מבצע עם כלביא

באתר זה מה זה (זהמהזה) zemaze.co.il, מיזם שיתופי חברתי להעלאת סרטונים מכל העולם עם כתוביות בעברית תמצאו סרטונים תחת הערך מבצע עם כלביא.

הנשקים של ישראל 2026

הנשקים של ישראל 2026.

הנשקים של ישראל 2026. תרגום תוכן, סרטון מערוץ היוטיוב © IronSight Media. הערוץ מביא  סיקורים מעמיקים של עוצמה צבאית עולמית, טכנולוגיית הגנה מתקדמת ואסטרטגיית לוחמה מודרנית.

הסרטון הפעם – ארסנל 2026 המתקדם של ישראל מאפשר הצצה אל מלחמות העתיד. המערכות הללו אינן רק נשקים. הן סמני עוצמה, דיוק, והתכוננות לקראת מה שיגיע.

בעולם המתנדנד על סף סכסוך מתמשך, מדינה אחת ממשיכה להגדיר מחדש את שדה הקרב. ישראל, קטנה בגודל אבל חסרת מתחרים בחדשנות. התעשייה הביטחונית שלה כותבת מחדש את חוקי המלחמה המודרנית. מכטב"מים המופעלים על ידי בינה מלאכותית ועד למגיני לייזר, לא מדובר במדע בדיוני אלא במערכות שנבדקו בזירות אמיתיות. חלק מהמקרים עדיין מסווגים.

שנת 2026 – נקודת מפנה

שנת 2026 עשויה להיות נקודת מפנה כי מה שישראל בונה עכשיו ישנה את אופן הלחימה של מחר. היום נסקור את עשרת הנשקים הישראליים המתקדמים ביותר לשנת 2026, ממערכות הגנה אווירית פורצות דרך, דרך טילים מהדור הבא ועד לטכנולוגיות קרקעיות שישנו את המשחק. חלקם מוכרים לכם ויש כאלה שיפוצצו לכם את התודעה. שימו לב במיוחד למספר אחד, הוא לא רק חזק אלא עשוי להיות מערכת הקרב המתקדמת ביותר על פני כדור הארץ.

מגן אור (Iron Beam) – מגן לייזר מטילים הראשון בעולם

תארו לעצמכם את האפשרות לעצור רקטה בעזרת קרן אור. זה לא מדע בדיוני, זאת מערכת הלייזר הישראלית להגנה מטילים שבונה רפאל. זו מערכת הלייזר הראשונה בעולם שמופעלת בהיקף מבצעי. מגן אור משתמשת בלייזר של 100 קילו־ואט לחימום והרס רקטות, פגזים, ואפילו מזל"טים במהירות האור. בלי עמודי עשן, בלי יירוטים מסורתיים, בלי טילים בשווי מיליונים. רק הגנה נקייה, שקטה, בלתי נראית. והחלק הכי טוב? זה זול במיוחד. כל ירייה עולה רק כמה דולרים, לעומת עשרות אלפי דולרים עבור יירוט מסורתי כמו כיפת ברזל. בדצמבר 2026 צפויה המערכת להיות מפוזרת באופן מלא, ולהשלים את שכבות ההגנה הקיימות של ישראל – מהירה, מדויקת, משתלמת.

איתן  (נגמ"ש) – רכב סיור משוריין על גלגליים מהדור הבא

איתן, הרכב המשוריין לנשיאת חיילים (APC) הראשון על גלגלים שמייצרת ישראל והכי מתקדם. הוא מהיר, נייד וקשוח. יכול להגיע למהירות של מעל 90 קמ"ש בכביש ולהתקדם בשטח מבלי להאט, זה כמו SUV מבצעי על סטרואידים. הרכב מצויד במערכת ההגנה האקטיבית Iron Fist שמזהה ומשמידה RPG וטילים נגד טנקים בזמן טיסה, תותח 30 מ"מ הנשלט מרחוק, ובכל הטכנולוגיה שתומכת בלחימה בתנועה. הרכב הבטוח והמהיר הזה יכול לשאת 12 חיילים חמושים ישר לקרב. הוא צפוי להחליף את דגמי ה‑M113  המזדקנים, ויסופק לחטיבות קרביות בצה״ל בשנת 2026. זה לא רק כלי רכב – זה מכפיל כוח בזירת הלחימה.

