SpaceX

באתר זה מה זה (זהמהזה) zemaze.co.il, מיזם שיתופי חברתי להעלאת סרטונים מכל העולם עם כתוביות בעברית תמצאו סרטונים תחת הערך SpaceX.

קייטי פרי וגייל קינג טסות לחלל

המרוץ לחלל

קייטי פרי וגייל קינג טסות לחלל. גייל קינג, קייטי פרי ו-4 נשים נוספות הוטסו לחלל. תרגום תוכן, סרטון מערוץ היוטיוב © Inside Edition. 

Inside Edition הוא מגזין החדשות הוותיק ביותר, בעל הדירוג הגבוה ביותר והנצפה ביותר בחדשות ופוליטיקה בארה"ב.

הסרטון הפעם – הרפתקאת החלל של קייטי פרי ו- 5 נשים נוספות בחודש אפריל 2025. הנשים חוו ארבע דקות של חוסר משקל לפני שחזרו בשלום לכדור הארץ.

רקע

הטיסה של גייל קינג, קייטי פרי וחברותיה היא הרבה יותר ממסע אישי. היא סמל לתחילתו של עידן חדש שבו החלל הופך לזירה של טכנולוגיה, יוקרה, כלכלה ופוליטיקה. בעתיד הקרוב, לא רק מדינות יחתרו לירח ולמאדים אלא גם תאגידים, אנשים פרטיים, ואולי גם אנחנו.

הטיסה הזו לא הייתה טיסה שגרתית של נאס״א אלא חלק מהתוכנית המסחרית של חברת Blue Origin שבבעלות מייסד אמזון, ג'ף בזוס. החברה שואפת להפוך את טיסות החלל לחוויה זמינה לא רק לאסטרונאוטים מאומנים, אלא גם לאזרחים פרטיים, סלבריטאים ומשקיעים.

הטיסה הספציפית הזו שהתקיימה בקפסולת 'New Shepard' כללה לראשונה צוות שכולו נשים. ההרכב הזה אינו מקרי. יש כאן הצהרה עוצמתית על הכללת נשים, העצמה נשית וחזון של עתיד שבו גם נשים לוקחות תפקידים מובילים בחלל – לא רק מאחורי הקלעים, אלא בקדמת הבמה.

גייל קינג היא עיתונאית מוכרת וידידתה הקרובה של אופרה ווינפרי. הבחירה בה להמריא – למרות פחד טיסות ידוע – משדרת מסר של התמודדות עם פחדים, שבירת גבולות, והשראה לאנשים מכל תחום חיים.

קייטי פרי, זמרת הפופ האמריקאית, הביאה איתה לחלל סמל אישי – פרח חיננית עבור בתה דייזי – מה שמוסיף נופך רגשי לסיפור ומחבר בין הבלתי מושג (החלל) לבין האינטימי והאנושי ביותר (אימהות, אהבה).

תיירות חלל הופכת למציאות יומיומית  

מה שבעבר היה נחלת מעטים מאוד, הופך לאט לאט לחוויה שאנשים "רגילים" יכולים לחלום עליה, במיוחד סלבריטאים ואנשים בעלי ממון. ייתכן שבתוך עשור או שניים, נוכל לראות "חופשות חלל" כחלק מהתיירות הגלובלית עם מלונות בחלל ואפילו תחנות עצירה על הירח.

נשים בחלל – לא רק סמל

בעוד בעבר נשים הוצגו יותר כסמל או חריגות בתחום גברי, כיום הן ממלאות תפקידים שוויוניים. החזון של צוותים מגדריים מגוונים בחלל משקף מגמה רחבה של שינוי במבנה החברתי־טכנולוגי.

חיבור בין תרבות פופ וחלל

שילוב של דמויות תרבותיות כמו קייטי פרי, אופרה ווינפרי, או ויליאם שאטנר (שכבר טס עם Blue Origin) יוצר עניין ציבורי עצום וגורם לציבור הרחב ובעיקר לצעירים להתעניין מחדש במדע, טכנולוגיה וחלל.

טכנולוגיות בטוחות ונגישות

כל שיגור מוצלח מוסיף ביטחון בטכנולוגיה, מקרב משקיעים ומאפשר שיפור מתמיד. ככל שהשיגורים יהיו שגרתיים – המחירים ירדו, הביקוש יעלה, והגישה לחלל תהפוך דמוקרטית יותר.

ההשלכות הפוליטיות – כלכליות של טיסות חלל פרטיות

שינוי במשוואה הגאו־פוליטית

בעבר, חקר החלל היה ביטוי לעוצמה לאומית, בעיקר של מדינות כמו ארה"ב, רוסיה וסין. היום, כשחברות פרטיות כמו SpaceX של אילון מאסק, Blue Origin של ג'ף בזוס ו-Virgin Galactic של ריצ'רד ברנסון לוקחות את המושכות, עוצמה טכנולוגית כבר לא נובעת רק ממדינות אלא מהון פרטי.

שיתוף פעולה בין נאס״א ל- SpaceX

נאס״א הסתמכה בשנים האחרונות על SpaceX כדי לשגר אסטרונאוטים לתחנת החלל הבינלאומית, מה שהיה בעבר תפקיד בלעדי של הממשלה.

המשמעות היא שחברות פרטיות עשויות להפוך לגורם מכתיב סדר עולמי חדש. זה כולל שליטה בתקשורת לוויינית, בתחבורה חללית ואפילו במשאבים חוץ-כדוריים כמו כרייה בירח או במאדים.

תחרות על המשאב הבא – החלל החיצון

החלל מתחיל להיתפס כטריטוריה כלכלית פוטנציאלית עם משאבים יקרי ערך כמו מתכות נדירות באסטרואידים, אנרגיה סולארית ממסלולים קבועים, ועוד. מי שישיג שליטה טכנולוגית מוקדמת ייהנה מעוצמה כלכלית ופוליטית עצומה.

סין וארה״ב כבר בתחרות

סין מתקדמת במהירות עם תחנת חלל משלה, תוכניות לירח ולמאדים. ארה"ב משקיעה דרך NASA וגם דרך חברות פרטיות. כל אחת שואפת ל- "דריסת רגל ראשונה" שתקנה לה יתרון אסטרטגי.

האם אנחנו בעיצומו של עידן חדש של "קולוניאליזם חללי"?

נראה שכמו שבמאה ה־15 התחיל מירוץ הקולוניאליזם בין מעצמות אירופה כעת קורה דבר דומה לגבי החלל. מי יקבע למי מותר לכרות? למי יש זכות על קרקע בירח? מה קורה כשחברה פרטית תקים תחנת דלק מסחרית במסלול?

אמנת אחריות החלל של האו"ם (1967)

אמנת החלל של האו"ם קובעת שהחלל הוא רכוש משותף של האנושות, אבל לא ברור איך היא תתממש בפועל כשתאגידים חזקים יתחילו לפעול שם ברווח של מיליארדים.

התחרות הגדולה בין 3 החברות

  • SpaceX  ספייס אקס

היתרון הבולט של החברה – טכנולוגיה מתקדמת ורקטות חוזרות לשימוש. המטרה המרכזית – מושבה על מאדים ושיגורים מסחריים

  • Blue Origin בלו אוריג'ין 

היתרון הבולט של החברה – עיצוב בטיחותי ומיתוג יוקרתי. המטרה המרכזית – תיירות חלל ותשתיות לחלל מסחרי.

  • Virgin Galactic וירג'ין גלקטיק

היתרון הבולט של החברה – חוויה תיירותית נגישה יותר. המטרה המרכזית – טיסות תת־מסלוליות לציבור הרחב.

מי מנצח בינתיים?

בינתיים אין מנצחים. שלושת החברות מתקדמות במהירות. המצב נכון להיום:

SpaceX מובילה בטכנולוגיה ובכמות שיגורים. היא משתפת פעולה עם נאס״א, ומשגרת לוויינים וציוד קבוע.

Blue Origin מתמקדת בשלב זה בחוויה. היא מכוונת לאליטה תרבותית (כמו קייטי פרי וגייל קינג) כדי ליצור הד ציבורי.

