מוזיקה

באתר זה מה זה (זהמהזה) zemaze.co.il, מיזם שיתופי חברתי להעלאת סרטונים מכל העולם עם כתוביות בעברית, תמצאו עשרות סרטונים תחת הערך מוזיקה 

איך בלאק סאבת' שינתה את המוזיקה

איך בלאק סאבת' שינתה את המוזיקה

איך בלאק סאבת' שינתה את המוזיקה? ערוץ היוטיוב © The beat goes on מעלה סרטונים על מוזיקה, סרטים וטרנדים תרבותיים. הסרטון הפעם – על להקת המטאל בלאק סאבת' (Black Sabbath), איך היא שינתה את פני המוזיקה?

תרגום תוכן

תחילת הדרך

אסטון, ברמינגהאם, אנגליה, 1968. הגיטריסט טוני איומי והמתופף ביל וורד רצו להקים להקה חדשה לאחר שהלהקה הישנה שלהם, מית'ולוג'י, התפרקה. לאחר ביקור בחנות מוזיקה מקומית, איומי הבחין במודעה שנכתב בה בפשטות – "אוזי זיג צריך הופעה, יש לו מערכת הגברה משלו". איומי, שהתרשם מכך שלבחור הזה, אוזי, יש מערכת הגברה משלו, התקשר אליו. כשאוזי אוסבורן הגיע לחזרה, איומי היה קצת נבוך לגלות שהוא אחד מחבריהם לספסל הלימודים.

בערך באותו זמן, איומי ו-וורד מגייסים גם חבר כיתה נוסף בשם טרנס מייקל ג'וזף באטלר. ובכן, חבריו קראו לו "גיזר". אוזי היה זמר. גיזר היה בסיסט שגם כתב שירים. אגב, השניים כבר היו יחד בלהקה בשם רייר בריד. הארבעה גייסו שני חברים נוספים – ג'ימי פיליפס, שניגן בגיטרת פלדה, ואלן קלארק, שניגן בסקסופון. אבל פיליפס וקלארק לא נשארו זמן רב. איומי, וורד, אוסבורן ובאטלר המשיכו הלאה, יצרו שירים מקוריים וקראו לעצמם "פולקה טולק בלוז בנד".

בלוז

אכן, הם הושפעו מלהקות בלוז, אך גם לא חששו להתנסות בסאונד שלהם. עד מהרה הם קראו לעצמם פשוט פולקה טולק, ואז ארת', והחלו להופיע ברחבי הממלכה המאוחדת. בדצמבר 1968, איומי עזב במפתיע את הלהקה לאחר שקיבל הזדמנות להצטרף לג'ת'רו טאל. למרות שג'ת'רו טאל הייתה להקה עולה, איומי לא אהב את הכיוון אליו הם הלכו. תוך כמה חודשים הוא חזר לארת'.

בשלב מסוים בשנת 1969, באטלר העלה רעיון לשיר בהשראת מה שהוא כינה "דמות מהצד האפל למרגלות מיטתו בלילה אחד". אוסבורן אהב את הרעיון והגה מילים. עד מהרה זה הפך לשיר בשם "בלאק סאבת'", שנקרא על שם סרט אימה של בוריס קרלוף. לאחר מכן, הלהקה אימצה את האימה, וקיבלה צליל אפל וקודר בהרבה מכל שיריה. הם הורידו את כיוון הגיטרות שלהם לטונים נמוכים יותר. ללהקות אחרות לא היה את הצליל הזה, והמעריצים החלו לשים לב. אחד מאותם מעריצים היה בחור בשם ג'ים סימפסון, מוזיקאי, מפיק ומקדם שפתח באותה תקופה מועדון בשם הנרי'ס בלוזהאוס. סימפסון ויתר על העמלה הרגילה שלו כדי שארת' תופיע במועדון שלו, ועד מהרה הציע לנהל את ארת'.

שינוי שם הלהקה והופעתם הראשונה

אבל מסתבר שהייתה עוד ארת'. כלומר, עוד להקה בשם "ארת'". לאחר שמועדון הזמין בטעות את איומי, וורד, אוסבורן ובאטלר מכיוון שחשבו שהם ה"ארת'" האחרים, שלא נשמעו כמוהם בשום צורה, החליטו הבנים שהגיע הזמן לשינוי שם נוסף. מכיוון ששירם "בלאק סאבת'" סימן את תחילתו של צלילם הייחודי באמת, החל מנקודה זו ואילך שם הלהקה היה – בלאק סאבת'.

ההופעה הראשונה שלהם כבלאק סאבת' הייתה ב-30 באוגוסט 1969 בוורקינגטון, אנגליה. עד מהרה, בלאק סאבת' יצאו להקליט את אלבומם הראשון. הם קיוו שהוא יהיה בעצם המקבילה המוזיקלית של סרט אימה. ג'ים סימפסון סידר להם 1,000 ליש"ט כדי לעשות בדיוק את זה. הלהקה הקליטה אותו ביום אחד, ב-16 באוקטובר 1969. רודג'ר ביין, שעבד גם עם רוקרים אחרים מברמינגהם, ביניהם ג'ודס פריסט, הפיק אותו. סימפסון שלח את האלבום לחברות תקליטים שונות, ופיליפס רקורדס החתימה אותם חודש לאחר מכן. אחת מחברות הבת שלהם, ורטיגו רקורדס, הוציאה את אלבום הבכורה שלהם ב-13 בפברואר 1970. כיום רבים מכנים אותו אלבום ההבי מטאל הראשון שאי פעם יצא.

מה זה הבי מטאל אתם שואלים? ובכן, זה ז'אנר של מוזיקת רוק, רועש, קשוח, בעל קצב חזק, ולעיתים קרובות מעורר דימויים אלימים או אפלים בראש כשמקשיבים לו. יחד עם לד זפלין ודיפ פרפל, בלאק סאבת' בעצם יצרו את ההבי מטאל. האלבום החל עם שירם, "בלאק סאבת'". שאותו, היסטוריוני מוזיקה מכנים כיום לעיתים קרובות את שיר ה"דום מטאל" הראשון. מבקרים בדרך כלל שנאו את האלבום, אך עד מהרה אלפים קנו אותו בכל זאת. בסופו של דבר הוא הגיע למקום השמיני במצעד האלבומים הבריטי ולמקום ה-23 במצעד הבילבורד 200 בארה"ב.

שירים חדשים

הלהקה חזרה במהירות לאולפן כדי להקליט שיר מחאה על מלחמת וייטנאם בשם "War Pigs". ביין חזר להפיק. לשירים החדשים האלה היו מקצבים שונים ועוד סולואי גיטרה מגניבים של איומי. כשהיו באולפן, נגמרו להם שירים כדי להשלים אלבום מלא, אבל איומי התחיל לנגן ריף גיטרה מגניב שבסופו של דבר היה ההתחלה של השיר "Paranoid", שלבסוף, כך מתברר, יהיה הסינגל המוביל מתוך האלבום. למרות שהשיר הורכב בדקה האחרונה, הלהקה קראה על שמו את כל אלבום האולפן השני שלהם.

ורטיגו הוציאה את "Paranoid" ב-18 בספטמבר 1970. וורנר ברוס רקורדס הוציאה אותו מאוחר יותר בארצות הברית. הוא היה להיט ענק, ובסופו של דבר הגיע למקום הראשון במצעד האלבומים הבריטי. אפילו היום הוא נשאר האלבום הנמכר ביותר של בלאק סאבת'. הוא מכר יותר מ-12 מיליון עותקים ברחבי העולם. כמו כן, גם תחנות רדיו וגם מבקרים היו פתאום יותר חיוביים כלפי מוזיקת הלהקה.

"Paranoid" הגיע למקום הרביעי במצעד הסינגלים הבריטי ולמקום ה-61 במצעד הבילבורד הוט 100 בארה"ב. להיט גדול נוסף מתוך "Paranoid" היה "Iron Man". גם היום הוא נשאר ללא ספק שירם המזוהה ביותר. הוא הגיע בסופו של דבר לשיא של מקום 52 במצעד הבילבורד הוט 100. שני שירי הלהקה הבולטים נגד מלחמת וייטנאם, "War Pigs" ו-"Hand of Doom", הפכו גם הם ללהיטים גדולים בקרב המעריצים. עם "Paranoid", בלאק סאבת' וז'אנר ההבי מטאל כולו נכנסו למיינסטרים. היום הוא נחשב לאחד האלבומים הגדולים בכל הזמנים. הלהקה יצאה לסיבוב הופעות מחוץ לבריטניה לראשונה כדי לתמוך בו. הם הופיעו בכל רחבי אירופה, צפון אמריקה ואוסטרליה. בשגרת סיבוב ההופעות הזה, הלהקה החלה לצרוך באופן קבוע סמים קשים, מקוקאין ועד קוולודים.

