כושר גופני

באתר זה מה זה (זהמהזה) zemaze.co.il, מיזם שיתופי חברתי להעלאת סרטונים מכל העולם עם כתוביות בעברית, תמצאו עשרות סרטונים בנושא כושר גופני.

תרגילים לצפיפות עצם

תרגילים לצפיפות עצם

תרגילים לצפיפות עצם. סרטון מערוץ היוטיוב © NutritionFacts.org של ד"ר מייקל גרגר (DrMichael Greger). מייקל גרגר הוא רופא טבעוני בעל מוניטין עולמי. לדבריו ערוץ היוטיוב שלו, עובדות על תזונה הוא המקור המדעי היחיד ללא מטרות רווח למידע מבוסס ראיות על תזונה.

הסרטון הפעם – כשמדובר בבריאות העצם, זה להשתמש בה או לאבד אותה. פעילות גופנית עם נשיאת משקל, עוצמה מספקת ותדירות גבוהה הכרחיות.

הסרטון עם כתוביות בעברית

תרגום: רותי לוי

קרדיט תמונה: ©:Mikhail Nilov

לסרטונים נוספים של ד"ר מייקל גרגר עם כתוביות בעברית או תרגום תוכן לעברית לחצו על הקישור

איך אמבטיות קרח משפיעות על הגוף

אמבטיות קרח

איך אמבטיות קרח משפיעות על הגוף. תרגום תוכן, סרטון מערוץ היוטיוב © WIRED. יוצרי הערוץ מתארים אותו במשפט קצר אחד: "המקום שבו מחר נעשה אמיתי".

בסרטון הפעם – היתרונות הבריאותיים של אמבטיות קרח. איך הן משפיעות על הגוף, החל מהתאוששות פיזית ועד לשיפור במצבי הרוח ובריאות כללית.

נראה שהיום כולם צוללים לאמבטיית קרח, או לכל הפחות, צופים באנשים אחרים שעושים את זה. ג'וש קמרון צילם את תהליך אמבטיית הקרח בזמן שד"ר סוזנה סוברג, מדענית חילוף החומרים מסבירה מה קורה בגופו. ד"ר סאוברג מפרקת את האופן שבו הגוף מגיב לצלילה הקרה. איזה סוג של יתרונות בריאותיים אנחנוו רואים בכניסה למים וביציאה מהמים.

ד"ר סוזנה סוברג היא המייסדת והמנכ"לית של http://www.soeberginstitute.com, מכון בריאות מקוון. היא בעלת דוקטורט בחילוף החומרים ומתמחה בנשימה פונקציונלית, חשיפה לקור וחום לצורך ייעול בריאותי. בבית הספר המקוון שלה היא מלמדת כיצד "להלחץ כדי להפחית לחץ" באמצעות גורמי לחץ טבעיים. התגליות המדעיות שלה הראו את הסף המינימלי לכמה קור וחום אנחנו צריכים כדי לקצור את היתרונות הבריאותיים. היא מחברת הספר "שחיית חורף" – רב המכר מספר אחת באמזון בשחייה.  

קרדיט תמונה: © Olavi Anttila

עיקרי התוכן:

השפעה על זרימת הדם:
הסרטון מסביר כיצד חשיפה למים קרים גורמת לכיווץ כלי הדם ובהמשך להרחבתם, מה שמסייע לשיפור זרימת הדם בגוף ולשחרור רעלים מהשרירים.

הפחתת דלקות והתאוששות שרירית:
אמבט הקרח מסייע בהפחתת דלקות ונפיחות לאחר אימונים אינטנסיביים, ובכך מקדם התאוששות מהירה יותר של השרירים.

השפעות על מערכת החיסון:
חשיפה לטמפרטורות נמוכות יכולה לעודד את המערכת החיסונית ולגרום לגוף להתרגל לתנאי קור, מה שמעלה את עמידותו.

הפחתת רמות סטרס ושיפור מצב הרוח:
אמבט הקרח מעודד הפרשת אנדורפינים (הורמוני האושר), מה שעשוי לשפר את מצב הרוח ולהפחית תחושות של סטרס.

השפעות ארוכות טווח וחוסן גוף:
אימוץ שגרה הכוללת אמבטיות קרח עשוי לשפר את חוסן הגוף לטווח הארוך ולהכין אותו טוב יותר להתמודדות עם מצבי לחץ וטמפרטורות קיצוניות.

