כלכלת איראן

באתר זה מה זה (זהמהזה) zemaze.co.il, מיזם שיתופי חברתי להעלאת סרטונים מכל העולם עם כתוביות בעברית תמצאו סרטונים תחת הערך כלכלת איראן.

איראן לא חזקה כמו שזה נראה

איראן לא חזקה כמו שזה נראה. תרגום תוכן, סרטון מערוץ היוטיוב © TLDR News Global 

המוטו של קבוצת המדיה TLDR News הוא להפוך את החדשות לנגישות לכולם. הקבוצה יוצרת תוכן דיגיטלי של חדשות ואקטואליה מכל רחבי העולם החל משנת 2017. הערוץ התמקד בהסבר על אירועי החדשות הגדולים ביותר בבריטניה, בעיקר סביב הברקזיט. מאז, הקבוצה גדלה  ל-6 ערוצים: TLDR UK, EU, Global, Daily, Podcasts ו-Business. הסיקורים של הערוצים מקיפים, מהכלכלה הטורקית ועד איך RyanAir השתלטה על אירופה. הקבוצה מתגאה בסיקור נגיש, בלתי מפלגתי ואוביקטיבי אירועים אקטואליים. המטרה המוצהרת היא לעזור לצעירים להבין טוב יותר את העולם הסובב אותם ולגבש דעות משלהם. נכון לתחילת 2024 יש לקבוצה יותר מ-2.5 מיליון מנויים בכל רשת TLDR, עם רוב של בני 16-35. התוכן מגיע למיליוני אנשים מדי שבוע.

הסרטון הפעם – במבט ראשון איראן נראית חזקה למדי. אבל מתחת לפני השטח, איראן אינה חזקה כפי שהיא נראית. עם סיכויי כלכלה גרועים, משטר פחות מפופולרי ומשבר ירושה בפתח. בסרטון הזה אנחנו בוחנים, האם איראן שלא באמת רוצה מלחמה, תקבל בכל מקרה מלחמה. למה איראן חלשה יותר ממה שזה נראה, ואיך זה מסביר את התפנית במדיניות החוץ שלה.

איראן ניראת בשיאה

במבט ראשון איראן נראית די חזקה. בא כוחה חמאס הנחית במתקפת ה-7 באוקטובר מכה משתקת על ישראל ללא מעורבות איראנית ישירה. לאיראן יש את הכוח והביטחון הגיאופוליטי לפגוע במטרות בחו"ל כפי שהוכיחו התקיפות האחרונות בעיראק ובפקיסטאן. הסנקציות שהטיל טראמפ על איראן ב-2018 היו ברובן לא אפקטיביות. ההכנסות מנפט וממשאבים אחרים טיפסו לאחרונה לשיא. דיווחים מצביעים על כך שאיראן בדרך להשיג נשק גרעיני מתישהו לאורך 2024.

למעשה איראן לא חזקה

במבט לעומק איראן למעשה לא חזקה כמו שזה מצטייר. למרות העלייה בהכנסות כלכלת איראן היא בבלאגן. המשטר פחות פופולרי מכל זמן מאז 1979 ומשבר ירושה עולה כאשר המנהיג העליון של איראן נכנס לשנתו ה-85 ללא מחליף ברור. וזו הסיבה שאיראן מתקדמת לקראת מערכה מול ערב הסעודית לאחרונה.

איראן מנסה לשמור על פרופיל נמוך

למרות כוחותיה הנראים איראן ניסתה להתרחק מהסכסוך המתגבר במזרח התיכון. איראן הדגישה פעמים רבות כי לא הייתה לה כל מעורבות ישירה עם מתקפת חמאס ב-7 באוקטובר. נציגה איראנית אחרת הייתה אגרסיבית בשיבוש הסחר הימי בים האדום. הפרוקסי הראשי והפחות עצמאי של איראן, חיזבאללה, היה שקט, הדגיש שאין לו שום קשר ל-7 באוקטובר והסתפק בפגיעות טילים בצפון ישראל. למרות המצוקה של חמאס והרטוריקה ההולכת וגוברת שמגיעה מבכירים ישראלים המציעים פלישה מלאה לדרום לבנון.

