פורסם בתאריך ינואר 9, 2023 ע"י זהמהזה
אמצעי האבטחה של הבית הלבן. תרגום תוכן, סרטון מערוץ היוטיוב © Top Fives.
הבית הלבן
עם כ-6,000 מבקרים ביום הבית הלבן הוא אחד מאתרי התיירות הפופולריים ביותר בעולם. לא רק שהוא מלא בהיסטוריה עשירה ומפוארת, אלא שמאות ואלפי ראשי מדינות ומפורסמים עברו דרך חומות הבניין. הבית הלבן הוא גם המקום שבו גר נשיא של ארצות הברית עם משפחתו. זהו אחד המתקנים המאובטחים ביותר בעולם ויש בו את כל אמצעי האבטחה העדכניים ביותר כדי להבטיח שהמשפחה הראשונה בטוחה. ויש כאן כמה כללים די אינטנסיביים. אף אחד לא נכנס או יוצא בלי שצוותי האבטחה ידעו וכמעט כל מה שאתה רואה בבית הלבן נופל תחת מדיניות "הסתכל אבל אל תיגע".
אז מה יש לנו בבית הלבן?
מערכת הגנה מפני טילים
וושינגטון די.סי. היא אזור אסור לטיסה. עדיף לשמור על השמיים מעל הבית הלבן נקיים. נמל התעופה הקרוב הוא נמל התעופה הלאומי רונלד רייגן בווירג'יניה. כל מטוס שלא אמור לנחות שם או שסטה ממסלולו מקבל אזהרה מיידית. כל מטוס שאינו נענה מיידית לאזהרות מסתכן מול מערכת טילי קרקע-אוויר. וזאת לא רק מערכת הגנה בודדת אחת אלא הרבה טילים. הטילים מוצבים מסביב למתחם, זה לא משנה מאיזו זווית יגיע המטוס. במשך שנים היו שמועות שמערכת הטילים ממוקמת על גג הבית הלבן עצמו, לעולם לא נוכל לדעת אם זה נכון. דבר אחד שאנחנו כן יודעים בוודאות הוא שיש הרבה מערכות לייזר לזיהוי איומים מוטסים אפשריים שמתריעים על הצורך במערכות הגנה אווירית.
בונקר תת קרקעי
האיום של מלחמה גרעינית הוא מאוד אמיתי. גם אם לא לכולן להרבה ממעצמות העולם יש גישה לנשק להשמדה המונית. עבודת הנשיא לניהל המדינה כרוכה גם במה שיתרחש באירוע של מתקפה גרעינית על ארצות הברית. הבית הלבן עצמו לא ממש מוגן נשק גרעיני אבל יש בו בונקר. המנהרה התת קרקעית נבנתה בשנת 1987 במהלך שלטונו של רייגן.
תוכן הסרטון בתהליך תרגום ועריכה
פורסם בתאריך מרץ 5, 2022 ע"י זהמהזה
האמברגו על הנפט הרוסי. מעודכן לתאריך 05/03/2022
פטריק בויל הוא מנהל קרן גידור, פרופסור באוניברסיטה ובנקאי השקעות לשעבר. בערוץ היוטיוב שלו © Patrick Boyle סרטונים עדכניים על מה שקורה בשווקים בעולם. בין היתר תמצאו בערוץ מידע על מסחר בכלים כמותיים ומימון תאגידי. בערוץ גם ראיונות עם האנשים המעניינים ביותר בתעשייה הפיננסית. בסרטון הפעם – האמברגו על הנפט הרוסי. האם המערב יטיל אמברגו על אנרגיה רוסית? מנהיגי המערב איימו על ולדימיר פוטין בסנקציות גורפות על פלישתו לאוקראינה, אך היה ברור שהם ימנעו משיבוש אספקת האנרגיה והעניין כבר לא על הפרק. קנדה, קונה זעירה של אנרגיה רוסית, חסמה יבוא נפט גולמי ובארה"ב הנשיא ג'ו ביידן נתון ללחץ גובר מצד קואליציה מגוונת של רפובליקנים ודמוקרטים, לאסור נפט וגז רוסיים. איך זה ישפיע על שוקי הנפט העולמיים או ישפיע על האינפלציה במערב?
