דנמרק

באתר זה מה זה (זהמהזה) zemaze.co.il, מיזם שיתופי חברתי להעלאת סרטונים מכל העולם עם כתוביות בעברית תמצאו סרטונים תחת הערך דנמרק.

המאבק על גרינלנד

למה ארה"ב נטשה את בסיסיה בגרינלנד

המאבק על גרינלנד. תרגום תוכן, סרטון מערוץ היוטיוב © WSJ, הערוץ הרשמי של הוול סטריט ג'ורנל. הערוץ לוקח אתכם לתוך סיפורים ואירועים שנבחרו בקפידה. כאן תוכלו להעמיק לתוך החדשות והתובנות החשובות לכם. בסרטון הפעם – תיאור מאמצי דנמרק להגביר את ההגנה על גרינלנד והאזור הארקטי. הנכס המאוד אסטרטגי הזה נחשק על ידי הנשיא טראמפ בשל מיקומו האסטרטגי בין צפון אמריקה לרוסיה.

רקע

דנמרק הודיעה על השקעות של מעל מיליארד דולר בהגנה על גרינלנד, האי הארקטי העצום ועתיר המשאבים שמיקומו הופך אותו לנכס גיאופוליטי מהותי. ארה"ב, שמחזיקה בו כיום בסיס צבאי אחד (פיטופיק), מפעילה לחץ על קופנהגן להגדיל את אחריותה הצבאית באי, בעיקר על רקע התגברות המתיחות העולמית ורוסיה.

הנוכחות האמריקאית בגרינלנד החלה עוד בתקופת מלחמת העולם השנייה, כאשר ארה"ב חששה שגרמניה הנאצית תשתלט על האי. מאז, וביתר שאת במלחמה הקרה, ארה"ב ביססה נוכחות צבאית רחבה – כולל פרויקטים סודיים כמו בסיס תת-קרחי לטילים גרעיניים.

בתום המלחמה הקרה גרינלנד איבדה מחשיבותה האסטרטגית וארה"ב נטשה את מרבית הבסיסים. עם זאת, הבסיס שנותר עודנו פעיל ומעודכן בטכנולוגיות התרעה מוקדמת ומעקב חללי כחלק ממערך NORAD (פיקוד הגנת האוויר והחלל של צפון אמריקה).

מנגד, דנמרק שמרה על נוכחות ביטחונית מינימלית – בעיקר בתחום האזרחי. אבל כעת, תחת לחץ אמריקאי, היא מצהירה על הרחבת יכולותיה, כולל רכישת רחפנים, ספינות וצוותי מזחלות כלבים לפעולה באזורים מבודדים בצפון גרינלנד.

מדובר בשילוב של תגובה לאיום הרוסי והתגמשות מול הממשל האמריקאי, במיוחד נוכח ההתעניינות הפומבית של הנשיא טראמפ בשליטה באי.
עם זאת, לדנמרק מגבלות כלכליות וביטחוניות, במיוחד בשל התחייבויותיה לאוקראינה ולזירה הבלטית.

בעוד שלארה"ב עדיין שמורות זכויות פעולה נרחבות בגרינלנד, כולל אפשרות להרחבת בסיסים או פעולה צבאית בזמן חירום, יש מי שסבורים שהשקעה אמריקאית ישירה תהיה יעילה יותר.

בתוך כך, יש בגרינלנד תחושת אי-נוחות: תושבים מקומיים חוששים להיות קורבן לעימות בין מעצמות. חלקם אף הביעו דאגה מכך שארה"ב עלולה פשוט להשתלט על האי אם תחליט.

תרגום הסרטון

קריינית:

"דנמרק מתכננת להשקיע מעל מיליארד דולר בהגנה על גרינלנד – נכס אסטרטגי במיוחד שמעורר עניין מצד הנשיא טראמפ".

דונלנד טראמפ:

"אנחנו צריכים את גרינלנד".

קריינית:

"האי הארקטי, ששטחו פי שלושה מגודלה של טקסס, עשיר באדמות נדירות, נפט וגז. בנוסף, מיקומו מעניק לו חשיבות קריטית מבחינה מסחרית והגנתית באזור.
לארצות הברית יש כיום בסיס צבאי אחד באי. בביקורו האחרון שם, סגן הנשיא מתח ביקורת על דנמרק".

ג'יי. די. ואנס:

"השקעתם פחות מדי בביטחון של חבל ארץ המדהים הזה, המאוכלס באנשים יוצאי דופן. זה חייב להשתנות".

קריינית:

"אז כך דנמרק מגבירה את מאמציה להגן על גרינלנד. ולמה ארה"ב נטשה בעבר עמדות רבות ברחבי האי הקפוא? זה התחיל במלחמת העולם השנייה. ארה"ב החלה להציב כוחות בגרינלנד לאחר שדנמרק נכבשה על ידי הנאצים".

 סון אנגל רסמוסן:

"בארה"ב חששו שגרמניה תשתלט על גרינלנד’ מקום אסטרטגי במיוחד בין צפון אמריקה לרוסיה".

קריינית:

"כשקופנהגן הייתה תחת כיבוש נאצי, גרינלנד נזקקה נואשות להגנה ואספקה. לכן, השגריר הדני בוושינגטון פעל ביוזמה עצמאית ושנויה במחלוקת וחתם על הסכם עם ארה"ב.
ההסכם הפך את ארה"ב למגינתה בפועל של גרינלנד ואיפשר לה להקים ביצורים באי.
בשנים הבאות, ארה"ב התפשטה במהירות והקימה עמדות צבא, תחנות רדיו ושדות תעופה".

אולריק פראם גד:

"היה צורך לחסל תחנות מזג אוויר גרמניות שסיפקו מידע חשוב למאמץ המלחמתי באירופה. בנוסף, ארה"ב רצתה לאבטח את מכרה הקריוליט באיביטוט שהיה אז הדרך היחידה לייצר אלומיניום, חומר קריטי למלחמה. כמו כן, היה צורך להקים מסלול תעופה שישמש תחנת ביניים בין ארה"ב לבריטניה".

קריינית:

"בעקבות מלחמת העולם השנייה דנמרק הצליחה לשקם את קשריה עם גרינלנד".

אולריק פראם גד:

"הדנים חזרו ואמרו: טוב, עכשיו אנחנו מצפים שתעזבו. אבל לארה"ב היו תוכניות אחרות".

קריינית:
"במקום לעזוב, על רקע המלחמה הקרה, בשנת 1951 ארה"ב חתמה עם דנמרק על הסכם חדש".

סון אנגל רסמוסן:

ההסכם איפשר לארה"ב להישאר בגרינלנד ולהרחיב את הבסיסים. כפי שעשתה במלחמה נגד גרמניה, כך גם כעת מול ברית המועצות".

קריינית:

"אחד הפרויקטים השאפתניים ביותר היה הקמת בסיס צבאי מתחת לקרח. הבסיס הוצג כ-"מרכז מחקר ארקטי", אבל מסמכים מסווגים שפורסמו לימים חשפו את מטרתו האמיתית- הפיכת גרינלנד לפלטפורמת שיגור לטילים גרעיניים. הבסיס כלל מנהרות, מעבדות ומבנים בשממה הקפואה. אבל לאחר סיום המלחמה הקרה, ארה"ב שינתה את מוקד עיסוקה וגרינלנד איבדה מחשיבותה הצבאית. ארה"ב נטשה בסיסים רבים ולעיתים השאירה מאחור ציוד צבאי שעדיין נמצא שם".

סון אנגל רסמוסן:

"מאז 2004, ארה"ב שומרת נוכחות צבאית רק בבסיס אחד, מה שהיה בעבר "בסיס חיל האוויר תולה" וכיום נקרא "בסיס החלל פיטופיק". בפיטופיק מוצבים מכ"מים מתקדמים להתרעה מפני טילים בליסטיים, במיוחד מרוסיה, וכן מערכות מעקב חלל שתומכות בפעילות NORAD, פיקוד ההגנה האווירית והחלל של צפון אמריקה המשותף לארה"ב וקנדה".

קריינית:

"לעומת זאת, לדנמרק הייתה תמיד נוכחות ביטחונית מינימלית בגרינלנד".

אולריק פראם גד:

"החלוקה הייתה פשוטה: ארה"ב מגנה על צפון אמריקה, ודנמרק מתעסקת בעיקר בתפקידי משמר חופים אזרחי".

קריינית:

"אבל כעת גוברים הלחצים מצד ארה"ב שדנמרק תגביר את השקעתה בהגנה על גרינלנד".

ג'יי. די. ואנס:

"הייתה הרבה ביקורת מדנמרק. הרבה מתקפות על ממשל טראמפ, על הנשיא, עלי, על אחרים בממשל שלנו על כך שאמרנו את המובן מאליו שדנמרק לא עשתה עבודה טובה בשמירה על בטיחות גרינלנד".

סון אנגל רסמוסן:

"דנמרק דחתה בתקיפות את המסר מצד ממשל טראמפ. אבל הם גם מאופקים במסרים שלהם ולא נוטים להתראיין בנושא".

קריינית:

"ובכל זאת, הדנים שלחו אותות ברורים. דנמרק הכריזה על חבילת הגנה חדשה בשווי מיליארדי דולרים, זה כולל רחפנים, ספינות ושני צוותים נוספים של מזחלות כלבים המיומנים לפעול באזורים הקשים ביותר לניווט בצפון גרינלנד".

סון אנגל רסמוסן:

"יש לכך שתי סיבות: ראשית, בשל המתיחות העולמית והפלישה הרוסית לאוקראינה יש צורך להרתיע את רוסיה וגם לחזק את ההגנה בפועל. שנית, זו כנראה מחווה וסוג של וויתור כלפי ממשל טראמפ, שאינו מסתיר את רצונו לשלוט בגרינלנד. אני חושב שהממשלה הדנית מקווה שמחוות ביטחוניות יוכלו אולי לרכך את היחסים עם ארה"ב".

קריינית:

"במקביל להשקעה הדנית, לארה"ב עדיין שמורה הזכות להרחיב את נוכחותה בגרינלנד".

אולריק פראם גד:

"באזור ההגנה תולה, ארה"ב יכולה בעצם לעשות כרצונה. אמנם יהיה נחמד אם היא תעדכן את דנמרק וגרינלנד על התוכניות שלהם. שנית, אם ארה"ב תראה צרכים הגנתיים אחרים, תהיה הסכמה, כך נכתב, בין דנמרק וארה"ב וכעת גרינלנד לאפשר אזורי הגנה חדשים. ואז כמובן במקרה של מלחמה ארה"ב תחליט איך לפעול לפי שיקול דעתה".

קריינית:

"ישנם פוליטיקאים בדנמרק ובגרינלנד הסבורים שאם ארה"ב באמת מודאגת מהביטחון הארקטי הדרך הישירה היא להשקיע בעצמה בבסיסים צבאיים. אבל נכון לעכשיו, נראה שארה"ב מנסה להפיל את ההוצאות על דנמרק".

סון אנגל רסמוסן:

"נראה שארה"ב רוצה שדנמרק תיקח על עצמה חלק מהמשימות שבעבר ביצעו חיילים אמריקאים. האם זה ריאלי? זו כבר שאלה אחרת. כיום דנמרק עמוסה גם מבחינה צבאית וגם כלכלית עקב המעורבות באוקראינה ובים הבלטי. היא כבר התחייבה להעלות את תקציב הביטחון שלה ב-70% בשנתיים הקרובות. חלק מהתקציב יגיע לגרינלנד, אבל חלק גדול יוקדש לאוקראינה".

קריינית:

"בסך הכול, גודלה העצום והאקלים הקשה של גרינלנד הופכים אותה לכמעט בלתי ניתנת להגנה. והעניין הגובר מצד מעצמות העולם גורם לחלק מהתושבים המקומיים להרגיש פגיעים".

סון אנגל רסמוסן:

"הביקור של ג’יי.די. ואנס וההכנות סביבו נתפסו על ידי חלק מהגרינלנדים כמאיימים.
לפני הביקור, נחתו בנמל התעופה בנואוק שני מטוסי הרקולס, רכבים משוריינים ירדו מהמטוסים וחלק מהתושבים תהו האם מדובר בתחילתה של פלישה שקטה, אנשים שדיברתי איתם אמרו זאת בפה מלא. גם אם הלחץ ירד מאז, עדיין יש תחושת דאגה: רבים חוששים שארה"ב תוכל פשוט לקחת את האי אם תרצה שכן לדנמרק אין יכולת ממשית להגן עליו".

לסרטונים נוספים עם כתוביות בעברית או תרגום לעברית תחת הערך 'וול סטריט ג'ורנל' לחצו על הקישור

דנמרק הכריזה מלחמה על הרב-תרבותיות

מדיניות דנמרק נגד ההגירה

דנמרק הכריזה מלחמה על הרב-תרבותיות. סרטון מערוץ היוטיוב הגיאופוליטי © VisualPolitik EN ('פוליטיקה חזותית') של סיימון וויסטלר. הערוץ מעלה סרטונים מעניינים בנושאי פוליטיקה וכלכלה עולמית. הערוץ חוקר את מה שמסביב במטרה להביא יותר מידע לצופים.בסרטון הפעם –

גישה מחמירה אחרי שנים של סובלנות

הסרטון דן בגישתה המחמירה של דנמרק כלפי הגירה בלתי חוקית ורב-תרבותיות. במשך עשרות שנים המדינות הסוציאל-דמוקרטיות הנורדיות העשירות נתפסו כמקלט המושלם למהגרים. כל זאת ללא קשר למוצא, גזע, דת או כל נתון אחר. רוב המדינות הללו נבנו על ידי הגעתם של מאות אלפי זרים. כל זה החל להשתנות, במיוחד בדנמרק.

השינויים במדיניות ההגירה והאינטגרציה בדנמרק

המעבר של דנמרק מגישה סובלנית למדיניות מחמירה שמטרתה לשמר את הזהות והערכים הלאומיים. דנמרק היא המדינה הנורדית שנקטה בצעדים הרדיקליים ביותר בנושא הזה, כולל הריסת שכונות מהגרים. כיצד מדינות נורדיות, שבעבר היו פתוחות וסובלניות כלפי מהגרים, משנות  את מדיניותן.

"דנמרק אחת ללא חברות מקבילות"

הסרטון מתמקד במדיניות הדנית, במיוחד בתוכנית "דנמרק אחת ללא חברות מקבילות: ללא גטאות ב-2030", שמטרתה לפרק שכונות אתניות ולהבטיח שילוב מהגרים בחברה הדנית. צעדים אלה כוללים חינוך חובה לילדים בשכונות המתמקד בערכי התרבות הדנית ובפיתוח השפה. הסרטון מתייחס גם לביקורת הציבורית והפוליטית על המדיניות הזו ומציג את הדילמות והאתגרים הנובעים ממנה.

עיקרי התוכן:

  • מדיניות דנמרק בנושא הגירה:
    • ממשלת דנמרק יישמה מספר מדיניות שמטרתן להפחית את ההגירה ולעודד הטמעה.
    • מדיניות אלו כוללות איסור על לבישת בורקות וכיסויי פנים אחרים במקומות ציבוריים.
    • דרישה מהגרים ללמוד דנית ולעבור מבחן לפני קבלת אזרחות.
    • הפחתת מספר הפליטים המורשים להיכנס למדינה.
    • הגדלת המימון לתוכניות המסייעות למהגרים להשתלב בחברה הדנית.
  • השפעת המדיניות:
    • הסרטון דן בהשפעת המדיניות הזאת על החברה הדנית.
    • ישנם הסבורים כי מדיניות אלו נחוצות להגנה על התרבות והערכים הדניים.
    • אחרים סבורים כי מדיניות אלו מפלה ואינה הוגנת.
  • סיכום:
    • הסרטון מסכם כי מדיניות דנמרק בנושא הגירה ושילוב הינה נושא מורכב ושנוי במחלוקת.
    • אין תשובה קלה לשאלה כיצד לאזן בצורה הטובה ביותר בין צורכי המהגרים לצורכי העם הדני.

הסרטון מציין נקודות עיקריות נוספות:

  • לדנמרק היסטוריה ארוכה של הגירה.
  • מספר המהגרים בדנמרק גדל משמעותית בשנים האחרונות.
  • הסרטון מציג את עמדת ממשלת דנמרק הגורסת ש- "המדיניות הזאת נחוצה להגנה על התרבות והערכים הדניים".

לסרטונים נוספים של 'פוליטיקה חזותית' עם כתוביות בעברית או תרגום תוכן לחצו על הקישור

המדינות הבטוחות בעולם בשנת 2025

.המדינות הבטוחות בעולם בשנת 2025. תרגום תוכן, סרטון מערוץ היוטיוב © Skerry Harry 

הערוץ מעלה סרטונים עם הרשימות המובילות הקשורות לתחומים רבים. בין היתר תמצאו באתר דירוגים עולמיים הקשורים לנסיעות, עובדות, כסף, השקעות ועוד.  

בטיחות וביטחון

המדינות הבטוחות בעולם בשנת 2025, השנה נוספו כמה מדינות לראש הרשימה. בטיחות וביטחון הם אחד הגורמים החשובים ביותר בבחירת מעבר למדינה חדשה. בין אם אתם נוודים דיגיטליים, פנסיונרים או סתם חושבים על הגירה ביטחון ובטיחות יהיו חשובים לכם. המכון לכלכלה ושלום יזם את דו"ח מדד השלום הגלובלי. הדו"ח מדרג את המדינות הבטוחות מבין 163 מדינות בעולם. איומים פנימיים וחיצוניים, רווחה, שיעורי הפשיעה, בטיחות סביבתית פוליטית, יציבות חסכונית הם בין 23 שונים הפרמטרים. למרות המצב הנוכחי באירופה מדינות האיחוד האירופי עדיין בראש הטבלה. הנה 15 המדינות הבטוחות ביותר ב-2023 (ישראל הגיעה השנה למקום 134).

המדדים

המדינות הבטוחות ביותר בעולם נקבעות לרוב על ידי מדדים קריטיים כגון שיעורי הפשיעה, מדד השלום העולמי של שיעורי הפשיעה ובטיחות כללית. שיעורי פשיעה נמוכים חיצוניים, היעדר איומים איומים חיצוניים  ויציבות גיאופוליטית הם שיקולים חיוניים. מתי היכולת לחיות במקום חופשי מתסיסה חברתית או סערה פוליטית מוסיפה רובד שלא יסולא בפז של רוגע. המדינות האלה גם מבדלות את עצמן באמצעות רמות גבוהות של פיתוח, תשתיות מתקדמות ומערכות בריאות מצוינות ואיכות חיים גבוהה באופן עקבי.

תוצר גבוה לנפש, משכורות גבוהות

המדינות האלו מבטיחות גם ביטחון פיננסי. ראוי להזכיר שמדינות מסוימות כמו איסלנד ופינלנד, למרות נתוני הבטיחות יוצאי הדופן שלהן לא נכללות ברשימה מכיוון שאינן מושכות גולים, נוודים דיגיטליים או פנסיונרים. אז הנה רשימת 15 המדינות בהן הכי בטוח לחיות בשנת 2025.

מקום 15 מלזיה

שילוב של המסורתי והמודרני

האומה הדינמית הזאת מדרום מזרח אסיה מציעה שילוב של המסורתי והמודרני עם כלכלה משגשגת ותשתיות ברמה עולמית. את כל זה משלימים תערובת ייחודית של זהויות אתניות ותרבויות. אם אתם מחפשים את הריגושים המהירים של מרכז קוסמופוליטי ואת השלווה של חיים על החוף בעיירה עשירה תרבותית ושפיות יוקר המחייה, במלזיה יש משהו לכל אחד. המאמצים האסטרטגיים שלה לשמירת השקט, שיעורי פשיעה נמוכים ומחויבות לבטיחות חברתית שיחק תפקיד משמעותי בהפיכת מלזיה לאחת המדינות האסיאתיות הבטוחות ביותר. שיעור הפשיעה עשוי להיות מעט גבוה יותר באזורים העירוניים מאשר באזורים כפריים. בטריטוריה הפדרלית של קואלה לומפור (Kuala Lumpur Penang) או בעיר ג'והור באהרו (johor bahru) השיעורים נמוכים יותר. אבל בסטנדרטים עולמיים זה עדיין נמוך. בכללותה המדינה מדורגת במקום העשירי במדד השלום העולמי ושיעור הפשיעה בירידה מתמדת.עם יחס מדד הנוכחי של 250 ל- 100,000 איש.