כרמל (רכב קרבי משוריין)

כרמל, הרכב הקרבי הבא של ישראל, משלב כוח אש של טנק עם מרכז פיקוד של מזל״ט.. זאת לא רק פלדה וכוח אש אלא מערכות מבוססות בינה מלאכותית שמאפשרות לשני מוקדי שליטה לשלוט בכל מה שקשור למטרות וניווט בשדה הקרב דרך מסכים, מציאות רבודה ופקודות קוליות. זה נראה כמו תא גיימינג אבל המשחק אמיתי. הכרמל בנוי לשלב הזנה בשידור חי של מצלמות מזל״טים, קישור עם חיל רגלים דרך רשתות דיגיטליות מאובטחות, וזיהוי אוטומטי של איומים באמצעות AI . המשמעות היא – תגובות מהירות, החלטות חכמות, ופחות אבידות. עם מספר כלים אבי-טיפוס שנבדקו ושופרו, עד 2026 כרמל הוא לא רק רכב – זה החזון של ישראל למלחמת המחר.

קלע חד (Sky Sonic) להגנה נגד טילים היפרסוניים

אחד האיומים הדומיננטיים באסטרטגיה הצבאית העולמית הם טילים היפרסוניים הנעים ביותר מ-פי 5 ממהירות הקול.
קלע חד של רפאל מיירט הדור הבא מסוגל לגלות ולהשמיד איומים היפרסוניים. בניגוד לכיפת ברזל או חץ דוד, קלע חד נבנה למהירות. זה קורה באמצעות דחיפה רב-שלבית, אלגוריתמים חכמים ומערכת ייעוץ מתקדמת. הוא מותאם ליירוט טילים שמנווטים במהירות של מאך 5 ומעלה בגובה רב. בעידן ההיפרסוני, השבריריות נמדדת בשניות. עד 2026 הוא צפוי להיות מוכן לפעולה ולהציב את ישראל בין הראשונות בעולם עם הגנה רב-שכבתית נגד מערכות עתידניות.

מרכבה 5 ברק, הטנק החכם ביותר של ישראל

זה לא מה שחשבתם. הטנק החדש הוא לא רק כלי קרב עוצמתי. זאת מכונת לוחמה דיגיטלית מופעלת בינה מלאכותית שנבנתה על ידי משרד הביטחון בשיתוף אלביט מערכות. נעשה כאן שדרוג עצום בתפיסת המצב, מערכות אוטונומיות ושילוב חיישנים. בתוך הטנק קיים עוזר וירטואלי שמסייע לזהות מטרות, לתכנן דרכים אופטימליות ואפילו להצביע על מארבים פוטנציאליים מראש. עם מערכת מצלמות 360 מעלות, שליטה חכמה באש ומערכת Trophy להגנה אקטיבית, ברק יכול לזהות, להסיט ולהשמיד איומים לפני שהם מגיעים לטווח קרוב. הצריח דיגיטלי, המעקב חצי אוטונומי, והרשתות מאפשרות פעולה כחלק מכוח מחובר ומתנייד. מרכבה 5 אינו רק הטנק המתקדם בישראל, זה מרכז פיקוד מבוסס AI בעל חזון לימוד קרבי.

Sea breaker

טיל הדיוק הבא של ישראל נע כמו טורף. הוא חמקמק, חכם, יכול לפגוע ממרחק של 150 ק״מ באונייה נעה מבלי שייראה. הטיל מיוצר על ידי רפאל, עם טכנולוגיות חיישן אלקטרואופטיות, מעקב בזמן אמת מבוסס בינה מלאכותית ויכולת ניווט לפי טופוגרפיה – עוקף הגנות ומשחרר מכה ניצחת. הטיל טס נמוך, מתמודד עם תנאים מורכבים וללא GPS מזהה וננעל על מטרות חזותיות. יחד עם היכולת לשיגור מהים, מהיבשה ואפילו מצוללות ה‑Sea breaker, הטיל מעניק לישראל יתרון בתקיפה מוקדמת ללא סיכון לאנשי צוות או כלי שיט. זה לא רק טיל אלא צייד מבוסס רחפנים טכנולוגיים.

הרמס 650 (Spark Swarm) – ענן של מזל"טים מתאבדים

תארו לעצמכם עשרות מזל"טים צונחים ממגוון כיוונים – מהירים, שקטים, מתפוצצים. הרמס 650, ענן המזל"טים המתאבדים שמפותח על ידי אלביט מערכות. כל מזל"ט הוא נשא של ראשי קרב קטנים ומונחה AI. הם פועלים באופן עצמי, מתואמים, ומבצעים פגיעות ללא התערבות אנושית. המזל"טים משוגרים מהיבשה, מהים או מהאוויר ויכולים לשתק את הגנות האויב בשניות. במלחמה המודרנית, במקום לסכן מטוסי קרב, ישראל תוכל להשתמש בענני ציידים מונעי AI, לוחמה חכמה, זולה, וקטלנית.