היסטוריה
בשנת 1973 ארגון מדינות ייצוא הנפט הערביות הנהיג אמברגו נפט על ארצות הברית. הדבר גרם למחירים להמריא בתקופה קשה עבור ארצות הברית. מחירי הסחורות הסיטונאיות כבר עלו יותר מ-10% בשנה באותה תקופה וחומרי גלם תעשייתיים חשובים רבים היו במחסור. לתעשיית הנפט בארה"ב היה מעט מאוד כושר ייצור עודף, בעקבות משבר הנפט ארצות הברית החלה לחפש עצמאות אנרגטית כדי למנוע מבעיות כאלה להתרחש שוב בעתיד. במהלך אותה תקופה אירופה הפכה יותר ויותר תלויה ברוסיה לצרכי האנרגיה שלה.
מדוע אירופה מסתמכת כל כך על רוסיה
האיחוד האירופי הוא יבואן האנרגיה הגדול בעולם. הם מייבאים 60% מצרכי האנרגיה שלהם, בעלות של יותר מ-350 מיליארד אירו בשנה. 40% מאספקת הגז הטבעי ויותר מ-25% מהנפט הגולמי של אירופה מגיע מרוסיה. בשנות ה-60 וה-70, אירופה ייצרה בערך את אותה כמות גז טבעי בה השתמשה, אך הייצור החל לרדת ככל ששדות הגז בים הצפוני התרוקנו. הולנד החלה לסגור את שדות הגז, המקור הגדול ביותר של גז טבעי באיחוד. במהלך עשרים השנים האחרונות האיחוד האירופי צמצם את התלות שלו בפחם כדי להגיע ליעדי האקלים שלו. גרמניה העבירה חוק להפסקת הכוח הגרעיני לחלוטין. שלוש תחנות הכוח הגרעיניות האחרונות שלהם אמורות להיות מושבתות בדצמבר הקרוב. גם בלגיה, שוויץ ובריטניה הפחיתו את יכולת ייצור הכוח הגרעיני.
המצב נכון להיום
מנהיגי המערב איימו על פוטין בסנקציות על הפלישה לאוקראינה. אבל האיומים נעשו תוך כדי הימנעות מפגיעה ישירה ביצוא האנרגיה של רוסיה (למען הכלכלה האירופית והן לכלכלת רוסיה). וושינגטון הודיעה שהיא תאסור על הבנקים הגדולים ברוסיה עיבוד תשלומים והוציאה במכוון את Gazprombank, המשרתת את חברת האנרגיה הרוסית Gazprom. הבנקים הרוסיים שמעבדים תשלומי אנרגיה נעדרים מהרשימה שבריסל הסכימה לאסור ממערכת ההודעות Swift. עם זאת נשמעו קריאות לממשלות המערב להגביר את הלחץ על רוסיה. שר החוץ של אוקראינה קרא לממשלות להטיל "אמברגו מלא" על הנפט והגז הרוסי. כמות גדולה של יתרות החוץ של רוסיה כבר הוקפאו אבל כל עוד יצוא הסחורות ימשיך לזרום, מוסקבה תקבל מטבע קשה והפעם הם לא יעשו את הטעות להשאיר את המטבע הזה בהישג ידן של ממשלות מערביות.
לפי הפייננשל טיימס, כ-70% מהנפט הגולמי הרוסי "נאבקים למצוא קונים". ניתן לראות זאת בתמחור שבו, הנפט הגולמי של אוראל הרוסי נסחר בהנחה של יותר מ-18 דולר לחבית בשוק השבוע. אז נכון לעכשיו שום דבר לא מפריע מבחינה חוקית לאף אחד לקנות או למכור נפט גולמי רוסי, אבל שוקי הנפט והספנות מתמחרים את הסיכון שהדבר עשוי להשתנות בהתראה של רגע. אמנם אי הוודאות הזו קיימת, אבל בעלי המכליות יחפשו אספקה במקומות אחרים. זה אומר שגם סוחרי הנפט נזהרים. אירופה כבר הגבירה את היבוא של גז טבעי נוזלי ומילאה מחדש חלק ממאגרי הגז, אך אין תחליף מהיר לרוסיה שניתן להביא בטווח הקצר.
אז יהיה אמברגו?