למרות שמלזיה בטוחה יחסית, גניבות, במיוחד כייסות, מתרחשות במקומות ציבוריים צפופים כמו שווקים קניונים ותחבורה ציבורית.

מקום 14 אוסטרליה

נופים ושפע של הזדמנויות

אוסטרליה נקשרת לעתים קרובות עם הנופים המחוספסים שלה, יערות עצומים  הרים נישאים וחיות בר מגוונות כולל כמה יצורים הייחודיים והאימתניים בעולם. בזמן שהאלמנטים האלה מתדלקים את המוניטין שלה כשממה מדברית מסוכנת הסכנות האלה מוגבלות ברובן לשטחים שאינם מיושבים. במציאות החיים באוסטרליה רחוקים מלהיות מסוכנים.

אוסטרליה מציעה שפע של הזדמנויות ונוחות, מאיכות חיים גבוהה דרך שירותי בריאות ברמה עולמית ועד לשוק עבודה איתן.

אוסטרליה בעלת הנופים הטבעיים היפהפיים היא ארץ של הזדמנויות ונוחות. המדינה ממוקמת במקום ה-11 מתוך 134 ברשימת המדינות הבטוחות בעולם. ובמקום 18 מתוך 163במדד השלום הגלובלי השנתי. בכללותו זה די בטוח. ערים מסוימות ידועות בזכות הביטחון והאווירה הידידותית שלהן. עיר הבירה קנברה מדורגת באופן עקבי כאחת הערים הבטוחות ביותר. ערים ערים אחרות כמו מלבורן, סידני, אדלייד ובריזבן מדורגות כחלק מהערים הבטוחות והכי ראויות למגורים בעולם.

מקום 13 איחוד האמירויות הערביות

יעד ההגליה האולטימטיבי

איחוד האמירויות הערביות והעיר הנוצצת דובאי במיוחד ידועים בתור יעד ההגליה האולטימטיבי לזרים המהווים 82% מאוכלוסיית המדינה. העיר דובאי היא אחת הערים הבטוחות ביותר באזור, השניה אחרי אבו דאבי. במדד הערים הבטוחות לשנת 2024 של האקונומיסט היא מדורגת במקום גבוה למדי ברוב תקני הבטיחות כולל בטיחות אישית וכללית. הדירוג הזה מעט גבוה יותר משל ערים כמו טוקיו אמסטרדם וקופנהגן עם נתוני כייסות ושוד שכמעט לא נשמעו בדובאי בגלל החוקים הקשים והנאכפים של העיר. בגדול, גולים ותיירים לא ייתקלו בבעיות בטיחות.

מדד הפשיעה הנמוך בגובה של 12 בלבד לכל 100,000 איש הוא הכנה לרמות הבטיחות והאבטחה האדירות של איחוד האמירויות.

הרמה הגבוהה של ההצלחה הכלכלית היא סיבה נוספת לשיעורי הפשיעה הנמוכים במדינה. רוב האנשים כאן הם יציבים מבחינה כלכלית והחוק מוסדר היטב בכל המדינות ולכן התושבים מתמכרים לאלימות ולפשע.

מקום 12 גרמניה

אחד המקומות המובילים למחייה באירופה

גרמניה נחשבת לרוב כאחד מהמקומות הטובים ביותר לחיות ולעבוד בהם באירופה ומסיבות טובות. עם כלכלה חזקה, איכות חיים גבוהה ותרבות היסטורית. זה לא פלא שעובדים בינלאומיים מיומנים רבים נמשכים למדינה התוססת הזאת שמתגאה במדד שלום עולמי של 1.5 ל-6 שהוא  גבוהנבמידה ניכרת משל מדינות כמו בריטניה, צרפת ואיטליה. ברוב הערים בגרמניה כולל באזורים מטרופולינים כמו ברלין מינכן ולהמבורג  הרחובות מוארים היטב, התחבורה הציבורית האמינה והנראית לעין ונוכחות משטרתית גלויה מגדילים את תחושת הבטיחות. למרות זאת, כמו בכל מדינה אחרת, קיימים בגרמניה סוגי פשיעה כמו כייסות, הונאות, פריצות וונדליזם אולם אלה מוגבלים בדרך כלל לאזורים או מצבים מסוימים ויכולים להיות נמנעים באמצעות נקיטת זהירות והגיון בריא. יתר על כן, תושבי גרמניה חווים רמה גבוהה של חופש. המדינה מחויבת לדמוקרטיה, שמירה על זכויות אדם. שלטון החוק וסובלנות.קיימיפ  חוקים נוקשים נגד אפלייה, דיבורי שנאת, גזענות ושנאת זרים.

מקום 11 סלובניה

מפורסמת ביופיה הטבעי

סלובניה שהיא אחת המדינות הפחות מוערכות למחייה באירופה מפורסמת ביופיה הטבעי. המדינה מוקפת הרים אגמים ויערות ומפורסמת בייצור היין שלה. המדינה מאזנת בטיחות ושלווה עם איכות חיים מצוינית  ואכיפת חוק יעילה. למעשה היא מתפקדת היטב במספר מדדי רווחה ביחס למדינות אחרות במדד החיים הטובים. כיום  סלובניה עולה על ממוצע הביצועים ברמת האושר, בחינוך, ובקשרים חברתיים.

הודות לשביעות רצון הציבורהגבוהה של התושבים שיעורי הפשיעה ברחבי המדינה נמוכים מאוד. אפילו עבירות קלות כמו כייסות והונאות תיירים הן נדירות. ב-5 השנים האחרונות סלובניה עשתה צעדים בולטים בפיתוח הכלכלה. גם שיעורי האבטלה ירדו בהתמדה. כל זה תודלק על ידי סצנת סטארט-אפ מתפתחת שיצרה הזדמנויות בשפע לתושביה ולגולים חדשים.

