עבודות כפייה בסין

מותגי אופנה בין-לאומיים רבים סרבו להשתמש בכותנה מאזור שינג'יאנג שבסין. הם הביעו דאגה בנוגע לעבודה בכפייה. אבל עבודות כפייה בסין אינן מוגבלות לאזור שינג'יאנג בלבד. ספר חדש בשם ״תוצרת סין״ חושף מציאות עגומה ורחבת היקף. הספר מתמקד באסיר המצפון הסיני, סון יי וסיפורו המאוד יוצא דופן. סון יי שנרצח לבסוף ע"י סוכני המשטר הסיני באינדונזיה התפרסם בכל העולם וסרט הופק אודותיו. הצצה על המתרחש במחנות העבודה בכפייה בסין.

סרטון מערוץ היוטיוב של © NTD בעברית. רשת New Tang Dynasty היא רשת טלויזיה בין-לאומית שהוקמה בניו יורק בשנת 2001 . מייסדיה היו אמריקנים סינים שנמלטו מהקומוניזם. הם הבינו שתקשורת עצמאית חיונית לחברה חופשית, והקימו את NTD כדי לתת בכל מחיר, מידע אמין ולא מצונזר, לכלל העולם.

המוטו של NTD: "אנו מאמינים כי יציבות עולמנו תלויה בהפצת מידע מדויק ואמיתי. אנו מחויבים להציג את האמת ולשפוך אור על סוגיות מרכזיות שראוי שהעולם ידע עליהן, ולא משנה מה המחיר. אנו מסקרים את הסיפורים שכלי תקשורת אחרים אינם מסקרים. החדשות שלנו מספקות מידע קריטי ותובנות באופן חסר פניות. הניתוחים שלנו, ממוקדים ובלעדיים, פורצים מבעד לנוף הפוליטי המסובך ומספקים נקודת מבט ברורה". הערוץ נמנע מרדיפה אחר סנסציות ומפיק אייטמים ביושרה המרבית.

 

רקע

האויגורים הכלואים במחנות באזור שינג'יאנג אלצים לעבוד במפעלים בתנאים איומים. במחנה מעצר אחד בקשגר עובדים עצירים אויגורים כעובדי כפייה לייצור טקסטיל. הם מקבלים שכר מועט, אינם מורשים לעזוב. ויש להם תקשורת מוגבלת או שהם ללא תקשורת עם בני משפחה. אם מתירים תקשורת וביקורים משפחתיים, הם נמצאים במעקב קפדני או מקוצרים. כאשר לא עובדים, העובדים האויגורים חייבים ללמוד מנדרינית ולעבור אינדוקטרינציה אידיאולוגית. עם זאת, הפרות אלו אינן מוגבלות רק לשינג'יאנג.

 

 

תגובות פייסבוק

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *