פורסם בתאריך דצמבר 5, 2019 ע"י זהמהזה
ערוץ היוטיוב Curious Droid של פול שיליטו Paul Shillito פעיל מאז שנת 2016 והוא מכסה נושאים כמו חקר החלל, היסטוריית וטכנולוגית החלל, מדע, כדור הארץ, תעופה וכל מה שקשור לכל אלה. נכון לחודש דצמבר 2019 הערוץ צבר 756,000,000 מנויים ו- 134,260,982 צפיות.
הסרטון הפעם, למה אי אפשר להטיס מטוס לחלל, מה מונע ממטוס לטוב גבוה וגבוה יותר לחלל? תרגום לעברית: דרור ויסוצקי
פורסם בתאריך יולי 15, 2018 ע"י זהמהזה
כיצד יראו החיים על הירח – Ted-Ed היא פלטפורמה המאפשרת למשתמשים לקחת סרטוני וידאו של TED או YouTube וליצור סביבם שיעור מותאם אישית באמצעות שאלות, תכנים להעמקה, קבוצות דיון ועוד. את השיעור ניתן להפיץ באופן פומבי או פרטי ולעקוב אחר השימוש שנעשה בו. כל משתמש יכול להנות גם מספריית תכנים מספריית תכנים שהועלו על ידי צוות האתר או משתמשים אחרים. הסרטון הנוכחי מנסה איך יראו החיים על הירח, חזון שאינו כה רחוק ומתוכנן על ידי סוכנות החלל האירופית לשנת 2020. תרגום לעברית: Ido Dekkers עריכה: Tal Dekkers
הירח הוא הלוויין הטבעי היחיד של כדור הארץ. הוא נקרא גם לבנה או סהר בעברית, ולונה (Luna) במינוח המדעי (בלטינית), וזאת כדי להבדילו מירחים של גורמי שמים אחרים. קוטרו 3,474 קילומטרים, מעט יותר מרבע קוטר כדור הארץ. הקרבה היחסית בגודל בין כדור הארץ לירחו היא נדירה. הגוף הנוסף היחיד במערכת השמש שיש לו ירח קרוב יחסית לגודלו שלו הוא כוכב הלכת הננסי פלוטו. במערכת השמש עשרות רבות של ירחים, ומדי שנה מתגלים מספר ירחים נוספים, בעיקר סביב צדק ושבתאי. בעוד שמרבית הירחים הסובבים את כוכבי הלכת החיצוניים (וגם ירחי מאדים) הם אסטרואידים שנלכדו, בסוף המאה ה-20 החלו להתגלות אסטרואידים רבים אשר להם גם ירחים. לכדור הארץ יש ירח אחד. למאדים יש שני ירחים. לצדק 79 ירחים, בהם ארבעה גדולים שניתן לראות במשקפת הקרויים גם הירחים הגליליאניים, ובהם ל-50 יש שמות. לשבתאי 62 ירחים ובהם ל-53 יש שמות. לאורנוס 27 ירחים. לנפטון 14 ירחים. לפלוטו 5 ירחים. לאריס ירח אחד. להאומיה שני ירחים. (לקוח מויקיפדיה)
פורסם בתאריך אפריל 8, 2018 ע"י זהמהזה
קראש קורס (קורס זריז) CrashCourse הנו ערוץ יוטיוב חינוכי, מנחי הערוץ הם האנק גרין (כימיה ופילוסופיה), פיל פלייט (אסטרונומיה), ניקול סוויני (סוציולוגיה), קארי-אן פילבין (מחשבים ומדעים), קרייג בנזין (קולנוע והיסטוריה), מייק רוגנטה (מיתולוגיה), ג'ייקוב קליפורד ואדריאן היל (כלכלה) וג'ון גרין (היסטוריה). נכון לחודש אפריל 2018 הערוץ צבר 7,477,732 מנויים ו- 810,686,895 צפיות. בסרטון הנוכחי פיל סוקר את הירח שלנו, החל מתכונות פני השטח, דרך הליבה ובחזרה לתיאוריות לגבי היווצרות הירח. הופק בשיתוף עם סקוורספייס / כתב והגיש: פיל פלייט / עריכת תסריט: בלייק דה פסטינו / ייעוץ: ד"ר מישל ת'אלר בימוי / ניקולס ג'נקינס פיקוח ועריכה: ניקול סוויני / עיצוב סאונד מייקל ארנדה / גרפיקה: Thought Café. תרגום לעברית:
הירח הוא הלוויין הטבעי היחיד של כדור הארץ. הוא נקרא גם לְבָנָה או סהר בעברית, ולונה (Luna) במינוח המדעי (בלטינית), וזאת כדי להבדילו מירחים של גורמי שמים אחרים. קוטרו 3,474 קילומטרים, מעט יותר מרבע קוטר כדור הארץ. הקרבה היחסית בגודל בין כדור הארץ לירחו היא נדירה. הגוף הנוסף היחיד במערכת השמש שיש לו ירח קרוב יחסית לגודלו שלו הוא כוכב הלכת הננסי פלוטו. אופן היווצרותו של הירח שנוי במחלוקת. הודות לקרבתו הרבה של הירח לכדור הארץ ניתן לצפות בו בקלות ללא טלסקופ או משקפת, ואף להבחין במכתשים הרבים הפזורים עליו. בירח קל מאוד להבחין במהלך הלילה, ולעיתים ניתן להבחין בו גם במהלך היום. בשל קרבתו, הוא גם גרם השמים היחיד שבני אדם נשלחו אליו ושדרכה עליו רגל אנוש. ב-1959 שיגרה ברית המועצות שלוש חלליות לחקר הירח: לונה 1, לונה 2 ולונה 3. תוכנית אפולו האמריקנית הייתה התוכנית היחידה שבמסגרתה נשלחו חלליות מאוישות לירח. הנחיתה המאוישת הראשונה עליה התבצעה במשימה אפולו 11 ביולי 1969, ועד1972 בוצעו במסגרת התוכנית חמש נחיתות מאוישות נוספות עליו. (לקוח מויקיפדיה)
פורסם בתאריך אפריל 3, 2018 ע"י זהמהזה
פי בי אס מרחב-זמן הוא ערוץ יוטיוב מוביל החוקר את החלל, את שיגעון האסטרופיזיקה, את אפשרויות המדע הבדיוני ואת כל מה שתוכלו לחשוב עליו מעבר לכדור הארץ. מנחה הערוץ הוא האסטרופיזיקאי מת'יו ג'ון אודוד. נכון לחודש אפריל 2018 הערוץ צבר 1,157,081 מנויים ו- 92,462,149 צפיות. בסרטון הפעם – האם כוח המשיכה הוא אשליה?
פורסם בתאריך אפריל 3, 2018 ע"י זהמהזה
פי בי אס מרחב-זמן הוא ערוץ יוטיוב מוביל החוקר את החלל, את שִׁגָּעוֹן האסטרופיזיקה, את אפשרויות המדע הבדיוני ואת כל מה שתוכלו לחשוב עליו מעבר לכדור הארץ. מנחה הערוץ הוא האסטרופיזיקאי מת'יו ג'ון אודוד. נכון לחודש אפריל 2018 הערוץ צבר 1,157,081 מנויים ו- 92,462,149 צפיות. בסרטון הפעם – האם ב- "חורים שחורים" מתרחשים אירועים?
פורסם בתאריך אפריל 3, 2018 ע"י זהמהזה
פי בי אס מרחב-זמן הוא ערוץ יוטיוב מוביל החוקר את החלל, את שִׁגָּעוֹן האסטרופיזיקה, את אפשרויות המדע הבדיוני ואת כל מה שתוכלו לחשוב עליו מעבר לכדור הארץ. מנחה הערוץ הוא האסטרופיזיקאי מת'יו ג'ון אודוד. נכון לחודש אפריל 2018 הערוץ צבר 1,157,081 מנויים ו- 92,462,149 צפיות. בסרטון הפעם – האם אנחנו צריכים להתיישב בנוגה ולא במאדים? תרגום לעברית: TheHiims
פורסם בתאריך מרץ 31, 2018 ע"י זהמהזה
מערכת השמש – הבית שלנו בחלל