האם המערב יכול להטיל אמברגו על הנפט והגז הרוסי? האם אמברגו כזה ישפיע על רוסיה? ועד כמה מדינות המערב היו פוגעות בעצמן על ידי כך? אמברגו אירופאי יכול לקרות, אבל זה לא יהיה קל. מצב שבו שותפת הסחר היחידה של רוסיה היא סין כנראה לא יהיה עמדה אטרקטיבית עבור פוטין. הכלכלה אמנם לא מצליחה, אבל היא עדיין מתפקדת מה שמאפשר להנהגה לטעון שהיא שורדת ומנצחת "במלחמה הכלכלית". כל זה מסובך, ואין כאן ניצחונות קלים לאף אחד.
פורסם בתאריך אוגוסט 26, 2018 ע"י זהמהזה
ערוץ היוטיוב The Infographics Show (מופע אינפוגרפיקה) מעלה תכנים גיאו פוליטיים בצורה ברורה וקלה להבנה. נכון לחודש ספטמבר 2022 הערוץ צבר 12,234,989 מנויים ו- 4,476,134,722 צפיות. הסרטון הפעם- מלחמת עולם שלישית, מה הסיכויים?
תרגום לעברית:
פורסם בתאריך אפריל 3, 2018 ע"י זהמהזה
ערוץ היוטיוב The Infographics Show (מופע אינפוגרפיקה) מעלה תכנים גיאו פוליטיים בצורה ברורה וקלה להבנה. נכון לחודש ספטמבר 2022 הערוץ צבר 12,234,989 מנויים ו- 4,476,134,722 צפיות. בסרטון הפעם- רוסיה נגד ארצות הברית, מי תנצח?
תרגום לעברית:
פורסם בתאריך פברואר 5, 2020 ע"י זהמהזה
אימפריית הנדל"ן מאחורי דונלד טראמפ. ערוץ היוטיוב Business Casual מגדיר את עצמו כערוץ "מסע חינוכי לדמוקרטיזציה של ההיסטוריה העסקית". תוכלו למצוא בערוץ מגוון סרטונים בנושאים גיאופוליטיים וכלכליים.נכון לחודש פברואר 2020 הערוץ צבר 784,000 מנויים ו- 60,935,549 צפיות. הסרטון הפעם – אימפריית הנדל"ן מאחורי דונלד טראמפ.
ארגון טראמפ הוא קונצרן אמריקאי בינלאומי בבעלות פרטית שמרכזו נמצא במגדל טראמפ במידטאון מנהטן, ניו יורק. הוא כולל מיזמים עסקיים והשקעות של נשיא ארצות הברית, דונלד טראמפ. טראמפ שימש כיו"ר וכנשיא הארגון. כיום, נשיאת החברה היא בתו של טראמפ, איוונקה טראמפ (לקוח מויקיפדיה).
את המיזמים וההשקעות העסקיות של הארגון בין השנים 1971 עד 2017 ניהל טראמפ כיו"ר ונשיא. לארגון טראמפ אינטרסים בפיתוח נדל"ן, השקעות, תיווך, מכירות ושיווק וניהול נכסים. החברה מחזיקה בבעלות, מפעילה, משקיעה ומפתחת נדל"ן למגורים, מלונות, אתרי נופש, מגדלי מגורים, ומגרשי גולף במדינות שונות, כמו כן בבעלותה כמה מאות אלפי מטרים רבועים של נדל"ן מוביל במנהטן.
