לטביה

באתר זה מה זה (זהמהזה) zemaze.co.il, מיזם שיתופי חברתי להעלאת סרטונים מכל העולם עם כתוביות בעברית תמצאו סרטונים תחת הערך לטביה.

הבתים הזולים בעולם 2025

קניית בית זול בחו"ל

 הבתים הזולים בעולם 2025. תרגום תוכן, סרטון מערוץ היוטיוב © Skerry Harry 

הערוץ מעלה סרטונים עם הרשימות המובילות הקשורות לתחומים רבים. בין היתר תמצאו באתר דירוגים עולמיים הקשורים לנסיעות, עובדות, כסף, השקעות ועוד.  

עלייה של פי 4 ב-10 השנים האחרונות

כמו עלות המזון, מוצרי הצריכה ושירותים, מחירי בתים ברחבי העולם עולים. המחיר החציוני עבור בית בינוני בארצות הברית הגיע ל- 410,000 דולר. מחירי הבתים בקנדה, אוסטרליה ומדינות מערב אירופה האמירו פי ארבעה בערך ב-10 השנים האחרונות. אבל יש עדיין מקומות בהם ניתן לרכוש בית בינוני במחיר סבירי יחסית. המחירים האלה יקרים עבור הקונים המקומיים אבל עבור משקיעים מחו"ל הם מייצגים  מציאה. בסרטון הזה תגלו כמה מהמדינות הטובות ביותר לרכישת נכס במחיר סביר. המחיר החציוני הממוצע לבית בינוני הגון בכל המדינות האלה נמוך בהרבה מ- 250,000 דולר. יתרה מכך, מדינות מסוימות מזמינות אזרחים זרים להשקיע בשוק הנדל"ן המקומי. חלקן אפילו מציעות תמריצי מס משתלמים או אשרות שהייה במדינה. אז הנה רשימת המדינות המובילות בעולם לרכישת נכס זול בשנת 2025:

מקום 15 מונטנגרו

שוק נכסי הנדל"ן במונטנגרו שנבדל בייחודיותו. עיירות ציוריות חביבות מימי הביניים לאורך קו החוף האדריאטי עוצר הנשימה. אקלים השקעות נוח וביקוש הולך וגובר ממשקיעים בינלאומיים בעלי הבחנה המחפשים פנינה נסתרת בלב הבלקן. ההמחירים החציוניים באזורים העיקריים כמו קוטור, בודווה או טיווט הם בצד הגבוה יותר של הספקטרום. המחירים דרומה יותר ליד אזורי החוף של הערים בר ואולצין הם במידה ניכרת זולים יותר. כרגע המחיר החציוני עבור בית בינוני בערים ויישובים מרכזיים נע בין $225,000 ל- $385,000. מחיר חציוני עבור דירת שני חדרי שינה מול הים במתחם חדש אמור להיות בסביבות $200,000. בעת רכישת בית לא נדרש אישור מיוחד. כל אזרח זר יכול להפוך לבעלים של בית, בין אם למגורים או נכס מסחרי.

המס על רכישת מקרקעין הוא כ-3% והימסים השנתיים לבעלי נכסים הם מינימליים ונעים בין 0.25% לאחוז אחד.

מקום 14 יוון

שוק הנכסים היווני תמיד היה מועדף בקרב קונים מעבר לים בעיקר מבריטניה ומצפון אמריקה.מחירים סבירים  ומדיניות רכישה נוחה משכו את הקונים הבינלאומיים האלה. אתונה, פטרס, סלוניקי ואיים פופולריים כמו סנטוריני, קורפו וכרתים מעידים על עוד זרים שרכשו נכסים. מחיר נכס ממוצע ברוב האזורים עלה ב-11% ב-7 השנים האחרונות וצפויים לעלות עוד יותר בתים מול הים יקרים יותר בעוד שהבתים בפנים הארץ זולים יותר. מחיר ממוצע לבית לפי אתרי התיווך המקומיים מוערך בסביבות $240,000  עד $380,000 לבית בגודל בינוני. אבל שימו לב שתיעוד עשוי להיות ניואנס ביוון. מומלץ להשתמש בשירותיו של  עורך דין  לניווט במורכבויות כאלה.יתרה מכך, הממשלה היוונית יישמה מדיניות חיובית למשיכת השקעות זרות. תוכנית ה-"גולדן ויזה" למשל מעניקה אישורי שהייה למי שאינם מהאיחוד האירופי עם מינימום השקעה של 250,000 אירו. 