חזבאלל אחרי מתקפת השביעי באוקטובר

מנהיג חיזבאללה חסן נסראללה הפך למוניטין בזכות נאומיו הארוכים והלא מרשימים עד כדי גיחוך. הנאום הראשון שלו ב-3 בנובמבר היה באורך של כמעט שעה וחצי.  הנאום היה ומלא בפלפולים דרמטיים אבל החלקים המשמעותיים היחידים שם הגיעו בערך באמצע הדרך כאשר נסראללה התעקש שמתקפת ה-7 באוקטובר הייתה 100% פלסטינית ושחיזבאללה לא יסלים את הלחימה.

האיראנים אחרי מתקפת השביעי באוקטובר

האיראנים שבדרך כלל די להוטים על נאומים אנטי-אמריקאים בעלי גוון אסלאמי זועם נשמעו גם הם הרבה יותר מתונים מהרגיל. מניפסט של בכירי דת אסלאמיים שפורסם באמצע אוקטובר גינה למעשה את הרג האזרחים שנעשה על ידי חמאס. ב-27 באוקטובר איראן הצביעה בעד פתרון שתי המדינות בפעם הראשונה אי פעם בעצרת הכללית של האו"ם, המכירה באופן מרומז בזכותה של ישראל להתקיים. לאור זה פגיעות הטילים האחרונות נראות פחות כמו הסלמה אלא יותר כמו תמרון הגנתי, ניסיון להרתיע את ישראל וארה"ב מהסלמה נגד חזבאללה והחות'ים מבלי להזמין תגובה ישירה.

האם יש שינוי במדיניות החוץ האיראנית?

חשוב לא להפריז בזה או לפרש זאת כשינוי מהותי במדיניות החוץ האיראנית. איראן היא עדיין תיאוקרטיה אסלאמית ועדיין מוות לאמריקה  ולישראל הם פזמונים פופולריים במדיניות החוץ האיראנית, למרות זאת, גם אם זה מונע על ידי פרגמטיות גיאופוליטית או שימור עצמי של משטר האייתולות, ברור שאיראן לא רוצה מלחמה ולא יכולה להרשות זאת לעצמה.

שלושה משברים

למה איראן חלשה יותר ממה שזה נראה? איך זה מסביר את הציר המתון במדיניות החוץ האיראנית לאחרונה? ומדוע גם אם איראן לא רוצה מלחמה זה לא אומר שהיא לא תקבל אחת.

ישנם שלושה משברים ברורים המשפיעים כרגע על איראן: כלכלי, פוליטי או מה שאנו יכולים לתאר כמשבר לגיטימציה ומשבר ירושה מתקרב.

נתחיל עם המשבר הכלכלי. כדי להבין את המשבר הכלכלי של איראן צריך לדעת שני דברים על הכלכלה האיראנית.

ראשית זה מאוד תלוי בהכנסות מפחמימנים. לאיראן יש 10% ממאגרי הנפט בעולם ו-15% ממאגרי הגז. ההכנסות מהפחמימנים מהוות בדרך כל כמחצית מכלל הכנסות הממשלה. שנית, כ-60% מכלל הפעילות הכלכלית האיראנית מנוהלת על ידי הממשלה שקבעה גם פיקוח מחירים על מזון ואנרגיה. המגזר הפרטי למעשה די חלש. שתי העובדות הללו למעשה מסבירות את המשבר הכלכלי הנוכחי של איראן. בגלל שההכנסות מיצוא הפחמימנים הצטמצמו בהתמדה בגלל הסלמת הסנקציות המערביות שמטרתן לערער את תוכנית הגרעין של איראן.

הסנקציות על איראן

ארה"ב הטילה לראשונה סנקציות כבר ב- 1996. מדינות מערביות אחרות הצטרפו בשנות ה-2000 לאחר שהסוכנות הבינלאומית לאנרגיה אטומית הגיעה למסקנה שאיראן הפרה את האמנה לאי-הפצת נשק גרעיני.

הסנקציות הופסקו זמנית ב-2015  לאחר שאובמה ניהל משא ומתן על  הסכם המעצמות על תוכנית הגרעין האיראנית. אבל ההתאוששות של איראן בזמנו הוגבלה על ידי מחירי הנפט הנמוכים באמצע שנות ה-2010 ואז, ב-2018 טראמפ הטיל מחדש את הסנקציות. עם הזמן הסנקציות של טראמפ הפכו לפחות יעילות מכיוון שאיראן הבינה איך לעקוף אותן. אבל למרות זאת הייתה ירידה דרמטית ביצוא הנפט של איראן, משיא של כמעט 2 מיליון חביות ביום ב-2017 לפחות מ-500,000 חביות ביום ב-2020. מאז זה עלה ליותר ממיליון חביות ביום אבל זה עדיין נמוך מהרמות שלפני הסנקציות.

המשבר הכלכלי

למרות שהנתונים מעט מטושטשים מכיוון שאיראן לא מפרסמת נתונים סטטיסטיים מהימנים, האומדן העדכני של קרן המטבע הבינלאומית מצביע על כך שהתמ"ג לנפש של איראן ירד בחצי מאז 2012. התמודדות עם סנקציות וירידה של 50% בהכנסות יהוו אתגר עבור כל ממשלה אבל המשטר הנוכחי של איראן ששולט ברוב הכלכלה הלאומית הוא אולי הבלתי כשיר ביותר בהיסטוריה התיאוקרטית של איראן.

במשך 5 השנים האחרונות האינפלציה עומדת על כ-50%. שיעור העוני הכפיל את עצמו למעשה ל-30% ואבטלת הצעירים עלתה ל- 25%. המשטר גם מוציא סכומי כסף אבסורדיים על סובסידיות, למשל על דלק. ערך הסובסידיה הזו שרק מעודדת שימוש יתר משתולל שווה למיליארדי דולרים בשנה. האיראני הממוצע צורך כעת דלק בין פי חמישה לפי 10 מהטורקי הממוצע למרות שהוא עשיר בפחות מחצי. האבסורד הוא שהאיראנים משתמשים בכל כך הרבה בנזין שהם ייבאו אותו לאחרונה למרות שאיראן היא אחת מיצואניות הנפט הגדולות בעולם,

המדינה האיראנית פשוט לא יכולה להרשות לעצמה לממן את הסובסידיות הללו וגם את התעשיות המולאמות של איראן, וזו הסיבה שהממשלה מנהלת כיום עסק מסוכן  גירעון תקציבי עצום. ככזה הממשלה צריכה כנראה לייצא 1.5 מיליון חביות נפט ליום במחיר ממוצע של 85 דולר על מנת לאזן את תקציבה, אבל עקב הירידה בביקוש, בעיקר מסין, איראן מוכרת רק כ-1.2 מיליון חביות ביום.

מחיר הנפט כבר לא מתקרב ל-85 דולר לחבית. הנפט נסחר בעולם רק בכ-75 דולר לחבית אבל איראן נאלצת למכור אותו בהנחה של 10% כדי לפצות על סיכון הסנקציות. מספרים נמוכים יותר ויצוא נמוך יותר פירושם שהכנסותיה של איראן מנפט עומדות על בערך על 60%  מהנדרש, כך שאיראן כנראה בדרך לנהל גירעון תקציבי חסר תקדים של כמעט 7 טריליון ריאל, הגבוה ביותר בתולדות איראן.

