ערוץ היוטיוב של פול ברבאטו (בארבי) גאוגרפיה עכשיו © Geography Now מסקר את מדינות העולם מבחינה גיאופוליטית. נכון לחודש ספטמבר 2022 הערוץ צבר 3,030,000 מנויים ו- 392,053,070 צפיות. הסרטון הפעם- ירדן.
מלך ירדן
באתר זה מה זה (זהמהזה) zemaze.co.il, מיזם שיתופי חברתי להעלאת סרטונים מכל העולם עם כתוביות בעברית, תמצאו סרטונים תחת הערך מלך ירדן.
עד כמה חזק עבדאללה השני, מלך ירדן
העולם עכשיו NowThis World הנו ערוץ יוטיוב המביא עובדות מהחדשות העולמיות תוך בדיקת הנתונים ההיסטוריים. נכון לחודש אוגוסט 2018 הערוץ צבר 1,869,226 מנויים ו- 432,814,614 צפיות. הסרטון הפעם – לאחר שדאע"ש פירסם סרטון של טייס קרב ירדני מוצא להורג, מלך ירדן עבדאללה השני הורה על תגובה צבאית מהירה ועוצמתית. מאז קנה לעצמו שם של מנהיג שאין להמעיט בערכו. אז מיהו המלך עבדאללה השני ומדוע כולם מכנים אותו "המלך הלוחם"? תרגום לעברית: Yaar Bach / Nitsan Even
המלך עבדאללה השני הוא בנו הבכור של חוסיין, מלך ירדן, ונינו של עבדאללה הראשון, מלכהּ הראשון של הממלכה הירדנית. לאחר מות אביו הוכתר כמלך ירדן ב-7 בפברואר 1999. אחיו של המלך חוסיין, הנסיך חסן, היה יורש העצר במשך רוב תקופת מלכותו של חוסיין, אך מעט לפני מותו החליט המלך להעביר את הכתר אל בנו. הסיבה להדחתו הייתה בין השאר רצונו של חוסיין להעביר את המלוכה לצאצאיו שלו. עבדאללה הנחשב לאדם מערבי, והוא אף מתבטא באנגלית טוב יותר מאשר בערבית ספרותית. תחת הנהגתו נוטה ירדן לקו מדיני פרו-אמריקני ולקשרים הדוקים עם המערב, מדיניות שמעוררת לעיתים קרובות ביקורת מצד שכנותיה הערביות. עם הכתרתו הצהיר עבדאללה כי בכוונתו לשמור על הסכם השלום עם ישראל. נוטל חלק בשיחות השלום בין ישראל לרשות הפלסטינית, והשתתף בפסגת שארם א-שייח' ופסגת עקבה. כיום נשוי לראניה, מלכת ירדן, ילידת כווית בת למשפחה ממוצא פלסטיני, לזוג ארבע ילדים. ירדן השתתפה בפעולות אמריקניות כנגד ארגון "המדינה האיסלאמית". ב-2015 שיתף פעולה עם הליגה הערבית בהתקפות על הכוחות החות'ים בתימן. – לקוח מויקיפדיה. המלך עבדאללה הוא ניאו-ליברל מוצהר. תפיסתו הכלכלית-חברתית זעזעה את היסודות שעליהם הושתת החוזה החברתי בין המשטר לבין קהילת המיעוט העבר-ירדני המהווה את בסיס כוחו: נאמנות תמורת קיום בסיסי בכבוד. כאשר עלה המלך עבדאללה לשלטון בפברואר 1999 התחוור בהדרגה כי מדיניותו מכוונת להרחבת בסיס התמיכה והלגיטימציה של המשטר באמצעות קידום הפרטה וצמצום בשירותים שמעניקה המדינה לאזרחיה, ובעיקר לאוכלוסייה העבר-ירדנית. בכלכלה קטנה ומוגבלת כמו של ירדן התוצאה המיידית הייתה פריצת דרך לשחיתות בקנה מידה חדש. (ד"ר אסף דוד)