תרגום הסרטון

קריינית:
זה לא רק אתם. נראה שכולם עושים קפיצות למים קרים או צופים באחרים שעושים זאת. אנחנו נביא את "קולד פלאנגר' ג'וש קמרון" לצלם את התהליך. זה מה שקורה בגופו. קודם כל, הלם הקור – שבו הקור יכול פשוט לקחת את הנשימה מאיתנו.

ד"ר סוזנה סוברג:
ברגע שנכנסים למים, תפעילו את ההיפרוונטילציה שלכם. וזה בגלל שעדיין אינכם מותאמים לקור.

קריינית:
גופו נכנס למצב "הילחם או ברח" בעקבות הלם הקור.

ד"ר סוזנה סוברג:
כל תא בגופכם יושפע מהמתח הזה, שהוא מאוד עוצמתי עבורכם.

קריינית:
מתח זעיר עשוי להרגיש ככאב ברגע הנתון, אך יש לו תועלות לטווח ארוך.

ד"ר סוזנה סוברג:
זה יעזור לבריאות הכללית שלכם על ידי הגברת המטבוליזם, וישפיע גם על השרירים, על אחסון השומן, וגם ישפר את האיזון המנטלי.

קריינית:
העור שולח אותות למוח ברגע שהגוף מתחיל להתקרר.

ד"ר סוזנה סוברג:
מרכז ויסות הטמפרטורה מקבל את האות ואומר: "וואו, זו חירום". זה יגרום לעלייה מיידית בנוראדרנלין בגוף, כדי להפעיל את מערכת "הילחם או ברח". תוך כמה דקות תהיה עלייה עצומה של כ-2.5 פעמים ברמת הנוראדרנלין.

קריינית:
נוראדרנלין פועל על מה שנקרא שומן חום, סוג של רקמת שומן ששומרת על חום הגוף על ידי פירוק מולקולות גלוקוז ושומן. הוא לא רק מפעיל את שומן החום, אלא גם מוודא שהכלי הדם מתכווצים בידיים וברגליים.

ד"ר סוזנה סוברג:
כך אנחנו יכולים לשמור את הדם החם במרכז הגוף שלנו, כי זה שומר על האיברים החיוניים שלנו.

קריינית:
הפעלת שומן החום תורמת לתועלות לטווח ארוך.

ד"ר סוזנה סוברג:
מדענים גילו שאם אפשר להעלות את המטבוליזם על ידי הפעלת שומן החום, זה יכול להיות אמצעי למניעת מחלות סגנון חיים כגון סוכרת סוג 2. ככל שנשאר יותר זמן במים, כך אתם מאבדים יותר חום, ואז יש הפעלה של השרירים.

קריינית:
והשרירים הראשונים שמתחילים לרעוד נמצאים בחזה וברגליים.

ד"ר סוזנה סוברג:
השריר הפקטורלי הגדול, שהוא שריר החזה, וגם הפמוריס – השריר הגדול בשוק. וכשאתם מרגישים שהשרירים מתנודדים, זה הזמן לקום. קיבלתם את כל התועלות שאתם צריכים. ככל שאתם עושים יותר "קולד פלאנג'", הגוף מקבל יותר תועלות.

קריינית:
זה כולל עלייה בדופמין.

ד"ר סוזנה סוברג:
הדופמין שנוצר כתוצאה מהטבלות במים קרים גבוה באותה מידה כמו ניקוטין או קוקאין. אז זה בהחלט הג'אנק הכי טבעי שאתם יכולים לקבל. הדופמין נותן לכם דחיפה ומוטיבציה.

קריינית:
תיהיה עלייה של 2.5 פעמים מעל קו הבסיס בדופמין. זה לא יתמוסס מיד ברגע שאתם קמים.

ד"ר סוזנה סוברג:
וזה נמשך שעות לאחר מכן.

קריינית:
עלייה בסרוטונין.

ד"ר סוזנה סוברג:
כך, אחרי שלוש פעמים, אחרי ארבע פעמים, אתם גם מפעילים את טון הווגוס שלכם.

קריינית:
וזה נותן לכם תחושת איזון מנטלי כי זה מעלה את הסרוטונין במוח.

ד"ר סוזנה סוברג:
זה לא משהו שמתקבל ממקלחות קרים, למשל. אתם מקבלים את זה מהטבלות במים קרים.

קריינית:
ועלייה באוקסיטוצין.

ד"ר סוזנה סוברג:
מחקרים בעכברים הראו שיש עלייה באוקסיטוצין. ואוקסיטוצין הוא "תרופת האהבה" שלנו, תרופה טבעית במוח, שעלייה בה מתרחשת בכל פעם שאנחנו מתאהבים, מקיימים יחסי מין, אוכלים שוקולד, מתנשקים וכדומה.