זה אילץ אה המדינה האיראנית לעשות תרגילי חיסכון לא פופולריים, כולל קיצוץ של סבסוד מזון ותרופות, מה שמכביד על קרן הפנסיה הציבורית וקרן העושר הריבונית, מה שמוביל אותנו למשבר השני, המשבר הפוליטי של איראן

המשבר הפוליטי

באופן לא מפתיע חוסר התפקוד הכלכלי הלחיץ ​​את היחסים בין האייתוללה השולט לאיראנים רגילים, אבל המתחים האלה החריפו גם בגלל שני דברים נוספים. ראשית, אי השוויון הולך וגובר, זה לא רק שהאליטות האיראניות עשירות בהרבה מהאיראנים הרגילים, זה גם שאיראן סובלת מאי שוויון אזורי ואתני חריף.

מדיניות ממשלתית הועילה בעקביות לאזורי המרכז העשירים יותר של איראן שנשלטים על ידי פרסים אתניים על חשבון העניים יותר.  באזורים שבהם יש לעתים קרובות אוכלוסיות מיעוט גדולות יותר. ב-2018, במחוז בלוצ'יסטן שיעור העוני היה גבוה פי 5 מזה של טהרן. בשנת 2021 הייתה מחאה של הרוב הערבי במחוז כורדסתאן. המחאה פרצה לאחר שפרויקט ממשלתי להפניית מים למחוזות המרכז גרם לבצורת קטסטרופלית.

הגורם המחמיר השני הוא הפער האידיאולוגי המתרחב בין אנשי הדת השולטים לאיראני הממוצע. עם עלייתם לשלטון ב-1979 האיראנים ראו בהאייתוללה שמרני מדי. בסופו של דבר המשטר הוציא להורג רבים מהסטודנטים והשמאלנים.שתמכו במהפכה.

אבל הפער הזה רק התרחב. ככל שהציבור האיראני הפך ליברלי יותר והיו הפגנות נרחבות. השיא היה כשמשטרת המוסר הרגה צעירה כשלא לבשה את החיג'אב כראוי. מה שמביא אותנו לנושא השלישי של משבר הירושה באיראן.

משבר הירושה

המנהיג העליון עלי חוסייני ח'אמנאי שהחליף ב- 1989 את האייתוללה לאחר מותו בן 84 כיום. עד כה הוא סירב למנות סגן ואין לו יורש ברור. הברירה  תהיה הנשיא המכהן אבראהים ראיסי. אבל הוכח שראיסי לא כשיר לניהול וככל הנראה יהיה שמרני מדי. לנשיא הקודם חסן רוחאני היה רקורד טוב יותר בממשלה אבל כוהני הדת לא סומכים עליו. היו שמועות שקאיני טיפח את סגנו בן מוסה לתפקיד. אבל זה יכול להיות מסוכן, ההיסטוריה מעידה ששושלות חסרות יכולת באיראן לא שורדות זמן רב.

אי הבהירות לגבי מחליפו של קאמאני פירושה תקופה מתמשכת של מאבק פנים אליטי. זה מסוכן עבור המשטר עם אזרחים שנמצאים במצב מתמיד של אי שקט ומחלוקות. כל זה בשילוב עם תרעומת ציבורית שעלולה להפיל את המשטר. זה בערך מה שקרה ב-1979 כשהצבא נטש את השאה לאחר הפגנות מתמשכות שאילצו אותו לברוח,

אז אלה הם שלושת המשברים של איראן וברור שמלחמה עם ישראל רק תחריף את שלושתם. מבחינה כלכלית, לאיראן פשוט אין יותר כסף לתמוך באופן אקטיבי בנציגיה. שלא לדבר על לנהל מלחמה מלאה מבחינה פוליטית. עוד יותר אי-יציבות אזורית, במיוחד אם היא דורשת איזשהי ההתגייסות רק תגביר את הכעס הציבורי. לבסוף כל ירושה תצטרך להידחות עד לסיום הסכסוך. כל מלחמה, במיוחד שניתן להפסיד בה, תהיה שנויה במחלוקת ולמסוכנת עבור המשטר.