פורסם בתאריך ינואר 24, 2020 ע"י זהמהזה
© PragerU פרגר יו הוא ערוץ היוטיוב של דניס פרגר (Dennis Prager) שדרן רדיו, סופר ופובליציסט יהודי אמריקאי ואוהד ישראל. PragerU פרגר יו הן ראשי התיבות של "אוניברסיטת פרגר". הערוץ מעלה סרטונים בנושאים עולמיים רבים כמו פוליטיקה, כלכלה, היסטוריה מדע וטכנולוגיה ועוד. נכון לחודש יוני 2023 הערוץ צבר 3,080,000 מנויים ו- 1,734,979,479 צפיות. הסרטון הפעם –מי נשיא טוב יותר: טראמפ או אובמה? עם וויל וויט. תרגום לעברית: Yael Lahav
פורסם בתאריך פברואר 19, 2020 ע"י זהמהזה
Schmoyoho הוא ערוץ היוטיוב של "האחים גרגורי", הרכב מוזיקלי הכולל את האחים מיכאל, אנדרו ואוון יחד עם שרה פולן. נכון לחודש פברואר 2020 הערוץ צבר 3,280,000 מנויים ו- 968,039,994 צפיות. הסרטון הפעם – עימות טלוויזיוני טראמפ נגד הילרי – Songify
פורסם בתאריך ינואר 22, 2020 ע"י זהמהזה
Nigahiga הוא ערוץ היוטיוב של ראיין היגה, שחקן, זמר סופר ויוטיובר אמריקאי שהתפרסם באמצעות הסרטונים שלו ב-יוטיוב. ראיין זכה גם ב-פרס שורטי להומור. נכון לחודש ינואר 2020 הערוץ צבר 21,306,104 מנויים ו- 4,183,994,097 צפיות. בסרטון הנוכחי – ההוכחה שהאילומינטי אמיתי. תרגום לעברית: Nitsan Even
פורסם בתאריך דצמבר 26, 2019 ע"י זהמהזה
ערוץ היוטיוב של טד (TED (Technology, Entertainment, Design (טכנולוגיה, בידור, עיצוב) מעלה סרטוני הרצאות של מרצים מכל העולם בכל הנושאים. טד קוראים לנו ליהנות, לגלות ולעשות שימוש בתוכן תחת הכותרת "רעיונות ששווה להפיץ" "Ideas Worth Spreading". נכון לחודש ספטמבר 2019 ערוץ TED צבר 14,900,400 מנויים ו- 1,564,900,476 צפיות, ערוץ TedED צבר 9,980,443 מנויים ו- 1,538,677,829 צפיות וערוץ TedTalks צבר 20,800,000 מנויים ו- 3,735,606,385 צפיות. הסרטון הפעם – ההיסטוריה נגד ריצ'רד ניקסון.
פורסם בתאריך אוקטובר 15, 2019 ע"י זהמהזה
ד"ר מייקל גרגר Dr. Michael Greger M.D)( הוא רופא טבעוני בעל מוניטין עולמי. ערוץ היוטיוב שלו עובדות על תזונה © (NutritionFacts.org) הוא לדבריו המקור המדעי היחיד ללא מטרות רווח למידע יומי מבוסס ראיות על תזונה. נכון לחודש ספטמבר 2022 הערוץ צבר 877,250 מנויים ו- 191,680,266 צפיות. בסרטון הפעם, ד"ר גרגר מעלה דגשים מהדיון הפתוח על הנחיות התזונה לשנת 2020.
תרגום לעברית: Tal Barak-Manela
פורסם בתאריך אוקטובר 10, 2019 ע"י זהמהזה
© PragerU פרגר יו הוא ערוץ היוטיוב של דניס פרגר (Dennis Prager) שדרן רדיו, סופר ופובליציסט יהודי אמריקאי ואוהד ישראל. PragerU פרגר יו הן ראשי התיבות של "אוניברסיטת פרגר". הערוץ מעלה סרטונים בנושאים עולמיים רבים כמו פוליטיקה, כלכלה, היסטוריה מדע וטכנולוגיה ועוד. נכון לחודש יוני 2023 הערוץ צבר 3,080,000 מנויים ו- 1,734,979,479 צפיות. הסרטון הפעם – מה צריך להיות גובה שכר המינימום? וויל וויט נמצא באוניברסיטת לוס אנג'לס, קליפורניה ומדבר עם הסטודנטים על גובה שכר המינימום בקליפורניה ובכלל בארצות הברית. תרגום לעברית: Yael Lahav
סטודנטים על שכר המינימום
