בידור מוזיקה

תגובה לשיר של יובל רפאל "יום חדש יפציע"

יום חדש יפציע

תגובה לשיר של יובל רפאל "יום חדש יפציע". תרגום תוכן, סרטון תגובה של סלסו מערוץ היוטיוב © EuroCelso Reactions לשיר של יובל רפאל שנבחר לייצג את ישראל באירוויזיון 2025. 

בערוץ היוטיוב שלו סלסו מגדיר עצמו כ- "סתם בחור אקראי שאוהב אירוויזיון". הוא מוסיף ואומר – "לכל אחד יש טעם שונה במוזיקה אז זאת רק דעתי הצנועה. בבקשה תהיו נחמדים. לפעמים שירים צומחים לכם עם הזמן. אלו רק הרושמים הראשונים שלי".

נראה שהשיר של יובל רפאל לא ייצמח עם הזמן אלא כבר תפס את סלסו.

 התגובות של סלסו לשיר

סלסו מתרגש מהשיר ומיובל ושמח שהאירוויזיון מאפשר לו להכיר אמנים חדשים. 

בתגובה הראשונית לשיר הוא מדגיש את הקול החזק של יובל והמנגינה המרתקת של השיר. "אוי אלוהים, הקול שלה עם הפסנתר, הקול שלה מאוד מאוד יפה".

סלסו מתאר את השיר כבלדה חזקה ומשמעותית, עם מסר של תקווה. "אוי אלוהים, מנגינה יפה, השיר מאוד שובה לב ודרמטי, אוי אלוהים, זה יפה. למען הכנות, יש לי דמעות".

בהמשך סלסו מעריך שוב את המסר של האהבה והתקווה בשיר, במיוחד לאור חוויותיה האישיות של יובל.

סלסו מביע תמיכה בכניסת ישראל לתחרות ומצפה כבר לראות את נועה קירל כשיגיע להופעה הקרובה שלה בתל אביב.  

ההתרשמות הראשונית 

המסר של השיר:

"אנחנו עוברים זמנים רעים ותמיד יש אור בקצה המנהרה, זה המסר שאנחנו צריכים להוציא מהשיר הזה, זה יפה".

"זה נשמע כמו המשך של 'הוריקן' מהשנה שעברה. אחרי הכאב הם מקבלים תקווה, אחרי החושך הם מקבלים את האור".

"מהחושך בא האור, אפילו הסרטון בהיר יותר, זה סימן לתקווה".

"היא מעבירה את המסר של תקווה, אל תבכה לבד…החושך שלך… זה יפה".

"היא אישה צעירה, חזקה ועוצמתית מאוד אחרי מה שהיא עברה, היא נותנת לנו מסר של תקווה וזה מה שכולנו צריכים לקחת, כשאנחנו מגיעים לרגעים הנמוכים שלנו, אנחנו צריכים להסתכל לעבר האור בקצה המנהרה".

הערכה ליובל ולייצוג של ישראל:

"אני אוהב איך שהם מפיצים אהבה במקום שנאה, וזה התגובה המושלמת להרבה אנשים, זה טוב לראות את ישראל משתפת אהבה ומראה לאנשים שהם כאן כדי להישאר והם מסתכלים אל העתיד בעיניים בהירות יותר".

"אני שמח לראות את ישראל חוזרת עם עוד שיר נהדר, זאת יצירת מופת".

"השופטים צריכים להיות מאחורי השיר הזה השנה. אני מרגיש שיש לנו שלוש או ארבע מדינות שיתחרו על קולות השופטים וישראל חייבת להיות אחת מהן, מה שקרה בשנה שעברה לא צריך לקרות יותר, זה לא צריך לקרות, אז אני מקווה שהשופטים יסתכלו על השירים וינסו לפחות להיות ניטרליים כי הסיפור לא יכול לחזור על עצמו, אז אני מאחל לישראל את כל הטוב".