 

סופו של המשטר באיראן קרב

סופו של המשטר באיראן קרב. תרגום תוכן, סרטון מערוץ היוטיוב © The Tom Nash Report

הערוץ של טום נאש מתמקד בגיאופוליטיקה, עניינים בינלאומיים אקטואליים, דינמיקה פוליטית, כלכלית וחברתית גלובלית. הערוץ שואף לספק הבנה מעמיקה יותר על האופן שבו אירועים גיאופוליטיים מעצבים את עולמנו, תוך מתן נקודות מבט לנושאים החל מעימותים בינלאומיים ליחסים דיפלומטיים, מדיניות כלכלית. מעבר לכך הערוץ משמש משאב רב ערך לכל מי שמתעניין בנוף הפוליטי הגלובלי ומבקש להישאר מעודכן לגבי ההתפתחויות האחרונות והשלכותיהן הרחבות.

בסרטון הפעם נאש מפקפק ביכולת של משמרות המהפכה של איראן לשרוד אחרי מתקפת השביעי באוקטובר.

חמאס הוא רק כלי משחק בידיה של איראן

איראן עשתה טעות קריטית שעשויה למעשה לסיים את קיום משמרות המהפכה. אולי המשטר הזה פשוט ירה לעצמו ברגל. אתם רואים את מתקפת ה-7 באוקטובר על ישראל שהיוו מבוכה עצומה לכישלון מסיבי של המודיעין הישראלי. הייתה כאן גם תרמית ענקית שהושמעה בתקשורת ברחבי העולם. אף אחד לא נתן לך את התמונה הגיאופוליטית המלאה של מה שבאמת קורה. בזמן שחמאס תקף בשביעי לאוקטובר הוא היה רק ​​קבלן משנה וכלי במשחק שחמט הרבה יותר גדול.

הסדר העולמי הישן מת

להבנת משחק השחמט הזה צריך להבין את העולם החדש שמתהווה כעת לנגד עינינו. צריך להפסיק להקשיב לתקשורת המיינסטרים. הפלישה של רוסיה לאוקראינה הייתה השלב הראשון של הסיום הסמלי לסדר העולמי הקודם שהיה לנו במשך 80 השנים שהתחילו עם סיום מלחמת העולם השנייה. הסדר העולמי הקודם הבטיח לכולם גישה למשאבים בהתבסס על פלטפורמת הגלובליזציה הענקית שנוהלה על ידי ארה"ב, האו"ם, קרן המטבע וכן הלאה.

סדר עולמי חדש

רוסיה היא אחת המדינות הראשונות שהבינו שהסדר העולמי הקודם מת. הפלישה לאוקראינה לא קרתה בעקבות התפשטות נאט"ו ולא כדי להגן על אזרחים רוסים בצד המזרחי של אוקראינה שחיו שם 30 שנה ואף אחד לא התייחס אליהם. מה שקרה זה תהליך דה-גלובליזציה הדורש בריתות חדשות, אויבים חדשים, הסדרים ומהלכים חדשים כדי להבטיח השפעה והגנה.

בריתות חדשות

תהליך הגלובליזציה החדש הזה אומר שהמשאבים לא יהיו זמינים לכולם באותו זמן. אז בגלל זה נוצרה לנו אסיה חדשה, כדי ליצור את הברית החדשה הזאת, כדי להבטיח בעצם את עמדתם נגד ארצות הברית והמערב. כאמור, מה שקרה באוקראינה לא היה בגלל התפשטות נאט"ו, זאת רק תעמולה רוסית, הם שילמו לכמה אנשים שיספרו לכם שזה קשור להגנה על העם הרוסי במזרח אוקראינה ושאין קשר למשאבים שיש שם. אוקראינה היא מספר 7 בעולם בהפקת ברזל, מספר 6 בטיטניום. יש לה את מאגר הגז השני בגודלו באירופה אחרי רוסיה, שדות ליתיום עצומים ואספקה ​​מסיבית של חיטה ותירס. כל הדברים האלה  נמצאים בחלק המזרחי של המדינה שפוטין לקח. יש סיבה לכך שפוטין לא  כבש את המערב או את מרכז אוקראינה, הוא לקח את המשאבים שזה כל מה שהוא צריך.