ההשפעה הגדולה הראשונה על ז'אנר המטאל

בלאק סאבת' חזרו לאולפן בפברואר 1971. לקח להם יותר זמן להקליט את מה שיהפוך לאלבום האולפן השלישי שלהם, "Master of Reality", אך ורטיגו הוציאה אותו פחות משנה לאחר אלבומם הקודם, ב-21 ביולי 1971. ביין הפיק שוב, ורוב השירים האלה היו כבדים עוד יותר מעבודתם המוקדמת. עם זאת, איומי הוציא את הגיטרה האקוסטית לראשונה באלבום זה. למרות שהמבקרים דיברו רעות על "Master of Reality", הוא היה להיט גדול נוסף בקרב המעריצים. היום הוא נשאר האלבום השני הנמכר ביותר שלהם בכל הזמנים.

הוא הגיע למקום החמישי במצעד האלבומים הבריטי ולמקום השמיני במצעד הבילבורד 200 בארה"ב. הוא לא רק נחשב לאחד מאלבומי ההבי מטאל הגדולים בכל הזמנים, אלא היסטוריוני מוזיקה מצביעים עליו לעיתים קרובות כהשפעה הגדולה הראשונה על מה שיהפוך לשלושה ז'אנרים חדשים: דום מטאל, סלאדג' מטאל, ואפילו סטונר רוק. למרות של"Master of Reality" לא היו להיטי רדיו גדולים, שירים בולטים בו כוללים את "Children of the Grave", "Into the Void" ו-"Sweet Leaf". בלאק סאבת' שוב יצאה לדרך כדי לקדם את האלבום למשך שארית השנה ולתוך 1972. לאחר שסיבוב ההופעות העולמי שלהם הסתיים, הלהקה לקחה הפסקה נחוצה לאחר שלוש שנים רצופות של הקלטות וסיבוב הופעות.

קשיים במהלך הדרך

במאי, הם חזרו לאולפן, והפעם איומי הפיק בעיקר. עקב שימוש מתמשך בסמים כבדים, הלהקה, לעיתים, התקשתה להקליט. בזמן שהותם באחוזה ב-בל אייר (קליפורניה) במהלך הקלטות, הם גם עשו הרבה מתיחות אחד לשני. פעם אחת, לאחר שמצאו את וורד עירום וחסר הכרה לאחר ליל שתייה ארוך, חברי הלהקה ריססו אותו בצבע זהב מכף רגל ועד ראש. למרות השטויות, בלאק סאבת' הצליחו להקליט את אלבומם השאפתני ביותר עד כה. הוא אף כלל בלדות וקטעים אינסטרומנטלים. ורטיגו הוציאה את "Vol. 4", אלבום האולפן הרביעי שלהם, ב-25 בספטמבר 1972. מבקרים שוב דיברו עליו רעות. הוא כלל את הסינגל "Tomorrow's Dream", אך השיר לא זכה להרבה השמעות ברדיו. עם זאת, המעריצים אהבו אותו, ובסופו של דבר הוא מכר למעלה ממיליון עותקים.

בלאק סאבת' שוב יצאו לסיבוב הופעות עולמי למשך שארית שנת 1972 ולתוך 1973. אך השימוש הכבד בסמים החל לגבות מחיר מסיבולת הלהקה, והם סיימו את סיבוב ההופעות מוקדם. השימוש בסמים אף פגע ביצירתיות של הלהקה. כשניסו לכתוב שירים חדשים בקיץ 1973, הם באמת התקשו. אז הם לקחו הפסקה נוספת והתכנסו שוב בטירה (טירת קלירוול) בספטמבר. הפעם התנסו עם סינתיסייזרים והגו מבני שירים מורכבים. התוצאה היא מה שיהפוך לאלבום האולפן החמישי שלהם, "Sabbath Bloody Sabbath", שורטיגו הוציאה ב-1 בדצמבר 1973.

נראה שהמאמץ הנוסף השתלם. לא רק שהמעריצים אהבו את האלבום הזה, גם המבקרים סוף סוף שיבחו אותו. למרות ששיר הנושא לא היה להיט רדיו גדול, היום הוא נחשב לאחד משירי הלהקה הטובים ביותר. האלבום "Sabbath Bloody Sabbath" הגיע למקום הרביעי במצעד האלבומים הבריטי ולמקום ה-11 במצעד הבילבורד 200 בארה"ב.

חזרה לצליל הכבד והברוטאלי

הלהקה יצאה לסיבוב הופעות עולמי נוסף שהחל בינואר 1974. ב-6 באפריל, הלהקה הופיעה בפסטיבל קליפורניה ג'אם. למעלה מ-200,000 מעריצים הגיעו לראות אותם. מיליונים נוספים ראו אותם בטלוויזיה הודות לשידור של רשת ABC. זמן קצר לאחר מכן, בלאק סאבת' קיבלו מנהל חדש, דון ארדן השנוי במחלוקת והמפורסם למדי, הידוע גם כ"אל קאפונה של הפופ". בהופעה אחת זמן קצר לאחר מכן, אוסבורן קיבל זימון לבית המשפט על הבמה. מסתבר שהחתימה עם ארדן כמנהל הפרה את תנאי ההסכם שלהם עם ההנהלה הקודמת. בשנתיים הבאות ארדן יאבק על כך בבתי המשפט.

הלהקה חזרה לאולפן בפברואר 1975 כדי להקליט את מה שיהפוך לאלבום האולפן השישי שלהם, "Sabotage", ששוחרר על ידי ורטיגו ב-28 ביולי 1975. הם קראו לו "Sabotage" (חבלה) מכיוון שהרגישו שהם נחבלים על ידי ההנהלה הקודמת שלהם. זו גם הסיבה ששירים חדשים אלה היו כנראה השירים הזועמים ביותר שהם יצרו אי פעם. כן, זו הייתה חזרה לצליל הישיר, הכבד והברוטאלי שלהם שהם התפרסמו בזכותו. האלבום הגיע למקום השביעי במצעד האלבומים הבריטי ולמקום ה-28 במצעד הבילבורד 200 בארה"ב, אך הוא מכר הרבה פחות מחמשת אלבומיהם הקודמים. עם זאת, המבקרים שוב שיבחו אותו באופן כללי. שירים בולטים בו כוללים את "Hole in the Sky" ו-"Symptom of the Universe".

לשאר השנה, בלאק סאבת' עשו סיבוב הופעות בעולם כדי לקדם את "Sabotage". בינואר 1976, ורטיגו ו-וורנר ברוס הוציאו את אלבום האוסף הראשון של הלהקה, "We Sold Our Soul for Rock ‘n’ Roll", שהיה אוסף להיטים גדולים שבסופו של דבר מכר יותר מ-2 מיליון עותקים.

עזיבתו של אוזבורן

לאחר שלקחו חופש לכמה חודשים, הלהקה חזרה לאולפן באביב 1976, והקליטה במיאמי, פלורידה. עם זאת, לראשונה בקריירה שלהם הם הרגישו שהם כבר לא בשיא כוחם, והיצירתיות שלהם שוב נראתה יבשה. אוסבורן אף עבר התמוטטות עצבים בשלב מסוים. הם התקשו לסיים את מה שיהפוך לאלבום האולפן השביעי שלהם, "Technical Ecstasy", ששוחרר על ידי ורטיגו ב-25 בספטמבר 1976. האלבום קיבל ביקורות מעורבות ומכר אפילו פחות מ"Sabotage". הוא כלל את השיר האהוב על המעריצים "Dirty Women", כמו גם את הופעת השירה המובילה הראשונה של וורד, בשיר "It's Alright".

בסביבות הזמן הזה, אוסבורן הבין שהוא רוצה לעזוב את הלהקה כדי לפתוח בקריירת סולו. עם זאת, הלהקה המשיכה לסיבוב הופעות עולמי כדי לקדם את "Technical Ecstasy" למשך שארית השנה וכמה מהחודשים הראשונים של שנת 1977. מאוחר יותר באותה שנה, ימים ספורים לפני שהלהקה הייתה אמורה לחזור לאולפן כדי להקליט חומר חדש, אוסבורן עזב במפתיע את הלהקה. המומים, שאר חברי הלהקה החליטו להמשיך בלעדיו, ואיומי קרא לחברם הוותיק דייב ווקר להצטרף אליהם. ווקר שר וכתב חומר חדש עם הלהקה, ואף הופיע בתוכנית של ה-BBC "Look! Hear!".

חזרתו של אוזבורן… ופיטוריו

עם זאת, באותה עת אוסבורן הבין שטעה ורצה לחזור ללהקה. איומי, וורד ובאטלר קיבלו אותו בחזרה בזרועות פתוחות, וחמישה חודשים לאחר מכן, הם הקליטו את מה שיהפוך לאלבום האולפן השמיני שלהם, "Never Say Die!", ששוחרר על ידי ורטיגו ב-29 בספטמבר 1978. מבקרים היו קשוחים יותר כלפי "Never Say Die!", אך הוא כלל שני להיטים קטנים: "Hard Road" ושיר הנושא "Never Say Die!".