התרגשות לקראת האירוויזיון והביקור שלו בישראל:

"אני ממש נרגש ואני כבר מחכה להגיע ולראות סוף סוף את אמן האירוויזיון האהוב עליי (נועה קירל) בהופעה חיה שוב".

"אני כנראה אראה אתכם בחודש הבא בתל אביב, נועה, חכי לי, אני כבר מצפה לחלוק רגעים נהדרים איתך בתל אביב". "נרקוד שוב והחיים ממשיכים".

תערוכת רטרומוביל ז'נבה

תערוכת רכבי אספנות ז'נבה

תערוכת רטרומוביל ז'נבה 2024. תרגום תוכן, סרטון מערוץ היוטיוב © Caradisiac. הערוץ מציע  מבחני מכוניות ואופנועים, השוואות, מצגות של דגמים חדשים ומכוניות קונספט בתערוכות רכב. בסרטון הפעם, ביקור בתערוכת רטרומוביל 2024,תערוכת מכוניות הוינטג' של ז'נבה. הצגה של 30 רכבים, חלקם מהיקרים והנדירים כיום בעולם. כמה מהרכבים המוצגים נמכרו בתערוכה ע"י בית המכירות הצרפתי ארטקוריאל.

הרכבים בסרטון לפי סדר ההופעה

  1. פורשה "Ruf CTR "Yellowbird בשנת 1987 זאת הייתה המכונית המהירה ביותר על הכביש. מהירה יותר מפרארי למבורגיני או אסטון מרטין, זאת בעצם פורשה 911 ששופרה על ידי יצרן הרכב הגרמני Ruf Automobile.  יש לה  469 כ"ס והיא תועדה בסרטון משנת 1987על מסלול המרוצים נירבורגרינג (Nürburgring) בגרמניה במהירות של 343 קמ"ש.
  2. מזראטי MC12 שניראת כמו פרארי. לשתיהן יש את אותו השאסי אבל המזראטי יותר אווירודינמית וארוכה יותר. מהדגם הזה יוצרו רק 50 רכבים. יש לה מנוע V12 ו- 630 כ"ס. השווי שלה היום מוערך בין ארבעה לחמישה מיליון אירו.
  3. פורשה 917 מודל 1974. זה בעצם דגם מרוצים שזכה במקום הראשון מרוץ 24 השעות של לה מאן בשנת 1970. הרכב הוסב מאוחר יותר לגרסת כביש.
  4. מרצדס CLK GTR LM גם המרצדס הזאת הייתה בעבר מכונית מרוצים שעברה הסבה לרכב כביש.
  5. מקלארן F1 GTR עוד מכונית מרוץ לשעבר שהוסבה לרכב כביש. היא שונה מהמקלארן כביש הסטנדרטית.
  6. למבורגיני מיורה אחת המכוניות היפות אי פעם. זאת מכונית העל הראשונה של למבורגיני. שנת ייצור 1970, 370 כ"ס, מנוע V12 בתצורת V בעל מרכז כובד נמוך יותר ממנוע טורי.
  7. פרארי 250 GT שנת ייצור 1960 עם שאסי קצר. הדגם הזה נחשב פחות מה- 250 GTO אבל היא קצת יותר אלגנטית. השווי שלה מוערך היום בכ- 10 מיליון אירו.
  8. בוגאטי EB110 מודל 1990.
  9. פיג'ו 205 T16 הרכב נקרא Jean Todt (ז'אן טודט) והרכב שאנחנו רואים כאן היה בבעלותו. 
  10. בוגאטי צ'נטודיאצ'י זאת בוגאטי מודרנית בהשראת ה- B110 שראינו קודם. מנוע W16 מגדש טורבו (Turbocharger) עם 1,600 כ"ס. שווי הבוגאטי הזאת מוערך גם הוא  בכ- 10 מיליון אירו. זה לא מעט בהתחשב בעובדה שמחירה כשיצאה לשוק היה 600,000 אירו. לרכב שאסי זהה לזה של הבוגאטי שירוןן. הרכב הזה כאן הוא מהבודדים שנשארו מהדגם. 