קריינית:
אין צורך בהכרח לטבול את כל הגוף במים קרים כדי להפיק את התועלות.

ד"ר סוזנה סוברג:
מצאתי מחקר מעניין מקנדה מקבוצת מדענים. הם חישבו כמה חום אתם מאבדים כשאתם טובלים את הגוף במים קרים עד לצוואר, לעומת כמה חום אתם מאבדים גם כשאתם טובלים את הראש. טבילה עד לצוואר – אתם מאבדים 11% מהחום מהראש. אבל אם גם טובלים את הראש, אתם מגדילים את איבוד החום ב-36%.

קריינית:
למעשה, טבילת הידיים יכולה להיות בעלת תועלת דומה.

ד"ר סוזנה סוברג:
מצאתי מחקר מעניין בדייגים. הם עובדים במים קרים כשהידיים שלהם טבולות במשך שעות רבות. המדענים מצאו שהם מותאמים לקור, כך שההתאמה לקור לא נובעת רק מחשיפת כל הגוף עד לצוואר. אפשר לחשוף גם חלקים מהגוף ולקבל אפקט מערכתית.

קריינית:
ולבסוף, ה"אפטר דרופ" (After Drop).

ד"ר סוזנה סוברג:
כשאתם קמים, אתם באמת תרגישו יותר קרים. כל השרירים שלכם יתחילו לרעוד כי בזמן שאתם במים, הגוף מנסה לחלוטין לחסום את הקור, אך כשאתם קמים, כלי הדם מתרחבים והדם החם מהליבה זורם לכיוונים – לאצבעות ולרקמות הקרה בשרירים. במרכז הגוף יש קולטנים ששולחים אות למוח שאומר, "אוי, עכשיו הדם התקרר בהרבה". זהו ירידה בטמפרטורת הליבה והשרירים יתחילו לרעוד עוד יותר כי עכשיו אתם קרירים יותר. זה נורמלי לחלוטין – פשוט תמשיכו לנוע, אל תשבו על הספה. העיקרון הזה נקרא "עיקרון סוברג" ונקרא על שם פרופסור מסטנפורד.

קריינית:
הטבלות במים קרים הן תרגול עם היסטוריה ארוכה, כבר במצרים העתיקה.

ד"ר סוזנה סוברג:
התרבות הראשונה הזו, בנו את הימים, הנהרות והמקורות התרמיים סביבם. בימי מצרים, המים שימשו למטרות היגייניות וטיפוליות.

קריינית:
וכך גם עם היוונים.

ד"ר סוזנה סוברג:
היפוקרטס אמר שבגלל חוסר האיזון שיש לנו, הנוזלים בגוף עלולים להיתקע, והאיזון הזה ניתן לשחזר על ידי טבילה במים קרים וחמים.

קריינית:
אבל המחקר על מה שקורה בגוף והתועלות הפוטנציאליות של הקור הוא יחסית חדש.

ד"ר סוזנה סוברג:
הטיטניק טבע ב-15 באפריל 1912, וזה היה אסון גדול. אבל זהו הפעם הראשונה בהיסטוריה שבה אנחנו באמת יודעים כמה זמן גוף האדם יכול להיות במים קרים לפני שהוא סובל מהיפותרמיה. מאז, אנשים חשבו "וואו, מים קרים עלולים להיות מסוכנים מאוד". לא השתפרו הדברים כאשר נכנסנו למלחמת העולם השנייה, שבה התבצעו ניסויים נאציים במחנות הריכוז בדאכאו כדי לבדוק כמה זמן ניתן לקרר את גוף האדם לפני שמת. לקח עשרות שנים עד שמדענים התחילו שוב לחקור את הפיזיולוגיה האנושית ומים קרים. בשישים ושבעים, חזרו מחקרים שבהם ניתן לראות מה קורה כששמים אנשים במים קרים.

קריינית:
קפיצות למים קרים פעם בשבוע יכולות להניב תועלות לטווח ארוך.

ד"ר סוזנה סוברג:
תועלת נוספת מהטבלות במים קרים היא עלייה במטבוליזם. רק 11 דקות בשבוע, המחולקות על 2–3 ימים, יובילו לעלייה בטרמוגנזה בגוף – כך שתתחממו יותר, תשפרו את הרגישות לאינסולין ותשיגו איזון גלוקוז טוב יותר, כלומר תסירו את הגלוקוז מהדם בצורה יעילה יותר כאשר אתם מותאמים לקור.