מקום 10 שוודיה

עדיין בטוחה מאוד

שוודיה רושמת ירידה במדד השלום העולמי. מאז 2021 שיעור הפשיעה במדינה עלה, אם כי במידה מזערית, מנתחים בלתי תלויים מצביעים על המהומה הפוליטית ואלימות הכנופיות כזרז העיקרי לירידה של המדינה  במדד הבטיחות. עם זאת, למרות המכשולים הללו שוודיה באופן כללי בטוחה מאוד בהשוואה לרוב המדינות ברחבי הגלובוס. אחד מהיתרונות הגדולים ביותר של החיים בשוודיה היא מערכת רווחה סוציאלית מקיפה, מה שמבטיח לכולם גישה לצרכים בסיסיים וביטחון פיננסי. זה כולל שירותי בריאות אוניברסליים ללא תשלום או חינוך בעלות נמוכה. החופשות בתשלום להורים נדיבות וכך גם מענקי הפרישה.זוהי גם אחת המדינות המתקדמות בעולם בכל הנוגע לשיוויון זכויות אדם והכלה עם אמצעי הגנה משפטיים לקידום שוויון מגזרי וגזעי. לצד זה הגנה מפני אפליה, שמירה על חופש הביטוי וסוֹבלָנוּת לטקסים דתיים בשוודיה

מקום 9 יפן

מורשת תרבותית ורווחה

יפן, המדינה המזרח האסייתית העשירה בעלת מורשת תרבותית המתגאה ביופי הפארקים הלאומיים היפים שלה מדורגת כמדינה השנייה הבטוחה ביותר באסיה. היא שומרת על  המוניטין בזכות בטיחות הציבור המדהימה שלה. את הביטחון ושיעורי הפשיעה המינימליים ניתן לזקוף לשילוב של חקיקה מחמירה בחוד החנית, להתקדמות הטכנולוגית ולרשת התחבורה הציבורית היעילה. עיר הבירה שלה טוקיו היא המטרופולין הגדול בעולם עם אוכלוסייה שעולה על 38 מיליון. אפילו עם אוכלוסייה גדולה וצפופה שיעור הפשיעה בעיר הזו הוא נמוך יחסית. בטוח מאוד להסתובב בעיר אפילו בשעות המאוחרות של הלילה. אזורי הבילוי מהווים סיכון מעט גבוה יותר במיוחד ליד מועדונים וברים. חיסרון עיקרי אחד הוא שיפן יושבת על כמה לוחות טקטוניים, מה שהופך  אותה מועדת לאסונות טבע כמו רעידות אדמה, צונאמי והתפרצויות הרי געש אולם היא פיתחה אמצעי סיוע מקיפים לאסונות כדי להתכונן למצבי חירום כאלה.

מקום 8 נורווגיה

מדינה מודרנית ומפותחת

נורווגיה היא מדינה מודרנית ומפותחת מאוד. נורווגיה מתהדרת במגזר פרטי משגשג. נוכחות המדינה במשק משמעותית וקיימת בה רשת ביטחון סוציאלית נרחבת. כתוצאה מגילוי נפט וגז ימי בשנות ה-60 של המאה הקודמת, המדינה עם פחות מ-6 מיליון תושבים מדורגת בין המדינות העשירות בעולם לפי התמ"ג לנפש. נורווגיה נחשבת בדרך כלל למדינה בטוחה מאוד עם אחת הרמות הגבוהות ביותר של אמון הציבור. זה אפילו נפוץ לראות אנשים עוזבים אץ החפצים שלהם כמו מחשבים ניידים או סמארטפונים ללא השגחה במרחבים ציבוריים.

בנוסף, שיעורי הפשיעה בנורווגיה נמוכים מאוד וממשל המדינה יעיל ושקוף. אפילו הבירה השוקקת  עיר שבה מתגוררים אנשים מסוגים שונים, בטוחה בצורה יוצאת דופן. החיסרון העיקרי היחיד הוא שנורווגיה נמצאת ממש רחוק צפונה, קר שם מאוד במשך רוב השנה, אפילו בקיץ הטמפרטורות לא כל כך גבוהות וחודשים של רוח וגשם בחורף, במיוחד בערי החוף עשויים להיות קשים להתמודדות.

מקום 7 פורטוגל

שיעורי פשיעה מהנמוכים באירופה

בשנים האחרונות האומה הזאת בת כ-10 מיליון אנשים התגלתה כאחת המטפסות הגדולות ביותר באינדקס השלום העולמי. ב-10 שנים בלבד פורטוגל עברה מהמקום ה- 18 ל-7. יש לה את אחד מנתוני הפשיעה הנמוכים ביותר באירופה, במיוחד בקבוצת האיים הפורטוגזים האוטונומיים מדיירה Madeira)  (הידועים בהיותם אזורים בטוחים ומסבירי פנים. ניתן לשקול הגירה לפורטוגל למרות הונאות תיירים וכייסות שהם עדיין ניואנס בערים גדולות כמו ליסבון. אבל בסך הכל  פורטוגל ידועה כבעלת רמות נמוכות של עבירות חמורות ופשעי אלימות. המחויבות הזאת לבטיחות יוצרת אווירה יציבה ובטוחה עבור תושבים ומבקרים כאחד. מיקומה האסטרטגי של פורטוגל בקצה המערבי של הים התיכון פועל כמו גשר בין אירופה לאמריקה ולאפריקה. אז זה גם יעד נהדר  להשקיע ולהקים עסק בתחום   אזור כפי שהמדינה מציעה גם  כמה תמריצים רווחיים לזרים   משקיעים

מקום 6 שוויץ

הכנסה, בריאות, חינוך, איכות סביבה ורווחה

עם אוכלוסייה רב-לשונית ורב-תרבותית של כ-8.8 מיליון שוויץ חייבת הרבה מעושרה לענף הביטוח, הבנקאות ותיירות. בנוסף שוויץ מייצאת מוצרי יוקרה, תרופות, מכשירי פרמצבטיקה מדויקים וטכנולוגיה רפואית. שוויץ מדורגת בין עשרת המדינות העשירות בעולם לפי תוצר לנפש. המדינה משמשת גם כמטה עבור קבוצות ואירגונים בינלאומיים רבים. שיעורי הפשיעה הנמוכים במדינה, חוקי פיקוח קפדניים על נשק ונוהלי אכיפת חוק יעילים מתאחדים כולם יחד כדי ליצור חברה שלווה ובטוחה. בנוסף לכך, המדינה אינה מתמודדת עם איומים חיצוניים והיא בעלת מסורת ארוכת שנים כמדינה ניטרלית בענייני חוץ תוך כדי קיום יחסים פוליטיים וכלכליים הדוקים עם האיחוד האירופי. שביעות רצון הציבור מהממשלה הגבוהה במיוחד היא עדות לממשל השקוף והיעיל שלה.    מדדי איכות החיים של שוויץ מרשימים לא פחות, היא מדורגת במקום התשיעי בדוח מדד אושר של האו"ם העולה על ממוצעי ה-OECD בהכנסה, בריאות, חינוך, איכות סביבה ורווחה.

מקום 5 סינגפור

מועדפת בקרב גולים

למרות היותה צעירה יחסית, סינגפור כבר חוותה  שינויים משמעותיים במהלך חייה. המדינה פיתחה במהירות תרבות היברידית ייחודית שהופכת אותה למועדפת בקרב גולים. מדד הבטיחות הוא הגבוה ביותר באסיה ושיעורי הפשיעה נמוכים. ראשית, רבים טוענים שחוקים נוקשים ועונשים קשים משמשים כגורם הרתעה לעבריינים פוטנציאלים. שנית, האיכות של שירותי הבריאות בסינגפור הוא גם גם גורם מרכזי התורם לדירוג הבטיחות המתקדם של המדינה. לסינגפור יש מערכת בריאות יעילה שמבטיחה לאזרחים ולתיירים רמה גבוהה של שירותי רפואה איכותיים ומהירים. בנוסף, במדינה יש סיכון אבטחה דיגיטלי נמוך מאוד המשקף את היכולת של אזרחיה להשתמש באינטרנט בחופשיות ללא חשש מהפרת פרטיות, גניבת זהות או התקפות באינטרנט. ואחרון חביב, המיקום הגיאוגרפי שלה קרוב לקו המשווה הופך אותה לבטוחה יחסית מפני אסונות טבע כמו טייפונים ורעידות אדמה.