Virgin Galactic פתחה את השערים לתיירים פחות אמידים, אבל עדיין נתקלת בעיכובים טכניים.

תרגום הסרטון

גייל קינג מנגבת דמעה בזמן שהיא נוסעת, יחד עם קייטי פרי ועוד ארבע אסטרונאוטיות נוספות, לעבר כן השיגור. אחת אחת. הן מצלצלות בפעמון כאן. גייל, שפוחדת מטיסות, נראית מפוחדת. זוהי התגברות על חומת פחד, מחסום.

אני חושב שזה יהיה עבורה חוויה מטהרת במובנים רבים.

צוות הנשים כולו אוחז ידיים בתפילה. ואז מגיע הזמן להיכנס לקפסולה.

"אישור לשיגור."
"כן, בייבי. אישור לשיגור."
"המילים האהובות עליי."

בשעה 9:30 בבוקר, השיגור. הרקטה המריאה לחלל. הרקטה חצתה את גובה 80,000 רגל, במהירות של 1,300 מייל לשעה (2,092 ק"מש)

אופרה נרגשת

אופרה צופה בחברתה הטובה יוצאת לחלל. היא וארוסה של קייטי פרי, אורלנדו בלום, ניחמו זה את זו.

הנשים חוו ארבע דקות של חוסר משקל. קייטי הרימה חיננית (פרח) מול המצלמה.

הן צפות. הן חסרות משקל. הן חוות אפס כבידה בפעם הראשונה בחייהן. הן הוצפו מהנוף שראו.

"הו, תראו את הירח, חבר'ה. אני פשוט חייבת להגיד לכם… תראו את הירח. תראו."

ואז הגיע הזמן לחזור לכדור הארץ.

"ברוכות השבות לכדור הארץ"

מייסד אמזון, ג'ף בזוס, חווה רגע מביך, נפל עם פניו קדימה בזמן שבדק את הקפסולה. ארוסתו, לורן סאנצ'ס, הייתה הראשונה לצאת.

גייל הרימה את ידיה לשמיים. "אני פשוט צריכה רגע עם הקרקע." היא כרעה על ברכיה ."רק להוקיר את הקרקע לרגע" ונשקה לאדמה.

קייטי הרימה את החיננית היחידה שלה לעבר השמיים. היא לקחה את הפרח לחלל כדי לכבד את בתה בת ה-4, דייזי, שקראה לה במהלך הנחיתה.

ג'סטין קייטי, כוכבת הפופ, גם היא נשקה לקרקע.

"החוויה הזו היא רק שנייה להיותי אמא "

במסיבת עיתונאים שאלו את גייל על המבט המפוחד שהיה על פניה.

גייל:

"ברגע ההוא הייתי כל כך מפוחדת. רק רציתי להיכנס למושב שלי. רק להיכנס לקפסולה ולשבת. בחיים – בחיים – לא חשבתי שאוכל לעשות דבר כזה. וואו."

לסרטונים נוספים מערוץ © Inside Edition עם כתוביות בעברית או תרגום תוכן לעברית לחצו על הקישור

 

 

טסלה והחזון של אילון מאסק

סרטון מערוץ היוטיוב של © TED

היזם אילון מאסק מייסד PayPal, Tesla Motors ו-SpaceX מתראיין אצל כריס אנדרסון בשנת 2013 על הפרויקטים בעלי החזון שלו, הכוללים מכונית חשמלית בשיווק המוני, חברת ליסינג לאנרגיה סולארית ורקטה לשימוש חוזר מלא. TEDTalks הוא פודקאסט וידאו יומי של מיטב ההרצאות וההופעות מכנס TED, שבו ההוגים והעושים המובילים בעולם מעבירים את שיחת חייהם תוך 18 דקות (או פחות). הרצאות על טכנולוגיה, בידור ועיצוב — בתוספת מדע, עסקים, סוגיות גלובליות, אמנויות ועוד.

למה ביידן לא מפרגן לאילון מאסק?