העימות בין סין לטייוואן

המהלך של סין על טייוואן מבוסס על אותם גורמים. זה לא קשור ללאומיות סינית, זאת רק תעמולה וקשור למשאבים. 60% מאספקת המוליכים למחצה העולמית מגיעה מטייוואן מ- TSMC (קבלנית ייצור השבבים הגדולה בעולם). העולם כפי שאנחנו יודעים היום בנוי על מוליכים למחצה, כל דבר בבית שלך צריך מוליכים למחצה והסינים רוצים להחזיק 60% ממנו. למרות המראה היפה הזה של סיפורי המדורה שמספרים לך בתקשורת המיינסטרים. ומה שקרה ב- 7 באוקטובר בישראל הוא צעד נוסף באותה הברית של רוסיה וסין.

טייוואן, אוקראינה ועכשיו גם המזרח התיכון

כעת איראן עושה את הצעד שלה והמזרח התיכון, הילד אולי המסובך מכולם, מצטרף. משמרות המהפכה האסלאמית אינה דמוקרטיה אבל יש בעולם  הרבה משטרים לא דמוקרטיים פופולריים כמו איחוד האמירויות או הסעודים שיש להם מונרכיה מאוד פופולרית. משמרות המהפכה האסלאמית לא פופולרית, רוב האנשים באיראן שונאים אותה ואם אתה יודע משהו על ההיסטוריה, כדי שמשטרים לא דמוקרטיים ישרדו הם צריכים שהרחוב יאהב את המלך. זה לא  המקרה באיראן, או שהם צריכים לשלוט בעם בכמות עצומה של כוח והרתעה וזה לא קל כשיש לך חלוקה אתנית כזאת רחבה. באיראן קיימים הרבה מתחים אתניים והמצב הסוציו-אקונומי ממש גרוע בגלל הסנקציות, המצב הכלכלי על הפנים. בנוסף לכך יש את ההפצצות של דאעש. איראן היא דיקטטורה מאוד לא פופולרית מה שהופך אותה לפגיעה מאוד בסופו של דבר, והם מבינים שברגע שהמשטר נגדנו הוא לא פופולרי ויש בו אנשים עניים וכועסים,

השאיפה המתמדת של איראן

זה המקום שבו ארצות הברית מגיעה עם האביב הערבי ומהפכות הצבעים ומה לא. והם דוחפים את החבר'ה האלה מהשלטון והם מחליפים אותם במישהו יותר ידידותי. זה הפחד הגדול של משמרות המהפכה כי זה מסכן המטרה היחידה של הארגון היא להישאר בשלטון בכל מחיר. הפתרון שלהם לבעיה הזאת הוא פשוט מאוד – בואו נגיע למעמד של פצצה גרעינית והמערב לא יתערבו במדינה שלנו. אנחנו רוצים את אותו מצב כמו שיש לצפון קוריאה. גם אנחנו צריכים ליצור אויב משותף לאנשים ברחוב שישנאו את ישראל. אנחנו צריכים לעקוף את הסנקציות מהמערב ולמכור את כמויות הנפט המסיביות כדי להכניס קצת כסף לכלכלה שלנו, לסחור עם סין ולמכור להם נפט זול (בשלוש השנים האחרונות סחר הנפט האיראני הסיני שילש את עצמו). אם נהיה הבוס של המזרח התיכון והבעלים של ההשפעה באזור נוכל למנוע מראש הרבה מהתהליכים נגדנו לפני שהם קורים. אז בשביל זה האיראנים צריכים לדחוף את הסעודים מהתפקיד הזה ולהשתלט על זה.  זאת הפכה לתוכנית האיראנית לפני שנים.