פורסם בתאריך אוגוסט 19, 2019 ע"י זהמהזה
PBS NewsHour (שעת החדשות של PBS) מגדיר את עצמו כאחד מערוצי החדשות המהימנים ביותר. נכון לחודש אוגוסט 2019 הערוץ צבר 1,354,419 מנויים ו- 643,049,401 צפיות. בסרטון הפעם, מתכניתה של אמנה נוואז, כתבתו של ג'פרי בראון לרגל יובל החמישים לפסטיבל וודסטוק. תרגום לעברית: Nitsan Even
וודסטוק
פורסם בתאריך אוקטובר 10, 2019 ע"י זהמהזה
© PragerU פרגר יו הוא ערוץ היוטיוב של דניס פרגר (Dennis Prager) שדרן רדיו, סופר ופובליציסט יהודי אמריקאי ואוהד ישראל. PragerU פרגר יו הן ראשי התיבות של "אוניברסיטת פרגר". הערוץ מעלה סרטונים בנושאים עולמיים רבים כמו פוליטיקה, כלכלה, היסטוריה מדע וטכנולוגיה ועוד. נכון לחודש יוני 2023 הערוץ צבר 3,080,000 מנויים ו- 1,734,979,479 צפיות. הסרטון הפעם – צועדי שמאל רוצים גבולות פתוחים | עם וויל וויט. תרגום לעברית: Yael Lahav
פעילי שמאל בעד גבולות פתוחים
פורסם בתאריך יולי 13, 2019 ע"י זהמהזה
לילי סינג (נולדה ב- 1988) היא שחקנית, ראפרית ויוטיוברית קנדית. בערוץ היוטיוב שלה היא מעלה סרטונים מחיי היום יום תחת השם IISuperwomanII. נכון לחודש מאי 2018 הערוץ צבר 13,656,986 מנויים ו- 2,575,191,082 צפיות. בסרטון הפעם – מה הקנדים באמת רוצים לומר לאמריקאים. תרגום לעברית:
לילי סינג היא יוטיוברית, ראפרית ושחקנית שנולדה וגדלה בסקרבורו, טורונטו. יש לה אחות גדולה בשם טינה, שגם לה יש ערוץ ביוטיוב. סינג היא בוגרת אוניברסיטת יורק עם תואר ראשון בפסיכולוגיה. היא מתמודדת עם דיכאון, והחלה לייצר את קטעי הווידאו ביוטיוב כדרך להתמודדות רגשית. ב2010, סינג פתחה ערוץ ביוטיוב תחת השם "IISuperwomanII". היא הסבירה כי השם סופר-וומן הגיע מטבעת בצורת S שהייתה לה מתקופת הילדות. תרבות הפנג'אב מצטיירת לעיתים קרובות בקטעי הווידאו שלה, אשר מכילים גם תובנות סטיריות על חיי היומיום ועל תלונות נפוצות של אנשים. הסרטון הפופולרי ביותר שלה הוא "איך בנות מתכוננות" (How Girls Get Ready). הסדרה הפופולרית ביותר שלה מציגה את הדמויות של הוריה הדמיוניים, פרמג'יט ומנג'יט. דמויות אלו משוחקות על ידי סינג עצמה. סינג מצרפת גם קטעים של "Ask Superwoman Live" בערוץ הראשי שלה ביום ה-14 של כל חודש. במהלך שעה או יותר של שידור חי, המעריצים שלה שואלים אותה שאלות באמצעות פלטפורמות המדיה החברתית. ביולי 2016, סינג הודיעה על פתיחתו של ערוץ ה- YouTube של דוויין ג'ונסון, אליל הילדות שלה. הם שיתפו פעולה ביציאת הסרטון לכבוד הערוץ החדש. במהלך אותו חודש, היא החלה להגיש תוכנית אירוח, שבה סינג מראיינת סלבריטאיות ונשים מעוררות השראה, במטרה למגר את תופעת המיזוגיניה המופנמת. (לקוח מויקיפדיה)
לילי סינג
פורסם בתאריך אפריל 29, 2019 ע"י זהמהזה
בערוץ היוטיוב של ג'ארד אואן
© (
Jared Owen) תמצאו סרטוני אנימציה בתלת ממד המסבירים איך דברים עובדים. נכון לחודש מרץ 2022 הערוץ צבר 2,180,000 מנויים ו- 204,030,424 צפיות. הסרטון הפעם – איך נראה הבית הלבן מבפנים?, ג'ארד עורך לנו סיור ווירטואלי בבית הלבן. איך הוא נראה מבפנים ומה הוא כולל.
