלה שלה אבל ההחלטה של GM למכור את סאאב סימנה את תחילת הסוף.
עם הנפילה, סוכנויות המותג התמקדו במכירת רכבי יד 2 וחלקי חילוף אבל בסופו של דבר נקודות המכירה נסגרו בזו אחר זו.
הסרטון שצולם בסוכנות סאאב נטושה בצפון צרפת שפעלה משנות ה-70 והגיעה עד לאחרונה למחזורים של מיליוני אירו בשנה ממחיש את ההיעלמות המותג השוודי בעל הגישה השונה לרכב וההילה של יצרנית מטוסי קרב שהגיעה לשיאה בשנות ה-80 עם סדרת 900 המיתולוגית. באופן מפתיע, למרות הפירוק המשפטי של סוכנות הרכב המקום הנטוש קפא בזמן, הדלתות לא נעולות, האורות עדיין דולקים, קווי הטלפון פועלים ולצד המכוניות שבתצוגה חלקי חילוף ואביזרים מפוזרים במקום.

למה סין מציפה את אירופה במכוניות

למה סין מציפה את אירופה במכוניות. איך סין מסוגלת למכור לנהגים אירופאים כל כך הרבה מכוניות זולות? נתוני המכס מראים כי משלוחי רכבים חשמליים סיניים לאיחוד האירופי גדלו ב-361% מאז 2021. בכל העולם, יצרניות הרכב הסיניות תופסות נתח שוק מה שמאיים על יצרניות הרכב האירופיות.

פטריק בויל הוא מנהל קרן גידור, פרופסור באוניברסיטה ובנקאי השקעות לשעבר. בערוץ היוטיוב שלו © Patrick Boyle סרטונים עדכניים על מה שקורה בשווקים בעולם. בין היתר תמצאו בערוץ מידע על מסחר בכלים כמותיים ומימון תאגידי. בערוץ גם ראיונות עם האנשים המעניינים ביותר בתעשייה הפיננסית.

סיטרואן קארין, קונספט משנת 1980

סיטרואן קארין, קונספט משנת 1980. תרגום תוכן מערוץ היוטיוב בצרפתי © Petites Observations Automobiles

ערוץ היוטיוב POA מגדיר את עצמו כמדיה שאוהבת כל מה שמתגלגל. מדי שבוע צוות הערוץ מגלה מכוניות מוזרות או ספורטיביות. בכתבות הערוץ תמצאו נסיעות במכוניות עתיקות, מבחנים של מוצרים חדשים, טיולי דרכים בצרפת ובחו"ל, גילוי מוסכים מיוחדים, ביקורים בתערוכות הרכב הגדולות ועוד. התוכן מועבר במנה טובה של הומור, דיונים ערים ופגישות עם חובבים.

סיטרואן קארין הייתה מכונית קונספט שהוצגה בתערוכת הרכב של פריז בשנת 1980. המטרה הייתה בעיקר תרגיל סטיילינג והצצה אל רכב העתיד. המנוע היה של ארבעה צילינדרים וכיאה לסיטרואן הרכב צויד במתלים פנאומטיים. העיצוב הפירמידלי הבולט היה של טרבור פיורה. בחלק החיצוני של המכונית שולבו לוחות זכוכית ודלתות פרפר הנפתחות כלפי מעלה. גג הרכב היה בגודל של גיליון נייר A3 בשל צורת הפירמידה הקטומה שלו. אחד המאפיינים הפנימיים הבולטים ביותר של הקארין היה הפריסה הלא שגרתית של שלושה מושבים כשהנהג ממוקם באמצע בין שני הנוסעים (עשור לפני ה- מקלארן F1).

הרכב נמצא היום בקונסרבטוריון סיטרואן בעיר אולוניי סו-בואה (Aulnaysous-Bois) ליד פריז. כשעובד המוזיאון דניס שגובהו 1.91 מ' עומד ליד הקארין ניתן לראות עד כמה הרכב נמוך. כאמור, העיצוב בסגנון פירמידה היה של טרבור פיורה שהיה המעצב של סיטרואן בין השנים 1980 ל- 1982. לסיטרואן לא היו רעיונות מיוחדים לתערוכת הרכב העולמית 1980, כך נולד הרעיון של מכונית הקונספט. אפשר לומר שזאת בעצם מכונית הקונספט הראשונה שיוצרה במטרה להזין את התקשורת סביב המותג. דגם הרכב המוצג במוזיאון הוא ללא מנוע וכולל חלקים מעץ וגבס. לרגל 100 שנים לסיטרואן היצרנית שיפצה חלקים מסוימים ברכב כמו הפנסים. בין החידושים של הרכב מצלמות במקום מראות וטלפון נייד עם מקשים על ההגה. במקום מגבים הרעיון היה להזרים אוויר על השמשה הקדמית להעלמת המים. לכל החידושים האלה לא היה שימוש אבל הייתה כאן השראה. אפשרי שגורדון מורי שעיצב את המקלארן F1 ב-92 קיבל השראה למושבים מהקארין.

מוזיאון המכוניות הקלאסיות של איראן

מוזיאון רכבי האספנות באיראן
מוזיאון המכוניות הקלאסיות של איראן. תרגום תוכן, סרטון מערוץ היוטיוב של © Rahimi Amirreza.

המהפכה האיראנית 1979

לאחר המהפכה האיראנית ב-1979 השאה האחרון של איראן, מוחמד רזא שאה ומשפחתו ברחו מהמדינה והשאירו את רוב רכושם מאחור. רזא שאה היה ידוע באהבתו למכוניות ספורט. בזמן המהפכה רכבים מהאוסף שלו או הוחבאו. שני רולס-רויס שהיו בבריטניה לצורך שיקום לפני שפרצה המהפכה הוחזרו אחרי 11 שנים של מחלוקת משפטית. הרשויות באיראן מכרו יותר מאלף כבים לנסיך ערבי תמורת 5 מיליון דולר. למרות זאת עדיין יש כמה עשרות רכבים נדירים במוזיאון המכוניות הקלאסיות של איראן.

מוזיאון הרכב הלאומי של איראן

מוזיאון המכוניות הקלאסיות של איראן נבנה בשנת 2003 בקראג', כ-11 ק"מ מערבית לטהראן ונפתח מחדש ב-2021. המוזיאון מתגאה ב-40 מכוניות קלאסיות מהאוסף של השאה. בין המכוניות במוזיאון – מוריס אוקספורד אדומה שסומנה כמכונית הישנה ביותר באיראן, מרצדס בנץ 500K, כמה רולס רויסים עם חלונות חסיני כדורים, כמה פרארי ומזראטי.

הכרכרה של נאסרדין שאה

הכרכרה של השאה נאסרודין נבנתה בסכום של 5,000 טומאן. זאת הכרכרה המלכותית העתיקה ביותר באיראן והיא בת 170 שנה. הכרכרה יוצרה באוסטריה בהזמנה מיוחדת של השאה והיא מעוטרת בזהב. כשהשאה נאסר אלדין  נהרג אנשי החצר הכניסו אותו לכרכרה בישיבה. המטרה הייתה לגרום לאנשים לחשוב שהוא עדיין חי ולמנוע כאוס במדינה. מאוחר יותר, בתקופת פהלווי השתמשו בכרכרה לטקס ההכתרה.

רולס רויס ​​סילבר גוסט

אחמד שאה, השאה האחרון של שושלת קג'אר היה המלך השני שייבא מכוניות לאיראן. הרולס רויס ​​סילבר גוסט שבמוזיאון הוזמנה על ידו. המכונית הגיעה למהירות של 80 קמ"ש שהייתה גבוהה לאותה תקופה. זאת המכונית שנשלחה לאנגליה לשיקום לפני המהפכה באיראן וחזרה לאיראן לאחר המהפכה. הידיות  על ההגה הן ידיות ההילוכים.

פירס-ארו דגם A

לימוזינה בעלת שבעה מושבים בהזמנה אישית הנחשבת לאחת הלימוזינות הראשונות. יובאה לאיראן ע"י אלוף משנה רזאקולי חוסראווי. רזאקולי עמד בראשבנק פהלווי והיה הנציג הבלעדי של יבוא פירס-ארו לאיראן. המכונית הוזמנה עבור רזה שאה בשנת 1934. בבנייתה השתמשו ב-6 קילו זהב חברת פירס-ארו היא יצרנית מכוניות יוקרה מארה"ב. בשנים שלפני מלחמת העולם השנייה. בשנים אלו, כל הנשיאים האמריקאים השתמשו במכונית הזו.

מרצדס-בנץ K500

מרצדס-בנץ K500 זו אחת המכוניות הנדירות במוזיאון והיקרה ביותר. המכונית יוצרה בשנת 1934. בשנת 1935 היטלר נתן אותה במתנה לנסיך הכתר של איראן מוחמד רזא פהלווי. המספר 500 מציין את נפח מנוע ה-5 ליטר של המכונית. אבל בדגם הזה המנוע הוחלף ל-5.4 ליטר. המודל הזה הוא היחיד שנותר בעולם וזאת הבנץ היקרה ביותר באיראן ואולי בעולם כולו.

