גראן טוריסמו

באתר זה מה זה (זהמהזה) zemaze.co.il, מיזם שיתופי חברתי להעלאת סרטונים מכל העולם עם כתוביות בעברית תמצאו סרטונים תחת הערך גראן טוריסמו.

סיטרואן SM מתקווה לכישלון

סיטרואן SM מתקווה לכישלון. תרגום תוכן, סרטון מערוץ היוטיוב © Number 27 של ג'ק פטרסון מאנגליה.           

בתיאור הערוץ שלו ג'ק אומר – אני מחויב להוכיח שגם אידיוט רגיל לגמרי בגיל העמידה, ללא ניסיון עיתונאי יכול לנסות לחיות את החלום ולנהוג במכוניות מגניבות ככל האפשר. אותנו הוא בהחלט קנה. הסרטון הפעם על הסיטרואן SM.

סיטרואן מזראטי SM

סיטרואן SM היתה אמורה להיות המכונית הטובה בעולם, היא היתה המכונית המתקדמת ביותר לתקופתה, היה לה מנוע מזראטי V6 חדש, היא היתה נוחה, נראתה בולטת והייתה GT נהדרת. אבל מזל רע וכמה פגמים משמעותיים הביאו לכשלונה ובסופו של דבר לפשיטת הרגל של סיטרואן. 

סיטרואן קנתה יצרנית רכב שלמה כדי להפוך את המכונית הזאת למציאות. התוצאה היתה מכונית מתקדמת יותר מכל רכב אחר באותם ימים. ובכל זאת שני אירועים הרי אסון הביאו לכך שבסופו של דבר זה הוביל את סיטרואן לפשיטת רגל. הכל התחיל עם הסיטרואן DS שהיתה מכונית מוצלחת ומאוד מתקדמת. אבל כשסיטרואן יצרה את ה-DS היו כמה פשרות. במקור מנוע הרכב היה אמור להיות בעל שישה צילינדרים אבל בזמן התכנון אזלו המזומנים והם נאלצו להשתמש במנוע ארבעה צילינדרים ישן כך שהמכונית מעולם לא הגיעה לפוטנציאל המלא שלה. בשנת 1961 סיטרואן התחילה את הפרויקט החדש, הרעיון היה לנסות ולשלב חלק מהטכנולוגיה של ה- DS עם מנוע ראוי. אבל עד שנת 1968 סיטרואן לא התקדמה עם מנוע חדש. באותו זמן מזראטי נאבקה על חייה וחיפשה בעלים חדשים. בסיטרואן התקבלה החלטה לקנות את החברה רק כדי שהחברה תשיג מנוע מתאים עבור הפרויקט החדש שלהם. 

מבחן דרכים 2023

ג'ק בוחן את ההיסטוריה של המכונית שהיתה יכולה להיות המכונית הטובה בעולם, הוא מוציא את ה- SM לנסיעה, בודק מדוע היא נכשלה ואיך זה לנהוג בה היום. הדבר הראשון שג'ק שם אליו לב הוא שבתחילת הנסיעה קשה למתן את המצערת. רק בהמשך הדרך זה מסתדר. הנקודה השנייה היא שההיגוי במהירויות נמוכות מוזר. גם כשמסובבים את ההגה במצב עמידה וומשחררים אותו הוא מתנהג כאילו יש לו חיים משלו. נדרש זמן להתרגל לזה. ההעברת ההילוכים מזכירה לג'ק את הלוטוס טורבו אספריט (Esprit) מודל 1984 שהיתה לו. אנשים התלוננו על כך אבל ג'ק אוהב את זה. בסיטרואן SM זה אפילו קל יותר, יכול להיות שזה בזכות המצמד.

אז האם היא היתה כל כך מתקדמת? הרשימה היא כמעט אין סופית.

הגה כוחני ומהיר עם יותר אחיזה ופחות מומנט היגוי (שינוי רמת הסיוע של ההיגוי בהתאם למהירות הנסיעה עם 2 סיבובים בלבד מנעילה לנעילה),

הנעה קדמית שהיתה לא רגילה לתקופה ובלי הקונוטציות השליליות שלפעמים יש לה היום. פנסי דרך עוקבי פניה שהגיעו כאופציה עם מה שנקרא "גלגלי פלסטיק",

חישוקי גלגלים משרף וסיבי פחמן קלים וחזקים יותר מחישוקי פלדה או סגסוגת שפותחו למרוץ פריז דקאר. לבעלים של המכונית הזאת יש למעשה כאלה אבל הוא משתמש בגלגלי הפלדה. ג'ק מסכים שחישוקי הפלדה נראים טוב יותר.

מקדם גרר מדהים. עוד עובדה מדהימה לחלוטין היא  שהאווירודינמיקה היתה בלתי יאומנת. מקדם גרר מרשים של 0.26. היום, 50 שנה מאוחר יותר, טסלה מודל 3 משיגה מקדם רק ב- 0.3 יותר טוב. האווירודינמיקה באמת מדהימה והמכונית לא ניראת כמו אף רכב אחר. היא לא יפה מכל זווית, למען האמת מכמה זוויות היא ניראת קצת מוזרה אבל אז אתה מסתכל מזווית אחרת וזה עובד כל כך טוב.