פיתון 5 – הטיל האינטליגנטי ביותר של ישראל

פיתון – 5 הטיל החכם הבא של ישראל שמשנה את חוקי הלחימה האווירית. הוא מיוצר על ידי רפאל, דור חמישי של טיל המיועד לקרב אוויר ואזורי, והגנה נגד טילי אויב דרך מערכת 'Spider'. הטיל כולל חיישן אלקטרואופטי מונחה AI ויכול לפגוע אחרי השיגור מכל כיוון, אפילו מחוץ לטווח הראייה של המטוס. הטיל גם מזהה, עוקב ומסוגל להשמיד מטוס קרב, מזל"ט, או טיל שיורים עליו.

Sky Shield – המגן האלקטרוני של ישראל

תארו לעצמכם, לא רק טילים אלא מגן אלקטרוני הנתמך ב-AI שנלחם במידע. Sky Shield היא מערכת לוחמה אלקטרונית (Electronic Warfare) פורצת דרך מבית רפאל. המערכת משבשת הנחיות טילים ומטשטשת את מערכות ההגנה עוד לפני יירי. היא מותקנת על מטוסים, מטוסי תובלה ומזל"טים ויוצרת מגן דיגיטלי סביב כוחות ידידותיים.

Sky Shield משולבת בינה מלאכותית ומתאימה עצמה לעבודה עם F‑35. היא מגדירה עידן חדש של שליטה אלקטרונית.

אופק 16 –  רשת הלוויינים המודיעינית של ישראל

בעידן מלחמה מודרני, ידע הוא כוח ו‑אופק 16 מספק אותו. לווין הריגול הצבאי שפותח על ידי התעשייה האווירית של ישראל סורק מטרות יום ולילה דרך עננים או הסוואה עם דיוק תת-מטרי. המערכת מנחה תקיפות מזל"טים, הגנה טילית ויחידות מיוחדות. זו לא רק תצפית, זו שליטה בשדה הקרב מהחלל. ובעולם שבו צי הלוויינים של ישראל, הכולל גם את עמוס, ארוס  ו‑טכסאר, מחולל שינוי בלחימה בחלל. אופק 16 לא רק צופה אלא גם שולט בלחימה מהשמיים.

 

ההונאה הסינית נחשפה

סין, נמר של נייר?

מעודכן לתאריך 11/07/2025

ההונאה הסינית נחשפה. תרגום תוכן, סרטון מערוץ היוטיוב © Business Basics המעלה סרטונים העוסקים בגיאופוליטיקה. סיסמת הערוץ –  "אין אויבים קבועים ואין חברים קבועים, רק אינטרסים הינם קבועים".

הסרטון הפעם – פעילות ישראלית‑אמריקאית משותפת חשפה הונאה סינית צבאית רחבת היקף. נחשפו עדויות לכך שמוצרי נשק או טכנולוגיות שהוצגו כמדוייקות ואמינות היו למעשה מטעות או עם תקלות חמורות.

כל הפרטים על התהליך האינטגרלי של איסוף העדויות, בדיקת האמינות וחשיפת האמת.

החשיפה פגעה קשה בתדמית של סין בתחום הביטחוני והטכנולוגי.

עלייתה של תעשיית הנשק הסינית

במהלך שני העשורים האחרונים, תעשיית ההגנה הסינית צמחה במהירות. סין הזרימה נשק למדינות באסיה, אפריקה והמזרח התיכון. הנשק סופק בעיקר למדינות תחת סנקציות כמו איראן ופקיסטן כאלטרנטיבה זולה לנשק מערבי . איראן ופקיסטן הפכו ללקוחות תלויים, במיוחד לאחר הגבלות מערביות. איראן מאז 1979 ופקיסטן מאז בדיקות הגרעין ב‑1998 .

ההבטחות הגדולות מול המציאות

סין פרסמה נשקים כמו JF‑17, J‑10C מערכות HQ‑9  נגד מטוסים, ולוויינות רדאר חדישות   כעדיפה על מערכות מערביות.

