סחר עבדים

באתר זה מה זה (זהמהזה) zemaze.co.il, מיזם שיתופי חברתי להעלאת סרטונים מכל העולם עם כתוביות בעברית, תמצאו סרטונים בהם מוזכר הערך סחר עבדים.

איך זה שהאיטי והרפובליקה הדומיניקנית כל כך שונות?

איך זה שהאיטי והרפובליקה הדומיניקנית כל כך שונות? ערוץ היוטיוב של אתר החדשות © VOX עוזר להבין אירועים גיאופוליטיים בעולם. הערוץ מעלה גם סרטונים בנושאים כלליים. עורך האתר הוא עזרא קליין (Ezra Klein), עיתונאי, בלוגר ופרשן פוליטי יהודי אמריקאי. נכון לחודש ספטמבר 2021 הערוץ צבר 9,900,688 מנויים ו- 2,618,614,021 צפיות. הסרטון הפעם על הסיבות להבדלים בין האיטי והרפובליקה הדומיניקנית החולקות גבול משותף.

קורס זריז | סחר העבדים האטלנטי | היסטוריה עולמית #24

סחר העבדים האטלנטי – קראש קורס (קורס זריז) CrashCourse הנו ערוץ יוטיוב חינוכי, מנחי הערוץ הם האנק גרין (כימיה ופילוסופיה), פיל פלייט (אסטרונומיה), ניקול סוויני (סוציולוגיה), קארי-אן פילבין (מחשבים ומדעים), קרייג בנזין (קולנוע והיסטוריה), מייק רוגנטה (מיתולוגיה), ג'ייקוב קליפורד ואדריאן היל (כלכלה) וג'ון גרין (היסטוריה). נכון לחודש אפריל 2018 הערוץ צבר 7,477,732 מנויים ו- 810,686,895 צפיות. בפרק ההיסטוריה הנוכחי על מקורות העבדות לאורך השנים ג'ון גרין מסביר כיצד אירופאים ומתיישבים יכלו לשלוט על בעלי גוון עור שונה. הפקה ובימוי: סטן מולר / ניהול תסריט: מרדית' דאנקו / מפיקה שותפה: דניקה ג'ונסון / כתבו: ג'ון גרין וראול מאייר / גרפיקה: Thought Bubbleתרגום לעברית: Gil Chen-Adani

עבדות הוא מונח המציין משטר עבודה המאופיין בבעלות ושליטה רבה של אדם על אדם אחר שנחשב לרכושו. בעבדות האדם המשועבד איננו חופשי ובן חורין לקבוע את התנהלותו וסדר היום שלו, ואדונו הוא שקובע בעבורו את כל או רוב סגנון חייו ודרכי התנהלותו. בדרך כלל העבד יכול לקבל את מזונו וצרכיו האחרים מידי אדונו, ועליו לבצע כל עבודה שתידרש ממנו. פירותיה של עבודה זו יהיו לאדון. זאת בניגוד לעובד השכיר, הנהנה ממשכורת ואיננו תלוי באופן בלעדי במעסיקו לסיפוק מחייתו, מה גם שהשכיר עושה זאת מרצון בעוד שהעבדות נכפית. העבד שונה מהצמית הפיאודלי. שעבוד הצמית לאדונו מתבטא בתשלום מס, והוא אחראי לאספקת צרכיו. לעבד, לעומת זאת, אין בעלות על גופו ועל תוצרי מלאכתו, ואף את צורכי הקיום המינימליים שלו אין הוא משיג בעבודתו, אלא כלחם חסד מבעליו. (לקוח מויקיפדיה) בסרטון הפעם – סחר העבדים האטלנטי.