פורסם בתאריך ינואר 20, 2023 ע"י זהמהזה
הלירה המצרית קורסת. סרטון מערוץ היוטיוב של פטריק בויל, מעודכן לתאריך 14/01/2023.
מצרים אפשרה ללירה שלה לצנוח השבוע לשפל חדש, כשהמדינה נאבקת במשבר מטבע חוץ שפוגע בעסקים. השפל במטבע מגיע לאחר שמצרים הסכימה לעבור למשטר מטבעות גמיש כחלק מתוכנית החילוץ של 3 מיליארד דולר של קרן המטבע הבינלאומית (IMF) שנועדה לסייע בהקלה על המחסור במטבע החוץ שלה. מאז שהבנק המרכזי אמר שהוא יעבור לשער מטבע גמיש באוקטובר, הלירה המצרית איבדה שליש מערכה. אנליסטים מזהירים כי היא צריכה לרדת עוד יותר עד שיחזור איזון היצע-ביקוש לשוק המט"ח. החולשה של הלירה המצרית מעוררת לחץ אינפלציוני נוסף על הכלכלה המצרית.
למצרים יש בעיה עם חובות כבר די הרבה זמן. מאז מלחמת העולם השנייה. המדינה סובלת בדרך כלל מגירעון סחר ומייבאת יותר ממה שהיא מייצאת. התיירות הייתה מקור חשוב למטבע חוץ כאשר מיליונים מבקרים במצרים מדי שנה, הכל התנהל בצורה סבירה עד שמגיפת הקורונה פגעה בשנת 2020 והרסה את תעשיית התיירות, מקור חשוב למטבע חוץ. מצרים היא האומה המאוכלסת ביותר בעולם הערבי עם 109 מיליון איש והיא היבואנית הגדולה בעולם של חיטה. כשרוסיה פלשה לאוקראינה, המחסור בחיטה, בשילוב עם מחירי סחורות נוסקים אחרים, גרמו לבעיות אמיתיות במצרים.
פטריק בויל הוא מנהל קרן גידור, פרופסור באוניברסיטה ובנקאי השקעות לשעבר. בערוץ היוטיוב שלו
© Patrick Boyle סרטונים עדכניים על מה שקורה בשווקים בעולם. בין היתר תמצאו בערוץ מידע על מסחר בכלים כמותיים ומימון תאגידי. בערוץ גם ראיונות עם האנשים המעניינים ביותר בתעשייה הפיננסית.
משבר כלכלי במצרים
פורסם בתאריך פברואר 27, 2022 ע"י זהמהזה
באיזה מטבע כדאי להשקיע ב-2022
שוק המטבעות הווירטואליים, או בשמו השני – שוק הקריפטו, הולך ותופס תאוצה בשנים האחרונות. לפי נתונים רשמיים, שווי השוק של המטבעות הדיגיטליים ברחבי העולם עולה על 1.5 טריליון דולר אמריקאי. מספר המטבעות הדיגיטליים ברחבי העולם עומד על כ-4,450 מטבעות, ובראשם הביטקוין, שהפך למקור אמון של אחד המיליארדרים הגדולים בעולם אילון מאסק, שהשקיע בו כמעט 1.5 מיליארד דולר. אז באיזה מטבע כדאי להשקיע ב-2022? סרטון מערוץ היוטיוב © InfoScoop
פורסם בתאריך ינואר 9, 2020 ע"י זהמהזה
מייק מלוני (Mike Maloney) מחבר רב המכר 'מדריך להשקעה בזהב וכסף' מגדיר את ערוץ היוטיוב שלו (GoldSilver (w/ Mike Maloney "ערוץ ההשקעה המשכנע ביותר".נכון לחודש ינואר 2020 הערוץ צבר 447,000 מנויים ו- 66,586,304 צפיות. הסרטון הפעם חושף את ההונאה הגדולה בתולדות האנושות ואת האחראיים לחוסר השיווין בעולם.
פורסם בתאריך ינואר 8, 2020 ע"י זהמהזה
מייק מלוני (Mike Maloney) מחבר רב המכר 'מדריך להשקעה בזהב וכסף' מגדיר את ערוץ היוטיוב שלו (GoldSilver (w/ Mike Maloney "ערוץ ההשקעה המשכנע ביותר".נכון לחודש ינואר 2020 הערוץ צבר 447,000 מנויים ו- 66,586,304 צפיות. הסרטון הפעם – כסף נגד מטבע – הסודות הנסתרים של הכסף פרק 1, חושף את אחד מסודות הכלכלה הגדולים ביותר של העולם ואת האחראיים לחוסר השיווין בעולם.