למבורגיני מיורה

אחד הדגמים האגדיים והיוצאי דופן של למבורגיני ואחת המכוניות המיוחדות במוזיאון. המכונית יוצרה בין 1966 ל-1972 אחת מהמכוניות הללו הייתה בבעלותו של ניקולס קייג'. 764 יחידות יוצרו בסך הכל. השאה מוחמדרזה קנה שתיים מהמכוניות האלו עם תוספות ב-13 מיליון לירטות איטלקיות. שתי המכוניות כבר לא באיראן. המכונית שנמצאת במוזיאון הייתה של בתו של השאה- למבורגיני קונטאש מנוע 12 צילינדרים בשורה שיוצרה בשנות ה-70 והגיעה למהירות של 310 קמ"ש. המכונית שבמוזיאון הייתה מתנת יום ההולדת של אשרף פהלווי לנסיך ליום הולדתו ה-18 למבורגיני קונטאש הייתה אחת המכוניות הראשונות שדלתותיהן נפתחו כלפי מעלה.

רכבים חשמליים הדגמים החדשים 2023

מכוניות חשמליות 2023

רכבים חשמליים לקנייה בשנת 2023. תרגום תוכן מערוץ היוטיוב © AUTO DRIVE

מעבר מהפכני ממנועי בעירה לרכבים חשמליים

החסמים לאימוץ מסיבי של הרכבים החשמליים הם המחסור בתשתיות לטעינה ציבורית מהירה והעלות הגוברת של סוללות.

עשרות דגמים חדשים

חרף זאת, עשרות דגמים חדשים ממשיכים להגיע לשוק. מדטרויט ועד שנחאי, יצרני רכב וקובעי מדיניות ממשלתיים אימצו את הרעיון של רכב חשמלי בזכות ההבטחה לספק תחבורה נקייה ובטוחה יותר. מעבר לכך, מדינות אירופה וגם קליפורניה קבעו את 2035 כתאריך היעד לסיום המכירות של רכבי בעירה חדשים.

החל משנת 2023 גל של מכוניות יגיע לשווקים הגדולים בעולם. למרות שבכירי התעשייה והחזאים אינם מסכימים לגבי המהירות בה כלי רכב חשמליים יכולים להשתלט על שוק הרכב העולמי, זה מתקרב בצעדי ענק. בסין, שוק הרכב הגדול בעולם, תפסו כלי רכב חשמליים כ-21% מהשוק. באירופה, רכב חשמלי מהווה כ-12% מסך המכירות של רכבי נוסעים. גם אם בארצות הברית נתח השוק של המכוניות החשמליות הוא רק כ-6% הנתון הזה עומד להשתנות בקרוב.

הרכבים החשמליים החדשים בשנת 2023

העידן המודרני של רכבים חשמליים כבר כאן. שנת 2022 כונתה התקופה שבה כלי רכב חשמליים ראו שחר חדש. חברות רבות קפצו על המגמה לייצר דגמי מכוניות חשמליות חדשות. בשנת 2023 צפויים לצאת לשוק דגמים נוספים. האם אתם צריכים לחכות לשנת 2023 כדי לקנות מכונית חשמלית חדשה?

הרכבים בסרטון:

אאודי A6 e-Tron  / פיסקר אושן  /  לקסוס RZ 450e  /  ב.מ.וו  i5 /  פיאט פנדה / ניסאן אריאה  / קיה EV9 / מיני קופר / לוטוס אלטרה /  מרצדס EQE  /  מרצדס EQS SUV 

 

 

החשמליות 2023

החשמליות 2023

החשמליות 2023. תרגום תוכן, סרטון מערוץ היוטיוב © Edmunds Cars, מעודכן לתאריך 23/12/2022

שוק הרכבים החשמליים תוסס

עד לא מזמן טסלה הייתה האפשרות היחידה שלכם למכונית חשמלית. אבל מספר הרכבים החשמליים המוצעים לאחרונה גדל משמעותית והוא אמור להמשיך ולהתרחב. מהצעות קטנות במחיר סביר ועד יקרות ויוקרתיות. עשרות  דגמים חדשים מגיעים לשוק. אנחנו נתמקד בעשרת המגניבים ביותר.

קאדילק סלסטיק

נתחיל עם משהו סופר יוקרתי. הדבר המרשים והיוקרתי הזה הוא קאדילק סלסטיק. קאדילק רואה במעבר לחשמל סיכוי להחזיר את מעמדה בין מכוניות היוקרה המשובחות ביותר בעולם. הרכב המסוגנן הזה בנוי בעבודת יד לפי הזמנה, אין שניים זהים. זאת המתחרה של הרולס רויס במחיר של 301,100 דולר בארה"ב לפני התאמות אישיות. הרכב יגיע עם מערכת הנעה של שני מנועים חשמליים כסטנדרט, 600 כוחות סוס, מספיק כדי לדחוף את המזחלת הענקית הזו ל-100 קמ"ש בפחות מארבע שניות. טווח הנסיעה המשוער הוא 485 ק"מ. השעיית שגיאה סטנדרטית, והיגוי ארבע גלגלים, מסך 55 אינץ' ברוחב מלא מידע ובידור תלת מימדית, טכנולוגיית נהיגה בסיוע דיבורית. הרכב זמין בכל צבע וגוון עור שתרצו. הייצור יחל רק בדצמבר 2023 והמסירות רק ברבעון הראשון של 2024.

שברולט אקווינוקס

הנה SUV משפחתית עם שם מוכר מבית שברולט. האקווינוקס הופכת לחשמלית. הרכב עומד לצאת בסתיו 2023. סוללות מהדור הבא זהות לזה של ההאמר. שברולט מציעה 2 דגמים, סוללה סטנדרטית עם הנעה קדמית או עם טווח מורחב והנעה לכל הגלגלים. האקווינוקס מרווחת יותר בבפנים מאשר הבולט הקומפקטית. העיצוב החיצוני ספורטיבי ומרשים. פנים הרכב מעוצב גם הוא עם מסך מגע בגודל 17 אינץ'.

פיאט 500

זוכרים את הפיאט החשמלית 500e המקורית? הרכב היה כל כך לא רווחי, מנכ"ל החברה סרג'יו מרצ'יוני קרא ללקוחות לא לקנות אחד משום שכל קנייה עולה לו כסף… זה לא מטורף? ככל הנראה למרבה המזל הדברים השתנו, הדגם החדש הזה מקסים בדיוק כמו הקודם.  הקטן הזה יימכר בתחילת 2024. הטווח של הדגמים האירופאים יהיה בין 242 ל-322 ק"מ. גם דגם בר אבארט עם ביצועים גבוהים נמצא בפיתוח.

גל של טנדרים

עם כל ההמולה סביב ה-ריביאן R1T וה-F-150 של פורד, ג'נרל מוטורס מקווה לרכוב על גל הצמיחה של טנדרים חשמליים לפיתוח פיקאפים איקוניים משלה. זמנים בכל מפרט החל משברולט קוטרטור ספק בסיסית עד ל-GMC Denali היוקרתי. הצפויים להגיע בסוף 2023 ותחילת 2024. הסילברדו תגיע ב- 2023 והסיירה ב- 2024. הרכבים יגיעו לטווח של כ-644 ק"מ ואפשרות של כמויות מטורפות של כוח מעל 750 כו"ס.. בניגוד ל- Lightning של פורד, GM החליטו לבדל את הדגמים החשמליים מאלה המונעים בבנזין הן במראה והן בתכונות. לא ברור אם רוכשי הרכבים יאהבו את האסטרטגיה, אבל תכונות כמו הדלת האמצעית הייחודית המתקפלת עבור מטען גדול התקבלה טוב ואנחנו כבר אוהבים את טכנולוגיית הסיוע לנהיגה Super Cruise של GM.

Ioniq 6

הרכב החשמלי הייעודי הראשון של יונדאי Ioniq 5, יצא משערי המפעל בקול תרועה. הרכב בהחלט קנה אותנו עם הסגנון, הביצועים והטכנולוגיה לטעינה מהירה. הפעם, יונדאייוצאת עם Ioniq 6 סדאן. יריבה סופר אווירודינמית לטסלה דגם 3. הרכב  מבוסס על אותה טכנולוגיה ופלטפורמה כמו Ioniq 5. המסקנה שלנו מהנסיעה הראשונה עם הרכב בקוריאה היא שגם אם אתם לא אוהבים את איך שה-6 בצורת החיפושית הזו נראית, יש הרבה סיבות לשקול את זה. לפי יונדאי גרסאות ההנעה המובילות לכל הגלגלים יקבלו 320 כוחות סוס ויגיעו מ- 0 ל- 100 קמ"ש  תוך פחות מחמש שניות, וזה די מהיר. הטווח הוא עד 547 ק"מ, מערכת ניווט חדשה תדריך אתכם לתחנות טעינה סמוכות, תוך דילוג על אלה שאינן זמינות. הרכב צפוי להגיע לסוכנויות באביב 2023.