לאחר סיבוב הופעות עולמי לקידום Never Say Die!, הלהקה חזרה לבל אייר ושכרה בית נוסף שבו שוב לקחו יותר מדי סמים והתקשו למצוא ניצוץ יצירתי. כאשר הלהקה כן הצליחה סוף סוף להמציא שירים חדשים, אוסבורן לרוב לא אהב אותם וסירב לשתף פעולה. הייתה נקודה בתחילת 1979 שבה אוסבורן לא עשה דבר מלבד לשתות אלכוהול. עד מהרה הלהקה והמנהל דון ארדן הסכימו שיש לפטר אותו מהלהקה. הם בחרו בוורד, שהיה קרוב ביותר לאוסבורן, כדי לבשר לו את הבשורה ב-27 באפריל 1979.

זמן קצר לאחר מכן אוזי אוסבורן החל לצאת עם שרון, בתו של דון ארדן. השניים נישאו מאוחר יותר והפכו מפורסמים מאוד כזוג, אפשר לומר. אוזי ימשיך לקריירת סולו מצליחה במיוחד בשנות ה-80.

עידן חילופי ההרכב

אבל בלאק סאבת' המשיכו גם הם באותו זמן. אם כי מעולם לא התקרבו להצלחת קריירת הסולו של אוסבורן. ראשית, הם היו זקוקים לזמר חדש. הם מצאו את רוני ג'יימס דיו, ששר בעבר בלהקות רוק שונות. עם כניסתו כסולן, שינו לחלוטין את הסאונד שלהם. איומי אמר מאוחר יותר:

"דיו היה שר מעל הריף, ואילו אוזי היה עוקב אחרי הריף… רוני הגיע ונתן לנו זווית נוספת לכתיבה."

לאחר שבאטלר עזב לזמן קצר את הלהקה מסיבות אישיות, בסופו של דבר ג'ף ניקולס מלהקת קוורץ החליף אותו על הבס. לאחר שגיזר חזר ללהקה, ניקולס נשאר אך עבר לקלידים. ההופעה החיה הראשונה של דיו וניקולס עם הלהקה הייתה ביום השנה החדשה, 1980.

עד אז, הלהקה כבר הקליטה את מה שיהפוך לאלבום האולפן התשיעי שלהם, "Heaven and Hell", בהפקת מרטין בירץ'. לאחר מתיחה נוספת על וורד שבה חברי הלהקה שפכו עליו חומר דליק, הוא סבל מכוויות בדרגה שלישית. חוץ מזה, הדברים התנהלו היטב באולפן, וורטיגו הוציאה את "Heaven and Hell" ב-18 באפריל 1980. גם המבקרים וגם המעריצים קיבלו בברכה את הסאונד החדש והמלוטש יותר של בלאק סאבת'. "Heaven and Hell" היה האלבום הנמכר ביותר של הלהקה מאז "Sabbath Bloody Sabbath" מ-1973. הוא כלל את הסינגלים "Neon Knights", "Lady Evil" ו-"Die Young". הלהקה יצאה לסיבוב הופעות לשארית השנה כדי לקדם אותו.

בחלקים מסיבוב ההופעות, הם ניגנו עם "Blue Oyster Cult", וחברת התקליטים פוליגראם הוציאה מאוחר יותר כמה מההופעות האלה כסרט הופעה. סיבוב ההופעות בהחלט כלל דרמות, עם זאת. לאחר הופעה במיניאפוליס ב-18 באוגוסט, וורד עזב במפתיע את הלהקה. לא בגלל כל המתיחות, אלא בגלל שלא יכול היה להמשיך יותר בלי אוזי אוסבורן והשתייה שלו החמירה במיוחד. עזיבתו הפתאומית גם הדהימה את הלהקה, שחיפשה בבהלה מתופף מחליף. בסופו של דבר הם מצאו את ויני אפיצ'ה שיחליף אותו. הם היו די ברי מזל למצוא אותו, שכן הוא היה נפלא על התופים. בקונצרט במילווקי ב-9 באוקטובר, כמה מעריצים מתוסכלים מכך שהלהקה מתעכבת לעלות לבמה, פתחו במהומה שהובילה לנזקים של אלפי דולרים ו-160 מעצרים. גיזר אפילו נפגע מבקבוק בירה.

חומר חדש

סיבוב ההופעות הכאוטי הסתיים סוף סוף בפברואר 1981, ובלאק סאבת' חזרו לאולפן כדי להתחיל להקליט חומר חדש. מרטין בירץ' חזר להפיק, אך הם לקחו את הזמן בהקלטת אלבום זה. ורטיגו הוציאה לבסוף את אלבום האולפן העשירי שלהם, "Mob Rules", ב-4 בנובמבר 1981. מבקרים ברובם שילחו בו רפש, אך המעריצים נשארו נאמנים. הם יצאו לסיבוב הופעות כדי לקדם אותו במשך רוב שנת 1982, אך בנובמבר עזב דיו את בלאק סאבת' כדי להקים להקה משלו בשם… דיו… והוא לקח איתו את אפיצ'ה. שני החברים המקוריים שנותרו, איומי ובאטלר, ערכו אודישנים לכמה זמרים חדשים, ואף שקלו בשלב מסוים את רוברט פלאנט מלד זפלין, אך בסופו של דבר בחרו בזמר האגדי לשעבר של דיפ פרפל, איאן גילן.

באביב 1983, וורד התפכח וחזר ללהקה לתופף בתופים. הם הקליטו את מה שיהפוך לאלבום האולפן האחד עשר שלהם, "Born Again", שיצא על ידי ורטיגו ב-12 בספטמבר 1983. למרות שמו המוכר של גילן, "Born Again" קיבל בעיקר ביקורות שליליות ובקושי מכר עותקים כלשהם. לאחר יציאתו, וורד עזב שוב את הלהקה, בעיקר בטענה שלא יכול היה להתמודד יותר עם סיבובי ההופעות. איומי ובאטלר גייסו את מתופף "Electric Light Orchestra" לשעבר, בו ביוון, שיחליף אותו, והלהקה יצאה לסיבוב הופעות עולמי כדי לקדם את "Born Again". בסיבוב ההופעות הוצג סט ענק של אנדרטת סטונהנג', שעבר מאוחר יותר פארודיה במוקומנטרי "This Is Spinal Tap".

עם זאת, לאחר סיבוב ההופעות עזב גילן את בלאק סאבת' כדי לחזור ללהקתו הישנה. גם ביוון לא נשאר. לאחר הפסקה קצרה ב-1984, איומי ובאטלר גייסו זמר לא מוכר בשם דייויד דונאטו להצטרף ללהקה. אה, וגם וורד הצטרף שוב לתופים. אבל הדברים פשוט לא התנהלו היטב. דונאטו לא הצליח בשירה, ו-וורד עזב בפעם השלישית. גם הוא מאוכזב, באטלר עזב זמן קצר לאחר מכן.

הסוף של בלאק סאבת'?

בשלב זה, אתם עשויים לחשוב, בטוח שבלאק סאבת' סיימו, נכון? אבל לא, היו להם עוד שמונה אלבומים. איומי, שתמיד היה הלב והנשמה של בלאק סאבת', הרכיב הרכב חדש. עם הסולן גלן יוז, לשעבר מלהקת טרייפז, הבסיסט דייב שפיץ, לשעבר מלהקת גרייט ווייט, והמתופף אריק סינגר. כן, סינגר היה המתופף, לא הזמר. אה, ולאיומי עדיין היה את ג'ף ניקולס על הקלידים. ההרכב החדש ברובו הקליט אלבום חדש. רשמית אלבום האולפן השנים עשר של בלאק סאבת', "Seventh Star", שיצא על ידי וורנר ברוס ב-28 בינואר 1986.

וורנר ברוס שמרו על השם בלאק סאבת' מכיוון שהם שיערו שהוא ימכור יותר תקליטים. אבל כן, התקליט הזה פשוט לא נשמע כמו בלאק סאבת'. איומי שנא שוורנר ברוס עדיין השתמשו בשם בלאק סאבת', ואמר מאוחר יותר:

"גלן יוז שר בבלאק סאבת', זה כמו שג'יימס בראון ישיר במטאליקה. זה לא היה אמור לעבוד."

עם זאת, הוא הצליח מסחרית, והגיע למקום 27 במצעד האלבומים הבריטי. אני מניח שוורנר ברוס צדקו בתחזיתם.

הלהקה הייתה אמורה לצאת לסיבוב הופעות, אך אסון… ארבעה ימים לפני שהיה אמור להתחיל, יוז נקלע לקטטה שבעצם שברה לו את הפנים. הוא לא יכול היה לשיר, ואפילו כשהלהקה הביאה את ריי גילן להופיע במקומו, הם סיימו את סיבוב ההופעות מוקדם עקב מכירות כרטיסים נמוכות.