קריינית:
אותו מחקר של ד"ר סוברג ועמיתיה מציע לשלב גם חום.

ד"ר סוזנה סוברג:
ראינו שגם שימוש בסאונה – 57 דקות המחולקות על 2–3 ימים, 10–15 דקות בכל פעם – יכול להעלות את המטבוליזם ולהוריד את טמפרטורת הליבה, דבר שהוא טוב, כי אז יהיה לכם סף גבוה יותר להתמודדות עם היפותרמיה. התועלות לטווח ארוך של הטבלות במים קרים נראות בכך שתהיו בעלי ויסות טמפרטורה טוב יותר בגוף. תהפכו לאנשים "חמים" יותר פיזית, וככל הנראה גם רגשית. זה עשוי להסביר את האווירה החברית הקיימת במועדוני שחייה בחורף, שבה אנשים חווים תחושת הכרת תודה – אולי בשל העלייה המשמעותית באוקסיטוצין.

המזונות המובילים לירידה במשקל

10 המזונות המובילים לשריפת שומן לירידה מהירה במשקל. סרטון מערוץ היוטיוב של ד"ר סטן אקברג © Dr. Sten Ekberg

ד"ר סטן אקברג הוא רופא אולימפי לשעבר וכיום רופא הוליסטי. בערוץ שלו תמצאו את כל ההיבטים של בריאות ובריאות טבעית. תלמדו לשלוט בבריאות הוליסטית. הסרטונים בערוץ ידריכו אתכם כיצד לקיים איכות חיים תוך למידת פעולת הגוף.

האם קיים חומר קסם להגברת חילוף החומרים? 

האם יש חומר קסם במזון שיכול לעזור לכם להגביר את חילוף החומרים ולשרוף שומן וקלוריות בטירוף? או שבעצם אכילת מזונות דלי קלוריות תעזור לנו ליצור גירעון קלורי ולשרוף שומן כך? התשובה היא שזה קצת משניהם, אבל צריך לעזור לשים את זה בפרספקטיבה.

ומה לגבי קלוריות?

קלוריות הן מדידה של אנרגיה ואיך שהגוף ממיר מזון לאנרגיה ועלינו להשתמש ביותר אנרגיה ממה שהשקענו; אנחנו צריכים לשרוף יותר אנרגיה ממה שהשקענו. בנוסף, הפחתת קלוריות תיצור רעב ומחסור, יהיה לנו קשה להתקיים עם זה. המאכלים האלה צריכים לעשות אתכם שבעים. אבל זה לא רק זה, הם גם צריכים לשמור אתכם שבעים לזמן מה, כי אם אתה מתמלאים אבל נעשים רעבים כעבור שעה או שעתיים, זה עדיין לא פותר את הבעיה.

פירות יער, חומץ תפוחים ושוקולד מריר

בנוסף לפירות יער, חומץ תפוחים יכול לעזור לשפר את הרגישות לאינסולין. שוקולד מריר הוא עוד פינוק נחמד, אבל זה צריך להיות 85% או יותר. שאר ה-15% הם סוכר. אם אתם משתמשים במשהו כמו 50% קקאו, זה אומר שזה 50% סוכר, והסוכר הזה יקזז את כל היתרונות החיוביים מהשוקולד.

אם אתם מצליחים להוציא סוכר מהחיים שלכם, ועשיתי כמה סרטונים על זה, בלוטות הטעם שלכם יסתגלו במהירות, ולמעשה תתחילו ליהנות משוקולדים ב-85% ומעלה.

נושאים נוספים בערוץ של ד"ר סטן אקברג

אוכל בריא לאכילה

תזונה

ירידה במשקל

תזונה בריאה בקטו

מזון דל פחמימות

צום לסירוגין

טיפים בריאות הוליסטיים

ירידה בלחץ הדם

עמידות הפוכה לאינסולין

הפחתת מתח

אופן פעילות גופנית

בעיות בבלוטת התריס

בריאות המוח

מתיחות

 

קרדיט תמונה Andrea Piacquadio ©

דיאטה להרזיה ולמניעת מחלות

הדיאטה הטובה ביותר להרזיה ולמניעת מחלות 

ד"ר מייקל גרגר DrMichael Greger M.D)( הוא רופא טבעוני בעל מוניטין עולמי. ערוץ היוטיוב שלו עובדות על תזונה © (NutritionFacts.org) הוא לדבריו המקור המדעי היחיד ללא מטרות רווח למידע יומי מבוסס ראיות על תזונה. נכון לחודש ספטמבר 2022 הערוץ צבר 877,250 מנויים ו- 191,680,266 צפיות. בסרטון הפעם  – הדיאטה הטובה ביותר להרזיה ולמניעת מחלות.