תרגום תוכן, סרטון – The REAL Reason why Joe Biden Hates Elon Musk מערוץ היוטיוב © Wealth UP המעלה סרטונים על  תעשיית ועתיד כלי הרכב החשמליים.

חתול שחור עבר בין ביידן למאסק

חתול שחור עבר בין אילון מאסק לבין ג'ו ביידן שמעולם לא פרגן ל-טסלה או ל-SpaceX. יש כמה ספקולציות לסיבה שהנשיא מסרב להכיר בטסלה כחברת המכוניות החשמליות המובילה.

ביידן מתעלם ממאסק

ב-8 בפברואר 2022, הנשיא ביידן התייחס לראשונה ובפעם היחידה לטסלה כ" יצרנית הרכב החשמלי הגדולה ביותר של האומה שלנו". הדברים באו בהפתעה כי ביידן מעולם לא הכיר בטסלה המייצרת כמיליון רכבים חשמליים בכל שנה כמובילה בייצור רכבים חשמליים. ביידן התייחס תמיד לג'נרל מוטורס ופורד כיצרניות המובילות. המנכ"לים של GM ופורד מוזמנים קבועים  לאירועי הבית הלבן, בעוד שאילון מאסק מעולם לא קיבל הזמנה לאף אחד מהם.

התשובה פשוטה – האיגודים המקצועיים

כבר זמן מה שביידן מנסה בגלוי להשיג את תמיכתם של חברי האיגוד שעברו לצד המפלגה הרפובליקנית למרות שהיו תומכי הדמוקרטים בעבר. אם מסתכלים על הנשיא לשעבר, ברק אובמה, הוא זכה בבחירות 2012 ב-61% מקולות משקי הבית של האיגודים, ארבע שנים מאוחר יותר הילרי קלינטון זכתה ב-51%. למרות הפופוליזם האגרסיבי ומדיניות הסחר הפרוטקציוניסטית של דונלד טראמפ ביידן הצליח להגדיל את זה ל-57% ממשקי הבית בבחירות לנשיאות 2020.

ביידן התחייב להיות "הנשיא הכי פרו-איגוד אי פעם" וזה די ניכר במדיניות שלו

ביידן שם את האיגודים המקצועיים במרכז סדר העדיפויות שלו. אחת הסיבות לניצחונו של ביידן בבחירות הייתה התמקדותו בעובדים ובאיגודים המקצועיים במדיניות מפתח בהן הקרב היה צמוד. אחת המדיניות הכי פרו-איגודית המתייחסת לתעשיית הרכב החשמלי היא זיכוי המס על רכישות בחקיקה "לייצר שוב טוב יותר" ("Build Back Better") של ביידן.

הצעת החוק המקורית הייתה שכל מי שיקנה רכב חשמלי יקבל זיכוי מס בסך 7,500 דולר וזיכוי נוסף של 4,500 דולר עבור רכבי החשמל שנבנו במפעלים המאוגדים במלואם, ביניהם פורד ג'יפ קרייזלר ו- GM. יצרניות הרכב האחרות, כולל טסלה, אינן מאוגדות.

ההצהרה של מאסק שעוררה האשמות של צביעות

מאסק היה הבוטה ביותר לגבי מדיניות ביידן שנועדה בבירור להעדיף את יצרני רכב מאוגדים על פני אלה שאינם מאוגדים. בדצמבר 2021 מאסק עודד את הקונגרס להצביע על סובסידיות הרכבים החשמליים של ביידן. במהלך ראיון בשידור חי בוול סטריט ג'ורנל, מאסק אמר, "אני ממש אומר להיפטר מכל הסובסידיות", הצהרה שעוררה האשמות של צביעות, בהתחשב בכך שטסלה הייתה המרוויחה הגדולה ביותר מהזיכויים לרכבים חשמליים בארה"ב כבר משנת 2008.