מקום 13 איטליה

איטליה היא יעד התיירת השלישי הכי פופולרי באירופה. זרים רבים רוכשים נכס עם כוונה להפוך את הנכס למגורים בפרישה, לחופשות או למגורי קבע. חלק מהרכישות נעשות לצורך הפקת רווחים מהשכרות קצרות לתיירים. רכישת נכס למגורים במרכזיםההיסטורים של הערים העיקריות שלה יכולה להיות יקרה אבל דרום איטליה זולה מאוד.

כיום שוק הנדל"ן באזורים כמו פוליה, סיציליה, קלבריה, קמפניה ואפילו האי סרדיניה זוכה לביקוש גבוה. בכללי מחיר עבור בית בינוני באיטליה מוערך בין  $220,000 ל- $330,000. אבל שימו לב שרק זרים ממדינות עם הסכמי הדדיות עם איטליה יכולים לרכוש נכסים במדינה. לבריטניה, ארה"ב, קנדה, אוסטרליה ולכל מדינות האיחוד האירופי יש הסכמים כאלה. דבר נוסף שיש לציין הוא שמס הרישום הראשוני והעברת העמלות מעט גבוהים באיטליה בעוד שהארנונה השנתית היא רק  בין 0.4% ל- 0.7%.

מקום 12 קוסטה ריקה

בעלת על נדל"ן בקוסטה ריקה מציעה יתרונות רבים. זה כולל בעלות על בית שני, מקלט פרישה, חופשות בנופים יפים והזדמנויות השקעה בשוק תוסס. גם יציבות הממשל והכלכלה המשגשגת מושכים אליה אנשים. בנוסף לכך, לרכושי נכסים ניתנות זכויות רבות. זה כולל את הזכות לתושבות, לפתיחת וניהול עסקים, חשבונות בנק ופוטנציאל להרוויח משכירויות.

קוסטה ריקה מתגאה במגוון מיקומים אטרקטיבים להשקעה בנכסים. זה כולל את אזורי החוף של העמק המרכזי במחוז גואנאקאסטה ועיר הבירה סן חוזה. המחירים החציוניים עולים בשיעור של 4% מדי שנה. הממוצע הנוכחי נע בין $192,000 ל- $290,000 עבור בית בינוני. דירות הן הבחירה הפופולרית  בקרב קונים מחו"ל המחיר החציוני לדירה שני חדרי שינה המשקיפה לים בסביבות $215,000.

מקום 11 הרפובליקה הדומיניקנית

הרפובליקה הדומיניקנית בארכיפלג האנטילים תופסת את רוב האי היספניולה כשהאיטי תופסת חלק מהצד המערבי של האי. הרפובליקה הדומיניקנית כבר מזמן אחת המדינות הפופולריות ביותר באיים הקריביים להשקעות נדל"ן.  באופן מרשים כמעט 8% מרכישות הנכסים השנה נעשו על ידי תושבי חוץ. קונים בינלאומיים בוחרים לעתים קרובות לקנות באחד ממתחמי המגורים הסגורים אבל נכסים כאלה נוטים להיות יקרים. מחיר לבית בינוני לפי מתווך מקומי מוערך בין $178,000 ל- $235,000. כשמדובר במסים, שפע תמריצים פטורים ממס על העברות רכוש והכנסות משכירות. המשקיעים בפרוייקטים תיירותיים ניהנים מפטור של 100% ממסי רכוש ורווחי הון למשך עד 15 שנים.