  11. פגאני זונדה 5 רודסטר השווי שלה מוערך ב- 5 מיליון אירו.
  12. קוניגסג אגירה RS הרכב השוודי הזה הוא הפרוטוטיפ האמיתי  וזה היה הרכב המהיר בעולם.
  13. פורשה 959
  14. פורשה קררה GT
  15. פרארי F40
  16. פורשה 918 ספיידר
  17. מקלארן סנה GTR
  18. מרצדס AMG One היברידית שקבעה לאחרונה שיא מהירות על המסלול בנירבורגרינג. יש לה מנוע פורמולה 1 היא מוערכת בקצת יותר מ-5 מיליון אירו.
  19. למבורגיני קונטאש
  20. למבורגיני סיאן
  21. למבורגיני אוונטאדור
  22. מקלארן סנה 
  23. מקלארן  P1
  24. מקלארן ספידטייל המהירה ביותר מכל המקלארן
  25. פורד GT
  26. שופן 962CR זאת וריאציה של הפורשה 952. גרסת כביש של מכונית המרוץ עם 600 כ"ס. יוצרו רק 7 יחידות מהמודל הזה. היא מוערכת בכ-2 מיליון אירו.
  27. פרארי 250 GTO אחד הדגמים היקרים של פרארי שהחזיק בשיא השווי במשך שנים ונמכרה במכירה פומבית ב- 70 מיליון אירו.היום זאת כבר לא המכונית היקרה בעולם, את התואר הזה מחזיקה המרצדס 300 SLR קופה. אחת כזאת נמכרה בשנה שעברה ב- 135 מיליון אירו.
  28. פרארי 250 LM שנת 1964 עם מנוע מרכזי אחורי. מוערכת בכ- 15 מיליון אירו.
  29. פרארי 250 קליפורניה קבריולט שנת 1958, זאת הגרסה הארוכה, הרכב מוצע כאן למכירה. השווי מוערך ביותר מ- 10 מיליון אירו.
  30. בוגאטי SC57 זה הרכב שנחשב למסמר התערוכה. יוצרו רק ארבעה כאלה בין השנים 1934–1940. אחד מהם נהרס נעלם באופן מסתורי. נשארו רק 3 יחידות בעולם. הרכב הספציפי הזה נחשב לפחות יקר מבין השלושה שנשארו (אחת מהן בבעלות ראלף לורן). הסיבה היא היסטוריית הרכב שעבר בשנת 1955 תאונה קשה שגבתה את חיי הבעלים והמאהבת שלו. מאז הבוגאטי הזאת עברה הרבה שיחזורים ושיפוצים.

לסרטוני רכב אספנות נוספים עם כתוביות בעברית או תרגום תוכן לעברית לחצו על הקישור

תגובה לשיר הישראלי לאירוויזיון 2025

יובל רפאל "יום חדש יזרח"

תגובה לשיר הישראלי לאירוויזיון 2025. תרגום תוכן, סרטון מערוץ היוטיוב © Kj. Avelino Vlogs, Kj הוא פיליפיני המתגורר בממלכת דמאם, ערב הסעודית. בערוץ שלו Kj מעלה סרטוני תגובה, בסרטון הפעם תגובה לשיר של יובל רפאל "יום חדש יפציע" שנבחר לייצג את ישראל באירוויזיון 2025. 

תרגום הסרטון

היי לכולם, כאן KJ Avelino Vlogs, מגיב שממוקם בערב הסעודית. ברוכים הבאים בחזרה לערוץ שלי.

בסרטון של היום, נצפה בסרטון תגובה לשיר של יובל רפאל – "A  New Day Will Rise". זהו הקליפ הרשמי והשיר הרשמי של ישראל לתחרות האירוויזיון 2025 בבאזל.

