פורסם בתאריך ינואר 9, 2022 ע"י זהמהזה
50 שנה לנחיתה על הירח. שרבוט גוגל (Google Doodle) "דודל" הוא איור המבוסס על סמלילה של גוגל. ערוץ היוטיוב GoogleDoodles מעלה שרבוטים לאירועים הקשורים למפורסמים. נכון לחודש ינואר 2022 הערוץ צבר 2,200,000 מנויים ו- 441,690,158 צפיות. משימת אפולו 11 של נאס"א בחודש יולי 1969 שינתה את עולמנו על ידי הנחיתה המוצלחת של בני אדם על פני הירח והחזרתם הביתה בשלום בפעם הראשונה בהיסטוריה. דודל לוקח אותנו דרך המסע אל הירח ובחזרה עם ידע ממקור ראשון, אסטרונאוט לשעבר וטייס מודול הפיקוד של אפולו 11 מייקל קולינס.
פורסם בתאריך נובמבר 23, 2019 ע"י זהמהזה
ערוץ היוטיוב הגרמני © Kurzgesagt – In a Nutshell (בקצרה על קצה המזלג, בגרמנית הכוונה – בקיצור על קליפת אגוז) נוסד על ידי פיליפ דטמר מעלה סרטונים חינוכיים מצוירים, בדרך כלל בנושאים מדעיים, כדוגמת המפץ הגדול וגם בנושאים פוליטיים ופילוסופיים שונים כגון משבר המהגרים באירופה או ניהיליזם אופטימי. נכון לחודש יוני 2023 הערוץ צבר 20,700,489 מנויים ו- 2,352,417,713 צפיות. הסרטון הפעם – אנרגיית ההיתוך מוסברת, כיצד פועל היתוך גרעיני והאם הוא רעיון טוב? תרגום לעברית: Kfir Krakauer
פורסם בתאריך ינואר 20, 2019 ע"י זהמהזה
נבואת ירח הדם, סוף העולם הגיע. ב- 21/01/2019 הירח יהפוך אדום וסוף העולם יגיע. כך טוענים תיאורטיקנים שלדבריהם ניתן למצוא לכך רמזים בספר חזון יוחנן, פרק ו', פסוק 12: "וארא בפתחו את-החותם הששי והנה רעש גדול ויקדר השמש כשק שער והירח נהפך לדם". ליקוי הירח "ירח הדם" מתרחש כשהירח נכנס תחת הצל של כדור הארץ. בערך פעמיים בשנה הירח המלא חוצה את מישור התנועה של כדור הארץ וזה חוסם את אור השמש ומחשיך לכמה שעות את הירח, כשרק קרני שמש אדומות מצליחות לעבור דרך אטמוספירת הארץ ולהאיר אותו. אחרי כל הנבואות גם מצד הרבנים, סרטון של נוצרי שמצהיר בערוץ היוטיוב שלו שהוא ממתין לחזרתו של ישו אבל לא מאמין שהפעם זה יקרה.