מקום 4 אוסטריה

עושר תרבותי ושלווה

אוסטריה ידועה באמנות המוזיקה שלה, ארכיטקטורה ונופים ציוריים. המדינה מציעה מקלט בטוח עבור אלה המחפשים עושר תרבותי ושלווה. אין כמעט מדינה המשתווה לאוסטריה עם כבוד לביטחון בני אדם ורכוש. עם שיעורי פשיעה נמוכים ובטיחות חברתית גבוהה אוסטריה הצליחה ליצור סביבה שלווה ובטוחה לאזרחיה ולמבקרים בה. היציבות הפוליטית ואכיפת החוק היעילה עוד יותר תורמים לדירוג הבטיחות הגבוה שלה. כרגע היא מדורגת במקום השלישי במדד השלום. וכשזה מגיע לשיעור הפשיעה, הוא זעום מאוד בהשוואה לרוב מדינות העולם הראשון.  כייסות, גניבות קטנות והונאות אמנם קיימים אבל זה קורה בעיקר באזורי התיירות של  וינה. בנוסף, וינה נמצאת בראש רשימת הערים הראויות ביותר למגורים בעולם כבר 10 שנים ברציפות.

אוויר נקי מהאלפים, תחבורה ציבורית יעילה ושירותי בריאות וחינוך באיכות גבוהה. אוסטריה בהחלט מרשימה את תושביה ומבקריה.

מקום 3 אירלנד

מורשת תרבותית ושלווה

מנקודות התרבות של דבלין עד ליופי הפראי של האוקינוס האטלנטי, אירלנד בטוחה וקסומה. אומנם קיימת פשיעה קטנה הקשורה לסמים כמו בכל מקום. אבל יחס הפשיעה העיקרי מעורר קנאה ועומד על 0.44 לכל 100,000אנשים. הטבע השליו של המדינה מודגם ע"י גודלם הקטן  של הכוחות המזוינים של הצבא, בערך 7,000 סך הכל והעובדה שהמשטרה הרגילה בדרך כלל איננה חמושה. המורשת התרבותית הכולל ספרות, מוזיקה ופולקלור מוסיפה לקסם שלה. בין אם אתם חוקרים את הרחובות התוססים של דבלין או האזור הכפרי השליו, אירלנד בטיחותית. אירוח חם ומחויבות לחינוך הופכים אותה ליעד אידיאלי למחפשים צמיחה אישית וסביבה בטוחה. בחזית הבינלאומית אירלנד אינה עומדת בפני איומים חיצוניים משמעותיים. המתיחות ההיסטורית עם אנגליה בעניינים פוליטיים ותרבותיים נמשכת. אבל היא מנוהלת ברובה דרך דיפלומטיה שלווה ולא תסלים לקונפליקט מודרני. 

מקום 2 דנמרק

שלווה והרמוניה סקנדינבית

דנמרק מגלמת את המהות של  השלווה וההרמוניה הסקנדינבית. האומה מוכרת בזכות שיעורי הפשיעה הנמוכים במיוחד ורמת החיים הגבוהה. כל זה באדיבות מערכת רווחה סוציאלית איתנה. כמובן שכל זה לא בא בזול. זאת הסיבה שהמדינה האירופאית היציבה הזאת היא בעלת מיסים מהגבוהים ביותר בעולם. לפי דו"ח מפקד האוכלוסיה הדני שנערך לאחרונה, הדנים הם האזרחים המרוצים ביותר באירופה. הם גם ממוכנים לשלם מסים גבוהים כדי לקבל את השירותים האפשריים הטובים ביותר. מחויבות המדינה לאיזון בין עבודה לפנאי מרשימה לא פחות. עם שבוע עבודה סטנדרטי של 37 שעות ותרבות שמתעדפת הפרדה בין חיים מקצועיים ואישיים. דנמרק מתגאה גם ברמה גבוהה של שוויון הכנסה. המדינה מדורגת לעתים קרובות כאחת המאושרות בעולם.

מקום 1 ניוזילנד

כמעט מושלמת מכל הבחינות

ניוזילנד זכתה לציונים כמעט מושלמים.בבטיחות החברתית וסכסוכים מקומיים ובינלאומיים. זאת  מדינה שלווה הנחשבת באופן גורף למקום נפלא לחיות בו. בתור התחלה  במדינה יש שיעורי פשיעה נמוכים עם יחס פשע של 0.7 בלבד ל-100,000 אנשים. בנוסף, לניו זילנד יש ממשלה יציבה, כלכלה חזקה ותרבות שלווה שמעריכה גיוון  ושוויון. בניוזילנד 5.1 מיליון תושבים בלבד. צפיפות האוכלוסין הנמוכה תורמת גם היא לשיעורי הפשיעה הנמוכים. לשיעורי הפשיעה הנמוכים במדינה מתווסף דגש חזק על בטיחות חברתית ושלווה. כל זה יוצר סביבה שמרגישה בטוחה ומקבלת בברכה. גורם נוסף למשיכה לניוזילנד הן האפשרויות הרבות לפעילויות חוץ כמו הליכה, סקי וגלישה.

 

המדינות הבטוחות בעולם 2023

המדינות הבטוחות בעולם 2023. תרגום תוכן, סרטון מערוץ היוטיוב © Skerry Harry 

הערוץ מעלה סרטונים עם הרשימות המובילות הקשורות לתחומים רבים. בין היתר תמצאו באתר דירוגים עולמיים הקשורים לנסיעות, עובדות, כסף, השקעות ועוד.  

בטיחות וביטחון הם אחד הגורמים החשובים ביותר בבחירת מעבר למדינה חדשה בין אם אתם נוודים דיגיטליים, פנסיונרים או סתם חושבים על הגירה, המכון לכלכלה ושלום יזם את דו"ח מדד השלום הגלובלי המדרג את המדינות הבטוחות מבין 163 מדינות בעולם. איומים פנימיים וחיצוניים, רווחה, בטיחות סביבתית פוליטית, יציבות חסכונית ועוד הם בין 23 שונים הפרמטרים. למרות המצב הנוכחי באירופה מדינות האיחוד האירופי עדיין בראש הטבלה. הנה 15 המדינות הבטוחות ביותר ב-2023 (ישראל הגיעה השנה למקום 134).