ביידן מתעלם ממאסק

נכון לסוף השנה שעברה, תומכי טסלה החלו להתסיס את הבית הלבן להכיר בהובלת תחום הרכבים החשמליים ע"י טסלה., כתבים גם התחילו לשאול את הבית הלבן שאלות בנוגע לאי הזמנת אילון מאסק לאירועים הקשורים לרכבים חשמליים בהם נכחו מנכ"לי GM ופורד.. מאסק, שתמיד להוט להעלות את המתח, צייץ בטוויטר ב-30 בינואר ואמר: "מסיבות לא ידועות,   FLOTUS@ (הנשיא ביידן בטוויטר) אינו מסוגל לומר את המילה 'טסלה'."

האם הכל הסתדר?

ב-8 בפברואר, ביידן למעשה הצליח לומר את המילה "טסלה", אבל זה היה אחרי שהוא שיבח "חברות איקוניות כמו GM ופורד על ייצור רכב חשמלי חדש". אבל עכשיו, כשביידן למעשה הזכיר את המילה "טסלה", האם זה אומר שהכל הסתדר?ובכן לא באמת. לפי האתר Electrek, ההכרה של ביידן הייתה רק גלולת קסם שגרמה למעריצי אילון מאסק להירגע.

עם זאת, זה מאוד לא סביר שאלון מאסק יופיע אי פעם בתצלום של ביידן בהקשר של רכבים חשמליים או יתמוך במדיניות של ביידן בנושא. אין סיכוי שביידן ישנה את דעותיו הפרו-איגודיות או את נטיותיו האנטי-איגודיות של מאסק. אם יתקיימו היום בארה"ב בחירות לנשיאות, אין סיכוי שאלון מאסק יצביע עבור ביידן.

יש מתח בין השניים כבר די הרבה זמן, מאסק אפילו התייחס לביידן כ-"בובת גרב לחה בצורת אדם" וגם והשיב לאחד המשתמשים בטוויטר -"ביידן מתייחס לציבור האמריקאי כמו טיפשים".

אבל למה שבידן יתעלם מטסלה?

עיתונאים שאלו את ג'ן פסקי, דוברת הבית הלבן לשעבר מדוע מאסק לא הוזמן לבית הלבן. לפי הניו יורק פוסט פסקי אמרה שהסיבה יכולה להיות נעוצה בכך ששלושת החברות שהוזמנו לבית הלבן הן המעסיקות  הגדולות ביותר של איגוד עובדי הרכב (United Auto Workers) ורוב העובדים השעתיים של טסלה אינם מאוגדים. אילון מאסק פרסם סדרה של ציוצים בטענה שממשל ביידן "עשה כל שביכולתו כדי להתעלם מחברת הרכב והאנרגיה הנקייה בשבועות האחרונים".

מאסק: "הדמוקרטים כבר לא מי שהם היו פעם "

בהמשך מאסק גם התלהם נגד המפלגה הדמוקרטית וצייץ למנחה הפודקאסט Pod Save America ג'ון פברו, ששימש בעבר כמנהל כתיבת נאומים של הנשיא לשעבר ברק אובמה. מאסק כתב "הדמוקרטים כבר לא מי שהם היו פעם וכבר לא מייצגים חסד". בהמשך מאסק צייץ "בעבר הצבעתי לדמוקרטים כי הם ייצגו את החסד אבל הם הפכו למפלגת הפילוג והשנאה, אז אני לא יכול יותר לתמוך בהם ואצביע לרפובליקנים, צפו במסע הטריקים המלוכלכים הדמוקרטים נגדי".

האם ממשל ביידן ימשיך להתעלם מטסלה?

פברו נזף במאסק על שינוי ליבו הפוליטי.בציוץ שהעלה אמר "היי בנאדם, אם אתה רוצה לתמוך בחבורה של שונאי רכב חשמלי מכחישי אקלים, זה תלוי בכם". פברו המשיך -" לא בטוח שזה עוזר למטרה שהקדשת לה הרבה מחייך". מאסק ענה שביידן אינו מודה שהיצרן הגדול ביותר של מכוניות חשמליות בשוק היא טסלה.

כאמור, בידן הכיר פומבית בטסלה רק פעם אחת, בפברואר 2022. מאז, טסלה התקדמה ושברה שיאים אבל ממשל ביידן ממשיך להתעלם ממנה.