ירח דם זאבי
פורסם בתאריך יולי 15, 2018 ע"י זהמהזה
כיצד יראו החיים על הירח – Ted-Ed היא פלטפורמה המאפשרת למשתמשים לקחת סרטוני וידאו של TED או YouTube וליצור סביבם שיעור מותאם אישית באמצעות שאלות, תכנים להעמקה, קבוצות דיון ועוד. את השיעור ניתן להפיץ באופן פומבי או פרטי ולעקוב אחר השימוש שנעשה בו. כל משתמש יכול להנות גם מספריית תכנים מספריית תכנים שהועלו על ידי צוות האתר או משתמשים אחרים. הסרטון הנוכחי מנסה איך יראו החיים על הירח, חזון שאינו כה רחוק ומתוכנן על ידי סוכנות החלל האירופית לשנת 2020. תרגום לעברית: Ido Dekkers עריכה: Tal Dekkers
הירח הוא הלוויין הטבעי היחיד של כדור הארץ. הוא נקרא גם לבנה או סהר בעברית, ולונה (Luna) במינוח המדעי (בלטינית), וזאת כדי להבדילו מירחים של גורמי שמים אחרים. קוטרו 3,474 קילומטרים, מעט יותר מרבע קוטר כדור הארץ. הקרבה היחסית בגודל בין כדור הארץ לירחו היא נדירה. הגוף הנוסף היחיד במערכת השמש שיש לו ירח קרוב יחסית לגודלו שלו הוא כוכב הלכת הננסי פלוטו. במערכת השמש עשרות רבות של ירחים, ומדי שנה מתגלים מספר ירחים נוספים, בעיקר סביב צדק ושבתאי. בעוד שמרבית הירחים הסובבים את כוכבי הלכת החיצוניים (וגם ירחי מאדים) הם אסטרואידים שנלכדו, בסוף המאה ה-20 החלו להתגלות אסטרואידים רבים אשר להם גם ירחים. לכדור הארץ יש ירח אחד. למאדים יש שני ירחים. לצדק 79 ירחים, בהם ארבעה גדולים שניתן לראות במשקפת הקרויים גם הירחים הגליליאניים, ובהם ל-50 יש שמות. לשבתאי 62 ירחים ובהם ל-53 יש שמות. לאורנוס 27 ירחים. לנפטון 14 ירחים. לפלוטו 5 ירחים. לאריס ירח אחד. להאומיה שני ירחים. (לקוח מויקיפדיה)
פורסם בתאריך אפריל 8, 2018 ע"י זהמהזה
קראש קורס (קורס זריז) CrashCourse הנו ערוץ יוטיוב חינוכי, מנחי הערוץ הם האנק גרין (כימיה ופילוסופיה), פיל פלייט (אסטרונומיה), ניקול סוויני (סוציולוגיה), קארי-אן פילבין (מחשבים ומדעים), קרייג בנזין (קולנוע והיסטוריה), מייק רוגנטה (מיתולוגיה), ג'ייקוב קליפורד ואדריאן היל (כלכלה) וג'ון גרין (היסטוריה). נכון לחודש אפריל 2018 הערוץ צבר 7,477,732 מנויים ו- 810,686,895 צפיות. בסרטון הנוכחי פיל סוקר את הירח שלנו, החל מתכונות פני השטח, דרך הליבה ובחזרה לתיאוריות לגבי היווצרות הירח. הופק בשיתוף עם סקוורספייס / כתב והגיש: פיל פלייט / עריכת תסריט: בלייק דה פסטינו / ייעוץ: ד"ר מישל ת'אלר בימוי / ניקולס ג'נקינס פיקוח ועריכה: ניקול סוויני / עיצוב סאונד מייקל ארנדה / גרפיקה: Thought Café. תרגום לעברית:
הירח הוא הלוויין הטבעי היחיד של כדור הארץ. הוא נקרא גם לְבָנָה או סהר בעברית, ולונה (Luna) במינוח המדעי (בלטינית), וזאת כדי להבדילו מירחים של גורמי שמים אחרים. קוטרו 3,474 קילומטרים, מעט יותר מרבע קוטר כדור הארץ. הקרבה היחסית בגודל בין כדור הארץ לירחו היא נדירה. הגוף הנוסף היחיד במערכת השמש שיש לו ירח קרוב יחסית לגודלו שלו הוא כוכב הלכת הננסי פלוטו. אופן היווצרותו של הירח שנוי במחלוקת. הודות לקרבתו הרבה של הירח לכדור הארץ ניתן לצפות בו בקלות ללא טלסקופ או משקפת, ואף להבחין במכתשים הרבים הפזורים עליו. בירח קל מאוד להבחין במהלך הלילה, ולעיתים ניתן להבחין בו גם במהלך היום. בשל קרבתו, הוא גם גרם השמים היחיד שבני אדם נשלחו אליו ושדרכה עליו רגל אנוש. ב-1959 שיגרה ברית המועצות שלוש חלליות לחקר הירח: לונה 1, לונה 2 ולונה 3. תוכנית אפולו האמריקנית הייתה התוכנית היחידה שבמסגרתה נשלחו חלליות מאוישות לירח. הנחיתה המאוישת הראשונה עליה התבצעה במשימה אפולו 11 ביולי 1969, ועד1972 בוצעו במסגרת התוכנית חמש נחיתות מאוישות נוספות עליו. (לקוח מויקיפדיה)
פורסם בתאריך אפריל 8, 2018 ע"י זהמהזה
ערוץ היוטיוב החינוכי קראש קורס (קורס זריז) CrashCourse מעלה תכנים במגוון נושאים. מנחי הערוץ הם האנק גרין (כימיה ופילוסופיה), פיל פלייט (אסטרונומיה), ניקול סוויני (סוציולוגיה), קארי-אן פילבין (מחשבים ומדעים), קרייג בנזין (קולנוע והיסטוריה), מייק רוגנטה (מיתולוגיה), ג'ייקוב קליפורד ואדריאן היל (כלכלה) וג'ון גרין (היסטוריה). נכון לחודש נובמבר 2019 הערוץ צבר 10,477,732 מנויים ו- 1,150,514,290 צפיות. הסרטון הנוכחי, שיעור האסטרונומיה המתמקד בכוכב חמה. עריכה: בלייק דה פסטינו ייעוץ: ד"ר מישל ת'אלר / בימוי: ניקולס ג'קסינס / עורכת: ניקול סוויני / גרפיקה: Thought Café / תרגום לעברית:
כוכב חמה (בלועזית: Mercury, מרקורי) הוא כוכב הלכת הקרוב ביותר לשמש. מרחקו הממוצע ממנה הוא כ־58,000,000 קילומטרים, שהם כ־0.387 יחידות אסטרונומיות. מבחינת מסתו, הוא כוכב הלכת השמיני והקטן ביותר במערכת השמש, ואין לו ירחים. עד כה הגיעו לכוכב שני רכבי מחקר מכדור הארץ: הגשושית מארינר 10, שביקרה בו מספר פעמים החל משנת 1974, והגשושית בין השנים 2008–2015. כוכב חמה קטן בהרבה מכדור הארץ, ודומה בגודלו לירח. קוטרו 4,878 קילומטרים. כוח המשיכה על פניו קטן פי 2.5 מאשר על־פני כדור הארץ. כמו כן, אין לו ירחים, אין בו מים וכאמור אף לא אטמוספירה. אור השמש על פני כוכב חמה חזק פי 8.9 מאשר על כדור הארץ, ועוצמת הקרינה המגיעה אל פניו היא 9126.6 וואט למ"ר. פני השטח של כוכב חמה מכוסים מכתשים בדומה לירח. אחד ממאפייניו הבולטים ביותר של פני הכוכב (ממה שצולם) הוא Caloris Basin, מכתש שקוטרו כ־1350 ק"מ. (לקוח מויקיפדיה)
פורסם בתאריך אפריל 7, 2018 ע"י זהמהזה
נאט וחברים Nat and Friends הוא ערוץ יוטיוב קטן אבל מעניין החוקר את טכנולוגיות חיי היום יום. בסרטונים של הערוץ ראיונות עם מהנדסים, חוקרים ומדענים. נכון לחודש דצמבר 2019 הערוץ צבר 209,744 מנויים ו- 30,523,581 צפיות. בסרטון הנוכחי נאט ולו חוקרות את התמונות של גוגל ארת' (google earth), מה מקור התמונות הדיגיטליות התלת מימדיות הטובות ביותר של הפלנטה שלנו, איך הן נאספות וכל כמה זמן הן מתחדשות.