ג'יפ  ריקון  (Recon)  / וואגוניר S

ג'יפ מתכוננת להביא את התפיסה שלה לכיף חשמלי טהור בחיק הטבע עם ה- Recon EV. ה- SUV הבינוני
הזה יהיה בערך בגודל של הגרנד צ'ירוקי של היום כשהוא יגיע ב-2024. ג'יפ מבטיחה שיהיו לו גם יכולות
שטח אמיתיות, צמיגי קנובי, מיגון תחתון וטכנולוגיה מתוחכמת לניהול משיכה. בנוסף, הוא יהיה זמין
גם עם משטח חשמלי דלתות נשלפות וזכוכית, בדיוק כמו רנגלר. הריקון  יהיה הראשון מבין שני רכבי ג'יפ חשמליים,
שם הקוד של השני וואגוניר S. התוכנית של ג'יפ היא שעד 2030 50% ממכירות יהיו חשמליים.

פולסטאר 3

אם חטיבת פולסטאר היוקרתית של וולוו עדיין לא על הרדאר שלכם אולי תרצו לשבת ולשים לב. רכב השטח החשמלי החדש הזה פולסטאר 3 נראה לוהט. ומכיוון שתג המחיר מתחיל ב- 85,000 דולר בארה"ב כנראה שזה באמת רכב לוהט.
ה-3 מגיע כסטנדרט עם שני מנועים והנעה לכל הגלגלים. זמין עם מעל 500 כוחות סוס, זה בהחלט חייב לזוז.
בנוסף, הרכב מבטיח טווח של 483 ק"מ. ומכיוון שהוא חלק ממשפחת וולוו הגדולה יותר, אנו מצפים גם
לטכנולוגיית בטיחות מובילה ועיצוב פנים מינימליסטי שוודי איכותי עם מקום נדיב לחמישה נוסעים.

טסלה

לא חשבתם שנוכל לעבור רשימה בלי טסלה. אז מה אנחנו מצפים מקבוצת אילון מאסק ב-2023 ו-24? כמעט אותם דברים שהבטיחו לנו במשך השנים האחרונות- הסייברטראק, הרודסטר והסמי משאית. נאמר לנו שהדגם החדש הראשון שיצא לכבישים יהיה ה-Semi, עם תוכניות של בערך מאות כאלה שייבנו לפני סוף השנה הזו. לאורך הדרך היו הבטחות שהופרו והחמצת מועדים, אני אאמין לזה כשאראה אחד כזה חולף על פניי בכביש המהיר.

נעבור ל- Cybertruck, טנדר המדע הבדיוני. הטנדר הבולט בעל הגוף עם הזכוכית העמידה להתנפצות הוצג לראשונה בשנת 2019. הרכב והיה אמור להיות זמין בסוף 2021. עכשיו זה נראה יותר כמו 2023, אם לא השנה שאחרי. ויש לנו עוד פחות מה להמשיך במונחים של יעדי ביצועים ממה שעשינו עוד כשהופיע לראשונה. התמחור, הטווח והביצועים הערכות שהיו בעבר באתר ההזמנות של טסלה  נעלמו. אני מנחש שאולי לא שמעו על VinFast, שמגיע לאמריקה ב-2023 עם VF8 SUV שתי שורות מושבים ו-VF9 עם שלוש שורות.

VinFast הוויאטנמי

VinFast כבר מוכר טונות של מכוניות בווייטנאם, יחד עם קורקינטים חשמליים, אוטובוסים, וכל מיני דברים. חברת האם VinFast Vingroup הבעלים של הכל, מבתי מלון ופארקי שעשועים לבתי חולים, אבטחת סייבר וחברות בינה מלאכותית אפילו אוניברסיטה.רכב השטח VF9 הזה הוא מכוון למעלה לסביבות 563 ק"מ טווח נסיעה ומעל 400 כוחות סוס. האצה ל-100 קמ"ש  מוערכת בקצת יותר משש שניות. הם מבטיחים מידע בידור חדשני, כולל משחקים ואפליקציות מסחר אלקטרוני. וחשוב לחברה לא מוכרת, ה-VF9 מגיע עם 10 שנות אחריות של 202,000 ק"מ. זה אולי הטוב ביותר שיש. המחיר בארה"ב מתחיל בסביבות $58,000, אבל יש מלכוד-  סוללות אינן כלולות.

הקאץ' עם הסוללות של ה- VinFast

VinFast היא חלוצה של תוכנית מנויי סוללה במטרה להוזיל עלויות ולבלום את חשש הרוכשים מפני סוללות חלופיות יקרות בהמשך הדרך. עלות מנוי מגיעה לכמה מאות דולר לחודש. ניתן גם לרכוש את ה- VF9 עם סוללה, אבל זה הולך לעלות למעלה מ-76 אלף דולר בארה"ב. 7 דגמי VF6 קטנים יותר מובטחים מתישהו ב-2024.

וולוו EX90

וולוו EX90 2024 ספינת הדגל החשמלית החדשה של וולוו. הדבר הזה לוקח את האסתטיקה הסקנדינבית של וולוו לשלב הבא. ה-EX90 מקבל מערכת הנעה בעלת שני מנועים, הנעה לכל הגלגלים, כמעט 500 כו"ס. ערכת הסוללה גדולה, מאפשרת טווח של עד 483 ק"מ בין טעינות. בפנים יש מערכת מידע ובידור (אינפוטיינמנט) מהדור הבא עם מסך גדול יותר בגודל 14 אינץ'. חבל שעדיין יש את אותה אווירה מינימליסטית שוודית מפורסמת. זה גם אומר שכמעט אין כאן כפתורים. דברים כמו בקרות אקלים או אודיו, זה הולך להיות מעצבן. זו וולוו, אז זה לא צריך להיות מפתיע שה-EX90 קיבלה ציוד בטיחות וסיוע בנהיגה ברמה הבאה. התרמיל הזה על הגג זה LIDAR, מכ"ם לייזר, בדיוק כמו מה זה של גוגל במכוניות בועה לנהיגה עצמית. תמחור עבור רכב השטח הזה שנבנה בדרום קרוליינה אמור להיכנס מתחת ל-80k דולר בארה"ב בתור התחלה.כאשר הוא יגיע בתחילת 2024.

פולקסווגן באזז

שלוש שורות מושבים של כיף משפחתי. זוכרים את האוטובוסים ההיפים הישנים האלה? זה בדיוק כזה אבל הכל חשמלי והרבה יותר בטוח. פחות כוח פרחים, יותר כוח חשמלי. הרכב חשמלי הזה בעל שבעה מושבים מגיע בשנת 2024 בשלל צבעים וריפודים מהנים. ניתן יהיה לנסוע למעלה מ-402 ק"מ בטעינה. וההטענה מהירה יכולה לעלות מ-5% ל-80% תוך 30 דקות. זה לא יהיה עניין של מהירות גבוהה, כמו טסלה דגם X. עם רק כ-200 כוחות סוס, פולקסווגן מכוונת ל-0 עד 100 קמ"ש  ב-10 שניות, זה טנדר משפחתי, זה לא גראן טוריסמו. 13:22 תעודת הזהות. 13:23 באזז לוקח הרבה מהקרביים החשמליים שלו מרכב השטח ID.4.  זה אמור להיות בסדר אבל אנחנו פחות מתלהבים מהעובדה שהוא גם לוקח הרבה מהטכנולוגיה של הדגם הזה, זה איטי, מעצבן וקל להפעלה בטעות. אין עדיין תמחור רשמי עבור הבאזז שצפוי להיות  בסביבות 55 אלף דולר לפני מס בארה"ב. נסיעה ברטרו, מחיר מודרני.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

הרכבים החשמליים הסיניים ישלטו ב- 2023

הרכבים החשמליים הסינים ישלטו

הרכבים החשמליים הסיניים ישלטו ב- 2023. תרגום תוכן, סרטון מערוץ היוטיוב © Tech Revolution

התחרות לפיתוח רכבים חשמליים תופסת תאוצה

טסלה היא המובילה המובהקת כבר כמה שנים אבל יצרניות רכב מסורתיות עוברות גם הן לטכנולוגיית רכבים חשמליים. צרכנים עוברים לרכבים חשמליים בגלל לחצים פוליטיים, סביבתיים, חברתיים וכלכליים. יצרניות רכבים חשמליים סיניות סוגרות מהר את הפער בינן לבין טסלה. אז מי הן יצרניות הרכב האלה ואיך הן עושות את זה?

 

המעבר לרכבים חשמליים

המתיחות הגוברת בין ארה"ב לסין השפיעה על התחרות לדומיננטיות בשוק הרכבים החשמלייים. מספר המכוניות המסורתיות בעלות מנוע בעירה הולך ופוחת בגלל העלויות. המצב מחמיר בגלל האטה בביקוש לרכבים כאלה בסין ובאירופה. חקיקות חדשות יגבירו גם הן את הביקוש בעתיד. בבריטניה תיאסר מכירת רכבים מונעי דיזל ובנזין החל משנת 2040. להעדפת הלקוחות יש גם כן חלק בתהליך המעבר לרכבים חשמליים. שליש מהלקוחות מאמינים שהם ישקלו ברצינות רכישת רכב חשמלי. 52% מהצרכנים אומרים שהיו קונים רכב היברידי.