אני לא רוצה לקחת יותר מדי זמן… אני לא בטוח אם כבר שמעתי את השיר הזה, אבל אם אני לא טועה, זהו שיר נוסף שכבר הגבתי עליו. אני תמיד חושב שכאשר אני עושה סרטון תגובה לשיר של אירוויזיון, או לשיר בתהליך הבחירה הלאומית של מדינות שונות, שזה השיר הסופי שייצג אותן. אבל במקרה הזה, זהו שיר חדש ואני ממש אוהב את הכותרת שלו, "יום חדש יפציע".

בעצם, זה שיר על תקווה, נכון? וכולנו יודעים, או לפחות הרוב הגדול מאיתנו, שיובל רפאל היא ניצולה של משהו שאני מעדיף לא להזכיר. אבל היא אכן ניצולה של טבח.

אז אני לא ארבה במילים, בואו פשוט נצפה ונגלה על מה השיר הזה. אני חושב שזה שיר מרגש, לא? רגע… וואו, שימו לב לצלילים הנמוכים שלה! זה אחד הדברים שאני באמת אוהב. אני מנסה לא לעצור כרגע, כי אני לא רוצה לקטוע את המומנטום. אבל אני פשוט לא יכול להתאפק. אני חייב לעצור ולהביע את המחשבות שלי, כי אם אחכה עד סוף הסרטון, אני עלול לפספס כמה נקודות חשובות.

אתם יודעים למה אני מתכוון… אני באמת שם דגש על קולות, במיוחד על הצלילים הנמוכים, כי הרבה יותר קשה לבצע אותם מאשר תווים גבוהים. אבל מה שאני שם לב לגביה זה שהקול שלה מלא בתקווה – זה דבר אחד שבולט אצלה.

והאופן שבו היא מספרת את הסיפור… היא באמת מספרת סיפורים מדהימה!  אפשר להרגיש את הסיפור שהיא מנסה להעביר דרך הקול שלה.

אפשר פשוט להאזין לזה שוב בלי להפסיק? אני מנסה ממש חזק כרגע… וואו… וואו… היא באמת מספרת סיפור! בנוסף לזה, אני גם ממש אוהב את העריכה הצבעונית שהם בחרו כאן. חשבתי שזה יהיה כהה יותר או אפל יותר. אבל לא – זה בעצם מאוד בהיר ומלא תקווה.

כשאתה יוצר שיר והופך אותו לקליפ רשמי, הקליפ חייב להיות תואם לאווירה של השיר, נכון? ציפיתי שהקליפ יהיה בצבעים כהים יותר, אבל הוא לא… תראו איך היא מבטאת את השיר – זה מאוד רגשי, למרות שזה שיר קצבי!

והעריכה הצבעונית – וואו, היא כל כך צבעונית, מלאה בתקווה. בנוסף, הקול שלה… והיא עצמה כל כך יפה!

וואו, אני אוהב את זה! היא אף פעם לא מאכזבת, אני אוהב את זה! רגע… זה צולם בישראל? אני אוהב את זה! "Darkness will fade" וואו וואו וואו!!! אלוהים, הו אלוהים! איזו שליטה קולית! רגע, חכו רגע – אני באמת אוהב את החלק הזה! וואו, איזה מעבר מדהים! אני פשוט אוהב את השיר הזה. לא ציפיתי שהשיר הזה… חשבתי שכבר שמעתי אותו, אבל וואו! אני אוהב את זה!

טוב חברים, זה היה הסרטון של היום – התגובה שלי ל-"A New Day Will Rise"  של יובל רפאל. אני אוהב את השיר הזה! הוא מלא בתקווה! אני אוהב את המסר, השליטה הקולית מושלמת.

זה היה K Vlogs נתראה בסרטון הבא שלי!