השאיפות של ארצות הברית

ארה"ב מצידה עוברת בשנים האחרונות שינוי משלה. בעצם האמריקאים אומרים  שהם רוצים לצאת מהמזרח התיכון אבל עדיין רוצים לשלוט בו ולשמור על השפעה. יש לאמריקאים דגים גדולים יותר לטגן – את אוקראינה וטייוואן. גם הם כבר לא כל כך מתעניינים בפוליטיקה גלובלית כי הסדר העולמי הישן גוסס והם כבר לא צריכים להיות השוטרים של העולם. בנוסף לכך האמריקנים כבר יצואנים של אנרגיה נטו אז הם עבר לא כל כך מעוניינים  להיות נוכחים פיזית במזרח התיכון. אבל איך האמריקאים ישמרו מרחוק על הכוח וההשפעה באזור הזה? הם אומרים לעצמם בואו נמצא כמה אנשים שאינם מאוד ידידותיים עם איראן, שלוש המדינות שהכי מאוימות מאיראן הן סעודיה ישראל ואיחוד האמירויות. בואו נחבר אותם יחד בהסכם ברית אזורית אחד, נקרא לזה הסכמי אברהם וברגע שהם יחתמו על הסכמי נורמליזציה עם הישראלים שאר העולם הערבי ילך אחרי הסעודים ואיראן תהיה מבודדת. בנוסף ארה"ב מתכננת  מסדרון כלכלי מהודו לסעודיה דרך ישראל ועד ליוון שבעצם תנתק את איראן מסחר האנרגיה בעולם ותבודד את איראן באופן מוחלט הן מבחינה כלכלית והן מבחינה מדינית וצבאית.

ברית הגנה אווירית של המזרח התיכון

ברית הגנה אווירית של המזרח התיכון תהיה דומה מאוד לנאט"ו אבל רק במזרח התיכון. הברית עם הישראלים הסעודים ואיחוד האמירויות תאפשר לארה"ב  לשמור על מידע באזור הזה. כמובן שארה"ב תצטרך לחמש את הסעודים והישראלים עד לשיניים אבל היא תוכל לשלוט באזור הזה, לבודד את איראן ולהפיל משמרות המהפכה בלי להיות שם פיזית. כמובן שהאיראנים מסתכלים ואומרים שהם לא עומדים לקבל את זה, הם הולכים להיות המפסידים הגדולים אם הם לא יעצרו את זה הם יאבדו את השלטון. אז האיראנים משתמשים בפרוקסי שלהם, חמאס, סוג של חקלאות שהם טיפחו ב-30 השנים האחרונות.

מתקפת השביעי באוקטובר

האיראנים מימנו מערכת שגידלה חבורה של פסיכופתים רצחניים עם מטרה אחת, להרוג ישראלים ולמות. הם אימנו אותם וציידו אותם וחיכו עד לשליפת הקלף הפראי הזה. ב- 7 באוקטובר. האיראנים דחקו את הישראלים לפינה. אחרי רצח של 1,400 אזרחים ביום אחד ומטח רקטות לצפון ישראל וכמה מאות אלפי ישראלים שפונו מבתיהם לישראלים אין ברירה אלא לצאת למלחמה. לממשלת נתניהו אין דרך להחזיר 200,000 אנשים לבתיהם בלי לנקות את האיום העזתי. אבל החמאס מוטמע לחלוטין בתוך האוכלוסייה האזרחית, המשמעות היא אובדן חיים עצום של אזרחים בלתי מעורבים. התוצאה תיהיה שהישראלים יהיו לא מקובלים בעיני העולם ושראל כבר לא תתפס כשותפה פוטנציאלית עבור הסעודים. הבונוס הפוטנציאלי עשוי להיות שהישראלים יהיו  חייבים  להתמודד עם הרבה ערבים כועסים בעלי אזרחות ישראלית, מה שלא קרה מעולם, אבל זה כבר סיפור אחר לגמרי. אז איראן הייתה קצין התפעול הראשי של המבצע הזה, הקטארים היו סמנכ"ל הכספים, האיראנים ציידו ואימנו  את חמאס שהיה עובד המפעל שלחץ על הכפתור. כמו הומר סימפסון. הפלסטינים לא הבינו שהם גודעים את התקוות שלהם לדו-קיום בשלום עם הישראלים תוך קידום האינטרס של מישהו אחר כסתם פיון.