מקום 15 קרואטיה

אורח חיים ים תיכוני

מדד השלום של קרואטיה עלה בשנים האחרונות והשנה היא במקום ה-15. היא אומנם אחת הצעירות במדינות אירופה, אבל המדינה הצנועה הזאת עשירה ותרבותית עם מגוון גיאוגרפי. הרבה נוודים דיגיטליים וגימלאים מוצאים את קרואטיה אטרקטיבית.

שיעור הפשיעה בערים הגדולות נמוך

אתם יכולים ללכת בלילה ברחובות ללא חשש לביטחונם. פשעים נפוצים שמדווחים הם כייסות וגניבות קטנות אבל אלה מתרחשים רק באזורי תיירות. רמת הבטיחות האישית הגבוהה מיוחסת לתרבות הקרואטית והתחושה החזקה של חיי קהילה. למדינה יש כלכלה יציבה, איכות חיים ללא איומים חיצוניים.

מקום 14 פינלנד

ירידה קלה אבל עדיין במקום טוב

פינלנד נחשבת לעתים קרובות כאחת המדינות המאושרות בעולם אבל כשזה מגיע למדד השלום העולמי היא ירדה בשני מקומות מהדירוג של השנה שעברה.

שיעורי פשיעה במדינה נמוכים מאוד

למרות שאדם עלול למצוא את עצמו בעיצומה של סערה או סופת שלגים. אסונות טבע כמו סופות טורנדו סופות טייפון או רעידות אדמה למעשה לא קיימות כאן. משערים כי הסיבה לירידה בדירוג עשויה להיות בשל המצב הנוכחי שלה עם רוסיה השכנה. בכל זאת פינלנד עצמה מאוד בטוחה וכל סוג של אלימות אינו קיים, מקרים של גניבה נדירים אפילו באזורים הכפריים.

מקום 13 הונגריה

במקום ה-13 בעולם וה-9 באירופה

הודות לשיעורי הפשיעה הנמוכים, מיעוט מפגעי הטבע ואזרחיה מסבירי הפנים. המדינה הזו הפכה לפופולרית כיעד לאנשים מכל רחבי העולם בגלל סגנון החיים, הנופים שלה, תקני הבטיחות ועלויות המחייה הזולות.

פשיעה מועטה וכלכלה תוססת

בכל זאת קיימים מקרים של פשעים קטנים- כייסות, גניבות והונאות תיירים אכן מתרחשות במיוחד בערים הגדולות כמו בודפשט. אבל בשנים האחרונות הונגריה מצטיינת בירידה גדולה בשיעורי האבטלה, מה שמוביל לירידה בשיעורי הפשיעה הקטנה. הונגריה מתהדרת כעת בכלכלה תוססת בשל הרמות הגבוהות של השקעות זרות שחיזקו והגדילו את שיעור הצמיחה הכלכלית של המדינה.

מקום 12 קנדה

ירידה במיקום אבל עדיין במקום טוב

קנדה הייתה מדורגת בעבר ב-5 המקומות הראשונים אבל קיימת ירידה משמעותית בדירוג שלה. כרגע היא מדורגת במקום ה-12 וזה עדיין טוב מאוד והרבה יותר טוב מארה"ב השכנה המדורגת במקום ה-129.

מוניטין עולמי של מדינה בטוחה מאוד

באופן כללי מדד התפתחות אנושית בריא וגידול בתוצר לנפש ושיעורי פשע, בעיקר של פשעים גדולים ורציחות נמוכים במיוחד. יתר על כן המדינה היא די מסבירת פנים ולעיתים קרובות מסווגת כאחד המקומות הטובים לגדל משפחה.

מקום 11 שוויץ

מדינה מודרנית עם אוכלוסייה משכילה ומעורבת חברתית

השוויצרים ידועים באכפתיות מזכויות אדם, מודעות לבריאות וגישה ידידותית לסביבה. למרות זאת שוויץ יורדת מקום בדירוג השנה. ממדי הפשיעה במדינה נמוכים מאוד וברוב המקומות אנשים מרגישים בטוחים להסתובב באמצע הלילה ברחובות. הניטרליות של המדינה היא גם גורם מפתח בשמירה על ביטחון המדינה. תחושת הביטחון ונופים מדהימים יוצרים מקום מדהים לחיות בו.

רמת חיים גבוהה ביותר

כלכלה יציבה ואחוז אבטלה נמוך עושים את שוויץ למקום אידיאלי עבור גולים שרוצים לעבור דירה ולהתחיל מעמד חדש.

מקום 10 יפן

ברשימת המדינות המובילות כבר 14 שנים

יפן מקבלת ציונים גבוהים באופן עקבי. שיעורי פשיעה נמוכים, קונפליקטים פנימיים מינימליים וכמעט לא קיימת תסיסה פוליטית. לפי אינדקס הערים הבטוחות של יחידת המודיעין של האקונומיסט (EIU) עיר הבירה שלה טוקיו נחשבה לעיר הבטוחה ביותר בעולם בשנת 2021. בנוסף לכך יפן במקום הראשון באבטחת תשתיות מידע, במקום השני בהבטחת איכות ברפואה, במקום הרביעי באבטחת תשתיות ואבטחה אישית.

השקעה ותרבות

הממשלה היפנית השקיעה רבות באמצעי אבטחה להרתעת הפשיעה. לתרבות היפנית יש חשיבות רבה לכבוד לזולת והיא מחויבות לשלום. נורמה חברתית זו עוזרת ליצור תחושת בטיחות וסדר שתורמת לשפל בשיעור הפשיעה ביפן.

מקום 9 סינגפור

יעד מבוקש לאנשים מכל רחבי העולם

סינגפור היא המדינה התשיעית הכי בטוחה בעולם והבטוחה ביותר באסיה. באופן מסורתי הגיעו לסינגפור העובדים במסחר ובפיננסים אבל בשנים האחרונות המוניטין שלה כמדינה בטוחה ידידותית ויעילה הוביל לכך שמשפחות ופנסיונרים הגיעו להתיישב וליהנות מרמת חיים גבוהה. סינגפור מתגאה בכוח אדם תחרותי ומיומן, כוח עבודה עם אחוז אוריינות יוצא דופן של מעל 95% ושיעור הולך וגדל של בעלי מקצוע בעלי השכלה גבוהה. סינגפור היא  מדינה נקייה, הערים מסודרות ומאורגנות היטב ויש תחושת סדר בקרב תושביה.

מקום 8 צ'כיה

מדינה יפהפיה עם היסטוריה ותרבות עשירה

מדד השלום הגלובלי של צ'כיה משתפר מדי שנה, לפני שנתיים המדינה אפילו לא הייתה בעשירייה הראשונה והשנה היא מדורגת במקום השמיני. שיעורי הפשיעה יורדים בהתמדה עם השנים למרות שעדיין יש גניבות והונאות במיוחד באזורי תיירות. כשזה מגיע לכלכלה המצב די מתקדם עם התמקדות נלהבת בייצור ושירותים מקומיים. יש גם את הציונים הנמוכים ביותר מבחינת אוכלוסייה בסיכון של עוני והמדינה מתמודדת עם שיעורים נמוכים של איומים חיצוניים. צ'כיה חברה ותיקה בנאט"ו שמספקת לה אבטחה נוספת שחשובה בזמנים הפכפכים כמו עכשיו.