שוק הרכבים החשמליים בסין

השוק החזק של הרכבים החשמליים הסיניים תורם לתנופת חישמול תעשיית הרכב של סין ודוחף קדימה במלוא המצערת. הצמיחה של תעשיית הרכבים החשמלים הסיניים עשויה לבשר על שינוי משמעותי בנוף הכלכלי של המדינה. אתם בטח מכירים את השם טסלה אבל האם אתם מכירים את השמות בייטון (Byton), BYD, סאיק מוטור (SAIC Motor), ניאו (NIO) ואת שיאופנג (XPeng)? אלו כמה מחברות הרכב החשמלי המתקדמות ביותר בסין המתחרות בטסלה וביצרניות רכב חשמלי אחרות ברחבי עולם. החברות האלה שולטות כעת באופן מוחלט בשוק הסיני, מה שפוגע במכירות של טסלה במדינה. בשנת 2021 שווי שוק הרכבים החשמליים בסין היה 124.21 מיליארד דולר. כתוצאה מהביקוש הגובר לכלי רכב חשמליים, עד סוף 2022 מספר המכוניות החשמליות הנמכרות בסין צפוי להגיע ל-6 מיליון. ענף הרכב החשמלי בסין כבר מקדים את ארה"ב ואירופה שם המכירות תגענה ל-1.2 מיליון ו- 3.2 מיליון.

יומות ממשלתיות ומקומיות בסין

מועצת המדינה של סין שואפת להמיר את כל ציי התחבורה שלה לרכבים חשמליים עד שנת 2035. מחוז האינאן נטל יוזמה לקדם את העלייה בשימוש ברכב חשמלי. עד שנת 2030 המחוז שואף לבטל לחלוטין מכירת כלי רכב מונעי בנזין.

האמריקאים בעקבות הסינים

הממשל הנוכחי בארה"ב בראשותו של ג'ו ביידן מודאג מהיתרון ההולך וגובר של סין בשוק הרכב החשמלי. בחודש פברואר 2022 הקונגרס הקצה 7.5 מיליארד דולר עבור תשתיות לטעינת רכב חשמלי.

הכוח של הסינים – שיתופי פעולה מקומיים ובינלאומיים

יצרניות רכב חשמלי סיניות מתאחדות כעת. עסקים סיניים מתחרים בטסלה בכך שהם רואים מגמות מתפתחות מוקדם יותר ומספקים להם פתרונות. והסינים יכולים לקדם פתרונות כאלה לקהל מקומי גדול תוך פרק זמן קצר. קו חדש של מכירת רכבים חשמליים לשווקים מקומיים ובין-לאומיים פותח כעת ע"י מפעלים סיניים. אותם מפעלים פועלים יחד לפיתוח הטכנולוגיות המתקדמות ביותר שלהם.

חדירה גם לאינדונזיה

באינדונזיה הוצג רכב חשמלי במחיר סביר הודות לשיתוף פעולה בין 'סאיק מוטור קורפוריישן' (SAIC) שבבעלות המדינה, ג'נרל מוטורס האמריקאית והחברה הסינית וולינג מוטורס (Wuling Motors). הרכב החשמלי החדש שפותח במיוחד לשוק האינדונזי הוצג בחודש אוגוסט 2022 ע"י השגריר הסיני בג'קרטה לו קאנג. יצרנית הסוללות הגדולה ביותר בסין CATL חברה כוחות עם צ'אנגאן (Chang'an) שבבעלות המדינה וחברת הטכנולוגיה וואווי (HUAWEI) כדי ליצור מיזם משותף חדש. המיזם המשותף הציג מותג יוקרה חשמלי חדש בשם אווטאר (Avatar). כל אחת מ-3 הגרסאות של המכונית מגיעה עמוסה בטכנולוגיות מבית וואווי. הרכב מצויד בסוללות המסופקות ע"י CATL ומערכת הנהיגה החכמה של אווטראנס (Avatrans). מחיר של האווטאר נע בין 52,892 דולר ל- 60,790 דולר.

שיתופי פעולה עם הודו

מדינת טלנגאנה (Telangana) ותאגיד התחבורה המטרופוליטן של בנגלור בהודו (BMTC) מקבלות אוטובוסים חשמליים מהחברה הסינית BYD באמצעות שיתוף פעולה עם החברה ההודית אולקטרה גרינטק  Olectra Greentech Ltd. בנוסף, BYD הגדילה ל-8 את מספר הסוכנויות שהיא מפעילה בהודו. כל זאת קרה למרות המתיחות הגיאופוליטית בין הודו וסין. בארה"ב הושמעו דאגות בנוגע לשימוש בטכנולוגיות שפותחו ע"י וואווי לשימוש ברכבים חשמליים המיוצרים בסין. עם זאת, ממשל ג'ו ביידן נתן אור ירוק לטכנולוגיות בשר המשתמשת בשבבים מוליכים למחצה. מהפיכת האינטרנט של הדברים (IOT) בכלי רכב חשמליים נדחפת גם היא על ידי התקדמות בטכנולוגיית שבבים מוליכים למחצה. כתוצאה מהצלחתה של וואווי ביישום השימוש של שבבים מוליכים למחצה ברכיבי רכב החברה שומרת על מעמדה כספקית העיקרית של התעשייה בענף.

האם סין מחדשת?

כיצד סין מחדשת והאם היא בכלל מחדשת, זה נושא לדיון כבר הרבה זמן וזאת שאלה שקשה לענות עליה. לפי ספרה של אליזבט סי אקונומי (Elizabeth Economy) 'המהפכה השלישית', חדשנות בסין היא "שיפורים מצטברים בעבודה חדשנית יותר מונחה בתהליכים במטרה לגרום למשהו לעבוד מהר יותר, טוב יותר או  זול יותר".

המירוץ הסיני להצלחה

המגזר העסקי הסיני, הקהילה האקדמית וקהילת המחקר כולם עוסקים בעיקר בדבר אחד – פיתוח טכנולוגיות עם פוטנציאל למסחור. הפיתוחים האלה מאפשרים חדשנות הדרגתית ופריצות דרך. בייג'ין עמדה ביעד שלה לייצר שני מיליון פטנטים עד תחילת 2015. עם זאת, עד 2014, כמעט 60% מכלל הפטנטים היו עבור פטנטים של "שימוש ועיצוב" שאינם מהווים התקדמות טכנולוגית גדולה או רעיונות חדשים. למרות שמספר הבקשות לפטנטים מאוניברסיטאות וחברות פרטיות גדל באופן דרמטי, בשנת 2016 96% מכל בקשות הפטנטים בסין הוגשו על ידי ממציאים פרטיים. גם הגשות הפטנטים הטריאדיים של סין השתפרו בין 2016 ל-2021, למרות שהם עדיין מפגרים הרבה אחרי ארצות הברית.

אסטרטגיית החדשנות

סין תגמלה בעבר את אסטרטגיית החדשנות ההדרגתית על ידי המשך מימון מיזמים לא מוצלחים. עם זאת, הגישה יצרה תרבות הנרתעת מחדשנות ולקיחת סיכונים במגזרים שאולי לא משתלמים כלכלית מיידית. מצד שני, כשזה מגיע למחקר בסיסי, ארצות הברית ואירופה ממשיכות להוביל את החבורה. העלייה האחרונה בפופולריות של כלי רכב חשמליים בסין היא רק דוגמה נוספת לכך שעסקים סיניים משתמשים בחדשנות מצטברת כדי למכור לקהל רחב.כעת, חגיגת הרכבים החשמליים של סין לא מסתיימת בקרוב, שאר העולם יצטרך לשחק בתופסת.

אז מה בעצם הכוח החבוי מאחורי ייצור כלי רכב חשמליים?

הסיכוי הטוב ביותר של יצרן לבסס דריסת רגל במירוץ לשליטה בשוק הרכבים החשמליים הוא השקעה במומחיות המתאימה. למרות שזה עשוי להיראות כמו פתרון פשוט, מציאת אנשים עם המומחיות הדרושה היא די מאתגרת. במיוחד עבור מגזר שנכתב כגברי, נשלט על ידי שימוש בדלקים מאובנים, ואינו מודאג מהסביבה. חברות טכנולוגיה שפעלו בעבר בתעשיות אחרות מתחרות כעת עם יצרניות הרכב על נתח שוק. לדוגמה, ל-Bosch יש כ-2000 מהנדסי רכב חשמלי שעובדים על פיתוח המוצרים שלהם. נכון לעכשיו, נראה שסין צוברת תאוצה בעוד שטסלה מפגרת מאחור.

 

 

המכונית החשמלית שתשנה את כללי המשחק BYD

רכב חשמלי BYD

תרגום תוכן, סרטון מערוץ היוטיוב © Tech Revolution

שוק המכוניות החשמליות

שוק המכוניות החשמליות חווה כעת תקופה של צמיחה אדירה. כשזה מגיע לחדשנות בטכנולוגיה ובאסתטיקה, התחום הזה הוא אחד הצומחים ביותר. בשנים האחרונות, טסלה עלתה לפסגת יצרניות הרכב החשמלי בזכות הפופולריות של כלי הרכב שלה והמחירים הסבירים שלהם. מצד שני, חברות כמו מרצדס, טויוטה ולוסיד מפגרות מאחור.אבל יצרנית הרכב הסינית BYD שהתרחבה מייצור סוללות לייצור המוני של מכוניות חשמליות מרעידה את תעשיית הרכב החשמלי ועומדת לשנות הכל בתעשיית הרכב החשמלי.

רכב חשמלי BYD

BYD

Build Your Dreams או BYD היא יצרנית רכב סינית שבסיסה בשנג'ן. החברה הוקמה בשנת 1995 על ידי וואנג צ'ואנפו, כימאי, איש עסקים ויזם. אחד המניעים של צ'ואנפו להקים עסק משלו היה לאתגר את הדומיננטיות של הסוללות הנטענות היפניות. סין עקפה בסופו של דבר את יפן כיצרנית הגדולה בעולם של סוללות, BYD הפכה לספקית המובילה של סוללות לטלפונים ניידים ומכאן רוב ההכנסה שלה נכון להיום. וואנג צ'ואנפו ראה את הפוטנציאל בכלי רכב חשמליים והחברה רכשה בשנת 2002 את יצרנית הרכב הסינית Tsinchuan Automobile Co Ltd והמשיכה לרכוש יצרניות רכב כושלות נוספות במטרה להרחיב את BYD כחברה רב־מוצרית (קונגלומרט) עולמית.

חדשנית מאז היווסדה

BYD הייתה חדשנית בכמה תחומים מאז היווסדה כחלוצת טכנולוגיית הסוללות ופיתחה מספר טכנולוגיות למכוניות, אוטובוסים, משאיות ומלגזות; מערכת מונורייל SkyRail, פנלים סולאריים, אחסון אנרגיה וגאדג'טים טכנולוגיים.

כיום BYD היא יצרנית הסוללות הרביעית בגודלה בעולם ואחת מיצרנייות הרכבים החשמליים הגדולות. נכון לחודש ספטמבר 2022 שווי החברה היה 950.77 מיליארד דולר הונג קונג שהם כ-121.16 מיליארד דולר. בנוסף, הדומיננטיות שלה כבר לא מוגבלת לשוק הסיני בלבד והתחילה להתפשט ברחבי העולם. ב-2008 וורן באפט, מיליארדר בעצמו, הפך לאחד מבעלי המניות החשובים ביותר של החברה ויש לו 7.73% מהמניות.

יותר מ-21,000 פרסים על פטנטים בתעשיית סוללות החשמל, הרכב והרכבות

BYD מוכרת רכבים בסין זמן קצר. בשנים הקרובות היא מתכוונת להתרחב לשווקים שונים, כולל אוסטרליה, אירופה וצפון אמריקה. לדעת מומחים החברה היא מאסטרית בחדשנות ושחקנית מרכזית בתעשיית הרכב הסינית. במחצית הראשונה של 2022 ההחברה מכרה למעלה מ-2.18 מיליון רכבי נוסעים חשמליים כשטסלה מהצד השני מכרה באותה תקופה פחות ממיליון. תיק הפטנטים של BYD מילא תפקיד משמעותי בהצלחת החברה. בהשוואה ל-20 החברות הסיניות האחרות שעובדות בנושא אנרגיה חדשה, BYD מובילה עם 9,426 פטנטים.

לחברה יש גם יותר חוקרים ומפתחים שעובדים על טכנולוגיות סוללה מכל חברה סינית אחרת. הקמת מותג חזק, כמו גם שוק אנרגיה חדשה דורשת מחקר מדעי מקיף והטכנולוגיה החדשנית של BYD פרצה חסמים בתעשייה, מה שהופך אותו לשחקןנית בולטת. צעד חשוב ננקט על ידי BYD כדי לשפר את שרשרת האספקה ​​שלה. חטיבת הפצת ה-OEM שלה (באנגלית  Original Equipment Manufacturer, יצרן ציוד מקורי) הופרדה מחטיבת הסוללות. יתר על כן, היא הצטרפה  לשחקניות כבדות בתעשייה כמו מרצדס וטויוטה וכתוצאה מכך היא תוכל למכור את הטכנולוגיות שלה בקנה מידה עולמי.

ל-BYD יש שלוש נקודות חזקות 

שוק ה-EV התקדם באופן דרמטי בשנת 2021 כאשר BYD פרסמה את "שלושת הגדולים". ה-DM-I סופר היברידי, פלטפורמת ה-E שלה וסוללת הלהב שלה, הסוללה הבטוחה פורצת הדרך Blade Battery.במבחן של 100 ק"מ, ה-DM-I Super ההיברידית עמד על ממוצע של 3.80 ק"מ לליטר. זה מניח בסיס איתן לבניית הדור הבא של מכוניות היברידיות. צריכת דלק מופחתת וביצועי עלות משופרים צפויים ככל שטכנולוגיית הסופר-היברידית DM-I ממשיכה להתקדם. הפלטפורמה האלקטרונית של ה- E-platform 3.0 עברה שינוי מכריע במעבר מחשמול פשוט לדגש רב יותר על בינה. לפי אתר החברה, BYD תפעל לשיפור האמינות, הביצועים ובטיחות כלי רכב חשמליים בעתיד.

בנוסף, BYD מייצרת סוללות בשווי 80 GWh עבור רכבי EV כרגע. זה בערך 10% מהקיבולת הכוללת על פני כדור הארץ. יתרה מכך, 185 GWh צפוי להיות מופק עד 2025. אין זה מפתיע שסוללת חוד החנית של החברה עשתה את הרושם המשמעותי ביותר על תעשיית הרכבים החשמליים. מבחינת בטיחות, סוללת הלהב מהווה פריצת דרך טכנולוגית גדולה.

כמה עובדות הנוגעות לסוללות EV שכדאי לדעת לפני רכישת EV

שניים מהשיקולים המכריעים ביותר הם עמידות וביטחון. מבחינת ביצועים, סוללת הלהב של BYD היא ללא תחרות. זו השיטה היחידה שמונעת שריפת סוללה ספונטנית ברכבי רכב חשמליים ועוברת בדיקת דיקור קפדנית. בנוסף, יש לצפיפות האנרגיה של הסוללה נטולת הקובלט השתפר באופן דרמטי מאז הצגתו. זו הסיבה שהוא כל כך יעיל בביצוע עבודתו מבלי לשבור את הכיס. התאים של הלהב בנויים להחזיק מעמד ל-1.2 מיליון קילומטרים עצומים, או 3,000 מחזורי טעינה. בנוסף, מהנדסים ב-BYD חתכו את נפח הסוללות המעוקב של המתקן בחצי וזה מפנה מקום לאחסון נוסף ולשירותים נוחים ברכב.

שווי ורווחיות של BYD

בהשוואה ל-BYD, טסלה בבירור רווחית יותר. וכשזה מגיע לייצור רכב חשמלי, לטסלה יש את שולי הרווח הגבוהים ביותר. למרות זאת, בתעשיית הרכב בכללותה, זה לא המותג הרווחי ביותר. החברה צופה להרוויח רווח ניכר של כ-13 מיליארד דולר ב-2022. עם זאת, דברים עשויים להשתפר בקרוב, ו-BYD יכולה להפוך לרווחית יותר. להתרחבות המהירה של BYD אמורה להיות השפעה חיובית ארוכת טווח על שולי הרווח של החברה. מכיוון שהמכירות השנתיות של החברה כפולות או משולשות, שיעור ההכנסות המושקעות למו"פ, אדמיניסטרציה וכו' יקטן. בנוסף, ביקוש לסוללות שהיא מייצרת נמצא בעלייה. ומומחים אומרים שיתרונות קנה מידה בכוח הקנייה, זמינות כוח אדם וכן הלאה אמורה להוביל לרווחיות מוגברת.

מהן התוכניות של BYD לעתיד?

כבר היו מכירות של האוטובוסים החשמליים של BYD באירופה, הודו, ויפן. בנוסף, BYD מתכננת להרחיב את מכירות הרכב שלה לאוסטרליה, שווקי אמריקה הלטינית ודרום מזרח אסיה. לאחרונה הם חתמו על חוזה עם Louwman ומוכנים לייצג אותה בשוק האירופאי. סוללת הלהב החדשה תהיה סטנדרטית גם בטסלה דגם Y הבא. BYD הצליחה בין השאר משום שהיא מציעה לסוחרים שלה מרווחים גבוהים יותר מאשר מתחרותיה.

ל- BYD יש זמן וסבלנות

המוצרים המיוצרים בסין ידועים בעלות הזולה שלהם. המכונית הזולה ביותר של BYD עולה רק 15,000 דולר לעומת 30,000 דולר עבור הדגם 3 של טסלה. מכירות כלי רכב חשמליים נשלטות על ידי טסלה במשך זמן מה, עם יצרניות רכב אחרות שמתאמצות להתעדכן. למרות ש-BYD אינה מוכרת כמו טסלה, מרצדס, הונדה, או טויוטה, מומחי התעשייה בטוחים שזה ישתנה בקרוב. ככל שרכבים חשמליים הופכים נפוצים יותר, יצרניות מבוססות תצטרכנה להתחרות כדי להדביק את הפער. BYD כבר ממוקמת כשחקן עולמי גדול בשוק המכוניות החשמליות. כל מה שהיא צריכה עכשיו זה זמן וסבלנות כדי שהמאגרים הטכניים העמוקים שלה יחוללו ניסים נוספים.

 

 

מומנט כוח וכוח סוס

כוח סוס ומומנט הם שני מושגים חשובים מאוד עבור מנועי המכוניות. השוואות של כוח סוס מול מומנט נעשות לעתים קרובות. הסבר פשוט, מה זה כוח סוס ומהו מומנט וההבדלים ביניהם. סרטון מערוץ היוטיוב האיטלקי ©TheMaker1

עד כמה קל לפרוץ טסלה

עד כמה קל לפרוץ טסלה

עד כמה קל לפרוץ טסלה. בשנים האחרונות טסלה תגמלה האקרים שמצאו פרצות אבטחה ברכבים שלה במאות אלפי דולרים. נכון לשנת 2018, פרס המקסימום למי שמצא פרצה במחשבי הרכבים שלה, עמד על חמישה עשר אלף דולרים.

ג'רמי ברטון מנסה לגנוב טסלה ששווה 80,000 דולר עם גאדג'ט של 20 דולר. תרגום תוכן, סרטון מערוץ היוטיוב דונאט מדיה © Donut Media.

בעקבות כתבות רבות על גניבת רכבים חדשים ג'רמי עשה מחקר ונתקל במשהו שנקרא 'התקפת שליחה מחדש', ככל הנראה הדרך הקלה ביותר לפרוץ למכונית.

איך זה עובד

וככה זה עובד: כאשר אתם לוחצים על כפתור הנעילה או ביטול הנעילה בשלט המפתח שלכם, זה שולח אות רדיו למכונית אבל אות הרדיו הזה ניתן לקריאה גם על ידי מכשירים אחרים. זה פשוט נמצא שם באוויר ורק מחכה שמישהו יתפוס אותו ואם אתם יכולים ללכוד את האות הזה, תיאורטית, אתם יכולים להשמיע אותו ולפתוח מכונית ללא מפתח.

ומסתבר שמכשירים שעושים את זה נפוצים מאוד. ג'רמי מצא באמזון גדג'ט שנקרא 'רדיו מוגדר תוכנה', הוא יקנה את זה ויבדוק אם זה באמת יאפשר לו לגנוב מכונית. הדבר הראשון שהוא הולך לעשות עם המכשיר שרכש זה לפתוח סשן חדש ולהגדיר את התדר שלו ל-315 מגה-הרץ, התדר בו משדר כל שלט מפתח בארצות הברית והמכשיר יחפש תדרים בטווח של 315 מגה-הרץ.

ג'רמי לוקח את שלט המפתח של הקמארו שלו, לוחץ על 'ביטול נעילה', המכשיר קולט את האות ויכול גם לשמור אותו. כעיקרון ג'רמי יכול להשמיע את אותו קוד ולפתוח את הרכב שלו. הוא לוחץ על 'הפעל' פעמיים ובניסיון השלישי מצליח לפתוח את הרכב. השלב הבא יהיה לנסות לפתוח את הטסלה של החבר שלו ג'יימס. אחד הפיצ'רים של רכבי הטסלה הוא פתיחה אוטומטית של הדלת וניטרול האימובילייזר, ברגע שהבעלים מתקרב לרכב. כך ניתן להיכנס לרכב כשהמפתח בכיס מבלי שנצטרך להוציא אותו.

התקפת שליחה מחדש

אבל הבעיה עם 'התקפת שליחה מחדש' היא שזה לעולם לא יעבוד בחיים האמיתיים בגלל ש-99% מהרכבים משתמשים במה שנקרא 'קוד מתגלגל'. בכל פעם שאתם לוחצים על הכפתור כדי לנעול או לפתוח את המכונית שלכם הקוד משתנה. ויש בעיה גדולה עוד יותר, גם אם ניתן לפרוץ לרכב, אי אפשר להתניע אותו. אז ג'רמי חוזר לגוגל וקורא על 'התקפות ממסר'. בניגוד למכוניות ישנות עם מפתח של אנשי מערות רוב המכוניות המודרניות משתמשות במשהו שנקרא 'מערכת פסיבית ללא מפתח'. כשהרכב מזהה את הסביבה שלך, הוא שולח אות התעוררות למפתח. לאחר מכן המפתח שולח אות מוצפן בחזרה למכונית ושני הקודים מאשרים שהם המפתח הנכון לרכב הנכון, המכונית תיפתח ואז ניתן יהיה גם להתניע.

וכאן נכנסות לתמונה 'התקפות ממסר'. אתה יכול להערים על מכונית לחשוב שהמפתח שלה קרוב יותר ממה שהוא בעצם על ידי העברת האות. זה קצת כמו מרחיב טווח Wi-Fi. אז אתה עושה קניות בסופר, גנב ממש לידך מגביר את האות מהמפתח שלך, שולח אותו לחבר שלו שעומד ליד המכונית שלך בחוץ, עד שאתה יוצא החוצה המכונית שלך כבר נגנבה. אז כל מה שג'רמי צריך לעשות עכשיו זה לקנות מכשיר ממסר כזה, הוא מנסה ב-'דארקנט' – 'הרשת האפלה' שם הוא נופל על פרסומת – "המחירים הטובים ביותר בארה"ב, ממפתחים באיכות גבוהה, נבדק על יותר מ-200 מכוניות, משלוח חינם ברחבי העולם, משחזרים ללא מפתח ב- 15,000 דולר". הוא שולח הודעה למפרסם ומבקש לשאול מכשיר אחד לצורך צילום השרטון, אבל לא קיבל תשובה ולקנות מכשיר אחד במחיר הזה זאת לא אופציה.

איך בכל זאת עושים את זה

הפתרון הוא לבנות מכשיר לבד, ג'רמי עושה מחקר ומסתבר שצריך לבנות מכשיר רדיו מותאם אישית ולתכנת אותו כדי לקבל אות התעוררות מוצפן של 125 קילו-הרץ מהמכונית ולשדר את זה מחדש ב-2.5 גיגה-הרץ למפתח וכך לקבל את ה-350 מגה-הרץ בתגובה מקודדת. זה היה הרבה יותר קשה ממה שג'רמי חשב והוא בילה שבועות בניסיון להבין את זה. למזלו הוא מצא ברשת בחור קנדי בשם סולטן, חוקר אבטחה שפורץ לדברים כדי לחשוף נקודות תורפה שגילה סוג חדש של התקפת ממסר שעובד על מכוניות כמו טסלה. ג'רמי יוצר קשר עם סולטן שטס מקנדה לארה"ב להראות לג'רמי איך עושים את זה. סולטן הוא מומחה לפריצת בלוטות' והוא גילה פגיעות עצומה בטכנולוגיית כניסה ללא מפתח ובמיוחד שימוש בטלפון כמפתח. זה משהו שהרבה חברות רכב כולל טסלה מתחילות להשתמש בו. מתקפת הממסר קיימת כבר זמן מה. אז במה הבלוטות' הזה שונה מזה? המושגים הבסיסיים זהים, אתה גורם לשני הצדדים לחשוב שהם קרובים אחד לשני. אבל ההבדל הוא שעם בלוטות' זה מחליף תדרים כל הזמן, ויש עוד קצת מורכבות בטיפול בקפיצת התדר ובחילופי הכיוון. אתה יכול לעשות מכשיר ממסר תמורת 10 דולר. ואתה צריך שניים כאלה. זאת אומרת 20 דולר לעשות גרסאות בסיסיות לתקיפה אפשרית.

ג'רמי נמצא ליד הטסלה, רואים שהיא נעולה כי המראות מקופלות. ג'ימי נמצא מעל 15 מטרים משם עם גישת בלוטות' לרכב דרך הנייד שלו. ג'רמי מפעיל את המכשיר, מקיש  'אנטר' ומצליח לגנוב את הטסלה. בסוף הסרטון ג'רמי קורא לאילון מאסק לתקן את הבעיה.

האמת היא שעד שבטסלה ימצאו פתרון לבעיה, הדרך הטובה והזולה ביותר לסכל מתקפת ממסר היא לשים את המפתחות בקופסת פח לעוגיות חמאה דניות. הקופסה מפח משמשת ככלוב פאראדיי ולא מאפשרת יציאת תדר רדיו. 

