פרארי

באתר זה מה זה (זהמהזה) zemaze.co.il, מיזם שיתופי חברתי להעלאת סרטונים מכל העולם עם כתוביות בעברית תמצאו עשרות סרטונים תחת הערך פרארי.

מוזיאון המכוניות הקלאסיות של איראן

מוזיאון רכבי האספנות באיראן
מוזיאון המכוניות הקלאסיות של איראן. תרגום תוכן, סרטון מערוץ היוטיוב של © Rahimi Amirreza.

המהפכה האיראנית 1979

לאחר המהפכה האיראנית ב-1979 השאה האחרון של איראן, מוחמד רזא שאה ומשפחתו ברחו מהמדינה והשאירו את רוב רכושם מאחור. רזא שאה היה ידוע באהבתו למכוניות ספורט. בזמן המהפכה רכבים מהאוסף שלו או הוחבאו. שני רולס-רויס שהיו בבריטניה לצורך שיקום לפני שפרצה המהפכה הוחזרו אחרי 11 שנים של מחלוקת משפטית. הרשויות באיראן מכרו יותר מאלף כבים לנסיך ערבי תמורת 5 מיליון דולר. למרות זאת עדיין יש כמה עשרות רכבים נדירים במוזיאון המכוניות הקלאסיות של איראן.

מוזיאון הרכב הלאומי של איראן

מוזיאון המכוניות הקלאסיות של איראן נבנה בשנת 2003 בקראג', כ-11 ק"מ מערבית לטהראן ונפתח מחדש ב-2021. המוזיאון מתגאה ב-40 מכוניות קלאסיות מהאוסף של השאה. בין המכוניות במוזיאון – מוריס אוקספורד אדומה שסומנה כמכונית הישנה ביותר באיראן, מרצדס בנץ 500K, כמה רולס רויסים עם חלונות חסיני כדורים, כמה פרארי ומזראטי.

הכרכרה של נאסרדין שאה

הכרכרה של השאה נאסרודין נבנתה בסכום של 5,000 טומאן. זאת הכרכרה המלכותית העתיקה ביותר באיראן והיא בת 170 שנה. הכרכרה יוצרה באוסטריה בהזמנה מיוחדת של השאה והיא מעוטרת בזהב. כשהשאה נאסר אלדין  נהרג אנשי החצר הכניסו אותו לכרכרה בישיבה. המטרה הייתה לגרום לאנשים לחשוב שהוא עדיין חי ולמנוע כאוס במדינה. מאוחר יותר, בתקופת פהלווי השתמשו בכרכרה לטקס ההכתרה.

רולס רויס ​​סילבר גוסט

אחמד שאה, השאה האחרון של שושלת קג'אר היה המלך השני שייבא מכוניות לאיראן. הרולס רויס ​​סילבר גוסט שבמוזיאון הוזמנה על ידו. המכונית הגיעה למהירות של 80 קמ"ש שהייתה גבוהה לאותה תקופה. זאת המכונית שנשלחה לאנגליה לשיקום לפני המהפכה באיראן וחזרה לאיראן לאחר המהפכה. הידיות  על ההגה הן ידיות ההילוכים.

פירס-ארו דגם A

לימוזינה בעלת שבעה מושבים בהזמנה אישית הנחשבת לאחת הלימוזינות הראשונות. יובאה לאיראן ע"י אלוף משנה רזאקולי חוסראווי. רזאקולי עמד בראשבנק פהלווי והיה הנציג הבלעדי של יבוא פירס-ארו לאיראן. המכונית הוזמנה עבור רזה שאה בשנת 1934. בבנייתה השתמשו ב-6 קילו זהב חברת פירס-ארו היא יצרנית מכוניות יוקרה מארה"ב. בשנים שלפני מלחמת העולם השנייה. בשנים אלו, כל הנשיאים האמריקאים השתמשו במכונית הזו.

מרצדס-בנץ K500

מרצדס-בנץ K500 זו אחת המכוניות הנדירות במוזיאון והיקרה ביותר. המכונית יוצרה בשנת 1934. בשנת 1935 היטלר נתן אותה במתנה לנסיך הכתר של איראן מוחמד רזא פהלווי. המספר 500 מציין את נפח מנוע ה-5 ליטר של המכונית. אבל בדגם הזה המנוע הוחלף ל-5.4 ליטר. המודל הזה הוא היחיד שנותר בעולם וזאת הבנץ היקרה ביותר באיראן ואולי בעולם כולו.

למבורגיני מיורה

אחד הדגמים האגדיים והיוצאי דופן של למבורגיני ואחת המכוניות המיוחדות במוזיאון. המכונית יוצרה בין 1966 ל-1972 אחת מהמכוניות הללו הייתה בבעלותו של ניקולס קייג'. 764 יחידות יוצרו בסך הכל. השאה מוחמדרזה קנה שתיים מהמכוניות האלו עם תוספות ב-13 מיליון לירטות איטלקיות. שתי המכוניות כבר לא באיראן. המכונית שנמצאת במוזיאון הייתה של בתו של השאה- למבורגיני קונטאש מנוע 12 צילינדרים בשורה שיוצרה בשנות ה-70 והגיעה למהירות של 310 קמ"ש. המכונית שבמוזיאון הייתה מתנת יום ההולדת של אשרף פהלווי לנסיך ליום הולדתו ה-18 למבורגיני קונטאש הייתה אחת המכוניות הראשונות שדלתותיהן נפתחו כלפי מעלה.

פרארי F355 שנת 1994

ערוץ היוטיוב הצרפתי קארג'אגר (CarJager) שעלה לאוויר בתחילת 2019 הינו ערוץ מעניין עם מבחני דרך למכוניות מיוחדות ונדירות. בכל סרטון מפגש עם הבעלים של הרכב כשבנוסף למידע על מפרט הרכב ניתנת סקירה קצרה על התקופה בה יוצר הרכב. הסרטון הפעם על  הפרארי F355 שנת 1994 שהיא ההתפתחות האולטימטיבית של פינינפארינה משנות ה- 80. מנחה: פול קלמנט-קולין. תרגום לעברית: Nitsan Even

פרארי F355