יוון

באתר זה מה זה (זהמהזה) zemaze.co.il, מיזם שיתופי חברתי להעלאת סרטונים מכל העולם עם כתוביות בעברית תמצאו עשרות סרטונים תחת הערך יוון.

יוון

ערוץ היוטיוב של פול ברבאטו (בארבי) גאוגרפיה עכשיו © Geography Now מסקר את מדינות העולם מבחינה גיאופוליטית. נכון לחודש ספטמבר 2022 הערוץ צבר 3,030,000 מנויים‏ ו- 392,053,070 צפיות. הסרטון הפעם – יוון.

איך דמוקרטיות צריכות לפעול?

מהי דמוקרטיה? איך דמוקרטיות צריכות לפעול? העולם עכשיו NowThis World ערוץ יוטיוב המעלה מדי שבוע סרטונים הקשורים לחדשות ברחבי העולם תוך הבאת העובדות ובדיקת הרקע והנתונים ההיסטוריים. הערוץ מסקר גם את המתרחש באזורי קונפליקטים ברחבי הגלובוס. נכון לחודש אוגוסט 2018 הערוץ צבר 1,858,300 מנויים ו-  435,241,933 צפיות. תרגום לעברית: Dor Aloni ו- Nitsan Even

דמוקרטיה היא שיטת ממשל בה יש לאזרחים יכולת וזכות להשפיע על המדיניות הציבורית במדינתם, באופן חוקי וממוסד. הם יכולים לעשות זאת, לדוגמה, באמצעות הבעת דעות בפומבי, הצבעה בבחירות או במשאלי עם, השתתפות בדיונים לפני ההחלטות ובהחלטות עצמן, התמודדות בבחירות או הצטרפות אל מפלגה המתמודדת בהן. דמוקרטיות של ימינו מעמידות במרכז גם את ההקפדה על שמירת זכויות אדם כמו: הזכות לחירות, חופש הביטוי, חופש התאגדות, זכות הקניין וחופש התנועה. השימוש הרב במילה דמוקרטיה והתגברות התודעה הדמוקרטית יצרו גם צורך מסוים לענות על השאלה "מיהו דמוקרטי?" או "מהו דמוקרטי?" לגבי אנשים פרטיים, תנועות, מפלגות, מדינות ואף מוסדות וארגונים בינלאומיים. גם בנושא זה חלוקות הדעות בין האנשים, אולם על מנת שמדינה תוגדר כדמוקרטית, למצער על ידי תושביה, חשוב שתשרור בקרב התושבים הרגשה כללית כי מדינתם נוטה, באופן עקרוני, להיות דמוקרטית ושואפת לכך. דומה גם, כי לפחות עבור רוב האנשים, קיומן של בחירות וזכות ההצבעה וההתמודדות הוא תנאי ראשוני, אם כי לא בהכרח מספיק להגדרת המדינה כדמוקרטית. – (לקוח מויקיפדיה)

קורס זריז | הפרסים והיוונים | היסטוריה עולמית #5

ערוץ היוטיוב החינוכי קראש קורס (קורס זריז) CrashCourse מעלה תכנים במגוון נושאים. מנחי הערוץ הם האנק גרין (כימיה ופילוסופיה), פיל פלייט (אסטרונומיה), ניקול סוויני (סוציולוגיה), קארי-אן פילבין (מחשבים ומדעים), קרייג בנזין (קולנוע והיסטוריה), מייק רוגנטה (מיתולוגיה), ג'ייקוב קליפורד ואדריאן היל (כלכלה) וג'ון גרין (היסטוריה). נכון לחודש נובמבר 2019 הערוץ צבר 10,477,732 מנויים ו- 1,150,514,290 צפיות. בפרק ההיסטוריה הנוכחי,  הפרסים והיוונים, ג'ון גרין משווה את הניגודים בין הציוויליזציה היוונית והאימפריה הפרסית ותוהה מה הנקודה של "להיות בחיים" וכיצד עלינו לארגן את עצמנו. הפקה ובימוי: סטן מולר / ניהול תסריט: מרדית' דאנקו / מפיקה שותפה: דניקה ג'ונסון / כתבו: ג'ון גרין וראול מאייר / גרפיקה: Thought Bubble

ממלכת פרס היא ישות תרבותית עתיקת יומין, ששורשיה נטועים בעת העתיקה ובגלגולה המודרני היא מוכרת בשם איראן. במהלך הדורות ידע אזור זה כובשים רבים ותרבויות רבות התחלפו בו זו אחר זו. הכובשים השונים של אזור פרס נחשבים כחלק מהיסטוריית תרבותם בעיקר בשל העובדה שרבים מהם דיברו בשפה הפרסית. תולדות יוון העצמאית בעת העתיקה נמשכו כאלף שנים במהלך העת העתיקה, מתקופת המעבר בין התרבות המיקנית לכיבוש יוון על ידי רומא. התרבות היוונית העתיקה ומורשתה נחשבת בעיני היסטוריונים רבים כערש תרבות המערב וזו אשר הייתה בעלת השפעה רבה על תרבות רומא העתיקה, הקיסרות הרומית, וכלל התרבויות האירופאיות עד לימינו. (לקוח מויקיפדיה)