כלכלת מצרים

באתר זה מה זה (זהמהזה) zemaze.co.il, מיזם שיתופי חברתי להעלאת סרטונים מכל העולם עם כתוביות בעברית תמצאו סרטונים תחת הערך כלכלת מצרים.

הלירה המצרית קורסת

משבר כלכלי במצרים

הלירה המצרית קורסת. סרטון מערוץ היוטיוב של פטריק בויל, מעודכן לתאריך 14/01/2023.

מצרים אפשרה ללירה שלה לצנוח השבוע לשפל חדש, כשהמדינה נאבקת במשבר מטבע חוץ שפוגע בעסקים. השפל במטבע מגיע לאחר שמצרים הסכימה לעבור למשטר מטבעות גמיש כחלק מתוכנית החילוץ של 3 מיליארד דולר של קרן המטבע הבינלאומית (IMF)  שנועדה לסייע בהקלה על המחסור במטבע החוץ שלה. מאז שהבנק המרכזי אמר שהוא יעבור לשער מטבע גמיש באוקטובר, הלירה המצרית איבדה שליש מערכה. אנליסטים מזהירים כי היא צריכה לרדת עוד יותר עד שיחזור איזון היצע-ביקוש לשוק המט"ח. החולשה של הלירה המצרית מעוררת לחץ אינפלציוני נוסף על הכלכלה המצרית.

למצרים יש בעיה עם חובות כבר די הרבה זמן. מאז מלחמת העולם השנייה. המדינה סובלת בדרך כלל מגירעון סחר ומייבאת יותר ממה שהיא מייצאת. התיירות הייתה מקור חשוב למטבע חוץ כאשר מיליונים מבקרים במצרים מדי שנה, הכל התנהל בצורה סבירה עד שמגיפת הקורונה פגעה בשנת 2020 והרסה את תעשיית התיירות, מקור חשוב למטבע חוץ. מצרים היא האומה המאוכלסת ביותר בעולם הערבי עם 109 מיליון איש והיא היבואנית הגדולה בעולם של חיטה. כשרוסיה פלשה לאוקראינה, המחסור בחיטה, בשילוב עם מחירי סחורות נוסקים אחרים, גרמו לבעיות אמיתיות במצרים.
פטריק בויל הוא מנהל קרן גידור, פרופסור באוניברסיטה ובנקאי השקעות לשעבר. בערוץ היוטיוב שלו © Patrick Boyle סרטונים עדכניים על מה שקורה בשווקים בעולם. בין היתר תמצאו בערוץ מידע על מסחר בכלים כמותיים ומימון תאגידי. בערוץ גם ראיונות עם האנשים המעניינים ביותר בתעשייה הפיננסית.
מצרים במשבר כלכלי

משבר כלכלי במצרים

הפרויקט השאפתני של מצרים

הפרויקט השאפתני של מצרים – רכבת מהירה מהים האדום לים התיכון.

ערוץ היוטיוב © Railways Explained מעלה סרטונים חינוכיים הקשורים לרכבות. במטרה לקדם את מסילות הברזל כאמצעי תחבורה ידידותי לסביבה. הסרטון הפעם – רשת הרכבות במצרים, המדינה הראשונה באפריקה ובמזרח התיכון בה פעלו רכבות, ישנה ומסוכנת. פרויקט הרכבת המהירה עומד לשדרג אותה. קו הרכבת החשמלי המהיר לאורך 660 ק"מ עם מסילות באורך 1,800 ק"מ ינתב את הים האדום אל הים התיכון ויחבר את ערי הנמל עין סוחנה, מרסה מטרואה ואלכסנדריה, התוכנית היא לפתח רשת רכבות אמינה אולטרה-מודרנית של 1800 ק"מ בעלות מוערכת של 23 מיליארד דולר. לא רק שהפרויקט השאפתני יקצר את זמן הנסיעה, הוא ימריץ את הכלכלה, יספק מקומות עבודה וישפיע על איכות החיים. 

עוד על מצרים באתר