מזראטי מקסיקו נדירה משנת 1970

תרגום תוכן, סרטון מערוץ היוטיוב © Abandoned places around the world על המזראטי מקסיקו, "מציאת אסם" נדירה משנת 1970 שנמכרה לאחרונה באיביי על ידי חברת © Gullwing MotorCars בקצת פחות מ- 300,000 ש"ח.

לא הרבה זוכרים את המזראטי מקסיקו. הרכב יוצר במשך שש שנים בלבד, מ-1966 עד 1972 ובסופו של דבר יצאו מהמפעל רק 485 יחידות.

חברת Gullwing Motorcars האמריקאית העמידה לאחרונה למכירה באיביי את מכונית הקופה יוצאת הדופן הזאת, מזראטי משנת 1970. החברה האיטלקית ייצרה רק 175 ממכוניות הקופה האלו עם מנוע V8 בנפח 4.7 ליטר. מחיר הרכב שהוצע למכירה באיביי עם 73.2 אלף קילומטרים היה 79,500 דולר בלבד (281,669.00 ש"ח), מחיר נמוך יחסית שעשוי לנבוע ממצבה של מכונית הספורט שלא זזה מאז 1987.

מקסיקו קופה יוצרה על ידי מזראטי בין השנים 1966 ו- 1973. הגראן טוריסמו קיבלה את שמה כמחווה לארץ המוצא של אחד מלקוחות החברה שרכש את מכונית הקונספט שקדמה להופעתה של מקסיקו הסדרתית. מזראטי הצדיקה את השם הזה עם ניצחונו של הנהג הבריטי ג'ון סורטיס בגרנד פרי של מקסיקו ב-1966 שנהג בקופר T81  עם מנוע מזראטי.

בסך הכל יוצרו 485 מכוניות. אבל רק 175 מהם צוידו במנוע הגדול יותר שהציעה מזראטי למקסיקו- V8  בנפח של 4.7  ליטר עם 290 כ"ס. (הדגם צויד גם במנוע שמונה צילינדרים בנפח 4.2 ליטר). תיבת הילוכים אוטומטית הייתה זמינה אופציונאלית לדגם אבל הרכב שהוצע למכירה ונמכר היה מצויד בתיבת הילוכים ידנית. עם יחידת הכוח הזו, הגראן טוריסמו יכולה להאיץ עד 250 קמ"ש.

לטענת המוכר הרכב שימש כמכונית יומיומית עד לרגע האחסון. אחרי 35 שנות עמידה המכונית זקוקה לשיקום טוב כדי לחזור לכביש. יחד עם זאת, למקסיקו אין נזק רציני הנראה לעין למרות שהעור הלבן בתא הנוסעים נראה סדוק.

פונטיאק GTO קבריולה – לחיות את החלום האמריקאי

ערוץ היוטיוב של סקוטי קילמר Scotty Kilmer הוא אחד המובילים בתחום הרכב. לדברי סקוטי הערוץ שלו הוא הכן והמצחיק ביותר ותמצאו בו את האמת בלבד – טיפים לטיפול ברכב והסברים איך דברים ברכב עובדים וכל זה ללא חסויות. נכון לחודש ינואר 2022 הערוץ צבר 4,800,000 מנויים‏ ו- 1,751,556,255 צפיות. הסרטון הפעם – פונטיאק GTO קבריולה – לחיות את החלום האמריקאי. תרגום לעברית: Nitsan Even /Julie Even

 

אסטון מרטין DB5 | מבחן דרכים

ערוץ היוטיוב הצרפתי קארג'אגר (CarJager) שעלה לאוויר בתחילת 2019 הינו ערוץ מעניין עם מבחני דרכים למכוניות מיוחדות ונדירות. בכל סרטון מפגש עם הבעלים של הרכב כשבנוסף למידע על מפרט הרכב ניתנת סקירה קצרה על התקופה בה יוצר הרכב. הסרטון הפעם על האסטון מרטין ועל תקופת המפנה שאחרי מלחמת העולם השנייה. תרגום לעברית: Nitsan Even

פונטיאק GTO קבריולה, מכונית השרירים האמריקאית הראשונה

ערוץ היוטיוב של סקוטי קילמר Scotty Kilmer הוא אחד המובילים בתחום הרכב. לדברי סקוטי הערוץ שלו הוא הכן והמצחיק ביותר ותמצאו בו את האמת בלבד – טיפים לטיפול ברכב והסברים איך דברים ברכב עובדים וכל זה ללא חסויות. נכון לחודש ינואר  2020 הערוץ צבר 3,000,260 מנויים ו- 908,669,264 צפיות. הסרטון הפעם – פונטיאק GTO קבריולה, מכונית השרירים האמריקאית הראשונה. תרגום לעברית: Nitsan Even /Julie Even

פונטיאק GTO קבריולה, מכונית השרירים האמריקאית הראשונה

 

הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו