קריאה

באתר זה מה זה (זהמהזה) zemaze.co.il, מיזם שיתופי להעלאת סרטונים מכל העולם עם כתוביות בעברית תמצאו סרטונים תחת הערך קריאה.

מה זה דיסלקסיה

מה זה דיסלקסיה. סרטון מערוץ היוטיוב © TED-Ed

המשימה של TED-Ed היא ליצור שיעורים ששווה לשתף. האכילו והרחיבו את הסקרנות שלכם עם מסרטוני האנימציה עטורי הפרסים של הערוץ שפורסמו ב-YouTube.

הסרטונים וחומרי למידה נוספים זמינים ב- http://ed.ted.com/get_involved

הסרטון הפעם – דיסלקסיה משפיעה על עד 1 מכל 5 אנשים, אך החוויה של דיסלקסיה אינה תמיד זהה. הקושי בעיבוד שפה קיים לאורך ספקטרום כזה שלא בהכרח מתאים עם תוויות כמו "רגיל" ו"פגום". קלי סנדמן-הרלי דוחקת בנו לחשוב שוב על תפקוד המוח הדיסלקטי ולחגוג את המגוון הנוירולוגי של המוח האנושי. מוגש על ידי קלי סנדמן-הארלי, תרגום לעברית: עידו דיקרס, עריכה: בנימין זינשטיין.

קורס זריז | איך ומתי אנחנו קוראים | ספרות אנגלית #1

ספרות אנגלית – קראש קורס (קורס זריז) CrashCourse הנו ערוץ יוטיוב חינוכי, מנחי הערוץ הם האנק גרין (כימיה ופילוסופיה), פיל פלייט (אסטרונומיה), ניקול סוויני (סוציולוגיה), קארי-אן פילבין (מחשבים ומדעים), קרייג בנזין (קולנוע והיסטוריה), מייק רוגנטה (מיתולוגיה), ג'ייקוב קליפורד ואדריאן היל (כלכלה) וג'ון גרין (היסטוריה). נכון לחודש אפריל 2018 הערוץ צבר 7,477,732 מנויים ו- 810,686,895 צפיות. בפרק הספרות הנוכחי ג'ון גרין טוען שכתיבה איכותית נובעת מהרצון לשתף רעיונות מורכבים וחוויות בין אנשים. הפקה ובימוי: סטן מולר / ניהול תסריט: מרדית' דאנקו / מפיקה שותפה: דניקה ג'ונסון / כתבו: ג'ון גרין וראול מאייר / גרפיקה: Thought Bubble.

סִפרות אנגלית היא ספרות שמקורה באנגליה, והיא כתובה בשפה האנגלית. עם זאת, במובן רחב יותר המונח "ספרות אנגלית" יכול לציין כל ספרות הכתובה באנגלית, ללא קשר למקום הכתיבה או למוצא המחבר. הספרות האנגלית מהווה חלק מן הספרות הבריטית בכללותה, יחד עם ספרות סקוטית הנכתבת בנוסף לאנגלית גם בשפה הסקוטית, ספרות וולשית הנכתבת גם בוולשית, והספרות האירית הנכתבת גם באירית. הספרות האמריקאית, הנכתבת באנגלית אמריקאית (להבדיל מן הספרות האנגלית הנכתבת באנגלית בריטית), הספרות האוסטרלית (הכתובה באנגלית אוסטרלית), הספרות הקנדית (הכתובה באנגלית קנדית), וספרויות שהן במקור ממדינות דוברות אנגלית אחרות, נקראות גם לפעמים תחת השם "ספרות אנגלית". המסמך הספרותי האנגלי הראשון שידוע עליו, הוא האפוס ביאוולף, הכתוב באנגלית עתיקה, ומספר על בן שבט גרמאני הנאבק ביצורים מפלצתיים. פלישת הנורמנים מצרפת לאנגליה הכניסה את השפה הנורמנית לתודעה במאה ה-11, והשפיעה רבות על הספרות האנגלית, כגון שירים על מעללי גבורה שהיו נפוצים באזור צרפת, וספרות רומאנית. השפעה זו העשירה מאוד את הספרות האנגלית של אז, שהרבתה לחקות את המודל הנורמני, ותרמה רבות לצמיחה מחדש של הספרות האנגלית במאה ה-14. (לקוח מויקיפדיה)