בפועל, המערכות האלו כשלו בתנאי לחימה אמתיים. המערכות HQ‑9 ו־HQ‑16  למשל לא הצליחו להתמודד עם תקיפות ממוקדות של הודו וישראל

התקיפה של ישראל באיראן ביוני 2025

בתחילת יוני 2025, ישראל פתחה במתקפה נרחבת נגד איראן. מטוסי F‑35i חיסלו מערכות הגנה אוויריות, כולל סוללות אס 300 רוסיות ומערכות כמו JY‑10 / C‑802 שרוב מערכותיהן נכשלו לחלוטין באיתור התקיפה .

הדיווחים הסיניים ובפקיסטן טענו להצלחות גבוהות, כולל יירוט F‑35 אבל לא סיפקו הוכחות פיזיות ונחשפו כתעמולה .

כך, נשק סיני נותר חסר תועלת אמיתית בשדה הקרב מול מתקפות מתואמות ומהירות מצד ישראל.

פקיסטן והמלחמה עם הודו – מאי 2025

הכישלונות המבצעיים של המערכות הסיניות

אחרי פיגוע טרור בעיירה הודית בו נהרגו אזרחים ותיירים, הודו פתחה ב- "מבצע סינדור" – תקיפה קצרה ויעילה נגד מחנות טרור בשטח פקיסטן.

חיל האוויר ההודי הצליח לחדור דרך מערכות ההגנה האוויריות הסיניות שסיפקה בייג’ינג  HQ‑9P, HQ‑16,  רדארים מתקדמים וסוללות טילים וכל אלה לא פגעו אפילו בטיל אחד.

ברגע שמטוסי קרב פקיסטניים, כולל F‑16 אמריקאים ו J‑10C -סיניים ניסו להגיב, התקיפה כבר הסתיימה.

הודו סיפקה תיעוד מדויק מהתקיפה (כולל תצלומי מל"טים), בעוד פקיסטן ניסתה להכחיש ואז שינתה כיוון והאשימה לא את הציוד אלא את המפעילים,.

התגובה הסינית והנפילה הכלכלית

סין ניסתה להפעיל תעמולה והפיצה סרטונים דוקומנטריים על הצלחת ה – J10C שכביכול הפיל מטוסי רפאל הודיים (שקר שהופרך).

עם זאת, הנתונים האמיתיים גרמו לקריסת מניות של יצרניות הנשק הסיניות AVIC. הירדה במעל 20%, גרמה לספקית הטילים הפסד של מאות מיליונים.

באופן אירוני סין האשימה את פקיסטן בטענה שהבעיה הייתה במפעילים ולא בטכנולוגיה הסינית.

בייג’ינג אף דרשה מממשלת פקיסטן להסתיר את הכשלונות מהעולם, כדי למנוע נזק ליצוא הנשק שלה.

למה הנשק הסיני לא אמין?

גניבת טכנולוגיה וחיקויים גרועים

מרבית מערכות הנשק הסיניות הן חיקויים. לדוגמה:

J11   חיקוי של Su‑27 רוסי.

J15   מועתק מ‑Su‑33  מאוקראינה.

HQ‑9   מבוסס על S‑300 הרוסי ו –Patriot האמריקאי.

אבל זה לא רק החיקוים. חוסר יכולת להנדס במדויק, לייצר אינטגרציה מערכתית ולבצע ניסויי שטח משמעותיים מביא לאי־תפקוד בקרב אמיתי.

העדר ניסיון קרבי

סין לא השתתפה במלחמה גדולה מאז שנות ה-70. נשק מערבי לעומת זאת נבחן שוב ושוב במזה"ת, אוקראינה, בבלקן ועוד. מערכות סיניות נראות טוב במצגות אבל קורסות בתנאי אמת , לא מצליחות לאתר או ליירט בזמן.

שחיתות פנימית בסין

  • דו"חות חשפו שבחלק מהטילים האסטרטגיים של סין הדלק הרקטי הוחלף במים!
  • תקלות מכניות, מסכי רדאר שלא פועלים, וכיסוי תקשורתי כוזב.
  • הנשיא שי ג'ינפינג פיטר עשרות בכירים בצבא בעקבות שערוריות ושר ההגנה לִי שאנגפּוּ נעלם לחלוטין מהציבור.

איכות ייצור ירודה במדינות הרוכשות

  • טייסים פקיסטנים דיווחו ש- JF‑17 (חיקוי סיני) דורש פי כמה תחזוקה לעומתF‑16 .
  • מדינות כמו עיראק וירדן שרכשו מל"טים סיניים גילו אחרי שנה שתיים שהם לא שמישים.

אז האם הנשק סיני: הוא נמר של נייר?