תרגום לעברית: רותי לוי.

מדוע אימון גופני לא מוערך מספיק

חשיבות האימון הגופני

מדוע אימון גופני לא מוערך מספיק. סרטון מערוץ היוטיוב מה שלמדתי © What I've Learned מעלה סרטונים הבוחנים אמונות וטענות מודרניות, בעיקר בנושאי בריאות, גוף האדם ותזונה. נכון לחודש ינואר 2020 הערוץ צבר 1,270,826 מנויים ו- 96,104,081 צפיות. הסרטון הפעם – מדוע אימון גופני לא מוערך מספיק, על הטעויות האסטרטגיות בשיווק חשיבות האימון הגופני. תרגום לעברית: Gutterball

אימון גופני

יתרונות הפעילות הגופנית למוח | וונדי סוזוקי TED

ערוץ היוטיוב של טד (TED (Technology, Entertainment, Design (טכנולוגיה, בידור, עיצוב) מעלה סרטוני הרצאות של מרצים מכל העולם בכל הנושאים. טד קוראים לנו ליהנות, לגלות ולעשות שימוש בתוכן תחת הכותרת  "רעיונות ששווה להפיץ"  "Ideas Worth Spreading". נכון לחודש ספטמבר 2019 ערוץ TED צבר 14,900,400 מנויים ו- 1,564,900,476 צפיות, ערוץ TedED צבר 9,980,443 מנויים ו- 1,538,677,829 צפיות וערוץ TedTalks צבר 20,800,000 מנויים ו- 3,735,606,385 צפיות. בסרטון הנוכחי, יתרונות הפעילות הגופנית למוח, וונדי סוזוקי מסבירה כיצד פעילות ספורטיבית יכולה להגן על המוח שלנו ממצבים שונים כמו דיכאון, אלצהיימר או דמנציה. תרגום לעברית: Roni Weisman עריכה: Ido Dekkers

יתרונות הפעילות הגופנית למוח | וונדי סוזוקי TED

כושר ובריאות (מנסה להיכנס לכושר ובריאות)

כושר ובריאות, בסרטון הפעם ג'יידן מנסה להיכנס לכושר ובריאות. ג'יידן היא יוטיוברית אמריקאית יפנית (שנת לידה 1997). בערוץ היוטיוב האנימציות של ג'יידן תמצאו סרטוני אנימציה הומוריסטיים בסגנון המאנגה (מנגה), אמנות הקומיקס היפנית. הסרטונים בנושאים מגוונים המעסיקים בני נוער. ג'יידן מעידה על עצמה שהיא ביישנית למרות שלאחרונה היא מסתדרת טוב יותר עם אינטראקציות חברתיות. התכונות של ג'יידן עולות בסרטוני וידאו רבים בהם היא מפרטת בעיות כמו מודעות עצמית, דיסמורפיה גופנית או הפרעות אכילה כמו בולימיה ואנורקסיה. ג'יידן  עוקבת גם אחר תזונה טבעונית ומעלה בסרטונים גם את הרגישות והחמלה שלה לבעלי חיים. ההנפשות שג'יידן יוצרת והנושאים שקרובים לבני נוער רבים הפכו את ג'יידן בשנים האחרונות לאחת מהיוטיוברים המובילים בעולם, נכון לחודש דצמבר 2018 הערוץ צבר 4,975,271 מנויים ו- 596,076,522 צפיות. תרגום לעברית:  orbilu2 / Nitsan Even

כושר גופני הוא מכלול היכולות של אדם לבצע פעילות גופנית במתארים שונים (בין אם מדובר בעצימות נמוכה או גבוהה, במשך זמן קצר או ארוך). כושר גופני תורם לבריאות ומונע מחלות לב.אורח החיים משפיע על כושר גופני. עיסוק בספורט, במיוחד בשילוב תזונה נכונה, יכול לשפר את הכושר הגופני. גם לגיל יש השפעה ניכרת על הכושר. מחקרים שנערכו הראו כי פעילות גופנית תדירה יכולה למנוע מחלות לב, סרטן, מחלות נשימה ומחלות מטבוליות כגון סוכרת וכולסטרול גבוה. אימון הכושר יכול לתרום לירידה במשקל ולחיזוק מערכות הגוף.