השעיר לעזאזל הם הפלסטינים

בעבר הפלסטינים כבר שיחקו עבור ה-ק.ג.ב. וברית המועצות, עכשיו האיראנים משתמשים בהם בתור אביזר לשימוש חד פעמי. בעוד שקטאר הצליחה לשמור על גישת הכחשה סבירה, האיראנים פשוט חשפו שהם חלק מזה. ובניגוד לקטארים לאיראנים אין כסף. האיראנים בבעיה עמוקה והדרך בה הטעות הזו קרתה די מעניינת. כשהמלחמה התחילה משמרות המהפכה האיראניות ידעו שחמאס די גמור. אבל הם לא התכוונו להקריב את חזבאללה כדי לעזור לחמאס. האיראנים רצו להציל את חזבאללה כהרתעה נגד ישראל כדי שיוכלו להמשיך לגרעין. הם רק הקשו על ישראל כדי להסיט את המיקוד מעזה עם כמה רקטות של החות'ים.

המורדים החות'ים

12% מנתיבי השיט בעולם נחסמים על ידי חבורת אנשים בסנדלים שחוסמים שרשרת אספקה גלובלית. זה הופך לבעיה שלכולם אכפת ממנה. פתאום כולם רוצים לדעת מה לעזאזל קורה, איך זה שהשמפו שלי התייקר ב-20%? למה האינפלציה עולה והאנשים פה דורשים ממני להתפטר אם אני איזה פוליטיקאי? למה החבר'ה האלה חוסמים את תעלת סואץ במלחמה שאין לה שום קשר אליהם? האם החות'ים מאוהבים בפלסטינים שמעולם לא הייתה להם שום מערכת יחסים? המורדים החות'ים הם פרוקסי איראני ברור, הרבה יותר מאשר חזבאללה. הם לגמרי בלי עצמאות, אלה  רק איראנים בתימן בתחפושת של מורדים.

מה עושים עכשיו האיראנים

כשהאיראנים חוסמים את תעלת סואץ זה אומר שאיראן קשורה ישירות למתקפת ה 7 באוקטובר. הדוקטרינה של איראן ושל משמרות המהפכה  היא להישאר בצל. זה המלך על לוח השחמט שזז לעתים נדירות כשכל הפיונים מתרוצצים. האיראנים יושבים מאחור. בסוף, עם המורדים החות'ים שחוסמים את תעלת סואץהם הם פישלו. בשונה מהקטארים שהזרימו כסף, הקשר בין איראן לפיגועי ה-7 באוקטובר ברור. משמרות המהפכה סימנו את עצמם כיעד ענק. זאת הסיבה להתאחדות מדינות המערב שמאפשרת לישראלים לבצע תקיפות בסוריה ובלבנון. ישראל מוציאה כעת מהמשחק שחקנים איראנים, מה שהיה אסור להם במשך שנים .

ההתחלה של הסוף של משמרות המהפכה באיראן

זאת הסיבה שאנחנו תוקפים את המורדים החות'ים בתימן. בנוסף לזה הקואליציה הימית של ארה"ב בעצם הבעלים של מיצרי טיראן ונקודות הגישה לתעלת סואץ.

ברגע שמשמרות המהפכה הפלילו עצמם במעורבות במלחמה הזאת הם כבר לא מאחורי הווילון. הם סימנו את עצמם במטרה ענקית על הגב. ומכיוון שלאיראנים אין את הכסף הקטארי ואת ההשפעה הקטארית אף אחד לא יעזור להם. ארצות הברית והמערב יגיעו אליהם, זאת רק שאלה של זמן. זאת ההתחלה של הסוף של משמרות המהפכה באיראן, הם פשוט עדיין לא יודעים את זה.