סין הצליחה להיכנס לשווקי הנשק בעיקר דרך מחיר נמוך, דיפלומטיה, והיעדר אלטרנטיבה.  אבל מערכותיה כשלו פעם אחר פעם בשדה הקרב.
הכישלונות באיראן ובפקיסטן ב‑2025, שחיתות מבית והתלות בהעתקות טכנולוגיות – כולם מאיימים על חזונה להפוך למעצמת על צבאית.

 

 

 

 

 

 

נורת'רופ B-2 ספיריט

B-2.

ההיסטוריה של ה- B-2. סרטון מערוץ היוטיוב © DroneScapes הלוקח אותנו לחקר מרגש של היסטוריית התעופה. הערוץ מציע ראיונות מומחים ואנימציות מפורטות.

הסרטון הפעם – הכנף המעופפת של ג'ק נורת'רופ, התפתחותה ומתחרותיה. פרי מוחו של ג'ק נורת'רופ הפסיד ל-B-36 לאחר מלחמת העולם השנייה אבל פרופיל המכ"ם הנמוך של עיצוב הכנף המעופפת חזר עשרות שנים מאוחר יותר בדמות מפציץ החמקן B-2 Spirit.

היחיד שיכול לשאת נשק רב עוצמה

ה-Northrop , B-2 Spirit  (לימים Northrop Grumman) הידוע גם בשם מפציץ החמקן, הוא מפציץ אסטרטגי כבד אמריקאי הכולל טכנולוגיית חמקנות נמוכה לצפייה שנועדה לחדור הגנות נ"מ צפופות. הכנף המעופפת עם צוות של שני אנשים  עוצבה במהלך המלחמה הקרה. המפציץ הוא תת-קולי ויכול לשאת נשק קונבנציונלי וגם תרמו-גרעיני. מדובר ב- שמונים פצצות Mk 82 JDAM מונחות GPS במשקל 230 ק"ג, או שש עשרה פצצות גרעיניות B83 במשקל 1,100 ק"ג. ה-B-2  הוא כלי הטיס המוכר היחיד שיכול לשאת נשק רב עוצמה מסוג אוויר-קרקע בתצורת חמקנות.

2 מיליארד דולר למטוס

הפיתוח החל במסגרת פרויקט "מפציץ הטכנולוגיה המתקדמת" (ATB) בתקופת ממשל קרטר. ביצועיו הצפויים היו אחת הסיבות של הנשיא לביטול מפציץ ה-B-1A בעל יכולת מאך 2. פרויקט ה-ATB נמשך בתקופת ממשל רייגן, אבל החשש לעיכובים בהשקתו הוביל לחידוש תוכנית ה-B-1. עלויות התוכנית עלו לאורך הפיתוח. המטוס תוכנן ויוצר על ידי נורת'רופ, לימים נורת'רופ גרומן ועלותו הממוצעת של כל מטוס הסתכמה ב-737 מיליון דולר (בדולרי 1997). עלויות הרכש הכוללות הסתכמו בממוצע ב-929 מיליון דולר למטוס, הכוללות חלקי חילוף, ציוד, שיפוץ ותמיכה בתוכנה. עלות התוכנית הכוללת, שכללה פיתוח, הנדסה ובדיקות, הסתכמה בממוצע ב-2.13 מיליארד דולר למטוס בשנת 1997.

מתוכנן לטוס עד 1932

בשל עלויות ההון והתפעול הניכרות שלו, הפרויקט היה שנוי במחלוקת בקונגרס האמריקאי. סיום המלחמה הקרה בתחילת שנות השמונים הפחית באופן דרמטי את הצורך במטוס, שתוכנן במטרה לחדור למרחב האווירי הסובייטי ולתקוף מטרות בעלות ערך גבוה. בסוף שנות ה-80 וה-90 קיצץ הקונגרס את התוכניות לרכוש 132 מפציצים ל-21. בשנת 2008 מטוס B-2 נהרס בהתרסקות זמן קצר לאחר ההמראה, אם כי הצוות נפלט בשלום. נכון לשנת 2018, עשרים מטוסי B-2 נמצאים בשירות חיל האוויר של ארצות הברית, המתכנן להפעיל אותם עד 2032, אז אמור ה-Northrop Grumman B-21 Raider להחליף אותם.