תרגום לעברית: Julie Even
פורסם בתאריך אוקטובר 22, 2018 ע"י זהמהזה
מת'יו סנטורו (נולד בקיימברידג' אונטריו, קנדה ב-1985) הוא וידיאו-בלוגר מהמובילים ביוטיוב.מת'יו התפרסם עם סדרת הסרטונים "50 עובדות מדהימות" ובערוץ שלו, הוא מעלה סרטוני חדשות-שעשועים (הטיית התוכן במהדורות החדשות לכיוון בידורי). הערוץ צבר נכון לנובמבר 2018 6,190,701 מנויים ו- 1,232,688,572 צפיות. בסרטון הפעם – 10 ההבדלים הגדולים בין אמריקאים לקנדיים. תרגום לעברית:
פורסם בתאריך אוגוסט 23, 2018 ע"י זהמהזה
מערכת הבריאות בארה"ב היא היקרה בעולם המערבי. ארה"ב היא אחת מהמדינות המפותחות היחידות ללא כיסוי ביטוחי לכל האזרחים. הסיבה העיקרית לפשיטות רגל בארה"ב היא חובות רפואיים. העולם עכשיו
שירותי הבריאות בארצות הברית מסופקים על ידי גופים פרטיים שהוסמכו על פי חוק. כיום ארצות הברית מוציאה יותר כסף על שירותי בריאות, גם ביחס לתל"ג וגם ביחס למספר האנשים החיים בה, מכל מדינה אחרת בעולם. ההערכה כיום היא שההוצאות של ארצות הברית על שירותי הבריאות קרובים ל-15 אחוזים מסך התל"ג, דבר אשר הופך אותם לשירותי הבריאות היקרים ביותר מכל מדינות העולם. (לקוח מויקיפדיה) מאז שרפורמת הבריאות של הנשיא אובמה אושרה ב- 2010 חברי הקונגרס ניסו לעשות כל מה שביכולתם על מנת לעצור אותה. הם אפילו עצרו את עבודת הממשלה למשך שבועיים. אבל הסיבה המקורית לחקיקת רפורמת הבריאות של אובמה הייתה העלויות האסטרונומיות של מערכת הבריאות. אז למה מערכת הבריאות האמריקנית כה יקרה? מחירי הטיפולים נקבעים על בסיס עלויות הטיפול, כאשר בתי חולים וחברות ביטוח מנהלים משא ומתן על מחירים המבוססים על כוח המיקוח שלהם. בינתיים, לחולים אין כמעט השפעה על מחירי הטיפול ובמקרים רבים אין להם אפשרות אחרת לטיפול. אולם, בניגוד למוצרי צריכה, מחירי שירותי הבריאות נוטים לעלות ולא לרדת ומובילים לעליית מחירים מתמשכת. אחת הסיבות לכך היא שבתי החולים אחראים לטפל גם בחסרי הביטוח, עלויות הטיפול בהם מוטלות על החולים המבוטחים ומעלה את עלויות הטיפול.
פורסם בתאריך אפריל 8, 2018 ע"י זהמהזה
SciShow הנו ערוץ יוטיוב המעלה סרטונים מדעיים, מנחי הערוץ הם האנק גרין המוכר גם מערוצי היוטיוב CrashCourse קראש קורס (קורס זריז) ו- Vlogbrothers ומיכאל אראנדה. נכון לחודש ספטמבר 2019 הערוץ צבר 5,850,497 מנויים ו- 1,076,439,353 צפיות. בסרטון הנוכחי האנק נמצא באחד מהרי הגעש הגדולים ביותר על פני כדור הארץ, הר הגעש ילוסטון שקיבל את התואר "הר געש-על".