ירידה במכירת עותקים וביקורות פושרות

באוקטובר 1986, בלאק סאבת' החלו להקליט שירים חדשים, אך ספיץ עזב את הלהקה, והם גייסו את בוב דייזלי להחליף אותו על הבס. דייזלי הופיע בעבר עם אוזי אוסבורן, שכעת היה פופולרי בהרבה מבלאק סאבת' אי פעם. אבל אז ריי גילן עזב את הלהקה. אז הם גייסו את הזמר טוני מרטין שיחליף אותו. למרבה המזל, מרטין נשאר למשך כמה שנים. ורטיגו הוציאה את אלבום האולפן השלוש עשרה שלהם, "The Eternal Idol", ב-23 בנובמבר 1987. מבקרים בדרך כלל שילחו בו רפש והוא מכר כל כך מעט עותקים שגם ורטיגו וגם וורנר ברוס הפסיקו לעבוד איתם.

ועדיין, בלאק סאבת' המשיכו, עדיין מופיעים ועדיין עוברים מספר שינויי הרכב. ספיץ חזר על הבס, ואז הוחלף על ידי ג'ו ברט ובסופו של דבר ניל מאריי. טרי צ'יימס החליף את אריק סינגר על התופים, אך עד מהרה הוא הוחלף על ידי קוזי פאוול. ב-1988, הם הקליטו את מה שיהפוך לאלבום האולפן הארבעה עשר של בלאק סאבת', "Headless Cross". I.R.S. רקורדס, חברת תקליטים הידועה בהוצאת חומר אלטרנטיבי, הוציאה אותו ב-24 באפריל 1989. "Headless Cross" זכה להתעלמות מצד המבקרים, ואם הייתם שואלים מעריץ מוזיקת רוק ממוצע ב-1989 אם בלאק סאבת' עדיין קיימת, סביר להניח שהתשובה הייתה "לא".

ללא קשר, איומי הרגיש השראה מתמיד ליצור חומר חדש, והמשיך בכך באולפן. הוא שמר על אותו הרכב לאלבום נוסף, מה שיהפוך לאלבום האולפן החמישה עשר שלהם, "Tyr", שיצא על ידי I.R.S. ב-20 באוגוסט 1990. בלאק סאבת' גם יצאו לסיבוב הופעות כדי לקדם אותו.

עידן האיחוד

ואז, עידן האיחוד התחיל. ראשית, גיזר באטלר חזר לנגן על הבס לאחר שניל מאריי עזב את הלהקה. ואז רוני ג'יימס דיו ו-ויני אפיצ'ה חזרו לאחר שאיומי נטש את מרטין ופאוול נפצע, ובום, חיים חדשים חזרו ללהקה הזו. בסוף 1991 ובתחילת 1992, הם הקליטו את מה שיהפוך לאלבום האולפן השישה עשר שלהם, "Dehumanizer", שיצא על ידי I.R.S. ב-22 ביוני 1992. זה היה האלבום הנמכר ביותר שלהם מאז "Mob Rules". המבקרים היו חיוביים יותר כלפי "Dehumanizer", ולמרות שכל חברי הלהקה היו כעת בגיל העמידה, הוא היה רענן כתמיד. בנוסף לסינגלים "TV Crimes" ו-"Master of Insanity", Dehumanizer מכיל את השיר הבולט "After All (The Dead)".

מאוחר יותר באותה שנה, אוזי אוסבורן הודיע שהוא פורש ממוזיקה, וביקש מבלאק סאבת' להיות מופע חימום עבורו לשתי הופעות. ובכן, דיו לא רצה לעשות זאת, ובסופו של דבר עזב את הלהקה שוב בלילה שלפני ההופעה הראשונה. עם זאת, ההופעות היו הצלחה, כשגם אוסבורן וגם וורד התאחדו עם איומי ובאטלר לכמה שירי סאבת'. ויני אפיצ'ה גם עזב את הלהקה לאחר מכן, והצטרף לדיו כשהוא עשה שוב עבודות סולו. אז איומי ובאטלר החזירו את טוני מרטין על השירה וגייסו את מתופף ריינבו לשעבר בובי רונדינלי.

האלבום ה-17

הם הקליטו את מה שיהפוך לאלבום האולפן השבעה עשר של בלאק סאבת', "Cross Purposes", לאורך כל שנת 1993. I.R.S. הוציאה אותו ב-26 בינואר 1994 והם יצאו לסיבוב הופעות כדי לקדם אותו. עם זאת, גיזר באטלר עזב את הלהקה שוב מאוחר יותר באותה שנה, הוחלף שוב על ידי ניל מאריי. רונדינלי עזב וקוזי פאוול החליף אותו שוב, אבל אז פאוול עזב ורונדינלי חזר. בסוף 1994 ובתחילת 1995, הלהקה הקליטה את מה שרוב היסטוריוני המוזיקה אומרים שהוא האלבום הגרוע ביותר של בלאק סאבת' אי פעם, "Forbidden". I.R.S. הוציאה אותו ב-5 ביוני 1995.

לאחר האסון שנקרא "Forbidden", איומי היה מוכן לסיים את בלאק סאבת' אחת ולתמיד. אך קדימה לקיץ 1997 והוא, גיזר באטלר ואוזי אוסבורן התאחדו כדי להופיע יחד במסגרת פסטיבל האוזפסט הפופולרי להפליא של אוזי. לאחר שאוזפסט הסתיים, השלושה המשיכו להופיע בהופעות איחוד, וזה הרגיש להם די טוב. בדצמבר, ביל וורד הצטרף אליהם, ושוב ארבעת חברי בלאק סאבת' המקוריים היו יחד.

במהלך השנים הבאות, הם הופיעו בעוד מספר הופעות איחוד. לבסוף, בשנת 2001, הם מצאו זמן באולפן להקליט שוב, הפעם עם המפיק האגדי ריק רובין. עם זאת, הסשנים האלה די דעכו, ואז אוזי התעסק בכך שהפך לשם מוכר בזכות הצלחת תוכנית הריאליטי הפופולרית ביותר של MTV, "משפחת אוסבורן". בכיכובם של אוזי, אשתו שרון, וכן ילדיהם. היא הייתה להיט עולמי שלא רק עוררה עניין חדש בקריירת הסולו של אוזי, אלא גם בקריירה של בלאק סאבת'.

ההתפרקות הסופית של הלהקה

בסוף שנות האלפיים, אוזי ושאר ההרכב המקורי התרחקו שוב. במיוחד לאחר שתבע את איומי על זכויות לשם בלאק סאבת'. עם זאת, המאבק המשפטי הזה הסתיים ב-2010. זמן קצר לאחר מכן הלהקה התאחדה בסתר כדי להתאמן ולהקליט חומר חדש נוסף. ב-2011, הם הודיעו שהם יחזרו להקליט אלבום חדש עם ריק רובין ו-ורטיגו תחזור להוציא אותו. עם זאת, וורד עזב את הלהקה שוב במהלך ההקלטות, ובסופו של דבר הוחלף על ידי המתופף בראד וילק מלהקת "Rage Against the Machine".

ורטיגו הוציאה את "13", אלבום האולפן התשעה עשר והאחרון שלהם, ב-7 ביוני 2013. זו הייתה הפעם הראשונה שההרכב המקורי, למעט וורד, הוציא אלבום יחד מזה 35 שנה. "13" היה הצלחה ביקורתית ומסחרית. הוא מכר כמעט חצי מיליון עותקים בתקופה שבה אנשים הפסיקו לקנות מוזיקה במידה רבה. הוא כלל את הסינגלים "God Is Dead?", "End of the Beginning" ו-"Loner". ביולי, הלהקה יצאה לסיבוב הופעות בצפון אמריקה בפעם הראשונה מאז 2001, עם טומי קלופטוס על התופים. כשעשו סיבוב הופעות באירופה בשנת 2014, הם תכננו להוציא את אלבום מס' עשרים. עם זאת, בסופו של דבר הם שינו את דעתם והודיעו על סיבוב הופעות אחרון, שנקרא פשוט "The End".

הם הופיעו את הופעתם האחרונה ב-4 בפברואר 2017, בגנטינג ארנה בברמינגהם. המעגל נסגר. ב-7 במרץ, הלהקה הודיעה רשמית שהלהקה אינה קיימת עוד.

מורשת

כשמכרה לפחות 75 מיליון עותקים ברחבי העולם, בלאק סאבת' היא אחת מלהקות ההבי מטאל המצליחות ביותר מבחינה מסחרית בכל הזמנים, לעתים קרובות היא מכונה להקת ההבי מטאל הגדולה ביותר בכל הזמנים, ועזרה ליצור את הז'אנר מאפס. בנוסף ל-19 אלבומי האולפן שלהם, בלאק סאבת' הוציאה 8 אלבומי הופעה חיה, 16 אלבומי אוסף, שבעה סרטי הופעה חיה ומיני-אלבום אחד.

