פורסם בתאריך ינואר 9, 2022 ע"י זהמהזה
50 שנה לנחיתה על הירח. שרבוט גוגל (Google Doodle) "דודל" הוא איור המבוסס על סמלילה של גוגל. ערוץ היוטיוב GoogleDoodles מעלה שרבוטים לאירועים הקשורים למפורסמים. נכון לחודש ינואר 2022 הערוץ צבר 2,200,000 מנויים ו- 441,690,158 צפיות. משימת אפולו 11 של נאס"א בחודש יולי 1969 שינתה את עולמנו על ידי הנחיתה המוצלחת של בני אדם על פני הירח והחזרתם הביתה בשלום בפעם הראשונה בהיסטוריה. דודל לוקח אותנו דרך המסע אל הירח ובחזרה עם ידע ממקור ראשון, אסטרונאוט לשעבר וטייס מודול הפיקוד של אפולו 11 מייקל קולינס.
פורסם בתאריך פברואר 18, 2019 ע"י זהמהזה
ערוץ היוטיוב הגרמני © Kurzgesagt – In a Nutshell (בקצרה על קצה המזלג, בגרמנית הכוונה – בקיצור על קליפת אגוז) נוסד על ידי פיליפ דטמר מעלה סרטונים חינוכיים מצוירים, בדרך כלל בנושאים מדעיים, כדוגמת המפץ הגדול וגם בנושאים פוליטיים ופילוסופיים שונים כגון משבר המהגרים באירופה או ניהיליזם אופטימי. נכון לחודש יוני 2023 הערוץ צבר 20,700,489 מנויים ו- 2,352,417,713 צפיות. הסרטון הפעם – בניית בסיס על מאדים זה רעיון נוראי: בואו נעשה את זה! מסביר את הקושי בהתיישבות עתידית על מאדים. תרגום לעברית: Nitsan Even / guy zrihen / שניר סודרי
התיישבות על מאדים הוא מושג המתייחס להתיישבות בני אדם על פני כוכב הלכת מאדים. נכון לעכשיו, רעיון זה לא מומש, ורגל אדם טרם דרכה על הקרקע של מאדים. לפי ארגון נאס"א, נקבעה המטרה לשלוח משימה מאוישת למאדים בשנות השלושים של המאה ה־21, בנוסף, ישנם גופים לא-ממשלתיים, דוגמת החברה ההולנדית Mars One, המתכננת לשלוח בני־אדם בשנת 2026. במקומות שונים בעולם נערכות הדמיות כדי לבחון מבעוד מועד את הבעיות בהתיישבות האדם על מאדים, כשהמרכזי ביניהם מתרחש במדינת יוטה שבארצות הברית. בישראל ערך ב־2018 ארגון D-MARS הדמיה במכתש רמון כדי לבחון את תפקוד הצוות בבידוד המדמה את הסביבה הגאולוגית במאדים (ןיקיפדיה).
פורסם בתאריך יולי 15, 2018 ע"י זהמהזה
כיצד יראו החיים על הירח – Ted-Ed היא פלטפורמה המאפשרת למשתמשים לקחת סרטוני וידאו של TED או YouTube וליצור סביבם שיעור מותאם אישית באמצעות שאלות, תכנים להעמקה, קבוצות דיון ועוד. את השיעור ניתן להפיץ באופן פומבי או פרטי ולעקוב אחר השימוש שנעשה בו. כל משתמש יכול להנות גם מספריית תכנים מספריית תכנים שהועלו על ידי צוות האתר או משתמשים אחרים. הסרטון הנוכחי מנסה איך יראו החיים על הירח, חזון שאינו כה רחוק ומתוכנן על ידי סוכנות החלל האירופית לשנת 2020. תרגום לעברית: Ido Dekkers עריכה: Tal Dekkers
הירח הוא הלוויין הטבעי היחיד של כדור הארץ. הוא נקרא גם לבנה או סהר בעברית, ולונה (Luna) במינוח המדעי (בלטינית), וזאת כדי להבדילו מירחים של גורמי שמים אחרים. קוטרו 3,474 קילומטרים, מעט יותר מרבע קוטר כדור הארץ. הקרבה היחסית בגודל בין כדור הארץ לירחו היא נדירה. הגוף הנוסף היחיד במערכת השמש שיש לו ירח קרוב יחסית לגודלו שלו הוא כוכב הלכת הננסי פלוטו. במערכת השמש עשרות רבות של ירחים, ומדי שנה מתגלים מספר ירחים נוספים, בעיקר סביב צדק ושבתאי. בעוד שמרבית הירחים הסובבים את כוכבי הלכת החיצוניים (וגם ירחי מאדים) הם אסטרואידים שנלכדו, בסוף המאה ה-20 החלו להתגלות אסטרואידים רבים אשר להם גם ירחים. לכדור הארץ יש ירח אחד. למאדים יש שני ירחים. לצדק 79 ירחים, בהם ארבעה גדולים שניתן לראות במשקפת הקרויים גם הירחים הגליליאניים, ובהם ל-50 יש שמות. לשבתאי 62 ירחים ובהם ל-53 יש שמות. לאורנוס 27 ירחים. לנפטון 14 ירחים. לפלוטו 5 ירחים. לאריס ירח אחד. להאומיה שני ירחים. (לקוח מויקיפדיה)
פורסם בתאריך אפריל 3, 2018 ע"י זהמהזה
פי בי אס מרחב-זמן הוא ערוץ יוטיוב מוביל החוקר את החלל, את שיגעון האסטרופיזיקה, את אפשרויות המדע הבדיוני ואת כל מה שתוכלו לחשוב עליו מעבר לכדור הארץ. מנחה הערוץ הוא האסטרופיזיקאי מת'יו ג'ון אודוד. נכון לחודש אפריל 2018 הערוץ צבר 1,157,081 מנויים ו- 92,462,149 צפיות. בסרטון הפעם – האם כוח המשיכה הוא אשליה?