הפארק הלאומי ילוסטון (באנגלית: Yellowstone National Park) הוא פארק לאומי השוכן במדינות ויומינג, מונטנה ואיידהו שבצפון־מערב ארצות הברית, והוא חלק מרכס הרי הרוקי. הפארק הוקם ב־1 במרץ 1872, והיה הפארק הלאומי הראשון בעולם. הפארק מפורסם בזכות המגוון הביולוגי והמאפיינים הגאותרמיים שלו. האינדיאנים עברו להתגורר באזור ילוסטון לפני כ־11,000 שנים. המחקר השיטתי של ילוסטון החל בשנות ה־60 של המאה ה־19, כאשר קודם לכן המבקרים היחידים במקום היו אנשי ההרים המקומיים. צבא ארצות הברית מונה לפקח על הפארק לאחר הקמתו, וב־1917 עבר ניהולו לידי שירות הפארקים הלאומיים, שהוקם שנה אחת קודם לכן. מאות מבנים זכו להגנה חוקתית בזכות חשיבותם ההיסטורית והאדריכלית, ובמחקרים השונים שנערכו בפארק נבדקו למעלה מ־1,000 אתרים ארכאולוגיים. שטחו של הפארק הוא 8,987 קילומטרים רבועים, ונמצאים בו אגמים, קניונים, נהרות ורכסי הרים. אגם ילוסטון הוא מהאגמים הגבוהים בצפון אמריקה. הוא נמצא במרכז קלדרת ילוסטון, שהיא הקלדרה הגדולה ביותר ביבשת אמריקה. לקלדרה יש היסטוריה של פעילות געשית, ובמהלך שני מיליוני השנים האחרונות היא התפרצה מספר פעמים בכוח רב. כמחצית מהאתרים הגאותרמיים של כדור הארץ נמצאים בילוסטון, בעיקר כתוצאה מפעילות געשית מתמשכת. זרמי לבה וגושי סלעים הנוצרים לאחר התפרצויות מכסים את רוב שטחו של הפארק. הפארק הוא מוקדה של המערכת האקולוגית ילוסטון רבתי, שהיא המערכת האקולוגית הגדולה ביותר ששרדה כמעט ללא שינוי בהמיספירה הצפונית הממוזגת. (לקוח מויקיפדיה)
פורסם בתאריך אפריל 9, 2018 ע"י זהמהזה
ערוץ היוטיוב החינוכי קראש קורס (קורס זריז) CrashCourse מעלה תכנים במגוון נושאים. מנחי הערוץ הם האנק גרין (כימיה ופילוסופיה), פיל פלייט (אסטרונומיה), ניקול סוויני (סוציולוגיה), קארי-אן פילבין (מחשבים ומדעים), קרייג בנזין (קולנוע והיסטוריה), מייק רוגנטה (מיתולוגיה), ג'ייקוב קליפורד ואדריאן היל (כלכלה) וג'ון גרין (היסטוריה). נכון לחודש נובמבר 2019 הערוץ צבר 10,477,732 מנויים ו- 1,150,514,290 צפיות. בפרק ההיסטוריה הנוכחי ג'ון גרין סוקר את תולדות המלחמה הקרה בין ארצות הברית לברית המועצות. הפקה ובימוי: סטן מולר / ניהול תסריט: מרדית' דאנקו / מפיקה שותפה: דניקה ג'ונסון / כתבו: ראול מאייר וג'ון גרין / גרפיקה: ת'וט באבל.
המלחמה הקרה היא מאבק המתמשך בין הגוש המזרחי, ובראשו ברית המועצות, לגוש המערבי, ובראשו ארצות הברית, אשר עיקר התפתחותו החל בתום מלחמת העולם השנייה וכלה בהתפרקות ברית המועצות. לא היה מדובר במלחמה "רגילה", וזו ניטשה פעמים רבות ללא קרבות פתוחים בין הגושים. לפיכך, נטבע הכינוי "מלחמה קרה" על ידי איל ההון והיועץ הפוליטי האמריקאי ברנרד ברוך. ברם, המאבק היה בין מעצמות על, אשר דגלו בגישות שונות בכל הקשור לכלכלה, פוליטיקה וכדומה – המדינות הקומוניסטיות שבגוש המזרחי לעומת המדינות הקפיטליסטיות, במידה כלשהי, בגוש המערבי. לצד שתי מעצמות העל, נתקבצו מדינות שונות אשר תמכו בהן – לצד ארצות הברית נצבו מספר מדינות ממערב אירופה, ובהן בריטניה, צרפתואחרות – אשר הקימו את ברית נאט"ו. למולן נצבו לצד ברית המועצות מדינות מזרח אירופה אשר היו בשליטת ברית המועצות, בהן הונגריה,צ'כוסלובקיה, פולין ואחרות – אשר הקימו את ברית ורשה. העימות בין הגושים לווה בחשדנות הדדית, פעולות ריגול, תחרות על כוח, עוצמה ואיומים צבאיים. (לקוח מויקיפדיה)
פורסם בתאריך אפריל 2, 2018 ע"י זהמהזה
יש קצת מאנגליה בעיר ניו יורק
פורסם בתאריך אפריל 1, 2018 ע"י זהמהזה
כניסה חופשית למזבלה גרעינית בוולדון ספרינג, מיזורי, ארה"ב,