מקום 10 גאורגיה

גאורגיה היא אוצר חוצה יבשות בצומת הדרכים של אירופה ואסיה. גאורגיה ידועה בזכות האקלים המגוון שלה, מורשת יין עתיקה, המטבח העשיר והרי הקווקז המדהימים. עם יוקר מחיה נמוך וסביבה מסבירת פנים גאורגיה פופולרית יותר ויותר בקרב תיירים, נוודים דיגיטלים ומשקיעי נדל"ן. המקום המבוקש ביותר לקניית בית בג'ורג'יה היא עיר הבירה טביליסי המכילה כשליש מאוכלוסיית המדינה. ניתן למצוא הזדמנויות השקעה טובות גם באזורים אחרים, במיוחד בעיר השנייה בגודלה באטומי. אתר הנופש הפופולרי מושך משקיעים מקומיים וזרים כאחד. המחיר החציוני הוא זול יחסית, אפילו בעיר הבירה ניתן לקנות בית בגודל בינוני שייחשב ליוקרתי למדי ב – $130,000 עד $200,000. באופן מפתיע גם מערכת המיסים שלהם מסבירת פנים. בגאורגיה אין מס רכישה וגובה המיסים השנתיים עומד על 0.72%.

מקום 9 תאילנד

תאילנד מציעה שפע של אפשרויות. בין אם אתם נמשכים להמולת חיי העיר או לבית על חוף הים עם פרישה שלווה. עם פוטנציאל לתשואות גבוהות ואיכות חיים בהשקעה נמוכה, תאילנד היא הזדמנות שווה. השיקול לרכישת בעלות על נכס תאילנדי יכולה להרתיע הרבה זרים. נדרשת הרבה ניירת ובעלות על קרקע אינה אפשרית ישירות. קרקע יכולה להירכש דרך חברה תאילנדית רשומה בתהליך יעיל יחסית. אבל קונים מחו"ל יכולים לרכוש בחופשיות דירות ללא מגבלות, מה שהופך את זה לאופציה אטרקטיבית. המחיר החציוני הממוצע לדירת ארבעה חדרי שינה באזורים כמו בנגקוק, פאטאיה, צ'יאנג מאי והאי פוקט נע בין $110,000 ל- $200,000. דבר נוסף שכדאי לקחת בחשבון הוא שאין בתאילנד מס על רכישת דירות וגם לא מיסי ארנונה.

מקום 8 טורקיה

טורקיה המשתרעת בין מערב אסיה לדרום מזרח אירופה מציעה שוק דיור מושך במיוחד עבור משקיעים זרים. מגזר הנדל"ן שלה מחוזקת עם הזדמנויות עסקיות משתלמות ושער חליפין נוח עם הלירה הטורקית. כל זה הופך אותה לאופציה אטרקטיבית לקונים בינלאומיים. טורקיה הממוקמת במקום המתויר הרביעי בעולם אידיאלית במיוחד למשקיעים בנכסים להשכרה או אירוח לטווח קצר כמו  Airbnb. בעוד שמחירי הנדל"ן במרכז העירוני ההומה של איסטנבול עשויים להיות גבוהים, ערים כמו אנטליה ואיזמיר יספקו אפשרויות נוחות יותר. בתים בינוניים מרוהטים היטב ודירות במחיר חציוני של  $100,000 עד $175,000.

בנוסף לפיתוי הפיננסי, מחירי הארנונה נמוכים במיוחד. שיעורי המס השנתיים הממוצעים הם רק 0.1% מערך הרכישה. לחווית רכישה חלקה ובטוחה מומלץ מאוד להשתמש במומחיות של מתווך ועורך דין. 

מקום 7 סרביה

ב-5 השנים האחרונות סרביה חוותה עלייה מוגברת ברמת ההשקעות הזרות הישירות. כל זה הודות ליתרונות הרבים המוצעים. בין היתר עלות מחייה נמוכה, אישור שהייה קל להשגה לרוכשים הזרים ומיסי רכישה די סבירים ןידידותיים כמעט בכל חלקי המדינה. סרביה גם מדורגת כמדינה ה-52 הבטוחה ביותר במדד השלום העולמי. המחירים הממוצעים עבור נדל"ן בעיר הבירה בלגרד נוטים להיות גבוהים יותר בעוד בערים כמו נובי סאד בעלת מיקום מצוין ותשתיות טובות המחירים הממוצעים זולים מאוד. המחירים החציונים לבית בגודל בינוני נעים בין $98,000 ל- $172,000 והארנונה השנתית מתחת ל-0.4% מערך הנכס. בניגוד למחירי הבתים, מחירי הדירות בעיר הבירה נעים בין $7,000  ל- $125,000 דולר.

מקום 6 אלבניה

בהשוואה לצרפת ספרד או איטליה אלבניה מספקת חלופה אטרקטיבית עם עלויות נמוכות יותר. עם מיצוב אסטרטגי ומורשת תרבותית עשירה. מהבירה השוקקת טירנה לעיר החוף המדהימה ולורה הנדל"ן במדינה צובר אחיזה בקרב משקיעים המחפשים תשואות גבוהות וערך ארוך טווח. חסם הכניסה תמיד נמוך באלבניה. אפילו נכסים על חוף הים מהווים מציאה עם מחיר חציוני נוכחי של בסביבות $130,000, $155,000.עבור בית בינוני, מחירי דירות, במיוחד בפנים הארץ, חסכוניים באופן מפתיע עוד יותר. אפילו דירות מול הים נשארות נגישות, המחירים נעים בין  $70,000 ל- $110,000. למרות זאת, קונים פוטנציאליים צריכים לנקוט במשנה זהירות, שוק  הנדל"ן באלבניה ראה מקרי הונאה. זה אומר שבדיקת נאותות יסודית להפחתת הסיכונים. מומלץ להיעזר בשירותיו של עורך דין מקומי בעל מוניטין שמתמחה בחוקי נדל"ן. המיסים השנתיים הם בגובה 0.05% מערך הנכס.

מקום 5 קולומביה

התקשורת בדרך כלל מציגה את קולומביה כמדינה שורצת פשע מוצפת קרטלי  מאפיהו סמים. אולם במציאות המדינה כולה רחוקה מכך. יש להימנע מכמה אזורים, במיוחד בחלקים פנימיים. אבל בסך הכל המדינה די בטוחה. הערים הבולטות מכילות קהילה בינלאומית גדולה. רוב הפנסיונרים והגולים בוחרים לקנות את הנכסים שלהם בעצמם.אבל מומלץ להתייעץ עם מתווך בעל מוניטין  ולשכור עורך דין מקומי. הערים מדיין, קרטחנה וסנטה מרתה הן אידיאליות לקניית נכס בקולומביה. המחיר החציוני לבית בינוני בשכונה יוקרתית נע בין  $110,000 ל- $145,000 בעוד מחיר עבור דירת שלושה חדרי שינה מול הים במחוז מגדלנה הוא בסביבות $65,000. המיסים השנתיים נעים בין 0.4% ל- 1.2%מערך הנכס.

מקום 4 לטביה

המדינה הבלטית הזאת חברה מלאה באיחוד האירופי. היא גם חתומה על אמנת שנגן וכרגע משתמשת במטבע האירו. למרות מיקומה בצפון אירופה לטביה מציעה את הבתים והדירות הזולים ביותר באירופה כולה. באופן מפתיע זה חל אפילו על ריגה הבירה. למעשה ריגה היא אחת מבירות האיחוד האירופי הזולות ביותר לקניית נכס ביחד עם סופיה. מחיר חציוני לבית בינוני מחוץ למרכז העיר ריגה מוערך בסביבות $18,000. דירת שניים עד שלושה חדרי שינה בלב ליבה של העיר ניתן לרכוש ב-  125,000 $. מחוץ לריגה המחירים אחידים ונמוכים יותר. אין ממש גבול תחתון אבל בדרך כלל טווח המאפיינים בין $98,000 ל- $127,000. המיסים השנתיים הינם בגובה 1.50%מערך הנכס. בנוסף, השקעה של לפחות 250,000 אירו בנדל"ן מקנה זכות לאישור שהייה במדינה.

מקום 3 בולגריה

בולגריה, המדינה המזרח אירופית מורכבת מנופים רבים. ים ושמש בחודשי הקיץ והרים ומדרונות סקי בחורף. אם אתם מחפשים את מחירי הבתים הזולים באירופה, בולגריה צריכה להיות ההימור הראשון והטוב ביותר. מחירי הנכסים בבולגריה נמוכים בכל רחבי המדינה. באזור הכפרי, על שפת הים ואפילו בבירה סופיה. למעשה סופיה היא אחת הזולות ביותר מבירות באירופה עם מחיר למטר מרובע בין $1,000 ל- 2,000 $. קצת יותר רחוק מהמרכז לא נדיר למצוא נכסים מתחת ל- $1,000 למטר מרובע. המחיר החציוני הממוצע במדינה עבור בית בגודל בינוני הוא בין $78,000 ל- $125,000. יתרה מכך, בולגריה היא מקום נהדר לנהל בו עסקים. שיעורי מס ההכנסה הם מהנמוכים באיחוד האירופי וניתן היתר שהייה לצורך הקמת עסק. מיסי הארנונה השנתיים נעים בין 0.05% ל- 0.15% מערך הנכס.

מקום 2 פיג'י

פיג'י היא ארכיפלג של למעלה מ-300 איים. פיג'י נמצאת בדרום האוקיינוס ​​השקט מצפון מזרח לניו זילנד ומדרום-מערב לסמואה. היא ידועה בזכות הנופים הטרופיים שלה, החופים הבתוליים יערות הגשם השופעים.וחיות המים המגוונות. זאת אחת המדינות הבודדות באוקיינוס ​​השקט המאפשרת לתושבי חוץ  לרכוש נכסים. ישנם שלושה סוגי אדמות בפיג'י. אדמות נאמנות של ילידי המדינה, אדמות כתר השייכות למדינה וקרקע חופשית.נכסים הבנויים על אדמות ילידים או מדינה אינן יכולות להיות בבעלות זרים. נכסים שנבנו על קרקע חופשית ניתנים  לקנייה, מכירה ובעלות  ובבעלות על ידי  אזרחים זרים. המחירים עלו משמעותית בשנים האחרונות בשל ביקוש גבוה של משקיעים סינים ואוסטרלים. בכל זאת המחירים החציוניים עדיין נמוכים. נכסים על חוף הים יכולים להגיע עד חצי מיליון אבל המלאי המקומי הוא עצום. מחיר חציוני עבור בית תקני בינוני הוא בסביבות $90,000 עד $125,000. אין מס על רכוש נדל"ן בפיג'י.

מקום 1  טנזניה

טנזניה ממוקמת במזרח אפריקה. טנזניה ובמיוחד האי הציורי זנזיבר הפכו לנקודה חמה להשקעות לקונים מעבר לים. האי הפך למרכז תיירות עולמי שמשך תמהיל מגוון של תיירים, גולים, אנשי עסקים, נוודים דיגיטליים ורוכשי נכסים מרחבי העולם. בנוסף, טנזניה יציבה מבחינה פוליטית, חברתית וכלכלית ומדד הבטיחות הוא אחד הטובים ביותר באפריקה. ניתן לראות תנועת נדל"ן גדולה למגורים, לרוב בקרבת החוף. כרגע הערך החציוני של \בית ממוצע הוא מתחת ל- $110,000. אבל הנתון הזה צפוי לעלות בעתיד הקרוב. שיעור ההערכה של המקום גבוה ועולה משנה לשנה. יתרה מכך, הממשלה מציעה תמריצי מס רבים לאזרחים זרים ומשקיעים בשוק הנדל"ן המקומי. מיסי הארנונה השנתיים הינם בגובה 0.15% מערך הנכס.