אנחנו מעלים לאתר אך ורק סרטונים שהתרגום שלהם מושלם, בסרטון הנוכחי חרגנו ממנהגנו. קיימות אי דקויות בתרגום, אתם מוזמנים להיכנס לעריכת התרגום של יוטיוב ולשפר את התרגום.
פורסם בתאריך דצמבר 28, 2019 ע"י זהמהזה
ערוץ היוטיוב 3Blue1Brown של המתמטיקאי גרנט סנדרסון (Grant Sanderson) מתמקד במתמטיקה להשכלה גבוהה עם פרספקטיבה חזותית מובחנת. גרנט מסביר בערוץ בצורה פשוטה ומובנת מגוון נושאים הכוללים בין היתר אלגברה לינארית, פיזיקה קוונטית ותנועה מסלולית, חשבון, משוואות דיפרנציאליות, רשתות עצביות, השערת רימן , התמרת פורייה, טופולוגיה או אלגברת הקווטרניונים של המילטון. נכון לחודש דצמבר 2019 הערוץ צבר 2,345,000 מנויים ו- 105,105,460 צפיות. הסרטון הנוכחי – איך ביטקוין עובד? המתמטיקה מאחורי המטבע המבוזר. תרגום לעברית: TZ o
פורסם בתאריך ספטמבר 4, 2018 ע"י זהמהזה
ביטקוין – סרטון פרודיה משעשע עם קריצת עין לביטקוין. תרגום לעברית: Julie Even
ביטקוין פרודיה
פורסם בתאריך ספטמבר 5, 2018 ע"י זהמהזה
ביטקוין חלק 2 – סרטון המשך לפרודיה המשעשעת על מטבע הביטקוין תרגום לעברית: Julie Even
פורסם בתאריך אפריל 8, 2018 ע"י זהמהזה
קראש קורס (קורס זריז) CrashCourse הנו ערוץ יוטיוב חינוכי, מנחי הערוץ הם האנק גרין (כימיה ופילוסופיה), פיל פלייט (אסטרונומיה), ניקול סוויני (סוציולוגיה), קארי-אן פילבין (מחשבים ומדעים), קרייג בנזין (קולנוע והיסטוריה), מייק רוגנטה (מיתולוגיה), ג'ייקוב קליפורד ואדריאן היל (כלכלה) וג'ון גרין (היסטוריה). נכון לחודש אפריל 2018 הערוץ צבר 7,477,732 מנויים ו- 810,686,895 צפיות. הסרטון הנוכחי מנתח מפולות כלכליות לאורך ההיסטוריה. תרגום לעברית: Amir Jacobi
מיתון הוא מונח במקרו כלכלה שפירושו תקופה ארוכה יחסית של פעילות כלכלית מואטת בכלל המשק. מיתון בדרך כלל גורר עמו ירידות מחירים, צמצום של הייצור והמסחר וירידה בתעסוקה. אחת ההגדרות המקובלות של מיתון היא צמיחה שלילית של המשק (היינו, צמצום בתוצר) בשני רבעונים רצופים (ראו להלן). היפר-אינפלציה (או אינפלציה דוהרת) היא כינוי לתהליך אינפלציוני שיצא מכלל שליטה (סיחרור מחירים), כאשר, בדרך כלל, שיעור האינפלציה הולך וגדל מבלי להגיע לשווי משקל. עליית המחירים המהירה בהיפר-אינפלציה צפויה להביא לאובדן מהיר של ערך הכסף, לשינויים מוניטריים ואף להתמוטטות המערכת הכלכלית. סְטַגְפְלַצְיָה (מאנגלית: stagflation) היא מצב בו שיעור האינפלציה גבוה, הצמיחה הכלכלית מאטה ושיעור האבטלה נשאר גבוה. הסטגפלציה מעלה דילמה בפני קובעי המדיניות הכלכלית, מאחר שפעולות שנועדו לרסן את האינפלציה עלולות להחמיר את המיתון הכלכלי ולהפך. המונח נטבע על ידי איאן מקלאוד (Iain Macleod), ששילב בין המילים סטגנציה ואינפלציה בנאום בפרלמנט הבריטי ב-1965. (לקוח מויקיפדיה)
פורסם בתאריך אפריל 4, 2018 ע"י זהמהזה