מעט להקות עברו כל כך הרבה שינויי הרכב כמו בלאק סאבת'. הקבוע היחיד במהלך 49 שנות קיומם היה טוני איומי. אבל אפילו הוא עזב את הלהקה לזמן קצר, זוכרים? בכל מקרה, הם נשארים אחת הלהקות החדשניות ביותר שאי פעם התקיימו. חשוב מכך, הם נשארים אחת הלהקות המשפיעות ביותר שאי פעם התקיימו. לא רק על מוזיקה, אלא על ספרות, טלוויזיה וסרטים. בין אם אתם מרגישים או לא, הם השפיעו גם עליכם.

 

 

ההיסטוריה של פסטיבל טומורולנד

ההיסטוריה של טומורולנד

ההיסטוריה של פסטיבל טומורולנד (Tomorrowland). תרגום תוכן, סרטון מ ערוץ היוטיוב © Electronic Mix Masters. הערוץ מעלה מגוון סרטונים מעניינים בנושא מוזיקה אלקטרונית. הסרטון הפעם סוקר בקצרה את  ההיסטוריה של פסטיבל טומורולנד.

פסטיבל טומורולנד הוא אחד מפסטיבלי המוזיקה המפורסמים בעולם, המציע מגוון רחב של תתי סוגות של מוזיקה אלקטרונית. בכל שנה מבקרים בפסטיבל כ־400,000 עד 600,000 אנשים מכ-200 מדינות שונות. הפסטיבל מתקיים בכל קיץ, משנת 2005, בקרבת אנטוורפן שבבלגיה.

תרגום תוכן הסרטון:

מהי ההיסטוריה של טומורולנד? האם אי פעם תהיתם כיצד טומורולנד הפכה לאחד מפסטיבלי המוזיקה האלקטרונית המפורסמים בעולם? בואו נצא למסע דרך ההיסטוריה המרתקת שלה.

קצת היסטוריה

טומורולנד נוסדה בבלגיה והוקמה בשנת 2005 על ידי האחים מנו ומיכיל בירס. אהבתם למוזיקת דאנס אלקטרונית נתנה להם השראה להקים פסטיבל שיציע חוויה ייחודית למעריצים.

הטומורולנד הראשון התקיים בשנת 2005 כאירוע של יום אחד. הוא משך כ-9,000 משתתפים, בעיקר מהאזור המקומי.
הרכב האמנים כלל שמות מוכרים כמו ארמין ואן ביורן ודיוויד גטה. עובדה מעניינת היא שדיוויד גטה הופיע בכל אחד מפסטיבלי טומורולנד מאז הקמתו.

בהתחלה הפסטיבל היה די קטן ואף חולקו כרטיסים בחינם כדי למלא את המקום. עם השנים, טומורולנד גדל במהירות גם בפופולריות וגם בגודל. בשנת 2007, הוא התרחב לאירוע בן יומיים. הבמה המרכזית הוגדלה כדי להכיל קהל גדול יותר, והנוכחות זינקה ליותר מ-50,000 איש. הרכב האמנים גם הוא גדל, וכלל מעל 100 אמנים. זה סימן את עלייתו של טומורולנד כאירוע מרכזי בסצנת פסטיבלי המוזיקה האלקטרונית.

היבטים ייחודיים

אחד ההיבטים הייחודיים של טומורולנד הוא הנושא השנתי שלו. החל משנת 2009, הפסטיבל הציג נושאים מסוימים שעיצבו את העיצוב והאווירה שלו. הנושא הראשון, שנקרא "מסקר" (מסיכה), הציג מסיכה סגולה ענקית כחלק מעיצוב הבמה המרכזית. די ג'יים הופיעו בתוך הפה של המסכה, ויצרו חוויה ויזואלית מרתקת. הסיפור הנושאי הזה הפך לאלמנט חתימה של טומורולנד, מה שהגביר את המשיכה הבינלאומית שלו.

כיום, טומורולנד הפך לפסטיבל של מספר ימים שנמשך על פני שני סופי שבוע. הוא מושך כ-400,000 מבקרים מיותר מ-200 מדינות. הבמות ידועות בעיצובן האמנותי והמרשים, ולעיתים הן מזכירות נופים או מבנים מדהימים כמו ספרים ענקיים, הרי געש צפים או גלגלי ענק. ההפקות הבימתיות היצירתיות האלו תורמות למוניטין של הפסטיבל בשילוב מוזיקה עם אווירה קסומה.

הכוח המאחד של המוזיקה

ההיסטוריה של טומורולנד משקפת את המסע שלו מאירוע מקומי קטן לתופעת מוזיקה אלקטרונית עולמית.
הוא מילא תפקיד משמעותי בעיצוב תרבות המוזיקה האלקטרונית, בכך שאיחד את מיטב הדי ג'יים, המפיקים והמעריצים.
הפסטיבל חוגג יצירתיות, קהילה, ואת הכוח המאחד של המוזיקה – מה שהופך אותו לאירוע אהוב על רבים ברחבי העולם.

תגובה לשיר של יובל רפאל "יום חדש יפציע"

תגובה לשיר של יובל רפאל "יום חדש יפציע".

תגובה לשיר של יובל רפאל "יום חדש יפציע". תרגום תוכן, סרטון תגובה של סלסו מערוץ היוטיוב © EuroCelso Reactions לשיר של יובל רפאל שנבחר לייצג את ישראל באירוויזיון 2025. 

בערוץ היוטיוב שלו סלסו מגדיר עצמו כ- "סתם בחור אקראי שאוהב אירוויזיון". הוא מוסיף ואומר – "לכל אחד יש טעם שונה במוזיקה אז זאת רק דעתי הצנועה. בבקשה תהיו נחמדים. לפעמים שירים צומחים לכם עם הזמן. אלו רק הרושמים הראשונים שלי".

נראה שהשיר של יובל רפאל לא ייצמח עם הזמן אלא כבר תפס את סלסו.

 התגובות של סלסו לשיר

סלסו מתרגש מהשיר ומיובל ושמח שהאירוויזיון מאפשר לו להכיר אמנים חדשים. 

בתגובה הראשונית לשיר הוא מדגיש את הקול החזק של יובל והמנגינה המרתקת של השיר. "אוי אלוהים, הקול שלה עם הפסנתר, הקול שלה מאוד מאוד יפה".

סלסו מתאר את השיר כבלדה חזקה ומשמעותית, עם מסר של תקווה. "אוי אלוהים, מנגינה יפה, השיר מאוד שובה לב ודרמטי, אוי אלוהים, זה יפה. למען הכנות, יש לי דמעות".

בהמשך סלסו מעריך שוב את המסר של האהבה והתקווה בשיר, במיוחד לאור חוויותיה האישיות של יובל.

סלסו מביע תמיכה בכניסת ישראל לתחרות ומצפה כבר לראות את נועה קירל כשיגיע להופעה הקרובה שלה בתל אביב.  

ההתרשמות הראשונית 

המסר של השיר:

"אנחנו עוברים זמנים רעים ותמיד יש אור בקצה המנהרה, זה המסר שאנחנו צריכים להוציא מהשיר הזה, זה יפה".

"זה נשמע כמו המשך של 'הוריקן' מהשנה שעברה. אחרי הכאב הם מקבלים תקווה, אחרי החושך הם מקבלים את האור".

"מהחושך בא האור, אפילו הסרטון בהיר יותר, זה סימן לתקווה".

"היא מעבירה את המסר של תקווה, אל תבכה לבד…החושך שלך… זה יפה".

"היא אישה צעירה, חזקה ועוצמתית מאוד אחרי מה שהיא עברה, היא נותנת לנו מסר של תקווה וזה מה שכולנו צריכים לקחת, כשאנחנו מגיעים לרגעים הנמוכים שלנו, אנחנו צריכים להסתכל לעבר האור בקצה המנהרה".

הערכה ליובל ולייצוג של ישראל:

"אני אוהב איך שהם מפיצים אהבה במקום שנאה, וזה התגובה המושלמת להרבה אנשים, זה טוב לראות את ישראל משתפת אהבה ומראה לאנשים שהם כאן כדי להישאר והם מסתכלים אל העתיד בעיניים בהירות יותר".

"אני שמח לראות את ישראל חוזרת עם עוד שיר נהדר, זאת יצירת מופת".

"השופטים צריכים להיות מאחורי השיר הזה השנה. אני מרגיש שיש לנו שלוש או ארבע מדינות שיתחרו על קולות השופטים וישראל חייבת להיות אחת מהן, מה שקרה בשנה שעברה לא צריך לקרות יותר, זה לא צריך לקרות, אז אני מקווה שהשופטים יסתכלו על השירים וינסו לפחות להיות ניטרליים כי הסיפור לא יכול לחזור על עצמו, אז אני מאחל לישראל את כל הטוב".