מקום 7 סלובניה

ממשיכה להופיע היטב בכל הפרמטרים

סלובניה, המדינה הקטנה במרכז אירופה עם אוכלוסייה של כ-2 מיליון  למרות גודלה היא מדורגת באופן עקבי כאחת המדינות הבטוחות בעולם למרות שהשנה ירדה מעט (בשנה שעברה הייתה מדורגת במקום החמישי). סלובניה מוגנת במידה רבה על ידי הגיאוגרפיה שלה מרוב אזורי הסכסוך בעולם. זאת אחת המדינות הנקיות ביותר באירופה עם סיכון נמוך לאסונות טבע. שיעורי הפשיעה נמוכים מאוד. המדינה מקבלת פני מתיישבים גולים. ארכיטקטורה כפרית ותרבות מתוחכמת מאפשרות חיים נעימים בסביבת הרים מושלגים, נהרות יפים וקו החוף האדריאטי. סלובניה נמצאת גם במקום החמישי במדד האנרגיה העולמי המודד הון אנרגיה ביטחוני וסביבתי וקיימות.

מקום 6 פורטוגל

אטרקטיבית להשקעות זרות

פורטוגל היא המדינה העתיקה ביותר בחצי האי האיברי. הטירות שלה מימי הביניים, ערים מדהימות וחופים זהובים משלבים יוקרה עם יופי טבעי המספקים מראות מהיפים ביותר בעולם. המקומיים הידידותיים ואקלים אטרקטיבי הופכים אותה ליעד אידיאלי למשפחות וגמלאים ולאלה המחפשים ביטחון ומקום מעורר השראה לחיות ולעבוד בו. בשנים האחרונות המדינה חווה תחייה כלכלית הפחתת שיעור האבטלה שלה ממעל 17% אחוז ל-4% בלבד. גורם נוסף למדד השלום הגבוה שלה הוא שהיא מתפקדת טוב מבחינת משיכת השקעות זרות. בנוסף לפורטוגל יש היסטוריה ארוכה של יחסי שלום עם שכניה, דבר היוצר סביבה יציבה שמעודד עסקים ומקדמת צמיחה כלכלית.

מקום 5 אוסטריה

ממשל ומערכת פוליטית חזקים

כפרים היסטוריים ציוריים מודרניים, ערים שוקקות, נתיבי מים ומסורות של תיאטרוני מוזיקה קלאסיים והגסטרונומיה, כל אלה מושכים גולים לאוסטריה. המדינה מדורגת לעתים קרובות בין חמש המדינות הבטוחות ביותר. אחד הגורמים העיקריים למדד השלום הגבוה שלה הוא שיעור הפשיעה הנמוך. הכלכלה האוסטרית חזקה ושיעור האבטלה נמוך. יש פחות פשע מכיוון  שאנשים נוטים פחות לפנות לפעילות פלילית כאשר יש להם הכנסה יציבה. לאוסטריה יש ממשל ומערכת פוליטית חזקים,מה שמבטיח שחיתות מועטה. יתר על כן, המדינה לא מאויימת משכנותיה. כל אלה הופכים את אוסטריה למקום בטוח מאוד לחיות בו.

מקום 4 דנמרק

שיוויון שותפות ורווחה

דנמרק עלתה למקום הרביעי השנה בשל שיעור הפשיעה הנמוך שלה ביטחון סביבתי ורמה גבוהה של מערכת הבריאות.   אזרחיה לא צריכים לדאוג לביטחונם האישי, לחשוש מאלימות, פשיעה או חוסר יציבות כלכלית. המדינה מדורגת בעקביות במקום גבוה מבחינת אושר החיים בה. פלוס עיר הבירה קופנהגן זכתה לתואר העיר הבטוחה בעולם והיא אחד היעדים הטובים ביותר לבקר או לחיות בהם. בירת דנמרק ניחנת בפער עושר נמוך המקדמת יוזמות ברות קיימא. לדנמרק רמה גבוהה של שוויון ותחושה חזקה של שיתוף ואחריות לרווחה סוציאלית.תכונות שתורמות לתחושות הביטחון  של האזרחים ולאושרם.

מקום 3 אירלנד

מושכת חברות רב לאומיות

אירלנד קפצה חמישה מקומות ומדורגת השנה כמדינה השלישית הבטוחה ביותר בעולם. זה הישג מרשים בהתחשב בכך שהמדד מתייחס למגוון רחב של גורמים כולל פשיעה, יציבות פוליטית ורווחה כלכלית. בנוסף לבטיחות גם התמ"ג לנפש של אירלנד נמצא בעלייה וחברות רב לאומיות רבות התחילו למקם בבירתה דבלין את המשרדים הראשיים שלהם באירופה. זה בהחלט מקום בטוח לחיות בו עם נופים כפריים מדהימים, אתרים היסטוריים עשירים, היסטוריה אמנותית, קהילות מקומיות ידידותיות וערים ממתוחכמות.

מקום 2 ניו זילנד

ממשלתה יציבה, מעט תסיסה פוליטית וכיבוד זכויות

ניו זילנד השלווה ביותר מבין מדינות אסיה-פסיפיק והשנייה בעולם. מנופים מדהימים ועד ערים מתוחכמות וגישה רגועה לחיים, זהו מקום מושך למי שרוצה לעבור דירה לחו"ל. המדינה מציעה תרבות ברמה עולמית בעריה ויש לה רקורד בטיחות שמסתמך על  שירותי בריאות וחינוך חזקים. בנוסף ניו זילנד היא מדינה מבודדת בדרום מערב האוקיינוס ​​השקט מה שהופך אותה פחות רגישה לאיומים חיצוניים.

מקום 1 איסלנד

המדינה הבטוחה ביותר בעולם מזה 15 שנים ברציפות

תיירים לא נלאים ממראות הזוהר הצפוני והנופים הטבעיים.של האיים הקטנים. יש הרבה גורמים לאושרם של תושבי המדינה- רמת הפשיעה הנמוכה, רמת החיים הגבוהה, האוכלוסייה הקטנה, רמה גבוהה של אמון ברשויות מאומנות היטב והיעדר מתח חברתי וכלכלי של מעמדות. אין לאיסלנד צבא, המשטרה לא נושאת נשק חם וחוקים מבטיחים את  זכויות האדם של אזרחיה.

קרדיט תמונה © Pixabay

דנמרק

ערוץ היוטיוב של פול ברבאטו (בארבי) גאוגרפיה עכשיו © Geography Now מסקר את מדינות העולם מבחינה גיאופוליטית. נכון לחודש ינואר 2022 הערוץ צבר 2.88 ‏‏ ‏מיליון מנויים‏ ו- 358,811,234 צפיות. הסרטון הפעם- דנמרק.