 

אילון מאסק בדרך לרכוש את ג'נרל מוטורס

תרגום תוכן, סרטון מערוץ היוטיוב © Elon Musk Live מעודכן לתאריך 01/12/2022 

אילון מאסק בדרך לרכוש את ג'נרל מוטורס 

מאסק בדרך לבצע השתלטות עוינת על היריבה הגדולה ביותר שלו בתעשיית הרכב. ג'נרל מוטורס בסכנה ואילון מנצל את ההזדמנות לרכוש את המתחרה שלו. מדוע ג'נרל מוטורס בסכנה ומה הסיבה להשתלטות העוינת האפשרית? סקירת התקופות האפלות של GM והסיבה שטסלה תהיה בלתי מנוצחת וללא תחרות בעתיד הקרוב.

GM במצב קטסטרופלי

האם ג'נרל מוטורס באמת במצב קטסטרופלי? אף אחד לא יכול להגיב על כך. אבל מספר מקורות חשפו שהחברה מתכננת לסגור את המפעלים שלה. אין הכחשה שהמטרה של טסלה תמיד הייתה להפוך את העולם הזה לטוב יותר ומקום יותר בר קיימא לבני אדם. לשם כך החברה ניסתה כמיטב יכולתה לשבור את התקרה אבל הפעם זה משהו רציני, טסלה עומדת להשתלט על אחת מחברות הרכב הגדולות ביותר,

במרוץ מתמיד לחדשנות יצרניות הרכב חייבות לקחת סיכונים משמעותיים. מובילת השוק GM היא אחת מהן ורוצה לשנות את העולם עם רכבים חשמליים ורכבים אוטונומיים. החברה מתכננת ליצור עולם שבו רק רכבים חשמליים ורכבי SUV חשמליים יהיו אפשריים ונגישים לכולם. אבל קל יותר להכריז על זה מאשר לבצע. כדי להפוך את זה למציאות החברה צריכה הון במטרה להכפיל את ההשקעה. החברה הכריזה על הפסקת הייצור של השברולט וולט, יותר מזה, הם תיכננו לסגור כמה מהמפעלים ולפטר אלפי עובדים. החברה הצהירה בבירור על תוכניתה לשים את הדגש על משאיות, רכבי שטח וקרוסאוברים במקום רכבים שגרתיים ושהיא מעוניינת לתעדף את ההתמקדות שלה בעיצוב הסוללה החשמלית שהיא העתיד של תעשיית הרכב. בהשקעה בכלי רכב חדשים GM מתכננת לתעדף את עיצובי הסוללות מהדור הבא. בתחילת העשור הבא עיצוב 5 רכבים יהווה יותר מ- 75% מנפח המכירות העולמי של החברה. לדברי המנכ"לית מרי בארה החברה מייעלת את תיק הרכב הנוכחי שלה, ההשקעות ברכבים חשמליים ואוטונומים יגדלו. החברה חשפה בשנה שעברה כמה רכבים חשמליים חדשים כולל חמישה קרוסאוברים, שני מיניוואנים, שבעה רכבי שטח ועוד שיגיעו לשוק בשנים הבאות.

תגובות נגד מול GM

השינוי האדיר כרוך בעלויות לביצוע החזון. החברה הודיעה על השבתת 3 מפעלי הרכבה ו- 2 מפעלי הנעה, מה שאומר שהם יפטרו 1,500 אנשים. יישום התוכנית יקרה בשנת 2023, הייצור של דגמים מפורסמים כמו הקדילאק CT6, ביואיק לה קרוס ושברולט קרוס ייפסק. ג'נרל מוטורס מתמודדת עם תגובות נגד לאחר שהכריזה על ההחלטה הזאת. תאגידי עובדים ותושבי האזורים בהם המפעלים מספקים עבודה הביעו מורת רוח ודאגה מכך. הם הראו את הטינה שלהם כנגד החלטת החברה להפסקת הפעילות במספר מקומות ולגדוע מספר עצום של משרות. יש כאלה הטוענים כי זהו מהלך חיוני לארגון שכן החברה נאבקת בשינוי העדפות הצרכנים ובטכנולוגייה. אבל יש כאלה הטוענים שמדובר ביוזמה חסרת רגישות מטעם החברה. אילון מאסק מפורסם באהדה לטבע וכפילנתרופ, לפיכך היה עליו לעשות צעד בתרחיש הזה. אחרי הכל הרבה משרות נעלמות כאשר האינפלציה של העולם כבר בשיאה. בזמן שאנחנו מעריכים את הגישה של GM לחשיבה לגבי העתיד הפעולה הנוכחית שננקטה ע"י החברה מאוד מעורפלת. סגירת המפעלים היא ההזדמנות המושלמת לטסלה להרחיב את האופקים שלה.

טסלה מגיעה כדי לעזור

כאשר GM הודיעה על הכוונות לסגירת המפעלים אילון מאסק הגיע ושינה את המשחק כשאמר בראיון שהוא אולי ישקול לקנות את אחד מפעלים באוהיו. בראיון אחר מאסק אמר שהוא בהחלט ישתלט על המפעלים האלו ושטסלה תגלה עניין אם GM יחליטו למכור. בכל אופן התוכנית הזאת תקרה בשנה הבאה כאשר המפעל כבר לא ייצר רכבים. החדשות לא הפתיעו אנשים, זאת לא הפעם הראשונה שטסלה החליטה להשתלט על מפעלים, היא עשתה זאת בשנים קודמות. בשנת 2010 טסלה השתלטה על מפעל Nummi בקליפורניה שהיה בבעלות טויוטה ו- GM ונסגר ורכשה אותו ב- 42 מיליון דולר. לאחר ההשתלטות טסלה בנתה מחדש את כוח העבודה במפעל ואחרי שמונה שנים זה שינה לחלוטין את התמונה. החברה העסיקה הרבה יותר עובדים מאשר במפעל הקודם, זה הגדיל את קצב ייצור כלי רכב החשמליים ב- 300,000 יחידות לכל שנה. התוכנית של לטסלה להשתלט על מפעל קיים במקום לפתח מפעל חדש מאפס הייתה מוצלחת למדי, זה לא רק צימצם עלויות וזמן לחברה אלא גם בנה את אמון הלקוחות מכיוון שזה הגדיל את שיעור התעסוקה. מלבד זאת טסלה כבר תכננה לבנות מפעלים חדשים בסין אירופה וצפון אמריקה, השתלטות על מפעלים קיימים תהיה גישה הרבה יותר קלה עבור החברה.

טסלה מול GM

הקשרים בין טסלה ל-GM פחות ידידותיים ממה שאתם חושבים. לאחר שאילון מאסק רכש את טוויטר ג'נרל מוטורס החליטו להפסיק את הפרסום ברשת החברתית. החברה הצהירה שהיא משהה את הפרסום אחרי שטוויטר חשף את התנאים וההגבלות החדשים של GM. החברה הודיעה שתמשיך להשתמש בטוויטר ליצירת קשר עם לקוחות העסק. ג'נרל מוטורס היא אחת החברות הראשונות שהכריזו על הוצאה של מיליארדי דולרים במטרה להתחרות מול טסלה בשוק המכוניות החשמליות. הבעיה לא נעצרה כאן. בדיוק כשמאסק מתכנן להשתלט על מפעלי GM חברה אחרת יצאה נגד התנאים וההגבלות של טוויטר. אחד הדוברים של פורד מוטורס הודיע שגם הם מפסיקים לפרסם בטוויטר.

היריבות בין שתי החברות היא יותר מסתם עסקת טוויטר. השתיים באיבה מתמדת אחרי שג'ו ביידן הכריז על GM כיצרנית הרכב הגדולה ביותר במדינה. טסלה פתחה שני מפעלים חדשים בשנת 2022, אחד באוסטין טקסס והשני בברלין בגרמניה. מאסק חשף שהחברה תספק פי  1.5יותר כלי רכב לאחר הקמת המפעלים. בהתחשב בכל זה האוהדים מעולם לא הבינו למה ביידן נתן ל-GM את ההכרה שהייתה שייכת לגמרי לטסלה. לחברה של אילון מאסק יש יותר מ- 60 אחוז מנתח השוק בארה"ב אולם מנכ"ל GM הצהירה בראיון שהחברה שלה יכולה בקלות למכור יותר רכבים חשמליים מטסלה עד 2025. לפי הסטטיסטיקה של 2021 טסלה מכרה בסביבות 353 מיליון ארבעה מאה אלף ו-171 מכוניות לאמריקאים שזה פי 14 יותר מאשר שברולט, המכונית המפורסמת ביותר של ג'נרל מוטורס. זה אומר שטסלה עדיין הרחק קדימה במירוץ בניגוד למה שביידן ויריבים אחרים מאמינים. כל זאת מוכיח שטסלה ו-GM תמיד תהיינה יריבות. כל אחת מהן תמיד תראה את החולשות של האחרת כהזדמנות להוביל את השוק.

האם טסלה תרכוש את מפעלי ג'נרל מוטורס?