התרגשות לקראת האירוויזיון והביקור שלו בישראל:

"אני ממש נרגש ואני כבר מחכה להגיע ולראות סוף סוף את אמן האירוויזיון האהוב עליי (נועה קירל) בהופעה חיה שוב".

"אני כנראה אראה אתכם בחודש הבא בתל אביב, נועה, חכי לי, אני כבר מצפה לחלוק רגעים נהדרים איתך בתל אביב". "נרקוד שוב והחיים ממשיכים".

תגובה לשיר הישראלי לאירוויזיון 2025

תגובה לשיר הישראלי לאירוויזיון 2025.

תגובה לשיר הישראלי לאירוויזיון 2025. תרגום תוכן, סרטון מערוץ היוטיוב © Kj. Avelino Vlogs, Kj הוא פיליפיני המתגורר בממלכת דמאם, ערב הסעודית. בערוץ שלו Kj מעלה סרטוני תגובה, בסרטון הפעם תגובה לשיר של יובל רפאל "יום חדש יפציע" שנבחר לייצג את ישראל באירוויזיון 2025. 

תרגום הסרטון

היי לכולם, כאן KJ Avelino Vlogs, מגיב שממוקם בערב הסעודית. ברוכים הבאים בחזרה לערוץ שלי.

בסרטון של היום, נצפה בסרטון תגובה לשיר של יובל רפאל – "A  New Day Will Rise". זהו הקליפ הרשמי והשיר הרשמי של ישראל לתחרות האירוויזיון 2025 בבאזל.

אני לא רוצה לקחת יותר מדי זמן… אני לא בטוח אם כבר שמעתי את השיר הזה, אבל אם אני לא טועה, זהו שיר נוסף שכבר הגבתי עליו. אני תמיד חושב שכאשר אני עושה סרטון תגובה לשיר של אירוויזיון, או לשיר בתהליך הבחירה הלאומית של מדינות שונות, שזה השיר הסופי שייצג אותן. אבל במקרה הזה, זהו שיר חדש ואני ממש אוהב את הכותרת שלו, "יום חדש יפציע".

בעצם, זה שיר על תקווה, נכון? וכולנו יודעים, או לפחות הרוב הגדול מאיתנו, שיובל רפאל היא ניצולה של משהו שאני מעדיף לא להזכיר. אבל היא אכן ניצולה של טבח.

אז אני לא ארבה במילים, בואו פשוט נצפה ונגלה על מה השיר הזה. אני חושב שזה שיר מרגש, לא? רגע… וואו, שימו לב לצלילים הנמוכים שלה! זה אחד הדברים שאני באמת אוהב. אני מנסה לא לעצור כרגע, כי אני לא רוצה לקטוע את המומנטום. אבל אני פשוט לא יכול להתאפק. אני חייב לעצור ולהביע את המחשבות שלי, כי אם אחכה עד סוף הסרטון, אני עלול לפספס כמה נקודות חשובות.

אתם יודעים למה אני מתכוון… אני באמת שם דגש על קולות, במיוחד על הצלילים הנמוכים, כי הרבה יותר קשה לבצע אותם מאשר תווים גבוהים. אבל מה שאני שם לב לגביה זה שהקול שלה מלא בתקווה – זה דבר אחד שבולט אצלה.

והאופן שבו היא מספרת את הסיפור… היא באמת מספרת סיפורים מדהימה!  אפשר להרגיש את הסיפור שהיא מנסה להעביר דרך הקול שלה.

אפשר פשוט להאזין לזה שוב בלי להפסיק? אני מנסה ממש חזק כרגע… וואו… וואו… היא באמת מספרת סיפור! בנוסף לזה, אני גם ממש אוהב את העריכה הצבעונית שהם בחרו כאן. חשבתי שזה יהיה כהה יותר או אפל יותר. אבל לא – זה בעצם מאוד בהיר ומלא תקווה.

כשאתה יוצר שיר והופך אותו לקליפ רשמי, הקליפ חייב להיות תואם לאווירה של השיר, נכון? ציפיתי שהקליפ יהיה בצבעים כהים יותר, אבל הוא לא… תראו איך היא מבטאת את השיר – זה מאוד רגשי, למרות שזה שיר קצבי!

והעריכה הצבעונית – וואו, היא כל כך צבעונית, מלאה בתקווה. בנוסף, הקול שלה… והיא עצמה כל כך יפה!

וואו, אני אוהב את זה! היא אף פעם לא מאכזבת, אני אוהב את זה! רגע… זה צולם בישראל? אני אוהב את זה! "Darkness will fade" וואו וואו וואו!!! אלוהים, הו אלוהים! איזו שליטה קולית! רגע, חכו רגע – אני באמת אוהב את החלק הזה! וואו, איזה מעבר מדהים! אני פשוט אוהב את השיר הזה. לא ציפיתי שהשיר הזה… חשבתי שכבר שמעתי אותו, אבל וואו! אני אוהב את זה!

טוב חברים, זה היה הסרטון של היום – התגובה שלי ל-"A New Day Will Rise"  של יובל רפאל. אני אוהב את השיר הזה! הוא מלא בתקווה! אני אוהב את המסר, השליטה הקולית מושלמת.

זה היה K Vlogs נתראה בסרטון הבא שלי!  

פוסט מאלון / אייברסון לבן

פוסט מאלון / אייברסון לבן. אוסטין ריצ'רד פוסט הידוע בכינויו פוסט מאלון (נולד ב -4 ביולי 1995, סירקיוז, ניו יורק), הוא ראפר אמריקאי, זמר, מפיק הקלטות ואחד מאמני ההיפ הופ הבולטים והמצליחים ביותר.מאלון זכה להכרה כשמיזג ז'אנרים מוסיקליים שונים והתפרסם בזכות כתיבת השירים והקול הלקוני שלו. השיר אייברסון לבן ("White Iverson") מאלבום הבכורה שלו  ב- 2015. הגיע לשיא במצעדי הלהיטים. תרגום לעברית: סאמי רויטבורד / ShakedBaws / Maor Bilman /  Ahmad fanjary

 

מרשמלו ובאסטיל – מאושר יותר (קליפ רשמי)

כריסטופר קומסטוק, הידוע בשם הבמה מרשמלו, הוא די ג'יי ומפיק מוזיקת ריקוד אלקטרוני אמריקאי. מרשמלו ידוע בזכות קסדת המרשמלו שהוא חובש בהופעות ובפומבי. באסטיל היא להקת רוק בריטית אשר נוסדה בלונדון בשנת 2010. הלהקה הוקמה כפרויקט סולו של הסולן דן סמית', שהחליט מאוחר יותר להקים את הלהקה. חברי הלהקה הם דן סמית', כריס ווד, ויליאם פרקוארסון וקייל סימונס. (לקוח מויקיפדיה).

© Marshmello מרשמלו, ערוץ היוטיוב של האמן המוזיקלי כריסטופר קומסטוק (Christopher Comstock) מעלה קליפים מוזיקליים. נכון לחודש נכון לחודש מרץ 2022 הערוץ צבר 54,900,000 מנויים ו- 12,812,791,529 צפיות. הסרטון הפעם: מאושר יותר (קליפ רשמי) השיר נכתב ע"י באסטיל וסטיב מאק והופק ע"י מרשמלו. תרגום לעברית: פז

מרשמלו ובאסטיל – מאושר יותר

 

מרשמלו ואן מארי – חברים | *המנון פריינד זון רשמי*

Marshmello מרשמלו, ערוץ היוטיוב של האמן המוזיקלי כריסטופר קומסטוק (Christopher Comstock) מעלה קליפים מוזיקליים. נכון לחודש נכון לחודש מרץ 2022 הערוץ צבר 54,900,000 מנויים. מרשמלו ואן מארי – חברים | *המנון פריינד זון רשמי". כריסטופר קומסטוק (מרשמלו) הוא די ג'יי ומפיק מוזיקת ריקוד אלקטרוני אמריקאי. מרשמלו ידוע בזכות קסדת המרשמלו שהוא חובש בהופעות ובפומבי. באסטיל, להקת הרוק בריטית שנוסדה בלונדון בשנת 2010 הוקמה על ידי הסולן דן סמית', חברי הלהקה הם דן סמית', כריס ווד, ויליאם פרקוארסון וקייל סימונס. תרגום לעברית:  RooneyTFM   /  SkelePower  /  Neomi Cohen Tsemach /  ירין גולן / ים בן אבו

 

רפסודיה בוהמית גרסת חנוכה

סרטון מערוץ היוטיוב הרשמי של להקת האקאפלה המצליחה ועטורת הפרסים מארה"ב six13. הלהקה התפרסמה בלהיטיה "Watch Me", "Shake it Off" ו – P-A-S-S-O-V-E-R ובשירי החגים המפתיעים שלה. נכון לחודש דצמבר 2019 הערוץ צבר 34,500 מנויים ו- 13,905,814 צפיות. הסרטון הפעם – חנוכה בוהמית, שיר מחווה לאחד השירים האגדיים, רפסודיה בוהמית של פרדי מרקיורי (Freddie Mercury) ולהקת קווין (Queen). תרגום לעברית: Tamarah75.