ביצועים ללא תחרות

ה-B-2 מסוגל לבצע משימות תקיפה בכל גובה עד 15,000 מטר (50,000 רגל). טווח של יותר מ-6,000 מיילים ימיים (11,000 ק"מ) על דלק פנימי ומעל 10,000 מיילים ימיים (כ-18,520 קילומטרים) עם תדלוק אחד באוויר. הוא נכנס לשירות בשנת 1997 כמטוס השני שתוכנן לאחר מטוס התקיפה לוקהיד F-117 נייטוק. למרות שתוכנן במקור בעיקר כמפציץ גרעיני, ה-B-2 שימש לראשונה בקרבות הטלת תחמושת קונבנציונלית, לא גרעינית. במלחמת קוסובו בשנת 1999. מאוחר יותר הוא שירת בעיראק, אפגניסטן ולוב. לאחרונה עלה שוב לכותרות במבצע 'פטיש חצות' באיראן ביוני 2025 בזמן מבצע 'עם כלביא'.

 

 

 

מלחמת איראן-ישראל מה השלב הבא?

מלחמת איראן-ישראל

מלחמת איראן-ישראל מה השלב הבא? מעודכן לתאריך 27/06/2025

מלחמת איראן-ישראל עדיין לא הסתיימה. סרטון מערוץ היוטיוב © JNS TV המביא חדשות מלב ירושלים. הערוץ מציג עצמו כמקור החדשות הפרו-ישראלי המהימן ביותר ביוטיוב  המגיש דיווח נועז ואת הסיפור האמיתי מאחורי ישראל והעולם היהודי ללא ספינים תקשורתיים. הסרטון הפעם – מלחמת איראן-ישראל הסתיימה אבל הסיפור האמיתי רק מתחיל… זה לא סוף המלחמה; זוהי תחילת פרק חדש – המלחמה שאחרי המלחמה.

מה אומרים המנהיגים הערבים בדלתיים סגורות?

נשיא מרכז ירושלים לביטחון וחוץ, דן דיקר, ועמית בכיר ב-JCFA ובמכון גייטסטון, חאלד אבו טועמה, חושפים את ההשלכות של התקיפות הישראליות-אמריקאיות ששיתקו את תוכנית הגרעין של איראן אבל הותירו את הרפובליקה האסלאמית על כנה.

דיקר ואבו טועמה לוקחים את הצופים אל תוך תגובת העולם הערבי למשטר האיראני המדוכא אך עדיין מסוכן. מה אומרים המנהיגים הערבים בדלתיים סגורות? מדוע קיימת אופטימיות זהירה בקרב מדינות סוניות כמו ערב הסעודית ואיחוד האמירויות הערביות? וכיצד רגע זה יכול לעצב מחדש בריתות עתידיות ברחבי האזור?

הבעיה היא עדיין המשטר

הדיון בוחן את ההשפעה האמיתית של התשתית הגרעינית והטילים הבליסטיים שנפגעה על ידי איראן, תוך הדגשה כי משמרות המהפכה נותרו פעילים. הם מבצעים טיהורים והתנקשויות מבית לבית. אבו טועמה מדגיש כי מדינות ערביות רבות רואות במשטר האיראני עצמו, ולא רק בנשקו, את האיום האמיתי – בשל המימון והחימוש המתמשכים שלו של שליחים כמו חיזבאללה, חמאס והחות'ים. הפרק מתעמת גם עם התגובה השקטה מצד ההנהגה הפלסטינית, עם אחיזתו המתמשכת של חמאס בעזה למרות נסיגות צבאיות, ועם המציאות התרבותית המונעת ויתורים או פשרה פנימיים.

למרות זאת, אפשרות לפתיחת דלתות חדשות

דיקר ואבו טועמה בוחנים עוד מדוע מנהיגים ערבים נותרים זהירים בפומבי בעוד שהם מברכים באופן פרטי על התבוסה של איראן, כיצד תיאוריות קונספירציה לגבי תיאום מערבי עם איראן משגשגות בתקשורת הערבית, ומדוע חוסר היכולת של ישראל לפרק את חמאס מערער את ההרתעה שלו אפילו כשהוא מחזיר לעצמו את מעמדו כ"סוס חזק" באזור.

כפי שמסבירים שני המומחים, רגע זה עשוי לפתוח דלתות חדשות לשיתוף פעולה ישראלי-ערבי, לעודד את הרחבת הסכמי אברהם ומעורבות ביטחונית חדשה באזור. המזרח התיכון שלנו מספק תובנות נדירות ובלתי מסוננות על מזרח תיכון שאחרי התקיפה עדיין עוצר את נשימתו, ממתין למה שיבוא אחר כך.