בעקבות הנושאים הנוכחיים מאסק וג'נרל מוטרוס מסוכסכים כבר זמן מה, אז יש  סיכוי גבוה שמאסק יקנה את המפעלים רק כדי להוכיח נקודה. אם יש דבר אחד עם מאסק זה שהוא תמיד אוהב להפתיע. אבל ברור שגם אם אילון מאסק ישתלט על המפעלים הוא יעלה נקודות מוצקות כדי לבסס את עמדתו. בראיון עם לסלי סטאהל אילון מאסק חשף  שהוא תומך בחזון של היריבה יצרנית הרכב GM למרות ההבדלים ביניהם. הוא אמר שהוא תמיד יתמוך ברעיון להגביר את ההשקעות בכלי רכב חשמליים, אחרי הכל זאת הייתה מטרתה היחידה של טסלה. מאסק אמר שתמיד רצה לזרז את הפיתוח של מכוניות חשמליות כתחבורה ידידותית לסביבה ותמיד רצה להגן על האנושות בכל מחיר. מלבד דאגותיו של מאסק לאנושות אנחנו בטוחים שלמאסק יש תועלת אישית מהשתלטות על מפעלים, הוא יכול להתחיל לייצר יותר רכבים חשמליים.

 

 

 

 

פסטיבל רכבי אספנות ביפן

פסטיבל רכבים קלאסיים בעיר קיריו במחוז גונמה ביפן שהתקיים ב- 6 בנובמבר 2022. ההשתתפות באירוע מוגבלת לרכבים שיוצרו עד 1980. בסיום התערוכה כל הרכבים יצאו לנסיעה בשיירה ברחובות העיר. סרטון מערוץ היוטיוב היפני טייק © たけちゃんねる

אוסף פרטי של רכבי אספנות

מארק ברומונד (Mark Brummond) משארלוט, צפון קרוליינה ארה"ב הוא נהג מרוצים בליגות מרוצי וינטג' ומרוצי סיבולת שזכה במספר מרוצים, בין היתר במרוץ TRANS AM. הצצה לאוסף רכבי האספנות הפרטי שלו, בעיקר משנות ה-80 וה-90. תרגום תוכן מערוץ היוטיוב של מארק © Tons Of Gas

הרכבים בסרטון: ב.מ.וו E34 M5 1991 / מרצדס 190 16 שסתומים 1986 /  ב.מ.וו 840 1995 / ב.מ.וו E36 M3 1991 / ב.מ.וו 320 טורבו 1981 / מרצדס 300ce ערכת טורבו כפולה / אאודי 1984 סיבי פחמן 475 כוחות סוס יורה להבות / רנו R5 טורבו 1983 / לוטוס אספריט 1983 / פרארי טסטרוסה 1985 / למבורגיני הופה 1988 / למבורגיני דיאבלו  1992 /  פורשה DP Motorsports 935 1988 / אלפא רומיאו מילאנו  / טנדר אוסטין מיני 1974 / לנצ'יה דלתא 1998 / לנצ'יה דלתא אינטגרל שני ליטר 16 שסתומים טורבו 1988 / אלפא רומיאו GTV6 1984 / פולקסווגן שירוקו טורבו Callaway Mark II 1981 / פולקסווגן  GTI Callaway  / אלפא רומיאו gtv6 Callaway 1986 /  פולקסווגן Mark II GTI  / פולקסווגן ג'טה 1981.

 

שיקום אאודי 200 קוואטרו טורבו

סרטון מערוץ היוטיוב © Smells Like GASOLINE של הצרפתי Hedi SFAR, מעצב גרפי שקונה רכבים ישנים ומשפץ אותם באמצעים מוגבלים. הסרטון הפעם – תיעוד שחזור מלא, לאחר כמעט שנה של עבודה על אאודי 200 קוואטרו טורבו שנת 1984. הרכב שכב באסם  תחת אבק  במשך 15 שנה, הכל בעצם עבר שיפוץ – המנוע, מערכת הנעה, בלימה, מעגל חשמלי, פנים, גוף וצבע.

 

מפגש רכבי אספנות בצרפת

תרגום תוכן סרטון  vincent labas TV rassemblement voitures anciennes années 70 מערוץ היוטיוב של © David Cannes

מפגש רכבי אספנות ב- Vesoul (ווסול) במזרח צרפת. הרכבים בסרטון – פיג'ו 205 לקוסט שנת 85, המהדורה המיוחדת הראשונה של הדגם ממנה יוצרו רק כאלף יחידות. סיטרואן Ax sport הנדירה מאוד, מכונית הראלי רנו 5 טורבו 2, מצוידת במנוע טורבו ממוקם מאחור עם 140 כוחות סוס. רנו 18, רנו פואגו ודגם נדיר של רנו אלפין, BMW 320 קופה, יגואר S-Type, רנו R8, רנו 16 DX שנת 1969עם חלונות חשמליים שהייתה בתקופה ההיא המכונית הנשיאותית. רנו דופין גורדיני עם המנוע מאחור מרכב ארוך נדירה מאוד משנת 1958, פיג'ו 404, פיג'ו 306 קבריולט, סימקה 1000, אופל GT קופה, פיג'ו 104 4 דלתות משפחתית, פיג'ו 305 משפחתית 1984 נדירה במצב מקורי, פיג'ו 202 שנת ייצור 1947 במצב כמו חדש, ספינת הדגל של רנו – רנו אלפין A110 . רנו 16מתחילת שנות ה-70, טרקטור דויטש פאהר Deutz Fahr גרמני מתחילת שנות ה-60.

רכב שוקע לתוך בולען בהודו

תרגום תוכן, סרטון Sinkhole In India Completely Swallows A Car מערוץ היוטיוב © TODAY המעלה סרטוני חדשות, טיפים של מומחים בנושא הורות, אוכל, בית, סגנון, ובריאות ואיכות חיים.

רכב שוקע לתוך בולען בהודו. מכונית בחניון במומבאי נבלעת עם הפנים כלפי מטה לתוך בור ענק. המכונית נעלמה תוך שניות, הבעלים של הרכב ראה את זה קורה וצילם את האירוע.

מפגש רכבי אספנות בבריטניה

ערוץ היוטיוב הבריטי © Old Classic Car אינו מוכר לרבים (15.5K‏‏ ‏מנויים‏ נכון לחודש יוני 2022) אבל אוהבי רכבים קלאסיים ימצאו בו מידע על מגוון רכבים, עצות לטיפול ברכבים וביקורים באירועים מיוחדים. בסרטון הפעם – מפגש המכוניות הקלאסיות שנערך בקאפסטהורן (צ'שייר צפון מערב אנגליה) בסוף חודש מאי 2022. הרכבים העיקריים בסרטון (לפי סדר ההופעה): יגואר XK150, רובר P6 2000. טריומף ספיטפייר 1967 מארק II, מאזדה MX5, פורד אסקורט מארק 5 e30, מרצדס פגודה, טריומף ספיטפייר מארק 3,פונטיאק קטלינה, סיטרואן 2cv, פורד קורטינה מארק II, טריומף דולומיט, BMW  E30, יגואר40 XJ, ווקסהול רויאל קופה.

התפתחות רכבת ה- TGV

התפתחות רכבת ה- TGV

ערוץ היוטיוב © Railways Explained מעלה סרטונים חינוכיים הקשורים לרכבות. במטרה לקדם את מסילות הברזל כאמצעי תחבורה ידידותי לסביבה.

הסרטון הפעם על התפתחות רכבת ה-TGV ומסילות הרכבת מסוף שנות ה-70 של המאה הקודמת ועד היום. TGV (מבוטא: טֶה זֶ'ה וֶה, ראשי תיבות בצרפתית של train à grande vitesse – רכבת במהירות גבוהה) הוא הכינוי למערכת רכבות מהירות שפותחה בצרפת על ידי חברת אלסטום (Alsthom) ועל ידי חברת הרכבות הלאומית של צרפת, SNCF ‏(Société Nationale des Chemins de fer Français) ומופעלת בעיקר על ידי SNCF. רשת ה־TGV מחזיקה בשיא המהירות העולמי לרכבת על גלגלים ובשיא המהירות הממוצעת לרכבת נוסעים רגילה. (לקוח מויקיפדיה).

רכבים נטושים בהאנגר בבלגיה

ערוץ היוטיוב AdcaZz מעלה סרטונים בנושאי חקר עירוני (מכונה באנגלית: URBEX או בקיצור: UE) ותגליות מתחומים שונים השנויות במחלוקת. נכון לחודש יולי 2020 הערוץ צבר 79,300 מנויים  ו- 14,347,162 צפיות. בסרטון הפעם – רכבים נטושים בהאנגר בבלגיה. תרגום לעברית: Nitsan Even.

 

פיאט 126! אין רכבים כאלה

למרות שערוץ היוטיוב המכוניות של של מאט ווטסון (Mat Watson Cars) אינו מהמובילים ביוטיוב (נכון לחודש יוני 2019 הערוץ צבר 84,139 מנויים ו- 2,530,606 צפיות) תמצאו בו סרטונים מעניינים, בעיקר אם אתם אוהבי מכוניות מיוחדות. בסרטון הפעם, אחת המכוניות המגניבות בעולם, פיאט 126! אין רכבים כאלה. תרגום לעברית: Nitsan Even / julie even