 

 

 

מרשמלו ואן מארי – חברים גרסה אקוסטית

כריסטופר קומסטוק, הידוע בשם הבמה מרשמלו, הוא די ג'יי ומפיק מוזיקת ריקוד אלקטרוני אמריקאי. מרשמלו ידוע בזכות קסדת המרשמלו שהוא חובש בהופעות ובפומבי. באסטיל היא להקת רוק בריטית אשר נוסדה בלונדון בשנת 2010. הלהקה הוקמה כפרויקט סולו של הסולן דן סמית', שהחליט מאוחר יותר להקים את הלהקה. חברי הלהקה הם דן סמית', כריס ווד, ויליאם פרקוארסון וקייל סימונס. (לקוח מויקיפדיה).

Marshmello מרשמלו, ערוץ היוטיוב של האמן המוזיקלי כריסטופר קומסטוק (Christopher Comstock) מעלה קליפים מוזיקליים. נכון לחודש נכון לחודש מרץ 2022 הערוץ צבר 54,900,000 מנויים ו- 12,812,791,529 צפיות. הסרטון הפעם: מרשמלו ואן מארי – חברים / גרסה אקוסטית, תזכורת למאהב שצריך להפסיק לעשות מעצמו טיפש. תרגום לעברית:  Sad Boy IL / SkelePower / Nitsan even

מרשמלו ואן מארי – חברים

 

איך פסנתר עובד

איך פסנתר עובד. סרטון מערוץ היוטיוב של ג'ארד אואן © (Jared Owen). בערוץ תמצאו סרטוני אנימציה בתלת ממד המסבירים איך דברים עובדים.הסרטון הפעם – החלקים השונים של פסנתר כנף ומה קורה כשלוחצים על מקש.

לסרטונים נוספים של ג'ארד אואן עם כתוביות בעברית או תרגום תוכן לעברית לחצו על הקישור

לסרטוני 'איך זה פועל' נוספים עם כתוביות בעברית או תרגום תוכן לעברית לַחֲצוּ על הקישור

לסרטוני 'הסבר פשוט' נוספים עם כתוביות בעברית או תרגום תוכן לעברית לחצו על הקישור

מרשמלו X פריטם – ביבה | עם שירלי סטיה ושאה-רוח' ח'אן

Marshmello מרשמלו, ערוץ היוטיוב של האמן המוזיקלי כריסטופר קומסטוק (Christopher Comstock) מעלה קליפים מוזיקליים. נכון לחודש נכון לחודש מרץ 2022 הערוץ צבר 54,900,000 מנויים. הסרטון הפעם: מרשמלו X פריטם – ביבה | עם שירלי סטייה ושאה-רוח' ח'אן

אירוויזיון 2022 | שיין פיילן מגיב לשירים הישראליים

אירוויזיון 2022 | שיין פיילן מגיב לשירים הישראליים. שיין פיילן מגיב בערוץ היוטיוב שלו Shane's Eurovision Review ל- 8 השירים המתחרים ב- "השיר שלנו לאירוויזיון 2022" לפני הגמר המותח ב-"אקס פקטור". כזכור, מיכאל בן דוד קטף את המקום הראשון  ועתיד לייצג את ישראל באירוויזיון 2022 באיטליה

שון מנדס, קמילה קביו – סניוריטה (גרסת כיסוי דונלד טראמפ)

זכריה שאוש (Chaouch Zakaria) מעלה לערוץ היו טיוב שלו מאסטרו זאקוס (Maestro Ziikos) סרטונים בהם הוא גורם לדבריו לכל אחד לשיר כל דבר. נכון לחודש יולי 2019 הערוץ צבר 1,441,835 מנויים ו- 279,301,095 צפיות. בסרטון הפעם – שון מנדס, קמילה קביו – סניוריטה (גרסת כיסוי דונלד טראמפ) תרגום לעברית: Nitsan Even

מרשמלו ואן מארי – חברים | *המנון פריינד זון רשמי* | הקליפ

כריסטופר קומסטוק, הידוע בשם הבמה מרשמלו, הוא די ג'יי ומפיק מוזיקת ריקוד אלקטרוני אמריקאי. מרשמלו ידוע בזכות קסדת המרשמלו שהוא חובש בהופעות ובפומבי. באסטיל היא להקת רוק בריטית אשר נוסדה בלונדון בשנת 2010. הלהקה הוקמה כפרויקט סולו של הסולן דן סמית', שהחליט מאוחר יותר להקים את הלהקה. חברי הלהקה הם דן סמית', כריס ווד, ויליאם פרקוארסון וקייל סימונס. (לקוח מויקיפדיה).

Marshmello מרשמלו, ערוץ היוטיוב של האמן המוזיקלי כריסטופר קומסטוק (Christopher Comstock) מעלה קליפים מוזיקליים. נכון לחודש נכון לחודש מרץ 2022 הערוץ צבר 54,900,000 מנויים ו- 12,812,791,529 צפיות. הסרטון הפעם: מרשמלו ואן מארי – חברים תזכורת למאהב שצריך להפסיק לעשות מעצמו טיפש. 

מרשמלו חברים

אן-מארי רוז ניקולסון (באנגלית: Anne-Marie Rose Nicholson; נולדה ב-7 באפריל 1991) הידועה פשוט כ-אן-מארי, היא זמרת – יוצרת בריטית. הסגנון המוזיקלי של אן מארי מכיל בתוכו פופ, רית'ם אנד בלוז וכולי. היא ידועה בעיקר בשל להיטה העולמי "Rockabye", שיצא בשיתוף עם הלהקה הבריטית האלקטרונית, קלין בנדיט (Clean Bandit), בשנת 2016. בשנת 2018, הוציאה אן-מארי ביחד עם מרשמלו את הלהיט העולמי, "חברים" (Friends), השיר כבש עשרות מצעדי פזמונים, והפך ל-2 המצליח ביותר של אן-מארי ומרשמלו. מארי מתאמנת שנים רבות בשוטוקאן (זרם בקראטה) ואף זכתה במדליית זהב. כריסטופר קומסטוק (באנגלית: Christopher Comstock; נולד ב-19 במאי 1992), הידוע בשם הבמה מרשמלו (Marshmello), הוא די ג'יי ומפיק מוזיקת ריקוד אלקטרוני אמריקאי. מרשמלו ידוע בזכות קסדת המרשמלו שהוא חובש בהופעות ובפומבי. תחילת התפרסמותו הייתה ב-2015 כאשר העלה לאינטרנט יצירות מוזיקה כגון רמיקס של השיר "Beautiful Now" של זד ורמיקס של השיר "Where Are U Now" של Jack U. (לקוח מויקיפדיה)

 

קמילה קביו | הוואנה | גרסת כיסוי של דונלד טראמפ

זכריה שאוש (Chaouch Zakaria) מעלה לערוץ היו טיוב שלו מאסטרו זאקוס (Maestro Ziikos) סרטונים בהם הוא גורם לדבריו לכל אחד לשיר כל דבר. נכון לחודש יולי 2019 הערוץ צבר 1,441,835 מנויים ו- 279,301,095 צפיות. בסרטון הפעם – קמילה קביו | הוואנה | גירסת כיסוי של דונלד טראמפ. תרגום לעברית: Tair Yoavi / עדי אשכנזי

קמילה קביו (Camila Cabello) היא זמרת ופזמונאית אמריקאית. קביו נולדה בקוחימר שבקובה, לסינואה אסטרבאו ואלחנדרו קביו. היא ממוצא מקסיקני וקובני. במשך רוב ילדותה, היא ומשפחתה עברו הלוך ושוב בין הוואנה למקסיקו סיטי, מקסיקו (ארץ מולדתו של אביה), לפני המעבר למיאמי, פלורידה בגיל 5. למדה בבית ספר ציבורי במיאמי, אך עזבה את לימודיה בעודה בכיתה ט', על מנת להתמקד בקריירת השירה שלה. ב2018 הוציאה קביו את השיר "Havana" כדי לקדם את אלבום הבכורה שלה, השיר הגיע למקום הראשון במצעד הסינגלים הבריטי, מצעד הבילבורד הוט 100, ומצעדים נוספים אחרים. הוואנה היא בירת קובה והעיר הגדולה ביותר במדינה זו ובאיים הקריביים. העיר, המשתרעת על פני כ-720 קמ"ר היא גם אחד ממחוזותיה של קובה, שוכנת במערב המדינה, לחופו של מצר פלורידה, כ-170 ק"מ דרומית לקי וסט שבפלורידה. בשנת 1982 הכריז אונסק"ו על העיר העתיקה וביצוריה כאתר מורשת עולמית, והעיר הוכרזה כאחת משבע הערים המופלאות של העולם ב-2014. (לקוח מויקיפדיה) בסרטון הנוכחי, נשיא ארה"ב דונאלד טראמפ בגרסת כיסוי לשיר המפורסם.

פוטין: אל תתעסקו איתי | פרודיה

פוטין: אל תתעסקו איתי | פרודיה. פרודיה של הקומיקאי הסלובני ©  קלמן סלקוניה (Klemen Slakonja) על ולדימיר פוטין. פוטין מצטייר בצורה משעשעת כאיש החזק ביותר בעולם, מכבה מחצית מהעולם ומחליף את הדגל האמריקני על הירח בדגל הרוסי.

 

שון מנדס, קמילה קביו – סניוריטה (גרסת כיסוי דונלד טראמפ)

זכריה שאוש (Chaouch Zakaria) מעלה לערוץ היו טיוב שלו מאסטרו זאקוס (Maestro Ziikos) סרטונים בהם הוא גורם לדבריו לכל אחד לשיר כל דבר. נכון לחודש יולי 2019 הערוץ צבר 1,441,835 מנויים ו- 279,301,095 צפיות. בסרטון הפעם – שון מנדס, קמילה קביו – סניוריטה (גרסת כיסוי דונלד טראמפ) תרגום לעברית: Nitsan Even

קמילה קביו (Camila Cabello) היא זמרת ופזמונאית אמריקאית. קביו נולדה בקוחימר שבקובה, לסינואה אסטרבאו ואלחנדרו קביו. היא ממוצא מקסיקני וקובני. במשך רוב ילדותה, היא ומשפחתה עברו הלוך ושוב בין הוואנה למקסיקו סיטי, מקסיקו (ארץ מולדתו של אביה), לפני המעבר למיאמי, פלורידה בגיל 5. למדה בבית ספר ציבורי במיאמי, אך עזבה את לימודיה בעודה בכיתה ט', על מנת להתמקד בקריירת השירה שלה. ב2018 הוציאה קביו את השיר "Havana" כדי לקדם את אלבום הבכורה שלה, השיר הגיע למקום הראשון במצעד הסינגלים הבריטי, מצעד הבילבורד הוט 100, ומצעדים נוספים אחרים. הוואנה היא בירת קובה והעיר הגדולה ביותר במדינה זו ובאיים הקריביים. העיר, המשתרעת על פני כ-720 קמ"ר היא גם אחד ממחוזותיה של קובה, שוכנת במערב המדינה, לחופו של מצר פלורידה, כ-170 ק"מ דרומית לקי וסט שבפלורידה. בשנת 1982 הכריז אונסק"ו על העיר העתיקה וביצוריה כאתר מורשת עולמית, והעיר הוכרזה כאחת משבע הערים המופלאות של העולם ב-2014. (לקוח מויקיפדיה)

מרשמלו ובאסטיל – שמחה יותר

כריסטופר קומסטוק, הידוע בשם הבמה מרשמלו, הוא די ג'יי ומפיק מוזיקת ריקוד אלקטרוני אמריקאי. מרשמלו ידוע בזכות קסדת המרשמלו שהוא חובש בהופעות ובפומבי. באסטיל היא להקת רוק בריטית אשר נוסדה בלונדון בשנת 2010. הלהקה הוקמה כפרויקט סולו של הסולן דן סמית', שהחליט מאוחר יותר להקים את הלהקה. חברי הלהקה הם דן סמית', כריס ווד, ויליאם פרקוארסון וקייל סימונס. (לקוח מויקיפדיה).

Marshmello מרשמלו, ערוץ היוטיוב של האמן המוזיקלי כריסטופר קומסטוק (Christopher Comstock) מעלה קליפים מוזיקליים. נכון לחודש נכון לחודש מרץ 2022 הערוץ צבר 54,900,000 מנויים ו- 12,812,791,529 צפיות. הסרטון הפעם: מרשמלו ובאסטיל – שמחה יותר, השיר נכתב ע"י באסטיל וסטיב מאק והופק ע"י מרשמלו. תרגום לעברית: Doron Leibovici / Roki The game / Ra1359Z / tahel liss / bhndfx.

מרשמלו ובאסטיל – שמחה יותר

מרשמלו & קיין בראון | דבר אחד נכון

כריסטופר קומסטוק, הידוע בשם הבמה מרשמלו, הוא די ג'יי ומפיק מוזיקת ריקוד אלקטרוני אמריקאי. מרשמלו ידוע בזכות קסדת המרשמלו שהוא חובש בהופעות ובפומבי. באסטיל היא להקת רוק בריטית אשר נוסדה בלונדון בשנת 2010. הלהקה הוקמה כפרויקט סולו של הסולן דן סמית', שהחליט מאוחר יותר להקים את הלהקה. חברי הלהקה הם דן סמית', כריס ווד, ויליאם פרקוארסון וקייל סימונס. (לקוח מויקיפדיה).

Marshmello מרשמלו, ערוץ היוטיוב של האמן המוזיקלי כריסטופר קומסטוק (Christopher Comstock) מעלה קליפים מוזיקליים. נכון לחודש נכון לחודש מרץ 2022 הערוץ צבר 54,900,000 מנויים ו- 12,812,791,529 צפיות. הסרטון הפעם: מרשמלו & קיין בראון | דבר אחד נכון. תרגום לעברית: kkingguy / אופיר נונו

 

 

 

 

פוסט מאלון / צעיר מדי

אוסטין ריצ'רד פוסט הידוע בכינויו פוסט מאלון (נולד ב -4 ביולי 1995, סירקיוז, ניו יורק), הוא ראפר אמריקאי, זמר, מפיק הקלטות ואחד מאמני ההיפ הופ הבולטים והמצליחים ביותר. מאלון זכה להכרה כשמיזג ז'אנרים מוסיקליים שונים והתפרסם בזכות כתיבת השירים והקול הלקוני שלו. השיר אייברסון הלבן ("White Iverson") מאלבום הבכורה שלו  ב- 2015. הגיע לשיא במצעדי הלהיטים. נכון לחודש נובמבר 2018 צבר ערוץ היוטיוב של פוסט מאלון 16,458,874 מנויים ו- 6,435,430,003 צפיות. הסרטון הפעם – צעיר מדי. הפקה: FKi, The Mekanics, Justin Mosely תרגום לעברית: navitherabbit 

מרשמלו וליל פיפ ספוטלייט

כריסטופר קומסטוק, הידוע בשם הבמה מרשמלו, הוא די ג'יי ומפיק מוזיקת ריקוד אלקטרוני אמריקאי. מרשמלו ידוע בזכות קסדת המרשמלו שהוא חובש בהופעות ובפומבי. באסטיל היא להקת רוק בריטית אשר נוסדה בלונדון בשנת 2010. הלהקה הוקמה כפרויקט סולו של הסולן דן סמית', שהחליט מאוחר יותר להקים את הלהקה. חברי הלהקה הם דן סמית', כריס ווד, ויליאם פרקוארסון וקייל סימונס. (לקוח מויקיפדיה).

Marshmello מרשמלו, ערוץ היוטיוב של האמן המוזיקלי כריסטופר קומסטוק (Christopher Comstock) מעלה קליפים מוזיקליים. נכון לחודש נכון לחודש מרץ 2022 הערוץ צבר 54,900,000 מנויים ו- 12,812,791,529 צפיות. הסרטון הפעם: מרשמלו וליל פיפ ספוטלייט. תרגום לעברית: רוני וקסלמן

 

 

דאון טאון | אניטה וג'יי באלווין | ללה פונס חואנפה זוריטה

ללה פונס, זמרת, סופרת ויוטיוברית אמריקאית (שנת לידה 1996) מעלה קליפים לערוץ היוטיוב שלה Lele Pons.נכון לחודש דצמבר 2019 הערוץ צבר 15,500,000 מנויים ו- 3,415,269,382 צפיות. בסרטון הפעם – דאון טאון | אניטה וג'יי באלווין | ללה פונס חואנפה זוריטה סינגל שהוקלט על ידי הזמרת הברזילאית אניטה יחד עם הזמר הקולומביאני ג'יי באלווין.

קפיצה בזמן לעתיד מסע לקץ הזמן

ערוץ היוטיוב מלודי שיפ melodysheep הוא פרויקט מוזיקה שנוצר על ידי אמן המוזיקה אלקטרונית מוושינגטון ג'ון ד. בוסוול. מטרת הפרויקט להפיץ ידע מדעי ופילוסופיה באמצעות רמיקסים מוסיקליים. ג'ון בוסוול יוצר מוזיקה על תולדות הכוכבים, היקום, החיים,
ג'ון לוקח מאמרים של מדענים, פיזיקאים ופילוסופים ומתרגם אותם למוזיקה. נכון לחודש נובמבר 2019 הערוץ צבר 834,000 מנויים ו-  159,974,429 צפיות. בסרטון הפעם – קפיצה בזמן לעתיד מסע לקץ הזמן.